🔔 چند حکایت شیرین از علاقه و اهتمام استاد حسنزادهٔ آملی به کتاب
🎙 حاج شیخ حسن رمضانی
🔹 «یادم هست كه در محضر ایشان [: آیةالله حسنزاده]، یك بندهخدایی روی عدم التفات، استکان چای را گذاشت بر روی کتابی. آقا نبودید که برخورد ایشان را ببینید! با تعجّب و عصبانیّت فرمود: روی كتاب؟ خب بگذار آنطرف! چرا روی کتاب؟ آن بندهخدا گفت: مواظبم آقا. فرمود: كاری به مواظبت ندارم، اصلاً چرا گذاشتید؟ كتاب مگر چیز معمولی است؟!
🔸 یك وقتی با ایشان رفتیم صحّافی برای تجلید دو جلد كتاب که از آثار محییالدّین عربی را فهرست کرده بودند. ایشان به آن بندهخدای صحّاف فرمود: آقا مواظب باش که فقط و فقط جلد كنید، نمیخواهم که بُرِش بزنید. آن آقا گفت: نمیشود، ما كه اهل فن هستیم معتقدیم که كتاب باید دست بیاید تا بتوانیم شیرازه كنیم و این امر بدون برش ممکن نیست. ایشان فرمود: نه نمیخواهد برش بزنید، فقط جلد بسازید. او هم میگفت: نمیشود.
▫️ من فضولی كردم و گفتم: آقا ما این را از شما یاد گرفتیم كه سخن اهل فن را باید شنید. تا این را گفتم، ایشان فرمود: شما جوان، آن آقا هم جوان، منِ پیرمرد را گیر آورده و اینجا دوره كردید، هر كاری میخواهید بكنید، ولی جلوی چشم من نكنید. آقای صحّاف گفت: باشد. كتاب را گرفت و برد که برش بزند، ایشان صدا زد و فرمود: كم برش بزن، خیلی كم، به اندازهٔ حداقلّ ممكن، حاشیهٔ كتاب را از بین نبرید، من میخواهم جایی باشد برای نوشتن. گفت: چشم. رفت به طرف آخر مغازه، یك برش از این طرف و یك برش از آن طرف و یك برش از قسمت ثالث زد و كلّ حاصل آن برش را در دستش مچاله کرد و رو کرد به ایشان و گفت: آقا اینقدر من برش زدم. فرمود: من نمیتوانم نگاه كنم، به من نشان نده. ایشان حتی تحمّل برش کتاب را نداشت. اینها برای ما افسانه است!
🔹 گاهی میدیدیم افراد، كتابها را مُثله میکردند و چهار پنچ ورق از کتاب را میگذاشتند و میآوردند سرِ درس. ایشان به شدّت ناراحت میشد و میفرمود: چرا كتاب را مُثله كردید؟ شما نمیدانید كتاب بغل كردن چقدر لذّت دارد؟ چرا از این لذّتها محرومید؟!
📚 (منبع: خبرنامهٔ مجمع عالی حکمت، ش۵، ص۲۶؛ نیز ر.ک: تشنهٔ دانش، ص۸۷ - ۸۸)
#حسن_زاده_آملی
https://eitaa.com/AGLOESHG
متن ۵۳ کتاب از علامه حسن زاده آملی ( apkbook.blog.ir).rar
16.84M
👆👆متن ۵۳ جلد از کتاب های فیلسوف و عارف ذوفنون مرحوم علامه #حسن_زاده_آملی رحمهالله علیه
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🌐 کانال فلسفه و عرفان
---------------------------------
💠 @AGLOESHG
---------------------------------
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 اگر خدا از ما سؤال کند...
🔸 پيش عقل سليم همان طور كه تصديق بى تصوّر، از اغلاط و قبايح اخلاقيه به شمار می آيد، تكذيب بى تصوّر نيز همين طور، بلكه حالش بدتر و قبحش افزون است.
🔹 اگر خدای تبارك وتعالی از ما سؤال كند كه شما كه مثلاً معنى وحدت وجود را به حسب مسلک حكما نمی دانستيد و از عالم آن علم و صاحب آن فن اخذ نكرديد و تعلّم آن علم و مقدّمات آن را نكرديد، برای چه كوركورانه آنها را تكفير و توهين كرديد؟ ما در محضر مقدّس حق چه جوابى داريم بدهيم جز آن كه سر خجلت به زير افكنيم؟!
🔸 و البته اين عذر پذيرفته نيست كه من پيش خود چنين گمان كردم.
🔹هر علمی كه مبادی و مقدّماتی دارد كه بدون علم به مقدمات، فهم نتيجه ميسور نيست، خصوصاً مثل چنين مسئله دقيقه كه پس از عمرها زحمت باز فهم اصل حقيقت و مغزای آن به حقيقت معلوم نشود.
🔸چيزی را كه چندين هزار سال است حكما و فلاسفه در آن بحث كردند و موشكافى نمودند، تو می خواهی با مطالعه يک كتاب يا شعر مثنوی مثلاً با عقل ناقص خود ادراک كنى! البته نخواهی از آن چيزی ادراک كرد.
اربعین حدیث امام خمینی
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🌐 کانال فلسفه و عرفان
---------------------------------
💠 @AGLOESHG
---------------------------------
ارأيتَ مَن حَمَلوا علَی الاعواد؟!
ارأيتَ كيفَ خَبا ضياءُ النادي؟!
جبلٌ هَوى لو خرّ في البحر اعتدى
مِن وقعه متتابع الأزباد
ما كنتُ اعلمُ قبلَ حَطّك فی الثری
انّ الثری تَعلو عَلَی الاطواد
آیا دیدی چه شخصیتی را روی چوبهای تابوت حركت دادند؟ و آیا دیدی چگونه شمع محفل خاموش شد؟ كوهی فرو ریخت كه اگر این كوه به دریا ریخته بود دریا را به هیجان می آورد و سطح آن را كف آلود می ساخت. من قبل از آنكه خاک، تو را در برگیرد باور نمی كردم كه خاک می تواند روی كوههای عظیم را بپوشاند
📸نمایی از تشییع باشکوه استاد علامه #حسنزاده در آمل | عکس از کیوان جعفری
https://eitaa.com/AGLOESHG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تشییع پیکر علامه حسنزاده آملی با حضور پرشور مردم
🔹پیکر علامه حسنزادهآملی از بین جمعیت خارج شد تا با هلیکوپتر به روستای ایرا بخش لاریجان منتقل شود.
🔹بر اساس اعلام شورای تامین شهرستان آمل، راه ورودی به روستای ایرا بخش لاریجان محل تدفین علامه حسنزاده آملی مسدود شده است.
#علامه_حسن_زاده_آملی
#مراسم_وداع
🔔 مراسم بزرگداشت علامه حسن زاده آملی
از سوی رهبر انقلاب
⏱روز سه شنبه ۶ مهر ۱۴۰۰، بعد از نماز عشاء
با حضور علما، نمایندگان بیوت مراجع تقلید، شخصیت های حوزوی، استانی، اساتید، طلاب و مردم ولایتمدار و مومن قم
📌 در مدرسه فیضیه قم
برگزار میگردد.
https://eitaa.com/AGLOESHG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لحظه خاکسپاری و مراسم تلقین علامه حسن زاده آملی
https://eitaa.com/AGLOESHG
💠اینترنت رایگان
ویژه طلاب، دانشجویان و معلمان
امکان فعالسازی بسته هدیه بر روی تلفن همراه یا بر روی تلفن ثابت (ADSL) وجود دارد.
🌐لینک ثبتنام: ictgifts.ir
https://eitaa.com/AGLOESHG
بسم الله الرحمن الرحیم
محضر شریف مدیر محترم مؤسسه پژوهشی فرهنگی اندیشه سعادت دام توفیقه
سلام علیکم
از آنجایی که یکی از رسالت های آن موسسه پژوهشی فرهنگی ، حفظ و نشر آثار بیانی و مکتوب موحد عظیم الشأن ، فقیه عارف ، حضرت آیت الله سعادت پرور (پهلوانی تهرانی ) قدس سره می باشد، همانطوری که مستحضر می باشید ،در فضای مجازی چنین شایع شده که آن عالم عامل و عارف پارسا که نمونه ای از صفا و اخلاص و پاکی بودند، برای بعداز ارتحالشان وصی سلوکی معرفی نموده اند تاجایی که از فرد و یا افرادی به عنوان وصی سلوکی ایشان نام برده می شود .
برای جلوگیری از هرگونه تحریفی در مکتب تربیتی این عارف جلیل القدر که به حق با علم و عمل خویش از طریقه اساتید و مشایخ سلوکی خود چون علامه طباطبایی قدس سره به زیباترین و عالی ترین وجه ممکن حراست نموده و به ترویج آن پرداخته اند، لطف کنید اگر چنانچه از ایشان اثباتا و یا نفیا توصیه و مطلبی در رابطه با وصی سلوکی در اختیار دارید ما را راهنمایی بفرمایید .
با کمال تشکر
جمعی از طلاب
https://eitaa.com/Nedaysaadat
https://eitaa.com/AGLOESHG
بسم الله الرحمن الرحیم
علیکم السلام ورحمۀ الله
در پاسخ به پرسش طلاب عزیز در مورد وصی سلوکی فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره) و شایعات منتشر شده در فضای مجازی، به اطلاع می رساند: چنین نسبت هایی خلاف واقع می باشد و ایشان وصی سلوکی نداشته و به پیروی از مشایخ خود هیچ فردی را به عنوان وصی سلوکی خود معرفی نفرموده و در وصیتنامه خود چنین مرقوم داشته اند:
«نظر به اینکه گذشتگانِ اساتید اخلاقی، بعد از خود کسی را معین برای تصدی امور اخلاقی نمی فرمودند، اینجانب هم نظری نسبت به آن ندارم و تنها میگویم: تقوا را در این امور ملحوظ داشته باشید».
مدیر موسسه پژوهشی فرهنگی
اندیشۀ سعادت
ابوالفضل سعادت پرور
https://eitaa.com/Nedaysaadat
https://eitaa.com/AGLOESHG
⚫️ مراسم هفتم فقیه اهل بیت، عالم ربانی، سالک توحیدی، علامه ذو فنون حضرت آیة الله حسن زاده آملی رضوان الله تعالی علیه
🎙سخنران:آیة الله حاج شیخ علی رضائی طهرانی
📍مشهد مقدس؛ مسجد حضرت زینب سلام الله علیها،بلوار شهید نامجو ، خیابان شهید بهشتی ، حد فاصل بهشتی ۳۱ و ۳۳
⏰شنبه ساعت ۱۵
لایو (پخش زنده):
instagram.com/isin_ir
•┈┈••••ا✾ا•••┈┈•
🏫موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
▫️▫️▫️پردازش مدل علم دینی و طراحی سیستم های دینی ▫️▫️▫️
💠https://eitaa.com/joinchat/63176758C5be3dc50e0
https://eitaa.com/AGLOESHG
مراسم بزرگداشت علامه حسنزاده در روز سه شنبه ۱۴ مهرماه بعد از نماز مغرب و عشاء به صورت مردمی و با پشتیبانی برخی نهادهای استان در صحن جامع امام مهدی(عج) مسجد مقدس جمکران برگزار میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم در جلسه هماهنگی برگزاری این مراسم با بیان این که علامه حسنزاده آملی پیامآور معنویت شیعی بودند، اظهار کرد: اگر بخواهیم در حوزه معنویت شیعی چند مدرسه قابل اعتماد را نام ببریم، یکی از مهمترین آنها مدرسه معرفتی علامه حسنزاده آملی است. ایشان معنویت شیعی را بر پایه فقاهت و بدون انحراف به مردم معرفی میکردند.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی شعبانزاده، مردمیبودن را یکی دیگر از ویژگیهای علامه حسنزاده آملی برشمرد و تاکید کرد: ایشان در سالهایی که در قم زندگی میکردند محل رجوع اقشار مختلف مردم بودند.
وی تربیت شاگردان بسیار، تبحر در علوم مختلف و تألیف نزدیک ۲۰۰ اثر را از دیگر آثار و برکات علامه حسنزاده آملی ذکر کرد و گفت: به دلیل همزمانی مراسم تشییع و بزرگداشت این عالم ربانی با ایام اربعین حسینی، بسیاری از شاگردان و ارادتمندان ایشان در این مراسم حضور نداشتند و از سوی دیگر پیکر ایشان در قم تشییع نشد، بنابراین لازم است یک مراسم بزرگ با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار شود که پس از بررسیهای انجام شده، صحن جامع امام مهدی(عج) مسجد مقدس جمکران برای میزبانی از این مراسم انتخاب شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم افزود: این مراسم به صورت مردمی و توسط تشکلهای دینی و با پشتیبانی همه جانبه مسجد مقدس جمکران برگزار و پیش بینی میشود چند هزار نفر از زائران مسجد مقدس جمکران و ارادتمندان علامه حسنزاده آملی در این مراسم شرکت کنند.
4_6021529881110644455.ogg
1.34M
روضهء حضرت علامه حسن زاده آملی در روز شهادت آقا امام ثامن الحجج حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام
@AGLOESHG
داستانی عجیب _1633455399292.mp3
11.04M
🎙 یک داستان عجیب پیرامون علامه حسن زاده آملی(ره)
🔹 سخنان استاد صمدی آملی
🎧 حتماً بشنوید 🎧 این صوت را از دست ندهید
#علامه_حسن_زاده_املی
https://eitaa.com/AGLOESHG
برنامه های بزرگداشت علامه حسن زاده آملی در هفتهی پیشِرو در شهر قم
https://eitaa.com/AGLOESHG
4_5951747339839342678.pdf
1.69M
🔸احوال و سلوک علامه حسن زاده آملی در گفت و گوی «اعتماد» با منوچهر صدوقی سها
🔹شنبه 6 مهرماه
🔻مرحوم آقاي حسن زاده آملي در علوم عقلاني انصافا به نصاب كمال واصل بودند.خير الكلام ماقل و دل؛ ايشان در عرفان و فلسفه، جامع بودند،آنهم نه صرفا عرفان نظري،بلكه عرفان عملی.
🔻شك ندارم كه آقاي حسن زاده آملي علي قدر مرتبته، حائز مقامات بود. فردي كه من در صدق
وثاقت و صدق قول او هيچ شك ندارم، مي گفت كه به من گفته شد.آقاي حسن زاده«عبدالصمد»است.
🔻 در ترمينولوژي هاي عرفاني، منجمله در اصطلاحات الصوفيه ملا عبدالرزاق كاشاني آمده، در وهله اول، «عبد » به معناي مظهر است، عبدالله به معناي مظهر اسماءلله است و عبدالرحمن،مظهر اسم رحمان و به همين سياق... اما عبدالصمد كسي است كه واسطه وصول و بذل رحمت الهيه است. رحمت الهيه را ميگيرد و به عالم و عالميان منتقل مي كند. آن شخص گفت، به من گفته شد كه آقاي حسن زاده، عبدالصمد است.
همين در بيان عظمت مقام ايشان كفايت مي كند.
🔻متن کامل در لینک زیر👇👇
https://b2n.ir/a81968
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🌐 کانال فلسفه و عرفان
---------------------------------
💠 @AGLOESHG
---------------------------------
هو
شمسالدین محمد حافظ شیرازی، رحمة الله تعالی وی لسانالغیب و ترجمان الاسرار است. بسا اسرار غیبیه و معانی حقیقیه که در کِسوت صورت و لباس مجاز باز نموده است. هر چند که معلوم نیست که وی دست ارادت پیری گرفته و در تصوف به یکی از این طایفه نسبت درست کرده، اما سخنان وی چنان بر مشرب این طایفه واقع شده است که هیچ کس را آن اتفاق نیافتاده.
مصباح الانس من حضرات القدس
نورالدین عبدالرحمن جامی
بیستم مهرماه سالروز بزرگداشت شمسالدین محمّد حافظ شیرازی
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🌐 کانال فلسفه و عرفان
---------------------------------
💠 @AGLOESHG
-------------------------------
علّامه طباطبایی، نيز نسبت به برخى از متنسّكين كه بعنوان مقدّس مآبى، شرع را دستاويز خود قرار داده؛ و بعنوان حمايت از دين و ترويج شرع مبين، تمام اصناف از اولياء خدا را كه با #مراقبه و محاسبه سر و كار داشته و احياناً سجده طولانى انجام میدادند بباد انتقاد گرفته، و اوّل كارشان مذمّت و نقد بر بعضى از بزرگان عرفان، چون خواجه حافظ شيرازى و #مولانا محمّد بلخى رومى صاحب كتاب «مثنوى» بوده است؛ بشدّت تعييب و تعيير مینمودند؛ و اين طرز تفكّر را ناشى از جهالت و خشكى و خشك گرائى میدانستند كه از آن، روح شريعت بيزار است.
مهرتابان، ص: ۱۲۴
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🌐 کانال فلسفه و عرفان
---------------------------------
💠 @AGLOESHG
-------------------------------