هدایت شده از فلسفه و عرفان
🌀ناگفته ها از #علامه_طباطبائی
🔹سوال: مطالب عرفان و تصوف را در المیزان آورده اید؟
🔸فرمودند: در تفسیر سوره اعراف راجع به عرفان اسلامی یک بحث هست، حرفی که داریم آن است.
🔹عرض کردم: شیعه در اسلام را مطالعه کردم صحبت های وحدت وجود و این حرفها بود.
🔸فرمود: ما این مطالب را به اشاره در کتابهای خودمان گفته ایم.
🔹فرمودند: در مساله انکار ضروریات، ضرورت باید پیش منکِر، ضروری باشد نه پیش دیگران، و [آن دسته از] اهل معقول که معاد جسمانی را منکرند جسمانیت معاد پیش آنها ضروری نیست.
🔸از علامه درباره مثنوی پرسیدم، فرمود: مثنوی دیوان نیست، اخلاق است و عرفان. مثنوی کتاب جالب است، مرحوم آقای قاضی به مثنوی خیلی معتقد بود، و مثل اینکه خیلی جاهایش را حفظ بود.
🔹سوال: از عرفا کدام یک بالاتر است؟
🔸فرمود: محیی الدین از حیث علم مقدّم است از مولوی، [اما] از حیث حال معلوم نیست.
🔹و فرمود: محیی الدین مقدم است در علم بر همه. مولوی از همه در حال مقدم است.
🔸سوال: مولوی شیعه بوده یا سنی؟
🔹فرمودند: ادلّه تشیع بودن را دارد، و ادلّه تسنن بودن را.
🔸روزی به علامه عرض کردم بنده درس می گویم ترک کنم؟
🔹فرمودند: درس این شوخی ها را ندارد، درستان را بگویید و کارتان را انجام دهید.
🔸سؤال: آیا مرحوم آقای قاضی از علوم رسمیه و فقه اعراض می دادند؟
🔹فرمودند: نه، خودش فقه طریقت درس می داد. دعایش به شاگردهایش این جمله بود: (جعلک الله فقیهاً صوفیاً).
🔸سید هاشم رضوی بنارسی میفرمود: آقای قاضی در مجلس فاتحه ای بود و سید ابوالحسن هم در آن مجلس فاتحه بود. نزدیک هم بودند. آقای قاضی فرمود: (الرجل، کلّ الرجل، نعم الرجل، أن یکون فقیهاً صوفیاً).
🔹از علامه پرسیدم آقای [آیة الله] مرندی چطوره؟
🔸فرمود: بد نیست؛ سی ساله [او را] ندیدم [ندیده بودم] یک روز آمد قم، با داد و فریاد ناهار نگهش داشتیم [نهایت علاقه علامه به آیة الله مرندی].
✍اقیانوس علم و معرفت، محمد کریم پارسا
#صوفیه #تصوف #صوفی
👈👈کانال فلسفه و عرفان 👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
🌀فلسفهٔ الهی مارا به چیزی جز معارفالهی رهبری نمیکند.
اینی که اینها میگویند، عدمش بهتر از وجود است.
شما هرگز به سخنان این گروه گوش نکنید و به سخنان جمعی از نویسندگان خود ما نیز اعتنا نکنید که میگویند: «دین بر روی فلسفه خط بطلان کشیده و با آن سرِ سازگاری ندارد و موضع دین غیر از موضع فلسفه است و هدف دین چیزی جز هدف فلسفه است »
اینها فلسفه را چنین معرفی میکنند: «فلسفه مجموعه ای از آراء و افکار گروهی از مردان یونانی و غیریونانی است که در میان آنها خداشناس و منکر خدا، ملحد و پرهیزگار، مؤمن و کافر، حقیقت جو و خطاگر یافت میشوند. پس طرح مسائل فلسفی چیزی جز پیروی از دانشمندان معروف آنها و به کار بستن آراء و نظریات آنها نمیباشد.»
اگر فلسفه این باشد که اینها برای ما ترسیم میکنند و حقیقت آن همان باشد که اینهامیپندارند عدمش بهتر از وجود آن است و بر اشخاص ارزشمند است که خود را باآن آلوده نسازند و بر دین است که با قاطعیت تمام در برابر آن بایستد و از آن بیزاری بجوید، ولی خوشبختانه مطلب از این قرار نیست و این عقیده در مورد فلسفه صحیح نیست.
این عقیده تنها در برخی از رشتهها صادق است که به آراء و عقاید دانشمندان اعتماد میکنند و در مسائلی که دلیلی جز اتفاق آراء ندارد به استقرای عقاید دانشمندان میپردازند و آن را ملاک و معیار قرار میدهند اما در مورد فلسفه، حقیقت برعکس پندار این گروه است، زیرا فلسفه به طوری که یادآور شدیم عبارت است از بحث و کاوش استدلالی از حقیقت اشیاء، و هرگز به گفتهٔ این و آن توجهی ندارد و حتی وحدت نظر و اتفاق آراء در فلسفه ارزش و اعتباری ندارد. و هرگز نمیتوان در شناخت واقعیت اشیاء به سخنان این و آن اعتماد کرد، و آراء و عقاید دانشمندان هرگز نمیتواند در این مسائل، آرامش بخش و اطمینان آور باشد چه رسد به این که به صورت پناهگاه علمی درآید.
روی این بیان بی اعتبار بودن این عقیده روشن میشود، شما نیز این حرفها را به دور اندازید و مطمئن باشید که فلسفهٔ الهی مارا به چیزی جز معارف الهی رهبری نمی کند که "دین حقیقی نیز هیچ تضادی با آن ندارد و هر دو یک هدف را دنبال میکنند."
#روزجهانی_فلسفه
📚 رساله علی و فلسفهٔ الهی
https://eitaa.com/AGLOESHG
هدایت شده از فلسفه و عرفان
4_5807432654827555812.mp3
1.94M
🌀واکنش عجیب آیت الله بهجت بعد از شنیدن خبر درگذشت علامه طباطبایی ‹ره›
https://eitaa.com/AGLOESHG
4_5942885185925155097.ogg
882.3K
اسرار انبیای الهی
در بیان حضرت علامه حسن زاده آملی
https://eitaa.com/AGLOESHG
15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیر ما گفت خطا در قلم صنع نرفت/آفرین بر نظر پاک خطا پوشش باد
https://eitaa.com/AGLOESHG
📜خلیفه نیست مگر کسی که حق تعالی وی را بر بندگانش خلیفه کرده باشد، نه کسی که مردمان انتخابش کرده و بر کرسی خلافت نشانده و با او بیعت کرده و بر خویش پیشوا داشتند و بر خودشان حاکم کردند، این همان درجه کمال است
متن عربی👇
فلا یکون خلیفه الا من استخلفه الحق علی عباده،لا من اقامه الناس و بایعوه و قدموه لانفسهم و علی انفسهم،فهذه هی درجه الکمال.
📘فتوحات مکّیّه،ج۵(دوره ۱۳ جلدی)،ص۴۷۸،باب۱۶۷:معرفت کیمیای سعادت
👤شیخ محیی الدین ابن عربی قدّس سرّه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹جریان ترجمه در ایران ....
🔸دکتر مهدی گلشنی
https://eitaa.com/AGLOESHG
▪️إنا لله و إنا إلیه راجعون
درگذشت عالم ربانی و حکیم صمدانی، حضرت آیتالله حاج سید رضی شیرازی از علما و فلاسفه حوزه علمیه تهران را به دوستداران حکمت تسلیت عرض میکنم
رحمه الله علیه رحمه واسعه و حشره مع اولیائه
https://eitaa.com/AGLOESHG
18.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸حکیم متاله آیة الله سید رضی شیرازی:
🔹«خود ما صدها نفر را به کمک همین بحثهای فلسفه اسلامی مسلمان و شیعه کردیم. چطور می گویید فلسفه راه دین را کُند می کند؟ والله هرچه بگویم که بی سوادند کم است. نمی فهمند. والله بی سوادند».
💥جذب حدود ۶۰۰ نفر از کشورها و ادیان مختلف به دین مبین اسلام به همت ایشان. روحش شاد
📽#حتما_ببینید
👈 مسلمان شدن داماد مسیحی دکتر قریب به دست #آیتالله_سیدرضی_شیرازی (ره)
https://eitaa.com/AGLOESHG
🔷پیام تسلیت آیت الله سیستانی در پی رحلت آیت الله سید رضی شیرازی
https://eitaa.com/AGLOESHG
💥آقاسید رضی شیرازی (ره) جانشین ندارد!
🎤استاد مهدی #محقق :
جایگاه علمی مرحوم آیت الله سیّد #رضی_شیرازی در جامعه علمی ما بسیار والاست.
🔹من آیتالله سید رضی شیرازی را بیش از هفتاد سال پیش میشناسم. او نمونه تمام و کمالی از یک روحانی اندیشمند بود. زمانی که در مدرسه مروی درس میخواندم. چند سال بعد از شهریور ۲۰ بود و طلاب یک شور خاصی نسبت به تحصیلات حوزوی و تحصیلات قدیمه داشتند، به ویژه طلاب جوان از جمله مرحوم حاج آقا محییالدین انواری، حاج آقا جزایری. در آن میان، جناب آقاسیدرضی شیرازی درخشش بیشتری داشتند.
« بالای سرش ز هوشمندی میتافت ستاره بلندی »
واقعاً مصداق این شعر بودند که: فی المهد ینطقُ عن سعاده جدّهِ، اثر النّجابه ساطع البرهانِ.
🔸هنگامی که ایشان امامت مسجد شفا را در خیابان یوسفآباد عهدهدار شدند، گاه گاه در اعیاد من خدمت ایشان میرسیدم و یاد دوران گذشته را زنده میکردیم. دورهای که #مدرسه_مروی، دوره درخشانی بود و مرحوم آشتیانی «کفایه» تدریس میکردند و ما که تازه شروع کرده بودیم، نزد مرحوم آقا سید هادی ورامینی درس مقدمات میخواندیم.
🔹مرحوم جلال آل احمد که آن هنگام دانشآموز دبیرستان دارالفنون بود هم میآمدند خدمت ایشان درس میخواندند و ایشان پسر آقا سید احمد طالقانی از علمای تهران بودند. غرض، یک شور و نشاطی در آنجا بود و خصوصاً نه تنها در آنجا بلکه استادانی بودند که در منازل شان تدریس میکردند، مثلاً مرحوم آقا شیخ #محمدتقی_آملی که من افتخار شاگردی ایشان را داشتم در منزل خود چهار راه حسنآباد تدریس می کردند. من خودم در مدرسه سپهسالار قدیم حجره داشتم، خدمت مرحوم آقا #میرزا_مهدی_آشتیانی درس میخواندم و در آنجا حوزه تهران ، واقعاً حوزهای به معنای واقعی بود.
🔸شاید تا ۱۵ مُدرس در مدارس یا در منازلشان تدریس میکردند. اما امروز واقعاً باعث تأسف است که روز به روز این شور و نشاط کمتر میشود در حالی که باید زیادتر شود.
ما هر عالمی که از دنیا میرود میگوییم متأسفانه جانشین ندارد، در حالی که سنت اسلامی مبنی بر این بوده که هر عالمی که در ۳۰ سال به یک مرتبهای رسیده در ۲۰ سال به شاگردش درس بدهد و آن ۱۰ سال را شاگردان آن علم را ترقی و تعالی ببخشند و حتی محمدبن زکریای رازی در کتاب «الشکوک علی الجالینوس» میگوید: سرّ این که متأخرین با سوادتر از متقدمین هستند،همین است که اگر بنا باشد نسلی بعد از نسل علم تنزل کند، یعنی علم به کجا کشیده میشود؟!
🔹و قطب الدین شیرازی نیز در اول کتاب «شرح الکتاب القانون تحفه السعدیه» میگوید؛ زیانآورترین جملهای که در مدارس علمیه گفته شده این جمله بوده است: «ماترک الاول للاخره شیء».
اگر طلبه بیاید بگوید: «من هر کاری کنم به مرتبه آیتالله بروجردی نمیرسم»، این غلط است. باید بگوید من باید معلومات ایشان را بدست بیاورم و بعداً چیزی بر آنها بیافزایم. الان آن سنت علمی که در آن وقت وجود داشت، کاملاً بر عکس شده است. چه استاد دانشگاه چه استاد حوزه. متاسفم که باید بگویم که امروز آقا رضی شیرازی هم جانشین ندارد.
⁉️کجاست حاج محمد تقى آملى؟! وقتى آیت الله #جوادی_آملى به من می فرمودند که: من و آقاى آیت الله #حسن_زاده_آملى دوتا بچه ۱۶ تا ۱۷ ساله از مازندران به اینجا آمدهایم و اگر حمایت مادى و معنوى آقاى شیخ محمدتقى آملى نمیبود، ما دو نفر می بایست شاگرد بقال می شدیم. ببینید یک چنین محیطى وجود داشت. آن وقتى که آقا میرزا مهدى آشتیانى در مدرسه سپهسالار قدیم به من حجره و حقوق دادند و شهریه معین کردند، من کوچکترین طلبه آن مدرسه بودم و استادها تشویق می کردند و طلاب را به منزله فرزندان خود می دانستند.
🌐 متن سخنرانی 👉
#نقد_حوزه
https://eitaa.com/AGLOESHG
هدایت شده از KHAMENEI.IR
رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی درگذشت عالم بزرگوار مرحوم آیت الله آقای حاج سید رضی شیرازی را تسلیت گفتند
متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم بزرگوار مرحوم آیت الله آقای حاج سید رضی شیرازی رحمة الله علیه را که از احفاد پرچمدار کبیر اسلام و تشیع و مرجعِ استعمارستیز قرن چهاردهم هجری مرحوم میرزای شیرازی بزرگ بودند، به حوزه ی علمیه تهران و شاگردان و ارادتمندان ایشان و بیت رفیع شیرازی و بویژه به خاندان مکرّم و بازماندگان ایشان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت و علو درجات ایشان را از خداوند متعال مسألت می نمایم.
سید علی خامنه ای
۱۱ آذر ۱۴۰۰
فلسفه و عرفان
▪️إنا لله و إنا إلیه راجعون درگذشت عالم ربانی و حکیم صمدانی، حضرت آیتالله حاج سید رضی شیرازی از علم
❖ پیام تسلیت آیت الله جوادی آملی در پی ارتحال آیت الله حاج سید رضی شیرازی
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
ارتحال عالم ربّانى حكيم و فقيه آگاه به زمان مربّى جامعه دينى و زعيم حوزه علميّه تهران حضرت آيت الله حاج سيد رضي شيرازى (رضوان الله عليه) ضايعه جبران ناپذير است، اين سانحه سنگين را به محضر ختمى ولايت حضرت بقية الله الأعظم (أرواح من سواه فداه) و حوزه هاى علميّه و بيت مكرّم آن يادگار مرجعيّت عزّت آفرين اسلام تسليت و علوّ منزلت آن دوست رحيل از خداى سبحان مسئلت مى شود.
١١ آذر ١٤٠٠
جوادى آملى
https://eitaa.com/AGLOESHG
⬛️برنامۀ تشییع پیکر مطهر آیتالله سید رضی شیرازی - قدس سره- در شهر مقدس قم
https://eitaa.com/AGLOESHG
✅ دوره رایگان آموزش ارکان تربیت دینی
🔹مدت دوره: ۳۰ روز
🔸شروع دوره: ۱۴ آذر ماه
‼️هزینه دوره : کاملا رایگان ( آفلاین )
🔰این دوره دارای گواهی پایان دوره می باشد.
🔻🔻🔻
لینک ثبت نام در دوره :
https://davatejahani.ir/eitaa/
🔻🔻🔻
آیدی ادمین کانال در صورت بروز مشکل :
@admin_channels
🔻🔻🔻
آدرس کانال دوره :
@tarbiat_kudak
https://eitaa.com/AGLOESHG
🔷کانال گفتگوی خردورزان
جایی است برای :
۱.یافتن دوستان جدید برای مباحثه دروس فلسفه و عرفان
۲.یافتن استاد برای فراگیری دروس فلسفه و عرفان
۳_یافتن شاگرد برای تدریس دروس فلسفه و عرفان
تقاضای تدریس و مباحثه فقه و اصول و... نفرمایید
👈لینک کانال گفتگوی خردورزان👇
@DB_AGHLOESHG
4_5814209516220189135.pdf
415.9K
🔸 نکاتی درباره ی رساله ی المشاعر
🔹 سید جواد طباطبایی
https://eitaa.com/AGLOESHG
4_5958447604785220004.pdf
11.24M
🔹متن اشارات شیخ الرئیس
🔸و لباب الاشارات امام فخر رازی
🔸(خلاصه اشارات )
🔹تصحیح مرحوم آقا محمود شهابی
🔸۳۴۹صفحه
https://eitaa.com/AGLOESHG
2_5204128344039232134.pdf
10.58M
📚 Metaphysical Penetrations: A Parallel English-Arabic Text
✍🏼 Mulla Sadra
Translated by: Seyyed Hossein Nasr, Editor: Ibrahim Kalin
🔹کاوش های متافیزیکی(رساله المشاعر)
🔹متنی موازی شده عربی انگلیسی
🔸✍ملا صدرا
🔹ترجمه از سید حسین نصر
🔸ویرایشگر ابراهیم کالین
♦️کانال فلسفه و عرفان
https://eitaa.com/AGLOESHG
❖ قرارداد عوامانهی برجام!
آیت الله جوادی آملی امروز (۱۴۰۰/۹/۱۸) در دیدار وزیر امور خارجه فرمود: مذاکره با جهان، فکر جهانی لازم دارد. ما از جهان جدا نیستیم، چه بخواهیم و چه نخواهیم باید با آنها مذاکره کنیم و با آنها دست بدهیم، اما بعد از آن حتما باید انگشتان خود را بشماریم! [کنایه از بی اعتمادی به دشمن در دزدیدن انگشتان]. در نظام بین الملل به هیچ کس اعتماد نیست، اما هیچ کس از مذاکره با دیگر کشورها هم بی نیاز نیست؛ لذا مذاکره با کشورهای جهان یک کار سنگینِ علمیِ عمیقِ حقوقی-سیاسی در حوزه بین الملل است. مذاکره با جهان، یک سواد بالغ سیاسی بین المللی میخواهد. باید طرزی توافقات را نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند؛ اگر کشوری توانست یکطرفه از قرارداد خارج شود، این یعنی #قرارداد_عوامانه نوشته شده است! این یعنی آن تکیه گاهی که محل سوء استفاده دشمن قرار گرفته تا از توافق خارج شود مورد غفلت قرار گرفته، این یعنی در قرارداد دیده نشده که اگر یکی از طرفین به صورت یکجانبه خارج شود، چه عواقبی دارد؟ این یعنی همه جوانب کار دیده نشده است. لیاقت این مردم نه آن #قراردادهای_عوامانه است و نه این اختلاس و سوء مدیریتها.
@Arefane
https://eitaa.com/AGLOESHG
یــاهُــو
این دختِ علی که زینبش آمده نام
بر طاقِ سپهرِ علم بدریست تمام
تا مادرِ دهر دختر آورد و پسر
دختر نشنید کس بدین قدر و مقام
#فؤاد_کرمانی
https://eitaa.com/AGLOESHG
📚کتابخانه کنگره آمریکا
به مدت 10 روز به صورت رایگان،
کتابهای فارسی رو برای دانلودِ عموم، در دسترس گذاشته است
کتابهایی بسیار نفیس و نایاب، بعضاً مربوط به 600-500 سال پیش.
علاقمندان کتاب، از این فرصت استفاده کنید.
لینک دسترسی 👇🏻
https://www.loc.gov/collections/persian-language-rare-materials
https://eitaa.com/AGLOESHG
بی همتایی بوعلی.mp3
1.43M
🎙آیت الله جوادی آملی:
"از جناب بهمنیار نقل شده است كه می گوید ما روزانه منتظر ورود بوعلی بودیم كه ایشان تدریس كنند و ما تَدَرّس كنیم و فرا بگیریم، روزی استاد آمد و ما در كنار شمع وجودش جمع شدیم و پروانه وار نشستیم كه ایشان تدریس بكنند، وقتی شروع به تدریس كردند از چشمان ما و رخسار ما فهمیدند كه ما درس دیروز را نفهمیدیم....كم كم به عرضش رسید یا برای او معلوم شد که ما دیشب گعده داشتیم...
آنگاه اشك از چشمان بوعلی سرازیر شد، گفت طناب بازهای شهر ـ این سیرك ها ـ می كوشند در رشته شان متخصص بشوند، شما كه در رشته علمی و علوم الهی تلاش و كوشش می كنید تلاش و كوششتان این نیست كه در رشته تان متخصص بشوید؟!"
https://eitaa.com/AGLOES