▫️﷽▫️
آیا کوچه ای به نام کوچه بنی هاشم وجود داشته است؟
پاسخ آیت الله جاودان حفظه الله :
🔹کوچهٔ بنی هاشم نامی است که در زمان ما ایجاد شده است.
🔹بنده در سال ١٣۶٠ به حج مشرف شده بودم. و زمانی که از باب جبرئیل علیه السلام به سوی قبرستان بقیع می رفتیم به کوچه ای می رسیدیم که نسبتا تنگ اما طولانی بود و به خیابانی منتهی می شد که در کنار آن قبرستان بقیع قرار داشت. این کوچه نزد ایرانی ها به کوچهٔ بنی هاشم مشهور بود و در طول آن، خانه ای آجری وجود داشت که به حضرت صادق علیه السلام نسبت داده می شد، اما به نظر بنده از عمر آن خانه بیش از ۶٠ سال نمی گذشت و به همین جهت باور نمی کردم که این خانه، خانهٔ امام صادق علیه السلام باشد. البته من در تمام عمرم کوچه ای باروح تر از آن کوچه ندیده ام.
بعد ها که به مکه مشرّف شدیم، همهٔ فاصلهٔ میان مسجدالنبی (صلی الله علیه و آله و سلم) و قبرستان بقیع، تخریب شده بود.
❇️ مطلب اصلی آن است که در زمان صدر اسلام، اصلا محله و کوچه، به شکل فعلی، وجود نداشته و خانه های مدینه به هم پیوسته نبوده است. مثلا خانهٔ امیرالمؤمنین علیه السلام و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در کنار مسجد و چسبیده به هم ساخته شده بود. همچنین عباس بن عبدالمطلب در یکی از ضلع های دیگرِ مسجد خانه داشت و عقیل بن ابی طالب که برادر حضرت علی علیه السلام بود نیز در کنار قبرستان بقیع خانه داشت و مادر بزرگوارش فاطمه بنت اسد علیها السلام نیز در آنجا دفن شده بود. از جزئیات خانه های بقیهٔ بنی هاشم هیچ اطلاعی در دست نیست. درنتیجه، محلی به نام کوچهٔ بنی هاشم در آن زمان وجود نداشته است. لذا کسانی که این مطلب را بیان نموده اند، هیچ اطلاعی دربارهٔ جغرافیا، تاریخ و شرایط آن دوران نداشته اند.
📚رهنمای طریق؛ صفحهٔ ٣۶٣
▫️﷽▫️
✨هدیه ای گرانبها از امام محمد باقر علیه السلام!
ازجمله شاگردان عارف بالله مرحوم میرزا جواد آقای ملکی تبریزی رضوان الله علیه، مرحوم آیت الله سید مهدی کشفی رضوان الله علیه بودند که در فقه از محضر بسیاری از بزرگان از جمله مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری رضوان الله علیه موسس حوزه علمیه قم بهره برد و نزد مرحوم حاج شیخ چنان عزیز بود که وقتی حاج شیخ به منبر برای تدریس می رفتند تا آقا سید مهدی کشفی نمی آمدند، ایشان درس را شروع نمی کرد.
از نسخه های خطی که از ایشان به یادگار مانده است: «از اسرار عجیبی که من آن را پی در پی تجربه کرده ام نماز فاطمه زهرا علیها السلام برای بر آورده شدن حاجات است، که بدین صورت است که: بعد از نماز صبح و تعقیبات آن، دو رکعت نماز (حاجت) می خوانیم بعد پیشانی را به سجده می گذاریم و صد بار می گوییم « یا مَوْلاتى یا فاطِمَهُ أَغیثینى» بعد سمت راست صورت را بر محل سجده می گذاریم و دوباره صدبار این ذکر را می گوییم سپس سمت چپ صورت را بر محل سجده می گذاریم و صدبار این ذکر را می گوییم بعد پیشانی را بر محل سجده می گذاریم و صد وده مرتبه این ذکر را می گوییم (جمعا ۴۱۰ مرتبه) سپس بلند می شویم پا و سر برهنه است، دست ها را به آسمان بلند می کنیم و صد بار می گوییم «یا وَهاب» و در آخر حاجت خود را در خواست می کنیم که در سریعترین وقت بر آورده می شود؛ این عمل را در خواب از بزرگواری که در ذهن داشتم که مولایم امام باقر علیه السلام هستند، دریافت کردم».
به روح ملکوتی آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی و آیت الله سید مهدی کشفی رضوان الله علیهم اجمعین، صلوات فاطمی هدیه بفرمائید.
هدایت شده از ایستگاه روضه
13.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
{اَللّٰهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج}
مادرمان را با زجر کشتند...😭
🎤استاد بندانی نیشابوری؛
✅👊 تبرّی از دشمنان حضرت زهرا علیهاالسلام در زیارت های آن بانوی مکرّمه
متن زیر از زیارات حضرت زهرا علیهاالسلام گزینش شده است، و به نفرین و تبرّی از دشمنان آن بانو اختصاص دارد. این ادعیه را به نیابت از مولایمان، حضرت صاحب الزّمان علیه السلام بخوانیم:
«السَّلَامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الصِّدِّيقَةُ الشَّهِيدَةُ، السَّلَامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الرَّضِيَّةُ الْمَرْضِيَّةُ، لَعَنَ اللهُ مَانِعَكِ إِرْثَكِ، وَ دَافِعَكِ عَنْ حَقِّكِ، وَ الرَّادَّ عَلَيْكِ قَوْلَكِ، لَعَنَ اللهُ أَشْيَاعَهُمْ وَ أَتْبَاعَهُمْ وَ أَلْحَقَهُمْ بِدَرْكِ الْجَحِيمِ.» (البلد الأمين، ص278)
«لَعَنَ اللهُ مَنْ ظَلَمَكِ، وَ مَنَعَكِ حَقَّكِ، وَ دَفَعَكِ عَنْ إرْثِكِ، وَ لَعَنَ اللهُ مَنْ كَذَّبَكِ وَ أَعْنَتَكِ وَ غَصَّصَكِ بِرِيقِكِ، وَ أَدْخَلَ الذُّلَّ بَيْتَكِ، وَ لَعَنَ اللهُ أشْياعَهُم وَ ألْحَقَهُم بِدَرَكِ الجَحيمِ.» (المقنعة، ص459)
«لَعَنَ اللهُ مَنْ مَنَعَكِ حَقَّكِ، وَ دَفَعَكِ عَنْ إِرْثِكِ، وَ لَعَنَ اللهُ مَنْ ظَلَمَكِ وَ أَعْنَتَكِ وَ غَصَّصَكِ بِرِيقِكِ، وَ أَدْخَلَ الذُّلَّ بَيْتَكِ، وَ لَعَنَ اللهُ مَنْ رَضِيَ بِذَالِكِ وَ شَايَعَ فِيهِ وَ اخْتَارَهُ وَ أَعَانَ عَلَيْهِ، وَ أَلْحَقَهُمْ بِدَرْكِ الْجَحِيمِ.» (بحار الأنوار، ج100، ص198)
«السَّلَامُ عَلَى الْبَتُولَةِ الشَّهِيدَةِ ، وَ أَعْلِ كَعْبَهَا، وَ أَكْرِمْ مَآبَهَا، وَ أَجْزِلْ ثَوَابَهَا، وَ أَدْنِ مِنْكَ مَجْلِسَهَا، وَ شَرِّفْ لَدَيْكَ مَكَانَهَا وَ مَثْوَاهَا، وَ انْتَقِمْ لَهَا مِنْ عَدُوِّهَا، وَ ضَاعِفِ الْعَذَابَ عَلَى مَنْ ظَلَمَهَا، وَ النَّقِمَةَ عَلَى مَنْ غَصَبَهَا، وَ خُذْ لَهَا يَا رَبِّ بِحَقِّهَا، إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.» (بحار الأنوار، ج102، ص220)
«اللهُمَّ انْتَقِمْ لَهَا وَ خُذْ لَهَا بِحَقِّهَا». (بحار الأنوار، ج100، ص197-198)
«اللهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا، وَ كُنِ الثَّائِرَ اللهُمَّ بِدَمِ أَوْلادِهَا» (جمال الأسبوع، ص486-487)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🙏 نماز هدیّه»، به حضرت زهرا علیهاالسلام در روز شهادت آن بانو و به نیابت از مولایمان حضرت صاحب الزّمان علیه السلام
مرحوم سیّد بن طاووس در کتاب جمال الاسبوع، از یکی از معصومین علیهم السلام روایت می کند که فرمود:
کسی که ثواب نماز خود را برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله، و امیرالمؤمنین علیه السلام و اوصیاء بعد از او علیهم السلام قرار دهد، خداوند ثواب نماز او را بسیار بسیار می گرداند تا نفسش قطع شود. در آن حال(یعنی قبل از جان دادن) به او می گویند: ای فلانی، الطاف تو و هدیه تو به ما، هم اکنون برای تو مفید خواهد بود. امروز، روز جبران کردن و پاداش دادن به توست. دلت خوش و چشمت روشن باد برای آنچه خداوند برای تو آماده نموده است، و گوارایت باد آنچه به آن رسیدی.
راوی سؤال می کند: انسان چگونه می تواند، نمازش را هدیه نماید؟ حضرت می فرمایند: نیّت کند که ثواب نمازش را برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله قرار دهد، و اگر امکان داشت علاوه بر 50 رکعت نماز(یعنی نمازهای واجب و نافله آنها)، حتی اگر یک نماز دو رکعتی هم باشد، بخواند و هر روز به یکی از این بزرگواران هدیه نماید.طریقه خواندن این نماز دو رکعتی بدین گونه است:
1)هر رکعت از این نماز را با یک یا سه یا هفت تکبیر شروع کن.
2)در همه رکوع ها و سجده ها، بعد از ذکر تسبیح، سه بار بگو: «صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ»
3) بعد از سلام نماز چنین بگوید:
«اللَّهُمَّ أَنْتَ السَّلَامُ، وَ مِنْكَ السَّلَامُ، يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ الْأَخْيَارِ، وَ أَبْلِغْهُمْ مِنِّي أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلَامِ، اللَّهُمَ إِنَ هَاتَيْنِ الرَّكْعَتَيْنِ هَدِيَّةٌ مِنِّي إِلَى الطَّاهِرَةِ الْمُطَهَّرَةِ الطَّيِّبَةِ الزَّكِيَّةِ فَاطِمَةَ بِنْتِ نَبِيِّكَ. اللَّهُمَّ فَتَقَبَّلْهَا مِنِّي، وَ أَبْلِغْهَا إِيَّاهُمَا عَنِّي، وَ أَثِبْنِي عَلَيْهِمَا أَفْضَلَ أَمَلِي، وَ رَجَائِي فِيكَ وَ فِي نَبِيِّكَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ وَصِيِّ نَبِيِّك،َ وَ الطَّيِّبَةِ الطَّاهِرَة،ِ فَاطِمَةَ بِنْتِ نَبِيِّكَ، وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ سِبْطَيْ نَبِيِّكَ، يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِينَ! يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِينَ! يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِين!»
(جمال الأسبوع، ص16-18)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
⚠️⚠️ شیعه در این موضوع اختلافی ندارد که ....
مرحوم شیخ طوسی در «تلخیص الشافی» در پاسخ به قاضی عبدالجبار معتزلی در «المغني في أبواب التوحید و العدل» می نویسد:
و مما أنكر علي أبی بکر: ضربهم لفاطمة عليها السلام، و قد روي: أنهم ضربوها بالسياط. و المشهور الذي لا خلاف فيه بين الشيعة: أن عمر ضرب على بطنها حتى اسقطت، فسمي السقط محسنا. و الرواية بذلك مشهورة عندهم.
و ما ارادوا من احراق البيت عليها حين التجأ إليها قوم، و امتنعوا من بيعته، و ليس لأحد أن ينكر الرواية بذلك، لأنا قد بينا الرواية الواردة من جهة العامة من طريق البلاذري و غيره، و رواية الشيعة مستفيضة به، لا يختلفون في ذلك. (تلخيص الشافي، ج3، ص156)
از جمله کارهايی که بر ابوبکر ناروا شمرده شده است: زدن فاطمه عليها السلام توسط آنهاست. روايت شده است که آنها فاطمه علیهاالسلام را با تازیانه زدند. و در روايت مشهوری که شيعيان در آن اختلاف ندارند چنین آمده است که: عمر به شکم فاطمه عليها السلام زد که در اثر آن، جنين خود را سقط کرد؛ و آن جنين، محسن نام گذاری شده است. روايات اين قضيه در ميان شيعيان مشهور است.
يکی دیگر از کارهای ابوبکر که ناروا شمرده شده است آن است که: وقتی گروهی به (خانه) فاطمه علیهاالسلام پناه آوردند و از بيعت امتناع کردند، آنها قصد داشتند خانه را به آتش بکشند. هيچکس نمی تواند روايت اين قضيه را انکار کند؛ زيرا ما روايات آن را از عامه از طریق بلاذری و ديگران نقل کرديم و روايت شيعه نيز در اين زمينه (در حدّ) مستفيض است و شیعیان در این موضوع، اختلافی ندارند.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
😓😢به ما خبری نرسیده است که از آن دو راضی شده باشد
رُوِیَ أَنَّ رَجُلاً مِنْ أَوْلَادِ الْبَرَامِكَةِ عَرَضَ لِعَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا علیه السلام فَقَالَ لَهُ: مَا تَقُولُ فِي أَبِي بَكْرٍ؟ قَالَ لَهُ: سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ. فَأَلَحَّ السَّائِلُ عَلَيْهِ فِي كَشْفِ الْجَوَابِ، فَقَالَ علیه السلام: كَانَتْ لَنَا أُمٌّ صَالِحَةٌ، مَاتَتْ وَ هِيَ عَلَيْهِمَا سَاخِطَةٌ، وَ لَمْ يَأْتِنَا بَعْدَ مَوْتِهَا خَبَرٌ أَنَّهَا رَضِيَتْ عَنْهُمَا. (الطرائف، ج1، ص252)
مردی از فرزندان برامکه به حضرت رضا علیه السلام عرض کرد: درباره ابوبکر چه می فرمایید؟ فرمود: سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ. آن مرد در گرفتن پاسخ از حضرت اصرار کرد، پس آن حضرت فرمود: ما مادر صالحه ای داشتیم. او از دنیا رفت در حالی که از آن دو نفر (اوّلی و دومی) خشمگین بود و بعد از فوتش، خبری به ما نرسیده است که از آن دو راضی شده باشد.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
10.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 راز پنهان حضرت زهرا سلام الله علیها( سرّالمستودع فیها) در ۳دقیقه
#استاد_شجاعی
تحلیل نبرد در سوریه - ۱۴ آذر.mp3
5.21M
تحلیل آخرین وضعیت نبرد در سوریه -۱۴ آذر
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸️ آخرین وضعیت نبرد در اطراف شهر حماه چگونه است ؟
🔸️چرا بشار اسد حقوق کارکنان ارتش را ۵۰ درصد افزایش داد ؟
🔸️آیا اسرائیل می تواند مانع از حضور نیروهای تازه نفس ایرانی در سوریه شود؟
📌 برای یافتن پاسخ سوالات بالا این فایل صوتی را با دقت گوش کنید