هدایت شده از (حریم عفاف) سیر فرهنگ سازی پاکدامنی در قرآن
جلسه 27.mp3
11.77M
📙برگزاری بیست و هفتمین جلسه از کارگاه مجازی مهندسی فرهنگی پاکدامنی در قرآن کریم (طرح عبادالرحمان ) ✅با حضور استاد صافی از اساتید موسسه تمهید قم .
⏰ مدت زمان فایل:32:41
⏹#جلسه_بیست وهفتم
🔶 موضوع:تحلیل فرایندی گام چهارم از فرهنگسازی پاکدامنی در قرآن کریم بر اساس آیات 30الی31 سوره مبارکه نور 🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 🔰با ما همراه باشید👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1743650864Ce6d50007d8
هدایت شده از (حریم عفاف) سیر فرهنگ سازی پاکدامنی در قرآن
روش فرهنگسازی پاکدامنی در قرآن 27.docx
19.1K
📙برگزاری بیست و هفتمین جلسه از کارگاه مجازی مهندسی فرهنگی پاکدامنی در قرآن کریم (طرح عبادالرحمان ) ✅با حضور استاد صافی از اساتید موسسه تمهید قم .
خلاصه نگاشت استاد از بحث به صورت فایل ورد برای عکس نوشته و ... ⏹#جلسه_بیست وهفتم
🔶 موضوع:تحلیل فرایندی گام چهارم از فرهنگسازی پاکدامنی در قرآن کریم بر اساس آیات 30الی31 سوره مبارکه نور 🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 🔰با ما همراه باشید👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1743650864Ce6d50007d8
⛔️حضور عزتمندانه ایران در آمریکای جنوبی
در دنیای ۵/۵ قرن اخیر، چند پدیده تاریخی، موجب جابجایی قدرت در دنیا و تغییر معادلات حاکم بر دنیا شده است:
۱- حرکت کشتیهای پرتغال و اسپانیا به سمت اقیانوسها و ابرقدرت شدن این دو کشور در قرن ۱۵میلادی
۲-تسلط بریتانیا بر تنگه جبلالطارق و کانال سوئز در قرون ۱۸ و ۱۹
۳-اعلام دکترین مونروئه مبنی بر حیاط خلوت بودن آمریکای جنوبی برای ایالات متحده که موجب سد نفوذ اروپا بر این منطقه شد.
البته در تاریخ معاصر جهان (پسا رنسانس) وقایع مهم دیگری هم وجود دارد، اما آنچه که مربوط به بحث ماست، این سه پدیده است.
این سه پدیده هر کدام موجب تولید و یا بازتولید قدرت برای چهار امپراطوری مذکور و بسط قدرت آنها در دنیای معاصر شد.
چند روزی است که نفتکشهای ایرانی حامل بنزین، عازم ونزوئلا هستند و امروز که مصادف با عید سعید فطر است، اولین نفتکش به سواحل ونزوئلا رسیده است.
توجه ژئوپلیتیک به حرکت این نفتکشها بسیار حائز اهمیت است. حرکت این نفتکشها اولین بار ایران را به سمت ماوراءبحار و اقیانوسها کشانده است؛ آنچه که موجب تولید قدرت جهانی برای امپراطوری پرتغال و اسپانیا شد.
این نفتکشها از کانال سوئز و تنگه جبلالطارق که حوزه نفوذ بریتانیا هستند عبور کردند و انگلیس نتوانست واکنشی به این عبور داشته باشد.
مقصد این نفتکشها به سمت ونزوئلا و آمریکای جنوبی است که حدود ۱/۵ قرن، مطابق #دکترین_مونروئه، حوزه نفوذ ایالات متحده و موجب ایجاد قدرتی عظیم برای این امپراطوری بوده است.
مطابق مطالب پیشگفته میتوان گفت حرکت این نفتکشها فصل جدیدی از معادلات قدرت در دنیا را گشودهاست و باید گفت ابرقدرتی جدید، خارج از پارادایم نظام اومانیسم، در دنیا ظهور کردهاست که جنس آن با ابرقدرتهای ۵/۵ قرن اخیر متفاوت است.
مؤید این تفاوت جنس این است که حرکت کشتیهای تمام ابرقدرتهای قرون اخیر در جهت استعمار واستثمار کشورهای هدف بوده است، اما حرکت نفتکشهای ایرانی مبتنی بر یک داد و ستد عزتمندانه برای طرفین میباشد.
✍آگاهی های سیاسی
🌷 جانباز قطع نخاعی ناصر توبهای در سن ۲۱ سالگی فرماندهی یکی از گردانهای لشکر ۴۱ ثارالله کرمان را بر عهده داشت که در آن زمان حاج قاسم سلیمانی در سمت فرماندهی لشکر خدمت می کرد.
🍃 سردار شهید حاج قاسم سلیمانی وقتی نزدیک ایام عید می خواست به کرمان و به دیدار والدین خود برود به همسر این جانباز زنگ می زد و می گفت: "من دو روز به خانه شما می آیم." لباسی تهیه می کرد و به خانه او می رفت. جانباز را استحمام می داد، تخت او را آماده می کرد و در این دو روز به همسر جانباز می گفت کار آشپزخانه هم به عهده من است؛ دو روز خدمت گذاری این جانباز قطع نخاعی را داشت؛ بعد به سمت خانه خودش میرفت.
🍃 حالا میفهمی که چرا حاج قاسم فرمود: تا شهید نباشی، شهید نمیشوی.
🆔 @khosropanah_ir
جایتان خالی دیروز عصر حرم حضرت معصومه
نایب الزیاره همه اعضا بودیم
دیگه داشتیم دق می کردیم
لطف خدا شامل حال شد و دربهای حرم گشوده شد تا حداقل در صحنه بی بی بشینیم
هدایت شده از موسسه و مرکز تخصصی تفسیر تمهید
#نکته_ناب_تنزیلی
در ویراست جدید جلد اول تفسیر همگام با وحی ذیل سوره تکویر
👇👇👇
نکتهی مهم: شیوهی کشف هندسهی تحول اسلامی باتوجه به سیر نزول تدریجی سورهها
حکمت قرآن اقتضا میکند که معارف و ارزشهای بیانشده در آیات و سور، بهطور گسترده و تصادفی درکنار یکدیگر قرار نگرفته باشند؛ بلکه میان آنها رابطهای معنادار از نوع تقدم و تأخر، اولویت و غیر آن برقرار باشد. خداي حكيم با اصالتی که به برخی از مفاهیم دینی داد و زمانی که به پردازش هر مفهوم اختصاص داد، این مفاهیم را همچون حلقههایی از یک زنجیرهی تربیتی، پشت سر هم قرار داد، بهگونهای که نادیده گرفتن هر حلقه، موجب بریده شدن زنجیره، و درنتیجه تحقق نیافتن اهداف تربیتی مورد نظر ميشود. برای نمونه، چند مفهوم محوری «احساس فقر به پروردگار»، «توجه به عدالت پروردگار»، «پذیرش رسول رب»، «احساس ترس از آینده و داشتن دغدغه نسبت به آن»، «درخواست هدایت توحیدی از خدای متعال»، «اقبال به قرآن بهعنوان منشور هدایت به راه مستقیم» و در آخر «اقدام عملی به پذیرش برنامهی رهایی» در سورههای علق، قلم، مزمل، مدثر، حمد، تکویر و اعلی (سورههای اول تا هشتم نزول) بهبار نشسته است. در مقدمه (ص 59 تا 61) نکاتی پیرامون کشف هندسهی تغییر و تحول دینی بیان شد که علاقهمندان مراجعه نمایند.
هدایت شده از موسسه و مرکز تخصصی تفسیر تمهید
#نکتهـناب #روشـشناختی
تفسیر سوره انشراح (مکی 12)
ویراست جدید جلد اول تفسیر همگام با وحی
١. خدای متعال حتی درمقام ایجاد انگیزه برای رسول اکرم ص، به یادآوری نعمتهای خود بر او میپردازد. از این مطلب استفاده میشود که اصل ایجاد انگیزه، عمومیت داشته و حتی بزرگترین شخصیت انسانی، یعنی پیامبر اکرم ص نیز برای پیگیری امر دین و وظیفهی اجتماعی نیاز به تکرار انگیزه و شادابی آن دارند.
https://eitaa.com/mtamhid
هدایت شده از موسسه و مرکز تخصصی تفسیر تمهید
#نکتهـناب #روشـشناختی
تفسیر سوره #انشراح (مکی 12)
ویراست جدید جلد اول تفسیر همگام با وحی
٢. نشان دادن آثار و ثمرات گذشتهی عمل به یک برنامهی تربیتی، در ایجاد انگیزه برای پیگیری و تداوم آن، تأثیر بسزایی دارد. چنانکه در این سوره، خداوند پس از بیان آثار مثبت تحمل سختیها در گذشته، و بیان این حقیقت که آسانیها در دل سختیهاست، پیامبر را مأمور به ورود در میدان سختیهای جدید میکند: «فَإِذا فَرَغْتَ فَانْصَب».
https://eitaa.com/mtamhid
هدایت شده از موسسه و مرکز تخصصی تفسیر تمهید
#نکتهـناب #روشـشناختی
تفسیر سوره #انشراح (مکی 12)
ویراست جدید جلد اول تفسیر همگام با وحی
استاد عبدالکریم #بهجت_پور
#مهم و #زیبا و #خواندنی
#کشف فقط با توجه به #سیرـتنزیلی سوره های قرآن
لذت ببرید از #روش قرآن در نهادینه سازی مفاهیم دینی
👇👇👇
٤. تاکنون از میان دوازده سورهای که در ترتیب نزول بررسی شد، بخش عمدهی آنها خطاب به پیامبر اکرم
بود.
این موضوع نقش تواناسازی، حمایت، هشدار، تربیت و آموزش سخنگویان و مُبَلّغان دین را در منظومهی هدایتی ـ تربیتی دینی بهخوبی نمایان میسازد.
در اینجا جهت یادآوری، محتوای سورههای گذشته را مرور می کنیم:
الف) در سورهی علق (مکی 1) خدای تعالی پس از آنکه پیامبر را مأمور به خواندن نام پروردگار و بیان ویژگی خالقیت او بر هستی و انسان و ربوبیت او بر مردم نمود، حضرت را از اتفاقات آینده، آگاه، و موضعی را که باید داشته باشد، اعلام میکند.
ب) خدای متعال در سورهی قلم (مکی 2) حضرت را که دربرابر تهمتها و فشارهای کافرانِ صاحب قدرت و ثروت قرار گرفته، ابتدا تسلی داده، تشویق میکند، و از بیصبری و یا انفعال دربرابر آنان برحذر میدارد.
ج) در سورهی مزّمّل (مکی 3) با دستوراتی آن حضرت را برای تلقی و دریافت گفتاری سنگین ـ قرآن یا دستوری خاص و ویژه، مانند انذار عموم، چنانکه از سورهی مدثر استفاده میشود ـ آماده میسازد و وی را به فارغ کردن دل برای خدا، توکل بر او و صبر امر میفرماید.
د) خدای متعال در سورهی مدّثّر (مکی 4) آن حضرت را به مراقبت بر لباس، اجتناب از پلیدیها و دوری از منتگذاری و زیادهطلبی امر کرده و از او میخواهد تا دربرابر مشکلاتِ انذارِ مردم، شکیبا باشد.
ﻫ) در سورهی مسد (مکی 6) نیز، خدای متعال از آن حضرت دلجویی کرده، ابولهب و همسرش را که اسباب اذیت و آزار آن حضرت هستند، به عذاب، تهدید مینماید.
و) خدای متعال در سورهی تکویر (مکی 7) در حمایت از پیامبر با مردم سخن گفته و شبههی جنون، بخل پیامبر اکرم
و تأثیرات شیطان بر آن حضرت را منتفی اعلام میکند.
ز) سورهی اعلی (مکی 8) از رفع دلواپسیهای آن حضرت درمورد فراموشی آیات، یاد کرده و عنایت خدای متعال را برای تحمل آسان آیات الهی، باتوجه به تحولی که در شخصیت حضرت ایجاد میشود، متذکر میشود.
ح) خدای متعال در سورهی فجر (مکی 10) درمقام تسلای خاطر آن حضرت، نمونههایی از عذابهای دنیوی را که مخصوص اقوام مفسد است، ذکر میکند.
ط) سورهی ضحی (مکی 11) از الطاف گذشته و مستمر خدای متعال بر آن حضرت یاد میکند و بر آن اساس، وی را به انجام رفتارهای شایستهی اجتماعی درمورد یتیمان، فقرا و سؤالکنندگان، و ذکر نعمتهای پروردگار امر میکند.
در سورهی انشراح (مکی 12) نیز خداوند با بیان اصل شکفته شدنِ آسانی از دل سختیها، حضرت را برای پذیرش سختیهای جدید آماده کرد.
ذکر این نکته ضروری است که حجم این گفتوگوهای مستقیم، چهرهی اصلی غالب سورههای آغاز نزول قرآن را تشکیل میدهد؛ این موضوع، خود ضرورت اهتمام بسیار زیاد به تربیت مُبَلِّغان و مُرَوِّجان دینی را در آغاز دعوت دینی نمایان میسازد؛ زيرا اين گروه پیش از هر كس ديگری بايد نمونه و مدل كاملی از دینداری و ارزشهاي موجود در دین باشند، و برای بهعهدهگرفتن بار دعوت دینی متناسب با پیشرفت آن، توانا شوند.
https://eitaa.com/mtamhid
مؤسسه تخصصی در زمینه #تفسیرـتنزیلی