💢پیام تبریک رهبر انقلاب در پی بازگشت دلاورمردان ناوگروه ۸۶ به کشور
🔸حضرت آیتالله خامنهای در پیامی، بازگشت موفقیت آمیز دلاور مردان ناو گروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش از مأموریت دریانوردی بزرگ به کشور را تبریک گفتند.
✍🏻رهبر انقلاب:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
به دلاور مردان ناو گروه ۸۶ نیروی دریائی ارتش جمهوری اسلامی ایران، دریانوردی بزرگ و موفقیت آمیزشان را تبریک میگویم.
عزیزان! به خانه خوش آمدید؛ موفق باشید.
💢نشست سران عرب در جده
🔹آنگونه که از بندهای بیانیه پایانی اجلاس سران عرب در جده برمیآید محور اصلی این نشست صلح بود و عربستان قصد دارد خود را به عنوان الگویی معرفی کند که با وجود سالها جنگ و خونریزی در برخورد با رقبایش، یک سیاست واقعبینانه و مسالمتآمیز اتخاذ کرده است.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید:
https://basirat.ir/fa/news/347014/
دربیانیه جده نام ایران و جزایر سهگانه آن از متن نهایی اتحادیه عرب حذف شد
سی و دومین نشست کشورهای عضو اتحادیه عرب روز جمعه در شهر ساحلی جده عربستان در حالی به کار خود پایان داد که پس از بیش از یک دهه، اولین باری بود که همه ۲۲ کشور عضو در آن شرکت داشتند. در حالیکه در پیشنویس بیانیه، بیش از ۳۰ موضوع مرتبط با امور جهان عرب از موضوع فلسطین و بحران سوریه گرفته تا وضعیت لبنان را در بر داشت، اما متن نهایی با یازده بند به تصویب رسید. پیشنویس بیانیه به ادعای حاکمیت امارات بر جزایر سهگانه ایران و همچنین برقراری مجدد روابط دیپلماتیک بین تهران و ریاض میپرداخت، اما در بیانیه پایانی، هر دو بند حذف شده است.
🔴 شخصی که دیروز به استقبال از بشار اسد رفت برادر بندر بن سلطان است.
🔹 بندر در سال ۲۰۱۲ رئیس دستگاه اطلاعاتی سعودی شد و به آمریکایی ها قول داده بود اسد را سرنگون کند.
🔹 رسانه های غربی در سال ۲۰۱۲ می نوشتند دمشق میدان جنگ میان قاسم سلیمانی و بندر بن سلطان است. خلاصه بگویم زمین گرد است.
🔹 یاد سردار سلیمانی گرامی باد
🚨 #سواد_رسانه
🔴 در این خبر bbc از سه تکنیک استفاده کرده است:
1⃣ مغالطه تحریف: اشاره نکردن به جرم
2⃣ عنوان سازی: استفاده از واژه مثبت «شهروند»
3⃣ استفاده از تصویر با چهرهای مثبت و مهربان
🔰 نتیجه این سه تکنیک این است که ایران فردی بیگناه را دزدیده و سپس به قتل رسانده است.
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسمالله الرحمن الرحیم 🌹
«وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَذُرِّيَّتَهُ أَوْلِيَاءَ مِن دُونِي وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ بِئْسَ لِلظَّالِمِينَ بَدَلًا»
به یاد آرید زمانی را که به فرشتگان گفتیم: «برای آدم سجده کنید!» آنها همگی سجده کردند جز ابلیس -که از جن بود- و از فرمان پروردگارش بیرون شد آیا (با این حال،) او و فرزندانش را به جای من اولیای خود انتخاب میکنید، در حالی که آنها دشمن شما هستند؟! (فرمانبرداری از شیطان و فرزندانش به جای اطاعت خدا،) چه جایگزینی بدی است برای ستمکاران!
(سوره مبارکه کهف/ آیه ۵۰)
❇ تفســــــیر
در آیات مختلف قرآن، کراراً از داستان آفرینش آدم و سجده فرشتگان براى او و سرپیچى ابلیس، سخن به میان آمده است، ولى همان گونه که قبلاً هم اشاره کرده ایم، این تکرارها همواره نکتههائى دارد،و در هر مورد نکته اى در نظر بوده است.
به تعبیر دیگر، هر حادثه مهم ممکن است ابعاد مختلفى داشته باشد که ذکر آن در هر مورد، نظر به یکى از این ابعاد باشد.
از آنجا که در بحث هاى گذشته، ضمن یک مثال عینى خارجى، چگونگى موضع گیرى ثروتمندان مستکبر و مغرور، در مقابل تهیدستان مستضعف، و عاقبت کار آنها تجسم یافته بود.
و از آنجا که غرور از روز نخست، عامل اصلى انحراف و کفر و طغیان بوده است، در آیات مورد بحث از مسأله ابلیس و سرپیچى او از سجده بر آدم سخن به میان مى آورد، تا بدانیم از آغاز، غرور، سرچشمه کفر و طغیان بوده است.
به علاوه این داستان، مشخص مى کند که انحرافات از وسوسه هاى شیطانى سرچشمه مى گیرد، و تسلیم شدن در برابر وسوسه هاى او ـ که از آغاز کمر دشمنى ما را بسته است ـ چقدر احمقانه است؟
نخست مى گوید: به یاد آرید زمانى را که به فرشتگان گفتیم: براى آدم سجده کنید، آنها همگى سجده کردند جز ابلیس (وَ إِذْ قُلْنا لِلْمَلائِکَةِ اسْجُدُوا
لاِ دَمَ فَسَجَدُوا إِلاّ إِبْلِیسَ).
این استثناء، ممکن است این توهم را به وجود آورد که ابلیس از جنس فرشتگان بود، در حالى که فرشتگان معصومند، پس چگونه او راه طغیان و کفر را پوئید؟!
لذا بلا فاصله اضافه مى کند: او از جن بود، و سپس از فرمان پروردگارش خارج شد (کانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ).
او از فرشتگان نبود، ولى به خاطر بندگى و اطاعت و قرب به پروردگار در صف فرشتگان جاى گرفت، و حتى شاید معلم آنان بود، اما به خاطر یک ساعت کبر و غرور، آن چنان سقوط کرد، که همه سرمایه معنویت خود را از دست، داد و رانده ترین و منفورترین موجود در درگاه خدا شد.
سپس مى گوید: با این حال، آیا او و فرزندانش را به جاى من اولیاى خود انتخاب مى کنید؟! (أَ فَتَتَّخِذُونَهُ وَ ذُرِّیَّتَهُ أَوْلِیاءَ مِنْ دُونِی).
در حالى که آنها دشمن شما هستند (وَ هُمْ لَکُمْ عَدُوٌّ).
دشمنى سرسخت و قسم خورده، که تصمیم به گمراهى و بدبختى همه شما گرفته اند، و عداوت خود را از روز نخست، نسبت به پدرتان آدم آشکارا اظهار داشته اند.
شیطان و فرزندانش را به جاى خدا پذیرا شدن بسیار بد است (بِئْسَ لِلظّالِمِینَ بَدَلاً).
راستى چه زشت است که انسان خداى عالم و آگاه، رحیم و مهربان و فیض بخش را رها کند، و شیطان و دار و دسته اش را به جاى او بپذیرد، این زشت ترین انتخاب هاست، کدام عاقل دشمن را که از روز نخست، کمر به نابودیش بسته، و سوگند یاد کرده، به عنوان ولىّ، رهبر، راهنما و تکیه گاه مى پذیرد؟!
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۵۰ سوره مبارکه کهف)
💫 من بافتن موی سر را خیلی خوب بلدم
💐 خاطره رهبرانقلاب از دیدار نوروزی با امام خمينی(ره) به همراه دختر خردسالشان 👇
«یک بار هم من خودم [دخترم را برای زیارت امام] بردم. چهار پنج ساله بود. خانواده ما رفته بودند مشهد و او ماند پیش من برای اینکه بیاید امام را روز عید ببیند. صبح پا شدیم و سرش را شانه کردیم و مرتبش کردیم و موهایش را به زحمت بافتیم. یک دستی هم که نمیشود؛ من بافتن موی سر را خیلی خوب بلدم اما با یک دست نمیشود؛ دودستی باید ببافند چون باید موها را سه قسمت کنند. رفقای پاسدار آمدند به کمک ما و موی سرش را بافتیم و چادر سرش کردیم و خدمت امام آوردیم.»
🌟 ۱۳۸۶/۱۲/۲۶
📝 شاه #هیرمند را تقدیم افغانها کرد
معینی
🔸 #اسدالله_علم (وزیر دربار) در آستانه تبادل قرارداد بین ایران و افغانستان درباره حقآبه هیرمند، از طریق سفیر وقت ایران در کابل (اردیبهشت۵۶) متوجه میشود در این قرارداد مسئله سیلابها لحاظ نشده و این میتواند به زیان ایران باشد چرا که افغانستان میتواند جلوی سیلابها را بگیرد.
🔹 نوشته که «این خبر مثل پتک بر سر من فرودآمد» (۲۱ اردیبهشت۵۶). علم به واسطه سابقه حضور آبا و اجدادیشان در شرق کشور، سیستان و بلوچستان و اقتضائات محیطی اون رو خیلی خوبتر میشناخت. او با وجود تصویب قرارداد در مجلسین طرفین، چاره را در این میبیند که قرارداد مبادله نشودتا «ببنیم چه خاکی به سر بریزیم.»
🔸 از یادداشتهای علم معلوم است که طرف ایرانی میدانسته که قرارداد در مجموع به نفع #افغانستان است ولی به دلیل ممانعت از نزدیک شدن افغانها به شوروی کمونیست، خواسته بوده که «سخت نگیرد»!
🔹 شاه با علم موافق نیست و به او میگوید: «به هر حال ما باید از همین آبی که داریم استفاده خوب بکنیم.» (۲۷ اردیبهشت). علم چند روز قبل از مبادله قرارداد دوباره به شاه اصرار میکند که قرارداد را مبادله نکنند، شاه میگوید که «پس از آنکه قانون به توشیح من رسیده و اعلان شده،دیگر مبادله شدن ونشدن قرارداد تاثیری ندارد»(۱۴ خرداد).
🔸 علم به قول خودش «جسارت میکند» و میگوید: «مثل هزاران خلاف که به عرض مبارک میرسانند» و به شاه میگوید: سندی تا به دست آنها (افغانها) نرسد به چه چیز میتوانند استناد کنند؟»
🔹 علم نوشته که «من گریهام گرفته بود»و از شاه میخواهد که قرارداد لغو شودو شاه میگوید: «نمیخواهیم بین ما به هم بخورد.» علم در ادامه نوشته که از شدت تاثر به شراب پناه میبرد.
🔸 در یادداشتهای فردای آن روز (۱۵خرداد۵۶)هم علم به شدت به دولت #هویدا حمله کرده و نوشته که دولت مدعی است: «#سیستان که ارزش اقتصادی ندارد، حداکثر سالی ۴۰ میلیون تومان عایدی میدهد»!
🔹 وزیر دربار نهایتا سعی میکند خود را این طور آرام کند که فرض کند لابد چیزی از «روشنبینی و آیندهنگری شاه» نمیداند؛ «کسی چه میداند که ضمیمه شدن افغانستان به ایران در مخیله بزرگش نباشد؟»!
🔸 دو روز بعد (۱۷ خرداد) علم وقت خواب از خبر #مبادله اسناد هیرمند مطلع میشود. نوشته که چنان ناراحت شده که با قرص خواب هم خوب سنگین چند ساعته به چشمش نمیآید. به استعفا از وزارت دربار فکر میکند، چندبار استعفانامه مینویسد و پاره میکند چون کمکی به شاه نیست.
🔹 نوشته که «از چپگرایی افغانستان ترسیدند که همه شرایط را قبول کردند»، «از اربابهای نامرئی دستور ارتکاب این خیانت را داشتند»، «به هر حال به شاهنشاه و کشور خیانت بزرگی شد که دیگر جبرانناپذیر است»، «یکسر به سراغ یار و شراب رفتم»، «شراب خوردم و گریه کردم»، «البته این خیانت ده تا ۱۵ سال دیگر ظاهر میشود که من مُردهام.»
🔸 در هیچ جای دیگری از یادداشتهای علم چنین اندوهی از وزیر دربار نمیبینیم. اوضاع جسمی علم ۲ماه بعد بدتر شد و با اشاره شاه، حین سفر استعجلاجی خارجی کنار رفت وهویدا جانشین او شد. ۸ماه بعد از #استعفا نیز از دنیا رفت. افغانستان هم به زیر سیطره شوروی رفت.
🔹 امروزه یکی از مصائب سیستان، اوضاع هیرمند است.
#بزک_پهلوی
اعدام نه؛ ترور آری؟!
حتی نسبت به جان آدم ها هم تبعیض قائل هستند فکر نکنید خیلی انسان گرا و اخلاقی زیست می کنند
وقتی می گوییم طرف اعدام شده، قاچاق انسان بوده یا مجاهدینی؛ سریع می گویند اصلا نفس اعدام بد هست
اما این ایده مترقی و اخلاق گراشون برای ترورهای هر روزه در خاش و سراوان خاموش میشه و نمی گن اصلا نفس ترور بده
راستش را بخواهید ته دل شون از خون ریزی، بدشان هم نمی آید مهم این است خون چه کسی باشد
سجاد بلوکات
پ.ن: شب گذشته 6 تن از ماموران مرزبانی سراوان در درگیری با گروهک معاند کوردل به شهادت رسیدند.