درباره آثار نتیجه انتخابات ترکیه بر سیاست های منطقه ای و بین المللی این کشور این نکته رو عرض کنم که سیاست رجب طیب اردوغان و حزب عدالت توسعه سیاست متوازن میان آتلانتیک و اوراسیا است
البته این وسط بازی های اردوغان میان شرق و غرب بخاطر موقعیت جغرافیایی این کشور است که اجازه نمیده این کشور اشتباه اوکراین رو مرتکب بشه و همه تخم مرغ های خود را در سبد یکی از دو قدرت شرق و غرب بگذارد
به عنوان نمونه رفتار ترکیه در قبال جنگ اوکراین کاملا متوازن است و با دو طرف درگیری همکاری می کند
در صورت پیروزی اردوغان در انتخابات آینده سیاست های کلان ترکیه میان شرق و غرب به همین شکل ادامه خواهد داشت، از اخوان المسلمین حمایت خواهد شد
تنش ها با یونان حفظ خواهد شد، از دولت الهام علی اف در قفقاز حمایت خواهد شد
خانواده الهام علی اف که به شکل آشکار از اردوغان در انتخابات ترکیه حمایت می کنند می دانند که کمال قلیچداراوغلو و ائتلاف ملت درصورت پیروزی از خجالت آن ها در خواهند آمد
اما اگر کمال قلیچداراوغلو پیروز شود جغرافیای سیاسی منطقه دچار دگرگونی خواهد شد
سیاست متوازن میان آتلانتیک و اوراسیا را پایان خواهند داد و کاملا در جبهه غرب خواهند رفت(مساله ای که آمریکا بدنبال تحقق آن است) تنش ها با یونان که یک کشور غربی است تعديل خواهد شد.
در جنگ اوکراین جانب ناتو را خواهند گرفت، از اسلام گرایی در منطقه غرب آسیا و حمایت از آن فاصله خواهند گرفت و در نهایت در مساله قفقاز نیز حمایت های از جنس آنچه اردوغان انجام داد را تکرار نخواهند کرد.
بنابراین تغییر جغرافیای سیاسی در ترکیه به نفع ایران و روسیه و چین نخواهد بود
البته همان طور که بیان کردیم اگر کمال قلیچداراوغلو رئیس جمهور ترکیه شود و نسبت به سیاست های متعادل و متوازن دولت اردوغان چشم پوشی کند آنچه از ژئوپلیتیک این کشور می فهمیم و ذهنیتی که جغرافیای ترکیه برای ما ایجاد می کند این کشور وارد تنش های داخلی و منطقه ای با بلوک شرق خواهد شد
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🕋
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌺بسمالله الرحمن الرحیم 🌺
« مَّاكِثِينَ فِيهِ أَبَدًا»
(همان بهشت برین) که جاودانه در آن خواهند ماند!
(سوره مبارکه کهف/ آیه ۳)
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌺بسمالله الرحمن الرحیم 🌺
«وَيُنذِرَ الَّذِينَ قَالُوا اتَّخَذَ اللَّهُ وَلَدًا»
و (نیز) آنها را که گفتند: «خداوند، فرزندی (برای خود) انتخاب کرده است»، انذار کند.
(سوره مبارکه کهف/ آیه ۴)
#هر_صبح_یک_آیه
🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏
❇ تفســــــیر
آنگاه به یکى از انحرافات عمومى مخالفان، اعم از مسیحیان و یهود و مشرکان، اشاره کرده مى گوید: دیگر از هدفهاى این کتاب آسمانى آن است که پیامبر به وسیله آن، کسانى را که براى خدا فرزند قائل شدند، انذار کند (وَ یُنْذِرَ الَّذِینَ قالُوا اتَّخَذَ اللّهُ وَلَداً).
هم مسیحیان را به خاطر اعتقاد به این که مسیح فرزند خدا است، هم یهود را به خاطر اعتقاد به فرزندى عزیر و هم مشرکان را به خاطر این که فرشتگان را دختران خدا مى پنداشتند، هشدار دهد.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۴ سوره مبارکه کهف)
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🕋
نشریه اخبار و تحلیلها دوشنبه۲۱فروردین۱۴۰۲
▼ حرف روز
معاویه زمانهات را بشناس
جنگشناختی همیشه بوده و هست. جنگشناختی یعنی همین که جوان غسانی در سپاه شام در جنگ صفین شمشیر به دست گرفته و دلاورانه میجنگید و علت جنگیدنش را نماز نخواندن اميرالمؤمنين علی(علیهالسلام) میدانست. جنگ شناختی یعنی همین که در بحبوحه جنگ صفین، این قدر فضای ذهنی و ادراکی بر علیه امام علی(علیهالسلام) تنگ شده بود که برخی مانند ربیع بن خثیم که جزو زُهّاد ثَمانیه یا هشت زاهد معروف قرن اول بود در حقانیت طرفین شک کرده بودند.
اینهایی که در جنگ صفین و در نزاع معاویه و امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) آمدند و گفتند: «انّا قد شککنا فی هذا القتال» ما در جنگ شک کردیم اینها انسانهای کمی نبودند، همگی قراء قرآن و از صحابی عبدالله بن مسعود بودند.
جنگ شناختی مانند آتش افتادن به جنگل است تر و خشک نمیکند؛ از ربیع بن خثیم تا آن جوانک غسانی را اسیر خود میکند. کسی که بر فرق علی(علیهالسلام) ضربه میزند علی را میشناخت، مقامش را میشناخت و حتی در برخی روایات تاریخی تنها کسی بود که سه بار دستان امام را گرفته و با ایشان بیعت کرده بود. اما یکی از عواملی که باعث میشود اشقی الاشقیاء شود فریفته شدن در همین وسوسههای شناختی و ادراکی است.
معاویه مرد؛ اما داستان فریفتنها و فریفتهشدنها باقی است. امروز معاویهها تکثیر شدهاند یکی از آنتنهای ملکه و آلسعود بیرون میزند یکی از لابهلای توئیتر و اینستاگرام. فرق نمیکند ممکن است معمم باشد و چند روزی لُمعه دمشقیه و یا مکاسب خوانده باشد و یا مُکَلّایی از دل مکاتب فلسفی و سیاسی و یا شاید بازیکنی که به غیر از دریبل زدن چیزی در وجودش نمیتوان یافت.
امروز هم مانند هماورد صفین آنچه نیاز است اول شناخت عرصه است. اول باید شناخت که حق کجاست و باطل کیست؟ چرا که اولین توصیه حضرت امیر این بود که فرمود: «ان الحق و الباطل لا یعرفان باقدار الرجال، اعرف الحق تعرف اهله، و اعرف الباطل تعرف اهله»؛ حق با شخصیتها شناخته نمیشود؛ حق را بشناس تا اهل آن را بشناسی و باطل را بشناس تا اهل باطل را بشناسی.
گام دوم عمار شدن و جهاد تبیین است؛ آنچه شمشیر مالک را تیز میکرد زبان بران عمار یاسر بود و شمشیرش آنگاه کند شد که جنگ شناختی تاثیرش را گذاشت و علی(علیهالسلام) دستور به برگشت داد.
یعقوب ربیعی
▼ گزارش روز
پیروزی در مسیر همگرایی
رژیم صهیونیستی که به بهانه عید پسح به نمازگزاران در مسجد الاقصی حمله کردند با واکنش گروهای مقاومت مواجه شدند و اقداماتی از جنوب لبنان و نوار غزه علیه صهیونیستها انجام شد. بعد از این قضایا رژیم صهیونیستی در یک پاسخ ضعیف مناطقی از جنوب لبنان که عمدتا خالی از سکنه بود و مناطقی از نوار غزه که عمدتا فاقد ارزش استراتژیک بود را مورد حمله قرار داد. این واکنش به قدری ضعیف بود که رئیس موساد نیز به آن اذعان کرد. در رابطه با این مسئله و اتفاقات اخیر ذکر برخی نکات مهم میباشد.
1ـ واکنش ضعیف رژیم صهیونیستی به حملات رخ داده نشان داد که این رژیم توان ورود به یک جنگ گسترده ولو چند روزه یا چندساعته را ندارد و این امر خود را در طول ادوار گذشته نشان داده است. رژیمی که از جنگ ۵۱ روزه به جنگ چند ساعته رسیده است که خود نشاندهنده فروپاشی آن است.
2ـ همگرایی گروههای مقاومت در وقایع اخیر بسیار محرز بود و این امر نشان داد که گروههای مقاومت بر روی مسئله فلسطین و هتک حرمت مسجدالاقصی در یک جبهه واحد قرار خواهند گرفت.
3ـ رژیم صهیونیستی برای فرار از بحرانهای داخلی به دنبال انتقال این بحرانها به خارج از مناطق اشغالی است و در همین راستا حملاتی را به سوریه انجام داد تا از این طریق یک اجماع داخلی به وجود بیاورد و احزاب چپ را با خود همراه کند.
4ـ رژیم صهیونیستی هیچگاه به سمت درگیری منطقهای نخواهد رفت، زیرا توان آن را ندارد. بنابراین سعی دارد در مقطع فعلی راهبرد کنترل تنش را در دستور کار قرار دهد و وارد یک درگیری تمامعیار نشود.
5ـ این رژیم توان درگیری در چند جبهه را ندارد و بعد از اتفاقات اخیر برخی از مقامات صهیونیست اعلام کردند که نباید حزبالله را وارد درگیری کرد، زیرا ورود حزبالله به منزله شکست قطعی صهیونیستها و انجام ضربات مهلک خواهد شد و بنابر اذعان خود صهیونیستها باید در ساعات اولیه منتظر فرود صدها موشک بر سر سرزمینهای اشغالی بود.
در مجموع میتوان اینگونه عنوان کرد که وقوع چالشهای امنیتی در کنار اعتراضات گسترده وضعیت را برای این رژیم وخیم کرده است و تمام توان کابینه نتانیاهو بر انتقال بحران به خارج از مرزهای اشغالی است تا بتواند بر این مشکلات فائق آید.
محمدرضا فرهادی
▼ خبر ویژه
روزهای سخت انرژی برای جهان
«تغییراتی اتفاق میافتد که در 100 سال گذشته رخ نداده است. ما با هم این کار را انجام میدهیم.» شی جینپینگ، رئیسجمهور چین در حالیکه دست پوتین را به گرمی برای خداحافظی در دست گرفته بود، این جمله را گفت: پوتین هم لبخند گرمی زد و ابراز موافقت کرد. براساس گزارش فایننشالتایمز احتمالا تقاضای سوخت در سه ماهه آخر سال 2023 از عرضه پیشی میگیرد و همین موضوع به افزایش قیمت نفت منجر میشود. قیمت نفت در حال حاضر حدود 75 دلار است و کارشناسان عقیده دارند که احتمالا در پایان سال 2023 نفت به 90 دلار در هر بشکه میرسد. مسئله اساسی دیگر گاز است. زمستان 2023 چالش تأمین گاز برای اروپا دوباره زنده میشود و اینبار اروپا باید با رشد اقتصادی منفی، کاهش ارزش یورو و قیمتهای بهشدت افزایش یافته انرژی، برای گرمایش مردم و روشن ماندن صنایع، سوخت تأمین کند. لوفیگارو، روزنامه فرانسوی در گزارشی نوشت: «تا زمانی که جنگ روسیه و اوکراین ادامه دارد، هر زمستان برای اروپا، زمستان سخت است.» با همه این تفاسیر احتمالا زمستان 2023 دوباره باید منتظر جهش قیمت سوخت در دنیا باشیم.
▼ اخبار
1ـ نرخ دلار آزاد را قبول نداریم
فرزین، رئیس بانک مرکزی گفت: «نرخ بازار آزاد را قبول نداریم. این نرخ صرفا براساس انتظارات تورمی ناشی از اخبار منفی شکل میگیرد. ما الان تقریبا صادرات غیرنفتیمان به اندازه واردات میشود. حتی اگر نفت نفروشیم باز هم با صادرات غیرنفتی میتوانیم دخلوخرجمان را هماهنگ کنیم. وقتی مردم پولشان را به دلار تبدیل میکنند، دلیلی جز ترس و اضطراب ندارد. این را دشمنان ما به خوبی فهمیدهاند و با رسانههایشان ترس و اضطراب و دلهره را تولید میکنند و این هم روی نرخ و رفتار اقتصادی تأثیر میگذارد. این در حالی است که ما بازار کالا را کنترل کردهایم. ۲۸۵۰۰ نرخی است که روی آن میایستیم و به خوبی هم جواب میدهد. در کشور یک نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان داریم که ثابت است و ممکن است یک تا دو درصد تغییر کند. نرخ ارز دیگر، نرخی است که در مرکز مبادله ارز و طلا در محدود ۲ تا ۳ درصد جابهجا میشود؛ بنابراین ثابت است. نرخهای تلگرامی ارز ساختگی و تحریف شده است و هیچکدام از نیازهای کشور با این نرخ تأمين نمیشود.»
2ـ کلاهبرداری به اسم واکسن
جهانپور سخنگوى سابق وزارت بهداشت در رشته توئیتی نوشت: «رهبر انقلاب در دیدار شعرا فرمودند: «در سال ۱۳۹۹ پول واکسن را گرفتند و به بهانههای مختلف واکسن را ندادند.» اشاره رهبری به پیش پرداخت برای دریافت 8/16 میلیون دز واکسن از کوواکس است که علیرغم موانع ایذایی ناشی از تحریم آمریکا، توسط بانک مرکزی با همکاری ۲ بانک ایرانی و ۳ بانک اروپایی در اولین روز بعد از تعطیلات ژانویه ۲۰۲۱ به حساب کارگزار سازمان بهداشت جهانی واریز شد. از 6/3 میلیون دز واکسن وعده داده شده برای محموله نخست آن هم با تأخیر تا پایان بهار ۲۰۲۱ تنها ۲/۲ میلیون دز واکسن تحویل گردید و سایر محمولهها نیز با تأخیر از برنامه وعده داده شده تحویل شد یا اساسا محقق نگردید. خرید از کواکس هم ربطی به خرید واکسن آمریکایی فایزر نداشت.»
3ـ ناراحتی مکرون از وابستگی اروپا
ماکرون رئیسجمهور فرانسه از وابستگی اروپا به آمریکا انتقاد کرده و گفت: اروپا باید وابستگی به آمریکا را کم کند. اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به دنبالهروی آمریکا مقاومت کند. اروپاییها همین الان نمیتوانند بحران اوکراین را حل کنند، پس چطور ما میتوانیم در مورد تایوان بگوییم: «مراقب باشید، اگر اشتباهی انجام دهید ما آنجا خواهیم بود؟» اگر تنشها بین آمریکا و چین بیشتر شود، ما زمان و منابع لازم برای تأمین مالی استقلال راهبردی خود را نخواهیم داشت و به بنده و نوکر تبدیل خواهیم شد. اروپا باید حتی وابستگی خود به فراسرزمینی بودن دلار آمریکا را کاهش دهد.
4ـ خشم اژدها بر سر تایوانیها
پس از سفر رئیسجمهور تایوان به آمریکا دولتی چین گزارش کرد ارتش این کشور در دومین روز از رزمایشهای نظامی خود در اطراف تایوان، حملات دقیقی را به مواضع کلیدی در تایوان و مناطق دریایی اطراف این جزیره را شبیهسازی کرد. یک منبع امنیتی تایوان گفته تمرینهای نظامی چین شامل حملات شبیهسازی شده به گروههای ناو هواپیمابر و تمرین ضد زیردریایی است. وزارت دفاع تایوان اعلام کرده ۵۸ هواپیمای چینی از جمله جنگندههای «سوخوـ۳۰» و بمبافکنهای «6ـH» و ۹ کشتی را در اطراف جزیره مشاهده کرده و نیروهای پدافند هوایی در حالت آماده باش کامل هستند.
5ـ خبر بد برای غربگرایان
محمد ایمانی در کانال شخصیاش نوشت: «خبر بد برای جریان غربگرا اینکه با جود همه تلاشها برای بزک کردن آمریکا، ملت ایران در غرب آسیا بالاترین بیاعتمادی را نسبت به آمریکا دارند. نظرسنجی مؤسسه گالوپ نشان میدهد ۸۱ در صد مردم ایران اعتمادی به آمریکا ندارند. مردم تونس، ترکیه، فلسطین و عراق با ۷۸ تا ۷۵ درصد، در ردههای بعدی قرار دارند.»
▼ اخبار کوتاه
◄ انفجار در سرزمینهای اشغالی/ شب گذشته یک خودروی رژیم صهیونیستی که حامل دو سرنشین بود، هدف انفجار قرار گرفت و سرنشینان به شدت زخمی شدند که احتمال مرگ آنان بسیار بالاست. برخی منابع خبری معتقدند این افراد از شخصیتهای امنیتی رژیم صهیونیستی بودهاند. شهر لاد (lod) در حومه جنوب شرقی تلآویو قرار گرفته که ضریب امنیتی بسیار بالایی دارد و انجام چنین عملیاتی بیشک کار یک سرویس اطلاعاتی قدرتمند است.
◄ از شرایط آبی چه خبر؟/ با وجود ۲۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب در مخازن سدهای کشور، میزان پرشدگی سدها به ۵۸ درصد رسیده و در زمان حاضر ۴۲ درصد ظرفیت مخازن سدهای کشور خالی است. وضعیت بارندگیها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۱) تا ۱۹ فروردین امسال نشاندهنده رشد هفت درصدی است، اما با این وجود نیمی از کشور کاهش بارش را تجربه کرده است.
◄ روزهای آخر اشغالگری/ هئیت سعودی برای اولین بار با مقامات دولت نجات ملی یمن در صنعا دیدار کرد. یک منبع آگاه در دولت نجات ملی یمن اعلام کرد، هیئت عربستان سعودی که شامگاه یکشنبه وارد صنعاء، پایتخت یمن شده بود، با مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن دیدار کرد.
◄ دوربینهایی برای ثبت کشف حجاب/ رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: دوربینهای ثبت تخلف رانندگی چندمنظوره است و کشف حجاب را هم ثبت و اطلاعات را در خود ذخیره میکند. این دوربینها برای شهرداری است که هر دستگاهی اطلاعات مورد نیاز خود را از آن میگیرد.
◄ صهیونیستها علیه بیبی/ ساکنان تلآویو شنبه شب به دلیل همزمانی اعتراضات علیه نتانیاهو با جشن عید پسح، تصویر بزرگی از نخستوزیر رژیم صهیونیستی را به شکل فرعون به نمایش گذاشتند. عید پسح یادآور نجات قوم بنیاسرائیل از دست فرعون مصر است.
◄ رزمایشی برای مقابله با روسیه/ ناتو قصد دارد به عنوان بخشی از مقابله با روسیه، در بازه زمانی ۲۲ خرداد تا ۲ تیرماه، بزرگترین رزمایش پدافند هوایی خود را بر فراز لهستان، رومانی، جمهوری چک، آلمان و کشورهای بالتیک برگزار کند.
◄ سفر هیئت فنی ایران به عربستان/ براساس اعلام منابع خبری، هیئت فنی ایران این هفته برای بازدید از سفارتخانه تهران در ریاض و فراهم کردن مقدمات بازگشایی سفارت ایران در عربستان، راهی این کشور خواهد شد.
◄ دیوارنگاره جدید میدان فلسطین/ همزمان با افزایش درگیریها در مناطق اشغالی فلسطین و در آستانه روز قدس از دیوارنگاره میدان فلسطین تهران با شعار «در قدس افطار خواهیم کرد» رونمایی شد.
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌺بسمالله الرحمن الرحیم 🌺
«إِذْ أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ فَقَالُوا رَبَّنَا آتِنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا»
زمانی را به خاطر بیاور که آن جوانان به غار پناه بردند و گفتند: «پروردگارا! به ما از سوی خودت رحمتی عطا کن، و راه نجاتی برای ما فراهم ساز!»
(سوره مبارکه کهف/ آیه ۱۰)
❇ تفســــــیر
پس آنگاه مى گوید: به خاطر بیاور زمانى را که این گروه جوانان به غار پناه ، رو به درگاه خدا آورده، عرض کردند: پروردگارا! ما را از رحمتت بهره مند کن! (فَقالُوا رَبَّنا آتِنا مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَةً).
و راه نجاتى براى ما فراهم ساز (وَ هَیِّئْ لَنا مِنْ أَمْرِنا رَشَداً).
راهى که ما را از این تنگنا برهاند، به رضایت و خشنودى تو نزدیک سازد، راهى که در آن خیر، سعادت و انجام وظیفه بوده باشد
نکته ها:
1 ـ أَوَى از ماده مأوى گرفته شده، که به معنى جایگاه امن و امان است، اشاره به این که این جوانان فرارى از محیط فاسد، هنگامى که به غار رسیدند؛ احساس آرامش کردند.
2 ـ فِتْیَة جمع فتى در اصل به معنى جوان نوخاسته و شاداب است، ولى گاهى به افراد صاحب سن و سالى که روحى جوان و شاداب دارند، نیز گفته مى شود و معمولاً این کلمه، با یک نوع مدح به خاطر صفات جوانمردى، مقاومت، شهامت و تسلیم در مقابل حق، همراه است.
3 ـ تعبیر به مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَةً (رحمتى از ناحیه خودت) اشاره به این است که آنها وقتى به غار پناه بردند، دست خود را از همه جا کوتاه مى دیدند، تمام اسباب و وسائل ظاهرى در برابرشان از کار افتاده بود و تنها به رحمت خدا امیدوار بودند.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۰ سوره مبارکه کهف)
🔸جامعه اطلاعاتی آمریکا: باکو تهدیدی برای صلح در قفقاز جنوبی است.
جامعه اطلاعاتی آمریکا در یک گزارش اطلاعاتی برای کنگره، باکو را به عنوان تهدید اصلی برای صلح در قفقاز جنوبی معرفی کرده است.
در این گزارش آمده است: باکو به امید آنکه دستاوردهای خود را در زمان اقدام نظامی ۲۰۲۰ علیه ارمنستان بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی تثبیت کند و گسترش دهد، به احتمال بسیار زیاد، نبرد گسترده را از سر میگیرد
نشریه اخبار و تحلیلها سه شنبه۲۲فروردین۱۴۰۲
▼ حرف روز
شب قدر و بازگشت به علی(علیهالسلام)
شبها و روزهای قدر با نام بزرگمردی گره خورده است که به انسانیت شرافت بخشیده است! «جان پیامبر»(ص) که شوق دیدارش، قلب نازنین حضرت را به طپش میانداخت! مولود کعبه که از همان ابتدای تولد، تقدس و بزرگی و عظمتش را به عالمیان رخ کشید، تا در همیشه تاریخ، هر آنکس که در وجود خود حداقلی از نور پاک فطرت را زنده نگه داشته باشد، در مواجهه با او، به بزرگی و عظمتش شهادت دهد! به نظر میرسد سرنوشت جهانیان با نام علی(علیهالسلام) گره خورده باشد و شب قدر و راه نجات آدمیان، در آشنایی و پیروی از مرام و مکتب علی(علیهالسلام) تقدیر شده باشد.
در مکتب علی(علیهالسلام) آنچه بیش از هر چیز میدرخشد، توجه به مفهوم «عدالت» و تلاش برای تحقق عملی آن است. عدالت علوی آنچنان باشکوه و بیرقیب است که با صراحت میتوان علی(علیهالسلام) را «بزرگ پرچمدار عدالت» در جامعه بشری دانست. صفآرایی ایشان در برابر اردوگاه امویان در صفین و ایستادگی او در برابر اصحاب جمل و ناکثین زمانه، جز مبتنی بر شکاف حامیان و دشمنان قسط و عدالت نبوده است.
عالیترین کلام در باب عدالت در کلام مولایمان تجلی یافته است، آنجا که عدل را برتر از جود و بخشش میخواند، و آنجا که تنها عامل پذیرش حکومت را عهدی میداند که خداوند از علماء گرفته تا در برابر شکمبارگی ستمگران و گرسنگی مظلومان سکوت نکنند! همو که عدل را بنیان زندگی و عامل حیات دین میخواند و فریاد برمیآورد که هیچ فقیری گرسنه نیست؛ مگر آنکه ثروتمندی از آن استفاده کرده باشد!
بشریت امروز بعد از گذشت قرنها همچنان محتاج مرام و معرفت و آموزههای علی(علیهالسلام) است. چرا که عدالت در عصر جاهلیت ثانی بیش از گذشته به گمشده جامعه انسانی تبدیل شده است. بشریتی که از بیعدالتی رنج میبرد و در نظام بینالمللی زندگی میکند که رانت و تبعیض و زیادهخواهی به ذات و ماهیت آن تبدیل شده و خود را به ادعاهای دروغینی چون دموکراسی و حقوق بشر بزک کرده تا ماهیت فاسد و ظالمانه خود را پنهان نماید. نظامهای فاسد سرمایهداری که امروز خود را با عنوان لیبرال دموکراسی معرفی میکنند، آنچنان بیعدالتی را در ساختار خود نهادینه کردهاند که حاصل آن استثمار اکثریت جهان در برابر ثروتاندوزی و برخورداری اقلیتی از آن شده است. برهم زدن این ظلم و بیعدالتی نظام یافته، نیازمند الگویی ممتاز و بینقص است و این نسخه شفابخش را باید در بازگشت به علی(علیهالسلام) و حکومت علوی جستوجو کرد.
مهدی سعیدی
▼ گزارش روز
عجله برای رفتن
رژیم صهیونیستی این سالها دچار گرفتاری هولناکی در سیاست داخلی شده است. مسئولان رژیم برای رهایی از بحرانها و چالشها دست به اقدامات و سخنپرانیهایی علیه محور مقاومت میزنند که بیشتر از هر چیز مصرف داخلی دارد.
گزارههای خبری: 1ـ بنا به گزارش وبگاه شبکه آی ۲۴ نیوز اسرائیل، هالیوی در گفتوگو با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اظهار کرد: «ما آماده اقدام علیه ایران هستیم و ارتش رژیم صهیونیستی توانایی حمله به کشورهای دور و نزدیک را دارد.» وی افزود: «ارتش رژیم صهیونیستی در سالهای آتی تواناییهای خود را به منظور حمله پیشگیرانه علیه ایران تقویت خواهد کرد و علیرغم دوری مسافت، چنین حملهای کوبنده خواهد بود.»
2ـ امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرماندهکل ارتش جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی گفت: «این اظهارات در راستای تقویت روحیه نظامیان و ترمیم مشکلات داخلی این رژیم است. وی افزود: «هرکس اندک آشنایی با امور نظامی دو طرف داشته باشد بهخوبی درمییابد که رژیم صهیونیستی در اندازه و مقیاس بهروزشده یکی از عملیاتهای دوران هشت سال دفاع مقدس ماست.»
3ـ امام خامنهای(مدظلهالعالی) در دیدار مسئولان نظام فرمودند: «ما گفتیم رژیم صهیونیستی ۲۵ سال دیگر را نمیبیند، خودشان عجله کردند و زودتر میخواهند بروند.»
گزارههای تحلیلی: 1ـ جبهه مقاومت سالهاست؛ با محوریت اعتقاد به مبارزه با صهیونیسم و تکیه بر آرمانهای انقلاب اسلامی مشروعیت نظام سلطه را به چالش روبهرو کند و امروزه صدای شکستن هیمنه آنها به گوش میرسد.
2ـ اتحاد حماس، حزبالله لبنان، انصارالله یمن، سوریه و ایران به چنان اقتدار و موفقیتهایی رسیده است که قاتلان 5000 مسلمان در صبرا و شتیلا دیگر توان حمله نظامی به مسلمانان را ندارند، پارس کردن آنها از ترس است. زیرا که از قدیم گفتهاند که سگی که پارس میکند، گاز نمیگیرد.
3ـ رژیم صهیونیستی دچار گرفتاری هولناکی شده است. در چهار سال، چهار نخستوزیر عوض کردند؛ ائتلافهای حزبی هنوز کامل شکل نگرفته متلاشی میشوند، دوقطبی شدیدی در سرتاسر رژیم جعلی وجود دارد. همین مشکلات باعث شده تا دو میلیون یهودی در فکر خروج از فلسطین بیافتند. این چالشها باعث شده نخستوزیر سابق، رئیس امنیت ملی و وزیر
دفاع این رژیم اظهار کنند: «فروپاشی ما نزدیک است؛ ما به هشتاد سالگی نمیرسیم.»
4ـ ضعف داخلی صهیونیستها و قدرت روزافزون مقاومت باعث شده است که صهیونیستها در چند سال اخیر ریسک شروع درگیری را از دست داداند و هیچگاه تلاش نمیکنند شروع کنند یک نزاع بزرگ با گروههای مقاومت باشند. از سویی هرگاه هم حماقتی کردهاند بلافاصله با واکنش قاطع و در عین حال پشیمانکننده صهیونیستها مواجه شدهاند. به همین دلیل برخی لفاظیهای صهیونیستها در روزهای اخیر را باید مصداق لاف در بازار کوزهگری دانست.
فرهاد کوچکزاده
▼ خبر ویژه
کاهش سهم دلار در ذخایر ارزی جهان
طبق گزارشهای اخیر صندوق بینالمللی پول در ۲۱ فروردین ۱۴۰۲، سهم دلار در ذخایر ارزی جهان از ۷۱ درصد در سال ۲۰۰۰ تا پایان سال ۲۰۲۲ به ۵۸ درصد کاهش یافته است. در پایان سال گذشته میلادی، رقم ذخایر ارزی جهان به ۱۱ هزار و ۹۶۳ میلیارد دلار رسید که از این مقدار، حدود ۱۱ هزار و ۸۹ میلیارد دلار آن ارز قابل دسترس و قابل تخصیص است. سهم دلار از کل پرداختهای بینالمللی در سوئیفت در ژانویه ۲۰۲۳ به 45/4 درصد رسیده و سهم یورو نیز 33/3 درصد بوده است؛ سهم سرمایهگذاران خارجی از اوراق قرضه آمریکا نیز از حدود ۵۰ درصد در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ به ۳۳ درصد در سال ۲۰۲۱ رسیده است؛ سهم چین از تولید ناخالص جهان در پایان سال ۲۰۲۲ به 18/4 درصد افزایش یافته و سهم آمریکا از تولید ناخالص جهان به 24/2 درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است.
▼ اخبار
1ـ شوک بزرگ به اردوگاه نتانیاهو و شرکا
نتایج نظرسنجی شب گذشته شبکه ۱۳ تلویزیون برای نخستین بار از سقوط چشمگیر حزب لیکود و نتانیاهو پرده بر میدارد. لیکود در این نظرسنجی پس از دو حزب اردوگاه ملی به رهبری بنی گانتز (۲۹کرسی) و یش عاتید به رهبری یائیر لاپید (۲۱ کرسی) تنها با کسب ۲۰ کرسی به رتبه سوم احزاب رژیم صهیونیستی سقوط کرده است. نتانیاهو و احزاب راستگرا در صورت برگزاری انتخابات کنست در رژیم صهیونیستی در نتیجه کاهش اقبال عمومی از کابینه بیبی در حال حاضر تنها قادر به کسب ۴۶ کرسی پارلمانی خواهند بود و در مقابل ائتلاف احزاب چپـ میانهرو قادر خواهند تا تنها با اتکا به یک حزب عربیـ یعنی حزب عربی رعم به رهبری منصور عباسـ با ۶۴ کرسی سکان کابینه آتی رژیم صهیونیستی را در دست گیرند. در این نظرسنجی احزاب فلسطینیهای 1948، فهرست مشترک عربی و بلد نیز قادر خواهند بود تا ۱۰ کرسی کنست را از آن خود سازند که در صورت حمایت این دو فهرست از نخستوزیری لاپید و گانتز، کابینه احزاب چپـ میانهرو پشتیبانی ۷۶ نماینده کنست را همراه خود خواهد داشت.
2ـ نرخ واقعی ارز کمتر از رقم فعلی بازار
وزیر امور اقتصادی و دارایی از برنامه ۱۵ بندی دولت برای ساماندهی بازار اجارهبها خبرداد و گفت: سال ۱۴۰۲ سال خوبی از جهت هدایت اعتبارات به فعالیتهای تولیدی و مولد خواهد شد. از یک سالونیم گذشته که دولت سیزدهم شروع به کار کرد یکی از مهمترین تلاشها، موضوع کنترل کسری بودجه دولت بود؛ آن هم در شرایطی که در دو سال آخر دولت گذشته وضعیت بدی ایجاد شده بود. در یک سال و نیم اخیر تلاش شد از طریق وزارت نفت علیرغم وجود تحریم، صادرات نفت بیشتر شود و اعداد و ارقام خوبی افزایش پیدا کرد. بیش از دو میلیون مودی مالیاتی جدید و تمام مسیرهای فرار شناسایی شده است. بر اساس محاسبات علمی که اندیشکدهها پیشبینی کردهاند نرخ واقعی از عدد فعلی نرخ ارز در بازار پایینتر است، اما به محض اینکه روی این کار کارشناسی یک جو روانی و بدبینی ایجاد میشود، برخی به بازارهای مختلف هجوم میآورند که در این موضوع واقعاً نیازمند یک اجماع ملی و کمک هستیم که ثبات و تعادل بازگردد.
3ـ دستمزد عجیب برخی سلبریتی
اخیراً برنامههای ترکیبی و گفتوگومحور شبکه نمایش خانگی و بعضاً تلویزیونی پولهای عجیب و غریب به بازیگران و سلبریتیها و چهرههای مهمان پرداخت میکنند. این پرداختیها به حدی است که موجب گلایه و نارضایتی برخی افراد در حوزه فرهنگی شده است. یک بازیکن ملیپوش فوتبال ۴۰۰ میلیون تومان بابت حضور در یک برنامه تلویزیونی و یک برنامه شبکه نمایش خانگی دریافت کرده است. یک بازیگر دیگر برای حضور ده دقیقهای در یک برنامه تلویزیونی درخواست ۵۰۰ میلیون تومان کرده است! یک بازیگر درجه دو تلویزیون نیز برای حضور در یک برنامه رئالیتیشو نزدیک به ۱۰۰ میلیون تومان دستمزد گرفته است. این پرداختیها در حالیست که همین افراد با وجود چنین دریافتی همیشه تلاش دارند یک قیافه حق به جانب و مردمی بگیرند.
4ـ دولت در ریل تغییرات
بهادریجهرمی سخنگوی دولت در توئیتی نوشت: «حراست از منافع ملی با ارزیابی مستمر مدیران، وعده دولت مردم با مردم بود که پیش از این هم دولت به آن عمل کرده و جزء محورهای پیام نوروزی و سخنان رئیسجمهور با دولتمردان بود. بهمنظور استفاده بهتر از ظرفیت مدیران، تحولات و جابهجاییهای مدیریتی در دستور کار دولت است.»
اخبار کوتاه
◄ داریم به قهقرا میرویم/ دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی تروث نوشت: «لطفاً کسی میتواند به بایدن توضیح دهد که MAGA به معنای دوباره باشکوه ساختن آمریکا است. باور کنید یا نه، او این را نمیداند. او همچنین نمیفهمد که ما اکنون «یک ملت شکستخورده و یک ملت در حال افول» هستیم. معیار بودن ارز ما در حال نابودیه و با این افراد شرور، اما بسیار احمق، به جنگ جهانی سوم خواهیم رسید. آنها فقط در اطلاعات نادرست و تقلب در انتخابات خوب هستند!»
◄ تقصیر حاج اسماعیل است/ کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی در گزارشی نسبت به تحولات اخیر سرزمینهای اشغالی گفت: «سردار ایرانی (قاآنی) در اتاق عملیات مشترک مقاومت در سوریه حضور دارد و از آنجا درگیریهای محور مقاومت و رژیم صهیونیستی را هدایت میکند. این رژیم تمام اتفاقات چند روز اخیر را از چشم ژنرال قاآنی، جانشین سردار قاسم سلیمانی میبینند.»
◄ مواضع تکراری آمریکاییها/ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد انتشار برخی گزارشها درخصوص توافق موقت با ایران گفت: «ما در تماس دائمی با متحدان و شرکای خود هستیم، اما نمیخواهیم جزئیات مکالمات دیپلماتیک را بگوییم یا به شایعات پاسخ دهیم. درهای دیپلماسی کماکان باز است و آمریکا هرگز به ایران اجازه دستیابی به سلاح اتمی را نمیدهد.»
◄ دولت در ریل تغییرات/ بهادریجهرمی سخنگوی دولت در توئیتی نوشت: «حراست از منافع ملی با ارزیابی مستمر مدیران، وعده دولت مردم با مردم بود که پیش از این هم دولت به آن عمل کرده و جزء محورهای پیام نوروزی و سخنان رئیسجمهور با دولتمردان بود. بهمنظور استفاده بهتر از ظرفیت مدیران، تحولات و جابهجاییهای مدیریتی در دستور کار دولت است.»
◄ هشدار رئیس کل بانک مرکزی به بانکهای تورمزا/ رئیس کل بانک مرکزی تهدید کرد: «اگر ناترازی هر بانکی رفع نشود حتما به سمت انحلال بانک خواهیم رفت و برنامه آن را به دولت تقدیم کردهایم. طبق قاعده گزیر هر بانکی که منحل شود بانک مرکزی ضامن پول مردم است و هیچ گونه مشکلی ایجاد نخواهد شد.»
◄ دولت به دنبال تورم ۲۵ درصدی/ فرزین رئیس بانک مرکزی گفت: هدفگذاری نرخ تورم برای سال ۱۴۰۲، ۲۵ درصد است. صندوق تثبیت ارزی ایجاد میکنیم تا در مواقع لازم برای ثبات ارز در بازار دخالت کنیم. باید از تجارب و ابزارهای جهانی برای مدیریت نرخ ارز استفاده کنیم.
◄ توصیه رهبری به سردار رادان چه بود؟/ رادان، فرمانده فراجا گفت: «من و همکارانم آرامش و آسایش خود را فدای آرامش و آسایش مردم میکنیم. حضرت آقا از من خواستند جلب رضایت خدا و مردم را پیشه کارم کنم.»
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌺بسمالله الرحمن الرحیم 🌺
«فَضَرَبْنَا عَلَىَ آذَانِهِمْ فِي الْكَهْفِ سِنِينَ عَدَدًا»
ما (پرده خواب را) در غار بر گوششان زدیم، و سالها در خواب فرو رفتند.
(سوره مبارکه کهف/ آیه ۱۱)
❇ تفســــــیر:
ما دعاى آنها را به اجابت رساندیم، پرده هاى خواب را بر گوش آنها افکندیم و سال ها در غار به خواب فرو رفتند (فَضَرَبْنا عَلَى آذانِهِمْ فِی الْکَهْفِ سِنِینَ عَدَداً).
۱. جمله ضَرَبْنا عَلَى آذانِهِمْ (پرده بر گوش آنها زدیم) در لغت عرب کنایه ظریفى است از خواباندن. گوئى پرده و حجابى بر گوش شخص افکنده مى شود، تا سخنى را نشنود و این پرده، همان پرده خواب است.
به همین دلیل، خواب حقیقى، خوابى است که گوش هاى انسان را از کار بیندازد، و نیز به همین دلیل، هنگامى که مى خواهند کسى را بیدار کنند، غالباً از طریق صدا زدن و نفوذ در شنوائى او بیدارش مى کنند.
۲. تعبیر به سِنِینَ عَدَداً (سال هاى متعدد) اشاره به آن است که خواب آنان سالیان دراز به طول انجامید، چنان که شرح آن در تفسیر آیات آینده به خواست خدا خواهد آمد.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۱ سوره مبارکه کهف)