💢راهبرد «توافق کوچک با نتایج برابر»
🔹سیاست خارجی ایران در مواجهه با آمریکا دو دهه درگیر دو گزاره متناقض «هر توافقی بهتر از عدم توافق است» و «عدم توافق بهتر از توافق بد است» بوده است. توجه به هر یک از این گزارهها از سوی دستگاه سیاست خارجی مسیر مواجهه با غرب را بین یک نگاه حداقلی و دیدگاه حداکثری دچار تغییر کرده است.
🔸با شناختی که از دنیای غرب داریم، اگر در روی پاشنه گزاره اول که همان «رسیدن به توافق به هرقیمت ممکن» است بچرخد، آنگاه دادهها بر ستاندهها فزونی خواهد داشت و لاجرم کفه ترازو به نفع طرف مقابل سنگین خواهد شد و دقیقاً نتایج به دست آمده همان میشود که در دولت دوازدهم به دست آمد و اگر گزاره دوم که همان «یا هیچ یا آنچه ما میخواهیم» را دنبال کنیم، باید پاشنه در مذاکره را از جا درآوریم؛ چرا که نه میزی برای مذاکره چیده خواهد شد و عملاً نه دادهای و نه ستاندهای خواهد بود. این مدل را پیشتر در برههای از تاریخ آزمودهایم و حاصل آن نتایجی بود که هنوز با آنها گلاویز هستیم.
🔹واقعیت آن است که هیچ یک از این دو نگاه و گزاره صفر و صدی منافع ملی را تأمین نخواهد کرد و اینجاست که یک سیاستمدار هوشمند، آرمانخواه و واقعبین میطلبد تا از تألمات اقتصادی بکاهد و ترسی هم برای نشستن پشت میز مذاکره نداشته باشد؛ چرا که استخوان هویت و غرور ملی آنچنان محکم است که در مقابل زیادهخواهی بیگانگان تسلیم نمیشود. اینجاست که نقش توازنگرای دیپلماسی دولت سیزدهم نمایان میشود؛ زیرا دولت سیزدهم سعی کرده است تا همزمان با ارتقای ارتباط با شرق همچنان بر سر میز مذاکره با غرب نیز بماند، چرا که مناسبات اقتصادی ما سالها از این مسیر دنبال شده است. بنابراین به ناچار باید راهی بینابین را جستوجو کرد، راهی که بتواند در حصول به توافق میان داده و ستانده تعادل نسبی برقرار کند.
🔸از آنجایی که رسیدن به یک «توافق بزرگ با نتایج برابر» حداقل در کوتاهمدت دور از دسترس به نظر میرسد، دستیابی به چندین «توافق کوچک با نتایج برابر» میتواند تا حدودی از بار تنشها بکاهد. توافق اخیر میان ایران و آمریکا را در این راستا میتوان ارزیابی کرد.
✍🏻حسین حسینینژاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ برج خلیفه و کامیونهای پر از مدفوع!🧐
🔹همه #دبی رو به شهری زیبا و چشمنواز میشناسن که بهترینهای دنیا رو توی خودش جا داده؛ بلندترین برج دنیا، جزایر مصنوعی بزرگ، هتلها و خودروهای لوکس و ...
🔹شهر دبی همونقدر که برای توریستهای خارجی و بلاگرهای اینستاگرامی جذابه، برای کارگران مهاجر شبیه یه زندان بزرگه!
🔺توی این پست سعی کردیم دبی رو از نگاهی متفاوت ببینیم.
سند دستکاری در آزمون خلبانی داماد روحانی
▪️کاپیتان! اوج نگیر
🔹کامبیز مهدیزاده داماد آقای حسن روحانی در پاسخی پُر از غلط فاحش محاسباتی، توهین و مطالب بیربط، از پاسخ به این سوال مشخص تسنیم طفره رفته که «چرا در آزمون آخر خلبانی در سال ۹۷ یک سوال از آزمون حذف و با دستکاری دیگران با نمره ناپلئونی قبول شده است؟».
🔹سوال مشخص از آقای مهدیزاده این است که آیا روند آزمونهای شما همانطوری بوده که در گزارش تسنیم آمده یا خیر؟ آیا نهایتاً با حذف یک سوال، به صورت ناپلئونی شما را قبول کردند یا خیر؟ پاسخ به این مسئله امر پیچیده و پنهانی نیست، این هم بخشی از مدارک.
🔹بر اساس آنچه در تصاویر بالا مشخص است، داماد روحانی در تاریخ ۷ خردادماه سال ۹۷ در آزمون خلبانی (A) CPL شرکت کرده و با نمره ۶۵ مردود میشود. اما در ادامه برای همان آزمون با حذف یک سئوال که در گزارش قبلی به آن اشاره شد، با نمره ۷۰ قبولی کامبیز در آزمون اعلام میشود!
🔹یعنی به جای آنکه آقای مهدیزاده به سمت قبولی حرکت کند، نمره قبولی به سمت ایشان سوق داده شده است!
🔹وی در بند اول پاسخ خود اینگونه می نویسد که دوره خلبانی را سال ۸۸ آغاز کرده و ۱۴ سال بعد (سال ۱۴۰۲)، داماد رئیس جمهور شده!!
🔹البته از کسی که با دستکاری دیگران در آزمون خلبانی قبول میشود، اینگونه اشتباه فاحش محاسباتی بعید نیست، ولی نگرانی از این بابت است که از این جور اشتباهات ریاضی و محاسباتی در فرایند انجام کار خلبانی صورت گیرد و جان مسافران به خطر بیفتد!
*تسنیم
💢دلار دچار نوسان نمیشود؟
🔹یکی از مؤلفههای بسیار مهم ارزی که کمتر در تحلیلهای رسانهای از آن گفته میشود، نسبت عرضه ارز در بانک مرکزی به میزان واردات است.
🔸آمارها نشان میدهد، نسبت عرضه ارز از سوی بانک مرکزی به میزان واردات در جدیدترین آمار خود در سال 1402 روند نزولی به خود گرفته و از 123 درصد در اسفند 1401 به 57 درصد در فروردین ماه، 56 درصد در خرداد و در نهایت 35 درصد در تیر ماه رسیده است.
🔹در واقع، در اسفند 1401 با وجود واردات حدود 6 میلیارد دلاری، بانک مرکزی از طریق مرکز مبادله بیش از 7 میلیارد دلار به مصارف درخواستی اعم از واردات، ارز دانشجویی و... داده است.
🔸این در حالی است که در تیر ماه 1402 که میزان واردات حدود 5 میلیارد و 500 میلیون دلار بوده، بانک مرکزی تنها 35 درصد از این رقم، یعنی 1 میلیارد و 900 میلیون دلار را در مرکز مبادله عرضه کرده است.
🔹از آنجا که قیمت دلار در تیر ماه ثابت بوده و به وضوح شاهد رکود معاملات در بازار بودهایم، نیاز وارداتکنندگان از طریق ارزهای حاصل از صادرات تأمین شده و به نحوی به صورت حواله یا تهاتر به آنها انتقال داده شده است. تا زمانی که این نسبت به ارقام بالای 100 درصد بازنگردد، نوسانات جدی نیز در قیمت دلار شاهد نخواهیم بود.
6.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
همینقدر ساده اندیش بودند که کلاه برجام هم برسرشان رفت...
حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی گوشت قرمز تکذیب شد
قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در گفتوگو با تسنیم:
🔹اخباری که در فضای مجازی پیرامون حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی گوشت قرمز منتشر شده به جد تکذیب میشود و هیچ گونه تغییر گروه کالایی برای گوشت قرمز گوسفندی و گوساله وادراتی اتفاق نیفتاده است.
🔹برعکس، دولت منابع بسیار خوبی از ارز ۲۸۵۰۰ تومانی را برای واردات گسترده گوشت، جهت تنظیم بازار اختصاص داده است و به طور هفتگی برنامه واردات گوشت گرم گوسفندی و گوشت گرم گوساله برای تنظیم بازار در حال انجام است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍️ وام اربعین حلال یا حرام؟!
🔸 در روزهای اخیر موضوع وام #اربعین از مسائل بحث برانگیز در بین کارشناسان و فعالان فضای مجازی بوده است.
بسیاری از روحانیون و کارشناسان در برنامههای صداو سیما و فضای مجازی این وام را فاقد وجوه شرعی دانسته و به آن معترض بودند.
توضیحات حجت الاسلام کریمی از اعضای استفتائات دفتر رهبر معظم انقلاب درباره ماهیت وام اربعین از لحاظ عقود اسلامی و حکم شرعی گرفتن این وام را بشنوید.
💢مشارکت بالا در انتخابات با هوشیاری در احراز صلاحیت و سلامت نامزدها همراه است
🔹باید در فرایند انتخابات به سه نکته اساسی در زمینههای سلامت افراد نامزد در انتخابات، دقت در بررسی صلاحیت افراد، هزینههای مالی کاندیداها در تبلیغات و لیستبندی نیروهای فعال سیاسی دقت و توجه داشته باشیم.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید:
https://basirat.ir/fa/news/349673/
9.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 ازدواج شوم دختر ایران
🔹۲۳ مرداد ۱۳۵۰ بحرین به عنوان چهاردهمین استان ایران با دسیسه انگلیس و خیانت پهلوی از ایران جدا شد.