🌱🌱🌱🌱🌱🌱
📚 بهترینِ خود باشیم
تاجر ثروتمندی در حیاط قصرش انواع مختلف درختان و گیاهان و گلها را کاشته و باغ بسیار زیبایی را به وجود آورده بود.
هر روز بزرگترین سرگرمی و تفریح او گردش در باغ و لذت بردن از گل و گیاهان آن بود.
تا این که یک روز به سفر رفت. در بازگشت، در اولین فرصت به دیدن باغش رفت.
اما با دیدن باغ سر جایش خشکش زد…
تمام درختان و گیاهان در حال خشک شدن بودند! 🥀
مرد رو به درخت صنوبر که پیش از این بسیار سر سبز بود، کرد و از او پرسید که چه اتفاقی افتاده است؟
درخت به او پاسخ داد: من به درخت سیب نگاه می کردم و باخودم گفتم که من هرگز نمی توانم مثل او چنین میوه هایی زیبایی بار بیاورم و با این فکر چنان احساس نارحتی کردم که شروع به خشک شدن کردم…"
مرد بازرگان کنار درخت سیب رفت، اما او نیز خشک شده بود…!
علت را پرسید و درخت سیب پاسخ داد: "با نگاه به گل سرخ و احساس بوی خوش آن، به خودم گفتم که من هرگز چنین بوی خوشی از خود متصاعد نخواهم کرد و با این فکر شروع به خشک شدن کردم."
آنطرف تر بوته ی یک گل سرخ نیز خشک شده بود. گل سرخ گفت: "من حسرت درخت افرا را خوردم، چرا که من در پاییز نمی توانم گل بدهم. پس از خودم ناامید شدم و آهی بلند کشیدم. همین که این فکر به ذهنم خطور کرد، شروع به خشک شدن کردم."
مرد در ادامه ی گردش خود در باغ متوجه گل بسیار زیبایی شد که در گوشه ای از باغ روییده بود.
علت شادابی اش را جویا شد. گل چنین پاسخ داد: "ابتدا من هم شروع به خشک شدن کردم، چرا که هرگز عظمت درخت صنوبر را که در تمام طول سال سر سبزی خود را حفظ می کرد نداشتم،
و از لطافت و خوش بویی گل سرخ نیز برخوردار نبودم، اما با خودم فکر کردم اگر مرد تاجر که این قدر ثروتمند، قدرتمند و عاقل است و این باغ به این زیبایی را پرورش داده است می خواست چیزی دیگری جای من پرورش دهد، حتماً این کار را می کرد.
بنابراین اگر او مرا پرورش داده است، حتماً می خواسته که من وجود داشته باشم.
پس از آن لحظه به بعد تصمیم گرفتم تا آنجا که
می توانم زیباترین موجود باشم…" 👏
دنیا آنقدر وسیع هست که برای همه مخلوقات جایی باشد؛ به جای آنکه جای کسی را بگیریم تلاش کنیم جای واقعی خود را بیابیم. 👌
🌱🌱🌱🌱🌱🌱
☘☘☘☘☘
توبه همسايه ابوبصير با دستور امام صادق(ع)
خلاصه همسايه ابوبصير كه از همكاران سلطان جائر بود و انواع گناهها را مرتكب ميشد با دستور و وعده بهشت امام صادق(ع) توبه كرد.
حكايت ابوبصير گفت مرا همسايهاي بود از معاونين و همكاران سلطان جور، ثروت زياد بدست آورده بود. چند كنيز آوازه خوان و مطرب داشت و پيوسته مجلسي از هواپرستان تشكيل مي داد بلهو و لعب و عيش و طرف مي گذرانيد كنيزان آواز ميخواندند و آنها شراب مي خوردند. چون مجاور با من بود هميشه بواسطه شنيدن آن منكرات از دست او ناراحتي داشتم چند مرتبه گوشزدش كردم ولي نپذيرفت. آنقدر اصرار و مبالغه نمودم تا روزي گفت: من مردي مبتلا و اسير شيطانم اما تو گرفتار شيطان و هواي نفس نيستي. اگر وضع مرا به صاحب خود حضرت صادق عليهالسلام بگوئي شايد خداوند مرا از پيروي نفس بواسطه تو نجات دهد.
ابوبصير گفت سخن آنمرد بر دلم نشست. صبر كردم تا زماني كه خدمت حضرت صادق عليهالسلام رسيدم داستان همسايهام را بآنجناب عرض كردم فرمود وقتي به كوفه برگشتي او بديدن تو مي آيد بگو جعفر بن محمد(ع) مي گويد آنچه از كارهاي زشت ميكني ترك كن برايت بهشت را ضمانت مي كنم به كوفه برگشتم مردم به ديدنم آمدند او نيز با آنها بود همينكه خواست حركت كند نگاهش داشتم وقتي اطاق خلوت شد. گفتم وضع تو را براي حضرت صادق عليهالسلام شرح دادم. فرمود او را سلام برسان و بگو آن حال را ترك كند تا برايش بهشت را ضمانت كنم گريهاش گرفت. گفت تو را به خدا قسم جعفر بن محمد(ع) اين حرف را به تو فرمود سوگند ياد كردم آري. گفت مرا همين بس است از منزل خارج شد.
پس از چند روز كه گذشت از پي من فرستاد. وقتي پيش او رفتم ديدم پشت درب ايستاده برهنه است گفت هرچه در خانه مال داشتم در محلش صرف كردم و چيزي باقي نگذاشتم اينك ميبيني از برهنگي پشت درب ايستاده ام. من به دوستان خود مراجعه كردم مقداري كه تأمين لباسش را بكند تهيه نموده برايش آوردم.
باز پس از چند روز ديگر پيغام داد مريض شده ام بيا تو را ببينم در مدت مريضيش مرتب از او خبر مي گرفتم و با داروهائي به معالجه او مشغول بودم.
بالاخره بحال احتضار رسيد در كنار بسترش نشسته بودم او در حال مرگ بود در اين موقع بيهوش شد وقتي بهوش آمد (در حالي كه لبخندي بر لبانش آشكار بود) گفت ابابصير: صاحبت حضرت صادق عليهالسلام بوعده خود وفا كرد. اين بگفت و ديده از جهان بربست.
در همان سال وقتي به حج رفتم در مدينه خدمت حضرت صادق عليهالسلام رسيدم درب منزل اجازه ورود خواستم. همينكه وارد شدم هنوز يك پايم در خارج و يكي داخل منزل بود كه حضرت فرمود ابابصير! ما بوعده خود نسبت به همسايهات وفا كرديم.
📚 بحارالانوار، ج 11، ص 146، روايتي
☘☘☘☘☘☘
✍مرحوم آیتالله میرزا علی آقا قاضی طباطبائی:
تمام خرابیها از جمله وسواس و عدم طمأنینه، از غفلت است. و غفلت کمتر مرتبه اش، غفلت از اوامر الهیه است و مراتب دیگر دارد و سبب تمام غفلات، غفلت از مرگ است و تخیّل ماندن در دنیا...پس اگر میخواهید از جمیع ترس و هراس و وسواس ایمن باشید دائماً در فکر مرگ و استعداد لقاءالله تعالی باشید.
🍂🍂🍂🍂🍂
🥀🔅🥀🔅🥀🔅🥀🔅🥀
#داستان_آموزنده
🔆پدر و دختر
🍂پسر حاتم طائی یعنی عدی، اوّل با پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم دشمنی میکرد. وقتی پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم امام علی علیهالسلام را بهبه قبیله طی فرستاد، عدی فرار کرد و خواهرش سفانه باقی ماند و اسیر شد. علی علیهالسلام او را نزد پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم آورد. پس سفانه نزد پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم از پدرش چنین تعریف کرد:
🍂او آقای قوم بود، اسیر را آزاد میکرد، جنایتکار را میکشت، همسایهها را نگهداری میکرد، اطعامِ طعام مینمود و هیچ صاحب حاجتی را رد نمیکرد.
🍂پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم فرمود: «ای دختر! این صفات مؤمنین است. اگر پدرت اسلام میآورد، بر وی رحمت میآوردیم.»
پس فرمود: «او را رها کنید که پدرش مکارم اخلاق را دوست میداشت؛ بر عزیزی که ذلیل شد و ثروتمندی که بینوا گشته، ترحّم کنید!»
پس به قبیله خود بازگشت و به برادرش عدی
🍂گفت: «با جود تر و کریمتر از او ندیدم، صلاح آن است تا نزدش بروی تا ذلیل نشوی.»
عدی خدمت پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم آمد و اسلام آورد.
🍂دختر حاتم آنقدر همانند پدرش صاحب انفاق و بخشش بود که روزی حاتم به او گفت: «هرگاه دو کریم در مالی با هم جمع شوند، مال را تلف میکنند. یا من کریم باشم یا تو!» گفت: «ای پدر! من جود را از تو یاد گرفتم.»
📚نمونه معارف، ج 4، ص 20 -مستطرف، ج 1، ص 169
🌱🌱پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم فرمود: «دستها بر سه دستهاند: درخواست کننده، دهنده، مُمسک (بخیل)؛ و بهترین دستها، دست دهنده میباشد.»
📚الکافی، ج 4، ص 43
🥀🔅🥀🔅🥀🔅🥀🔅🥀
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
جرجیس و پادشاه کافر🔱
در روایت آمده است که در زمان جرجیس ع (نام پیغمبری است از بنی اسرائیل که به انواع عقوبت او را می کشتند باز زنده می شد و امت خود را دعوت می کرد.) امیری بود کافر و قوم وی بسیار فساد کردندی. خداوند تعالی به سبب ایشان باران از آسمان باز گرفت و خلقی بسیار از قوم وی هلاک شدند و هیچ باران نیامد. آن امیر کافر برخاست و سپاهی آماده کرد تا به درِ خانة جرجیس (ع) برود.
او را خبر کردند که این کافر بر تو سپاه آورده است. گفت: بنگرید تا چه خواهد؟ گفت: بیرون آی و پیغام من به خدای خویش برسان و بگوی از آسمان باران بازگرفتی تا خلقی بسیار هلاک شدند، یا باران فرستی یا اگر نفرستی ترا بیازارم.
جرجیس (ع) به خانه بازآمد و دو رکعت نماز کرد و سر به سجده نهاد.
جبرئیل(ع) بیامد که مراد چیست؟ گفت: یا جبرئیل! خداوند عزوجل داناتر که این کافر چه می گوید. جبرئیل برفت و بازآمد و گفت: یا جرجیس؛ بگوی که تو عاجزی و ضعیف و من قادرم و قوی. مرا چگونه توانی آزردن؟ جرجیس پیغام بگزارد. آن کافر گفت: راست می گوید؛ من عاجزم و ضعیف. دست من به آزار او نرسد. ولیکن دوستان او را بیازارم یکی را به زیر تازیانه درآرم و یکی را به زیر شمشیر و یکی را به آب اندازم و یکی را به آتش ـ تا از هر جائی ناله ئی از دوستان او برآید، چون دوستان او را آزردم او را آزرده باشم.
خداوند تعالی جبرئیل را بفرستاد که یا جرجیس آن بنده مرا بگوی که بازگرد تا باران بفرستم. آن امیر بازگشت سه شبان روز پیوسته باران درگرفت و روز چهارم آفتاب کرد و گیاه برست و چنان شد که مرد اندران میان برفتی. چون یک هفته برآمد امیر آن نیکوئی بدید باز سپاه تعبیه کرد و آمد به نزدیک جرجیس (ع). جرجیس بیرون آمد و گفت: باران آمد، اکنون چه می خواهی؟ گفت: ای پیغامبر خدای به جنگ نیامده ام چه به صلح آمده ام، کسی که از جهت دوستان خویش چندین نیکوئی کند با او صلح کنم تا از جمله دوستان او باشم.
📜بستان العارفین، ص 93
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
💎 نتیجه بدرفتاری با اهل خانه💎
✍️ استاد بزرگوار حضرت آیه الله حسن زاده آملی مدظلله میفرمایند:
✨ روزی بعد از اقامه نماز به منزل رفته و قصد استراحت داشتم، اما بچه ها در منزل سر و صدا می کردند، بنده بر آنها عصبانی شدم و آنهارا دعوا کردم!
بعد از مدتی، در حالت قبض افتادم،
✨چون رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند :
دل کسی را نشکنید که به سادگی به دست نمی آید.
بنده به بیرون از منزل رفتم و مقداری مأکولات برای بچه ها خریدم و به منزل آمدم، اما دیدم نمی شود. آسمان آمل بر من تنگ آمده بود. تصمیم گرفتم به تبریز نزد حضرت آیه الله محمد حسن الهی(قدس سره) بروم.
✨پس از اینکه خدمت آقای محمد حسن الهی رفتم بعد از احوال پرسی، ایشان به بنده گفت: « من نمی دانستم که شما در آمل هستید یا قم، خواستم نامه ای برای شما بنویسم».
از جناب الهی سوال کردم مگر چه پیش آمده؟!
✨ایشان گفتند: « من خدمت آقای قاضی رسیدم، سفارش شما را به ایشان کردم. به ایشان عرض کردم که حاج آقای آملی را در نظر داشته باشید. اما آقا از شما راضی نبود.»
✨بنده تا لاله گوشم سرخ شد، گفتم: آقا جان چطور؟!
جناب الهی گفتند: آقا فرمودند که «چطور آقای آملی هوس این راه دارد و حال آنکه با عائله و بچه ها آن رفتار را مرتکب شده است؟!»
اینجا بود که اشک من جاری شد...
💚تا توانی رفع غم ازچهره غمناک کن
در جهان گریاندن آسانست اشکی پاک کن
📚منبع:سلوک با همسر ،ص هفتاد و یک
🔴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🍂🌹🍃🍂🌹🍃🍂
همسرانه💖
💬همدلی کردن یعنی تحمل تفاوت ها؛ یعنی همونطور که تو دنیا رو از نگاه خودت می بینی، اونم زاویه نگاه خودشو داره؛ سلیقه اونم بپذیر✌️
⬅️ وقتی احساساتش رو درک میکنی يعنی بلدی با دلش همراه بشی.
📌میخوای راحت به همدلی برسی؟!!
👈گاهی لازمه با چشمای همسرت به دنیا نگاه کنی، با کفشای اون راه بری و زیبایی رو از نظر اون تایید کنی😍
🍃🍂🌹🍃🍂🌹🍃🍂🌹🍃🍂
7.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیت الله فاطمینیا از شیوه جالب محاسبات خدا میگوید!
☘☘☘☘☘☘
🌹توسل آیت الله سیستانی به امام(عجل الله ) زمان در صدور فتوای جهاد و تحلیل رهبر معظم انقلاب
♦️حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی:در دیداری که با آیت الله سیستانی داشتم، از ایشان شنیدم که قبل از صدور فتوا با امام زمان علیه السلام نجوا کردم و به ایشان توسل کردم، خطاب به حضرت گفتم: »من از خودم هیچ ندارم هر چه دارم از شما دارم شما در انجام این وظیفه من را یاری کنید». بعد از این توسل فتوای مشهور جهاد کفایی را علیه حملات داعش صادر فرمودند.
♦️ مدتی بعد در جلسهای با رهبر انقلاب دیدار داشتم، بدون اینکه مسالهی توسل آیت الله سیستانی را برایشان تعریف کنم، فرمودند:
♦️«در قضیهی فتوای جهاد کفایی، حضرت بقیة الله به آیت الله سیستانی توجه داشتند و این تاثیرگذاری نتیجه عنایت امام زمان به ایشان بوده است.» سپس من هم داستان توسل آیت الله سیستانی را به ایشان عرض کردم.
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
❄️🥀❄️🥀❄️🥀❄️🥀❄️
#داستان_آموزنده
🔆اطفال
🍂هرگاه طفلی را برای نامگذاری یا دعا نزد پیامبر صلیالله علیه و آله میآوردند، ایشان نیز برای احترام خانوادهی طفل، او را بر دامن خود مینشاند و گاهی اوقات اتفاق میافتاد که طفل بر دامن ایشان ادرار میکرد.
🍂دیگران که این صحنه را میدیدند بر سر کودک داد میزدند. در این هنگام بود که پیامبر صلیالله علیه و آله میفرمود: با تندی کردن، از ادرار جلوگیری نکنید. ایشان هم طفل را آزاد میگذاشت تا ادرار کند.
🍂دعا و نامگذاری او که تمام میشد و خانواده طفل هم که خوشحال بودند، هیچ آثار ناراحتی در پیامبر صلیالله علیه و آله دیده نمیشد. زمانی که آنها میرفتند، ایشان لباس خود را تطهیر مینمود.
📚مکارم الاخلاق؛ سنن النبی صلیالله علیه و آله، حدیث 67
✨✨امیرالمؤمنین علی علیهالسلام به پیامبر صلیالله علیه و آله عرض کرد: «همانا برایم (در همه کارها) شما اُسوه هستید.»
📚بحارالانوار، ج 20، ص 95
❄️🥀❄️🥀❄️🥀❄️🥀❄️
7.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ 🎬 #استاد_شجاعی
✖️من دائماً غمگینم و احساس بغض دارم!
✖️من دائماً کسل و بیحوصلهام!
✖️ بیمار که میشم، غالباً بیماریهام طولانی میشن و زود به حالت عادی برنمیگردم!
✖️من زیاد از زندگی و آنچه در پیرامونم هست لذّت نمیبرم!
✖️من نمیتونم خاطرات تلخ و غمبار رو راحت فراموش کنم!
➖ شما بگـــو چکار کنم ؟
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
✍از سر محبت #الاغ را کول نکرده #میدان_مین است یک قدمِ اشتباهیِ این الاغ ، کل #عملیات رو مختل میکنه .
🔸ناچاریم به خاطر پیشبرد #انقلاب مان بسیاری از الاغ ها را روی سر بگذاریم و سالها کول کنیم و #محاکمه نکنیم تا مبادا فقط به خاطر یک الاغ نادان یا خائن عملیات #ظهور در این #پیچ_تاریخی بار دیگر۱۰۰۰سال #تعلیق شود!❌
🌹☘️🌹☘️🌹☘️🌹☘️🌹☘️🌹☘️