رودلف بولتمان Rudulf Bultmann
پس از نیمه قرن نوزدهم، جهان مسیحیت شاهد بروز انشعابات الهیاتی بود که یکی از آنها، لیبرال بود. یکی از شاخصههای الهیات لیبرال نوسازی الهیات مسیحی با دانش روز بود و در عین حال آنچه را با شرایط عصر جور در نمیآمد و کهنه بود به کناری میگذاشت. پس از چند دهه انشعاب دیگری در مسیحیت رخ نمود که به هستی گرایی یا اگزیستانسیالیسم مشهور شد و با الهیات لیبرال به مخالفت پرداخت. این الهیات از سوی افرادی چون «کی یر کگارد» (Kierkegaard) مطرح شد و با نگرشی نوین به الهیات مسیحی پرداخت.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد مسیحیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/christianity/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
الهیات مسیحی Christian theology
الهیات به معنی خداشناسی است و دربردارنده تعریف، توصیف و شناخت خدا در یک دین میباشد. الهیات مسیحی نیز به معنای گفتار در مورد خدا در مسیحیت است.[۱]
واژه الهیات در مسیحیت از کلمه تئولوژی (theology) نشات گرفته است. خود کلمه تئولوژی نیز از ترکیب دو کلمه یونانی تشکیل شده است. تئوس (theos) یونانی به معنای خدا بوده و لوگوس (logos) نیز به معنای کلمه است. بنابر این تئولوژی به معنای سخن گفتن درباره خداست. در یک تعریف در مورد الهیات، برخی گفتهاند که الهیات به بحث درباره خدا میپردازد از دو جهت: از دیدگاه عقل طبیعی انسان و با کمک هر آنچه در جهانِ مخلوق وجود دارد و از دیدگاه وحیای که خدا به انسان مومن ارزانی میدارد.[۲] در یک تعریف نهایی درباره الهیات میتوان گفت که الهیات عبارت است از تامل درباره خدایی که مسیحیان او را میپرستند و ستایش میکنند.[۳]
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد مسیحیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/christianity/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
تاریخ کلیسا، قرن نوزدهم۱ Church history; the 19th century
قرن نوزدهم در تاریخ کلیسا دورهای بسیار مهم بشمار میرود، زیرا الهیدانان مسیحیای که در این قرن حضور داشتند با تلاشهای الهیاتی خود دورهای جدید را در تاریخ الهیات مسیحی رقم زدند. یکی از علل این مسأله، سرزمین آلمان بود که فضای باز و آزاداندیشی موجود در آن،به اندیشمندان و متکلمان مسیحی کمک شایانی نمود. برای بررسی بیشتر فضای علمی و الهیاتی این قرن با عالمان کلیسای مسیحی، بیشتر آشنا میشویم. البته در قرن نوزدهم، متفکران بسیاری در کلیسای مسیحی حضور داشتند، اما کسانی که از آنها یاد شده است،تاثیرگذارترین ایشان بودهاند.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد مسیحیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/christianity/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
کنستانتین Constantine
بررسی زندگی کنستانتین وقتی اهمیت دارد که نقش او را در تاریخ و توسعه دین مسیح بدانیم زیراوی با پشتیبانی از مسیحیت که در طی سه قرن تحت فشار و مظلومیت بود حمایت گستردۀ مسیحیان را به دست آورد. گذشته از این اسناد تاریخی ثابت میکند که کنستانتین با هدف استفاده از مسیحیت، آن را جزو دینهای رسمی اعلام نمود. با مراجعه به تاریخ مسیحیت در مییابیم که او مزدی بسیار بیشتر از خدمتی که انجام داده بود دریافت کرد.
کنستانتین ریاست شورای جهانی اسقفها را نیز بر عهده گرفت و تا جایی پیش رفت که آموزه هایی از مسیحیت کنونی با اعمال نظر او در شمار عقائد رسمی کلیسا وارد شد. بدون شک او به هیچ عنوان در پی مسیحیت نبود چرا که تا آخر عمر هم مسیحی نشد و یا به قول برخی فقط در آخر عمر بود که تعمید یافت. اما آیا هدف او از این پشتیبانی علاقۀ به عیسی مسیح و دین او بود یا چیز دیگر؛ شایستۀ تأمل است.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد مسیحیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/christianity/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
⁉️ احمد بصری؛ کافر یا امام سیزدهم؟!
✅ امام صادق علیه السلام: بعضی با این گفته که تعداد امامان سیزده یا بیشتر است از دین خارج می شوند.
❌ احمد بصری: من امام سیزدهم هستم!!
❓ حال اتباع احمد، تابع سخنان امام صادق علیه السلام هستند یا پیرو احمد بصری؟!
احمد بصری خود را امام سیزدهم معرفی کرده، این درحالی است که امام صادق (ع) این اعتقاد را خروج از دین میداند.
احمد بصری (یا همان احمد الحسن) که با ادّعای سید یمانی پا به عرصه مدعیان دروغین مهدویت گذاشت در ادامه ادّعاهای پلکانی خود، خود را فرزند امام زمان (عج) معرفی کرد.
وی پس از مدّتی با این ادّعا که امامان شیعه 24 نفر هستند، خود را سیزدهمین امام نامید.
#یمانی
#مهدویت
#احمدالحسن
#مدعیان_دروغین
🔰 @Adyanuniv
حجت بعد از پیامبران
❓#وهابیان می گویند بعد از پیامبران دیگر حجتی از جانب خداوند بر مردمان نمی باشد و امام زمانی وجود ندارد و به این آیه استدلال می کنند که« خداوند پیامبران را فرستاد تا حجتی پس ازپیامبران دیگر نباشد»نساء 165
پاسخ👇
❗️خداوند می فرماید:
«پیامبرانی فرستادیم که بشارت دهنده و بیم دهنده بودند تا برای مردم بعد از آنها بر خدا حجتی باقی نماند ( وبه نسبت به همه اتمام حجت شود)»
نساء 165
معمولا گروهی از مردم لجوج و خود خواه که قبول دعوت انبیائ را مخالف منافع خویش می بینند از پذیرش آن سر باز می زنند و با این که بعد از بعثت انان موضع مخالفی دارند چنانچه بعثتی صورت نگیرد ممکن است هزار گونه ادعا کنند که اگر پیامبران الهی آمده بودند ما با آغوش باز از آنها استقبال می کردیم و چنین و چنان بودیم.
به همین دلیل یکی از اهداف بعثت پیامبران اتمام حجت بر این گروه و بر همه مخالفان است و این اتمام حجت؛
1️⃣عدل الهی را روشن می سازد.
2️⃣زبان دروغگویان پر مدعی را قطع می کند.
❗️لذا خداوند می گوید:
«پیامبران را بشارت دهنده و بیم دهنده فرستادیم تا مردم پس از آن حجتی در برابر خداوند نداشته باشند »
👌چنان که می فرماید:
«اگر ما آنها را قبل از نزول قرآن با عذابی هلاک می کردیم در قیامت می گفتند که خدایا چرا برای ما پیامبر نفرستادی تا از آیات تو تبعیت کنیم پیش از آنکه ذلیل و رسوا شویم»
طه134
بنا براین معناي دقيق آيه ياد شده اين چنين است:
«بعد از ارسال رسل، مردم در مقابل خداوند هيچ گونه بهانه وحجتی ندارند نه آنکه خداوند برای مردم حجتی قرار نمی دهد.« لئلا یکون للناس علی الله حجه بعد الرسل»
👌با ارسال رسل دیگران مردم در برابر خداوند حجت و برهانی برای عدم تبعیت ندارند.
نه اين كه بعد از ارسال رسل و انبياء، خداوند هيچ شخصي را به عنوان حجت در بين مردم قرار نداده است تا به واسطه او بر مردم احتجاج کند .
خداوند اگر چه با ارسال رسل و انبیا #حجت را بر همه تمام کرده است اما اراده او بر این تعلق گرفته است که حتی پس از پیامبر اسلام نیز بر روی زمین حجت و امامی قرار دهد تا مردم به واسطه او به هدایت نزدیکتر شوند .
امام صادق علیه السلام فرمود:
« به خدا سوگند خداوند از زمان ادم زمین را بدون امام واگذار نکرده است .امامی که مردم را به سویش هدایت کندوحجت خداوند بر عباد باشد به گونه ای که هرکس ترکش کند هلاک شود و هرکس پیرویش کند نجات یابد»
📚 کمال الدین ج1 ص230
⁉️اگر وهابیان میگویند بعد از پیامبر دیگر حجتی نیست پاسخ این روایات در کتبشان را چگونه می دهند؟
✏️خطیب بغدادی چنین روایت می کند که پیامبر فرمود:
« من و علی حجت بر امتم در روز قیامت هستیم»
📚تاریخ بغداد، ج2 ص88
♦️مناوی روایت می کند که فرمود:
« من و علی حجت خداوند بر بندگان هستیم»
📚کنوز الحقائق ص43
♦️طبری روایت می کند که #پیامبر فرمود:
« علی حجت من بر امتم در روز قیامت است»
📚الریاض النضره ج2 ص193
#پاسخ_به_شبهه
#وهابیت
🔰 @Adyanuniv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سریال: نقد و بررسی منشور کورش
قسمت چهارم- دروغ شاخدار
👆🎥 خلاصه: کورش فقط بر 2 % از مساحت زمین حکومت میکرد، امّا در منشور، به دروغ خود را شاه جهان / شاه چهارگوشه جهان مینامد!
#باستان_گرایی
#زرتشت
#تاریخ
#ایران
#تحلیل
#کورش
🔰 @Adyanuniv
امام وهدایت کننده امت
پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب_در این نوشتار کوتاه قصد داریم با کمک یک آیه قرآن، امامت را ثابت کنیم.قبل از این که به این آیه بر امامت استدلال کنیم مقدمه ای کوتاه عرض می کنیم.در مبحث ولایت و امامت دو بحث جداگانه است:
۱- «ولایت عامه» یعنى: همیشه و در هرعصر و زمان باید، امام و پیشوایى در میان مردم از سوى خدا باشد؛ خواه مقام نبوت و رسالت هم دارا باشد و یا تنها مقام ولایت را داشته باشد. ۲- «ولایت و امامت خاصه» است که بعد از پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله چه کسى باید عهده دار این منصب و مقام الهى باشد.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد وهابیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/wahhabism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
آیا شیعه از دین خارج شده است؟
برخی پیروان وهابیت چنین وانمود می کنند که شیعه به دستورات نبوی عمل نمی کند.شیعیان کسیانی هستند که دستورات نبوی را متروک گذاشته اند و خود بدعتهایی را در دین به وجود آورده اند
ایشان می گویند : شیعه نسبت به دستورات پیامبر بی اعتناست لذا شیعیان از دایره اسلام خارجند.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد وهابیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/wahhabism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
آیا اعتقاد شیعه بر این است که امامت مقامی بالاتر از نبوت است؟
در یکی از سایت های مخالف آمده بود که اعتقاد شیعه بر این است که امامت،مقامی بالاتر از نبوت است،و این ادعای چون که دلیلی ندارد امری مردود است
شبهه کننده ادامه می دهد که:شیعه به امامتی معتقد است که نه در قرآن و نه در روایات نامی از آن برده نشده است
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد وهابیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/wahhabism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv