✅ اسکندر و از بین رفتن اوستا
🔹 زمانی که در مورد کتاب اوستا بحث می شود، نام اسکندر و اعراب هم به ذهن متبادر می شود. زیرا امروزه باور بدون اندیشه این است که اسکندر مقدونی یکی از افرادی است که اوستا را از بین برده است! هرچند طبق تاریخ برخی از نسخهها را در میان سایر اسناد حکومتی و مذهبی به آتش کشید.
🔸برای مثال یان ریپکا، در کتاب «تاریخ ادبیات ایران از دوران باستان تا قاجاریه» میگوید: «شاه ویشتاسپ به نگارش اوستا فرمان داد و مقرر داشت که نسخه اصلى را در خزانه شاهى و دو رونوشت آن را در بایگانى، که اصطلاحا «دژنوشت» نامیده مىشد، نگهدارى کنند. اسکندر کبیر، پس از پیروزى، دستور داد یکى از نسخه ها را سوزانده دیگرى را به زبان یونانى ترجمه کنند.»
نکته قابل ملاحظه که توجیهگران زرتشتی به آن توجه نداشتند این بود که اوستا فقط یک یا دو نسخه نبود بلکه نسخههای بیشتری هم به صورت تکههای پراکنده در نقاط گوناگون ایران زمین وجود داشت که البته بیشتر این نسخهها در ارزشمندی، پایین تر از نسخههای خزانۀ شاهی بود. اما به هر روی، این نسخهها مصداق اوستا بودند.
#مقاله
#نقد_زرتشت
#اسکندر_مقدونی
#هخامنشیان
#اوستا
🔰 @Adyanuniv🔰
✅ اعراب و از بین رفتن اوستا
🔸 می گویند اعراب در حمله به ایران کتابخانهها را به آتش کشیدند! در پاسخ میگوییم اعراب مگر میتوانستند تا چه مقدار کتابخانه و کتاب آتش بزنند؟
🔹 برتولد اشپولر در کتاب «تاریخ ایران در قرون نخستین اسلامى» مینویسد: «اینطور به نظر مىرسد که تازه پس از تسلّط عربها، اوستا در دسترس عموم قرار گرفته و به نام کتاب مقدّسى آسمانى به مسلمانان ارائه گشته است. مسلمانان نیز این ادّعا را پذیرفتند و نوشته هاى مجوسان بدین عنوان مورد احترام واقع گشت. از ویرانى آتشکدهها به فرمان دولت و یا اقدامات دیگرى بر ضدّ مقدّسات زردشتى و یا کتب دینى آنان خیلى به ندرت شنیده مىشود، بلکه به عکس اوستا را از کتب مسلّم زردشتیان به حساب آوردند و موجود بودن آن را دلیل بر عقاید زردشتى گرفتند. با این وضع عقاید زردشت نیز جزء ادیانى درآمد که با آنها مىبایستى مدارا شود، و بدین ترتیب وظیفه سرکوبى آنان دیگر موردى نیافت، و حتى در سال ۸۴۰ میلادى (برابر با ۲۲۵ هجرى) اعضاى دون پایه حکومت که در سرزمین سغد، به زردشتیان تجاوز کرده بودند، از طرف دولت مورد بازخواست و مجازات واقع شدند.»
#مقاله
#نقد_زرتشت
#ساسانیان
#اعراب
#اسلام
🔰 @Adyanuniv🔰
✅ تحریف اوستا
🔹 آرتور کریستین سن در کتاب «ایران در زمان ساسانیان» میگوید: «قراینى در دست داریم، که از روى آن میتوان گفت شریعت زردشتى در قرن نخستین تسلط عرب تا حدى اصلاح شده و تغییر پیدا کرده است و زردشتیان خود مایل بوده اند، که بعضى از افسانهها و اساطیر عامى و بعضى از اعتقاداتى را که، در فصول اوستا ثبت شده بود، حذف کنند.»
🔸همین طور میگوید: «شریعت زردشتى، که در زمان ساسانیان دین رسمى کشور محسوب می شد،مبتنى بر اصولى بود، که در پایان این عهد بکلى میان تهى و بى مغز شده بود. انحطاط قطعى و ناگزیر بود. هنگامى که غلبه اسلام دولت ساسانى را، که پشتیبان روحانیان بود، واژگون کرد، روحانیون دریافتند، که باید کوشش فوق العاده براى حفظ شریعت خود از انحلال تام بنمایند.»
#مقاله
#نقد_زرتشت
#اوستا
#تحریف_اوستا
🔰 @Adyanuniv🔰
✅ اینطور به نظر مىرسد که تازه پس از تسلّط عربها، اوستا در دسترس عموم قرار گرفته و به نام کتاب مقدّسى آسمانى به مسلمانان ارائه گشته است. مسلمانان نیز این ادّعا را پذیرفتند و نوشته هاى مجوسان بدین عنوان مورد احترام واقع گشت. از ویرانى آتشکدهها به فرمان دولت و یا اقدامات دیگرى بر ضدّ مقدّسات زردشتى و یا کتب دینى آنان خیلى به ندرت شنیده مىشود، بلکه به عکس اوستا را از کتب مسلّم زردشتیان به حساب آوردند و موجود بودن آن را دلیل بر عقاید زردشتى گرفتند. با این وضع عقاید زردشت نیز جزء ادیانى درآمد که با آنها مىبایستى مدارا شود، و بدین ترتیب وظیفه سرکوبى آنان دیگر موردى نیافت، و حتى در سال ۸۴۰ میلادى (برابر با ۲۲۵ هجرى) اعضاى دون پایه حکومت که در سرزمین سغد، به زردشتیان تجاوز کرده بودند، از طرف دولت مورد بازخواست و مجازات واقع شدند.
#پوستر_مقاله
#نقد_زرتشت
#تحریف_اوستا
#مجوس
#دین_زرتشت
🔰 @Adyanuniv🔰
IMG_20200610_233916_742.jpg
42.2K
🔰 #تناقضات_انجیل در نظر اندیشمندان غربی:
🔻 هِر ِدر ( 1803 - 1744م) فیلسوف و منتقد آلمانی : باید تصریح کرد که مسیحِ موجود در انجیل های متی، مرقُس و لوقا با مسیحی که یوحنا در انجیل خود معرفی می کند به گونه ای سازش ناپذیر دارای اختلاف است.
📚(تاریخ تمدن ، ویل دورانت ،جلد 3 ،ص 652 )
#نقد_و_بررسی_مسیحیت
🔰 @adyanuniv 🔰
cross-backgrounds-unique-good-friday-cross-of-the-day-of-cross-backgrounds.jpg
654.5K
#تثلیث از نظر دانشمندان غربی:
🔰#گوستاو_لوبون می نویسد: مسیحیت در پنج قرن اول حیات خود با جذب عوامل فلسفی و مذهبی و یونانی و شرقی؛ به تطّور و پیشرفت خود ادامه داد و به همین ترتیب مخلوطی از معتقدات شرقی مخصوصا معتقدات مصری و ایرانی که در حوالی قرن
اول میلادی در سرزمین های اروپایی انتشار یافته بود گردید.
🔻مردم تثلیث تازه ای را به نام پدر، پسر، روح القدس به جای
تثلیث قدیمی " نروپی تر"، "ژنون " و " نرو" پذیرفتند.
📔(کتاب راه خدا شناسی ، ص 38 )
#نقد_و_بررسی_مسیحیت
🔰 @adyanuniv 🔰
IMG_20200521_024929_311.jpg
131.6K
#تناقضات_انجیل
🔰ویل دورانت« در این باره می گوید: «واضح است که میان یک انجیل با انجیل دیگر تناقضات فراوان وجود دارد، و در هر
چهار انجیل، اطلاعات تاریخی مبهم، شباهت هاي سوءظن آمیز با افسانه های خدایان مشرکان، حوادث ساختگی برای
اثبات تحقق یافتن پیشگویی های عهد قدیم و ... احتمالاً به منظـور مبنای تاریخی دادن به آیین یا مراسم بعدی کلیسا موجود است.»
📘( تاریخ تمدن ، ویل دورانت ،جلد 3 ،ص 655-656 )
#نقد_و_بررسی_مسیحیت
🔰 @adyanuniv 🔰
Saint Paul by Bartolomeo Montagna[4].jpg
166.8K
#پولس در نظر دانشمندان مسیحی:
🔵بیری، یکی از بزرگان مسیحیت می گوید: عیسی شخصی یهودی بود و تا زنده بود چنین بود، ولی پولس مسیحیت را به حساب عیسی تأسیس نمود، و لذا او در حقیقت مؤسس مسیحیت به شمار می آید.
♦️ پولس به جهت جذب عوام یهود، برخی از تعلیمات یهود را وارد در مسیحیت کرد؛ همان گونه که صورت هایی از فلسفه اغریق را داخل آن نمود تا پیروانی نیز از یونان به این دین جذب نماید.
🔰 او به مردم چنین وانمود کرد که عیسی نجات دهنده و خلاصی دهنده و آقایی است که جنس بشر می تواند به واسطه او به نجات نایل شود.
🔻وی این کار را برای خشنودی دانشمندان یونان انجام داد. لذا از فلسفه یونان و علی الخصوص "فیلو" استفاده کرد.
▪️ او معتقد به ارتباط خدا با زمین از طریق کلمه "اللوغوس" یا ابن اله یا روح القدس بود.
📚( الدیات فی العالم ص 70به نقل از احمد شبلی در کتاب "المسیحیه" ص .76
#نقد_و_بررسی_مسیحیت
🔰 @adyanuniv 🔰
IMG_20200521_025024_753.jpg
95.9K
🔻اثبات تثلیث بر اساس کتاب مقدس
✅یکی از دلایل مسیحیان در راستای اثبات تثلیث، وجود آیاتی در کتاب مقدس و بهخصوص عهد عتیق است.
👈 برخی آیات مورد استدلال توسط مسیحیان:
1⃣ در سفر خروج به این نحو بیانشده است: «... یهوه خدای پدران شما، خدای ابراهیم و خدای اسحاق و خدای یعقوب، مرا نزد شما فرستاده. این است نام من تا ابدالآباد و این است یادگاری من نسلاً بعد نسل.» [1]
2⃣ در اشعیا چنین آمده است: «و یکی دیگری را صدا زده، میگفت: قدّوس قدّوس قدّوس یهوه صبایوت، تمامی زمین از جلال او مملو است.» [2]
📝 وجه استدلال مسیحیان به این آیات در اثبات آموزهی تثلیث به اینگونه است که تکرار سهباره کلمه خدا در این آیات دلیلی بر اثبات تثلیث و وجود سه اله و سه اقنوم است.
💎پاسخ این ادعا:
1⃣ همانگونه که خود مسیحیان نیز میدانند، تکرار یکلفظ دلالت بر تأکید و اهمیت یک امر کرده و دلیلی بر تکثر آن نمیکند.
👈 در آیات مذکور ذکر سهباره خدا، دلالتی بر تثلیث نداشته و تنها در بیان تأکید محتوای آیه است.
2⃣علاوه بر این، اشکال دیگری که متوجه این نوع استدلال مسیحیان است، وجود آیاتی است که در آنها نام خدا فقط یکبار آمده است. در اول تواریخ چنین آمده است: «ای یهُوَه خدای پدران ما ابراهیم و اسحاق و اسرائیل...»[3]
📌پینوشت:
[1]. ترجمهی قدیم کتاب مقدس، خروج 3: 15.
[2]. اشعیا 6: 3.1
[3]. ارمیا 38: 17.
#نقد_و_بررسی_مسیحیت
🔰 @adyanuniv 🔰
احمد دیدات
نویسنده هندی
احمد حسین دیدات (۱ ژوئیه ۱۹۱۸-۸ اوت ۲۰۰۵)، یک نویسندهٔ مسلمان و سخنران عمومی از هندیان آفریقای جنوبی بود. او بیشتر به دلیل بحثهای عمومی بینمذهبی با مسیحیان انجیلی، و نیز سخنرانیهای ویدئویی پیشرو که بیشترشان حول اسلام، مسیحیت و اناجیل بود، شناخته شدهاست.
#احمد_دیدات
وی همچنین IPCI را تأسیس کرد که یک سازمان تبلیغات اسلامی بینالمللی است، و جزوات گوناگونی در اسلام و مسیحیت نوشت که بهصورت گسترده توسط سازمان توزیع میشدند. در سال ۱۹۸۶ میلادی به پاس ۵۰ سال کار تبلیغی جایزهٔ شاه فیصل را دریافت کرد.
یکی از تمرکزهای آثار او، ارائهٔ ابزار کلامی برای مسلمانان بهمنظور دفاع از خود در برابر تبلیغات فعالانهٔ مبلغان مسیحی بود. او از زبان انگلیسی برای انتقال پیامش به مسلمانان و غیرمسلمانان کشورهای غربی استفاده میکرد.
#نقد_و_بررسی_مسیحیت
🔰 @adyanuniv 🔰