💢گفتگو با مریم قربان زاده، نویسنده کتاب «خاتون و قوماندان» | راوی راویان رزمهای زنانه
حدود سه سال از انتشار کتاب «خاتون و قوماندان» میگذرد؛ کتابی که به زندگی شهید علیرضا توسلی، فرمانده لشکر فاطمیون میپردازد. آیا بعد از انتشار این کتاب وضعیت خانواده شهید تغییری کرد؟ از بازخوردهای منفی و مثبتش چیزی به شما انتقال دادند؟ اصلا میتوان انتظار داشت روایت زندگی مهاجران شهیدی مانند توسلی بعد از انتشار از هر لحاظ تغییری کند؟
گفتگوی شهرآرا با مریم قربانزاده:
shrr.ir/000bwi
#فاطمیون
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
چرا و چگونه آمریکا میخواهد به افغانستان بازگردد؟
————————-
برخی تحرکات و سخنان مقامات آمریکایی درباره تحولات افغانستان، نشان از تمایل آنان به حضور دوباره در این کشور استراتژیک آسیایی دارد.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم؛ به دنبال خروج آخرین نیروهای اشغالگر آمریکایی از افغانستان در شهریور 1400 که پایانی بر طولانیترین جنگ تاریخ کشور آمریکا به شمار میرفت، عملاً پرونده 20 سال اشغالگری افغانستان توسط نیروهای تروریسم کاخ سفید بسته شد.
آغاز اشغالگری آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم با حملات اکتبر سال 2001 رقم زده شد و در همان ماه حدود 1300 نظامی آمریکایی وارد خاک افغانستان شدند.
این آمار در یک ماه بعد، یعنی در ماه دسامبر همان سال به 2500 نفر رسید و به مرور خاک افغانستان شاهد افزایش حضور اشغالگران به 7200 سرباز، 9200 سرباز و 20 هزار سرباز در آوریل 2004 بود.
این حضور اشغالگرانه در آگوست 2010 به شمار 100 هزار نیروی آمریکایی رسید! تا اینکه بر اثر مقاومت نیروهای افغان و مخالفت با اشغالگری، از ژوئن 2011 روند تدریجی کاهش حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان رقم خورد.
در فوریه سال 2020 میلادی، سرانجام آمریکا با طالبان توافقنامهای را امضا کرد که بر اساس آن در جریان 14 ماه پس از امضای توافق، تمام نظامیان خارجی افغانستان را ترک کنند.
سرانجام در جولای 2021 میلادی، «جو بایدن» اعلام کرد که مأموریت نظامی آمریکا در افغانستان در ماه آگوست خاتمه مییابد.
آنچه از آن خروج خفتبار نیروهای آمریکایی از افغانستان یاد میشود سرانجام با خروج آخرین سربازـتروریست کاخ سفید در شهریور 1400 رقم خورد؛ اما چند پرسش همچنان باقی است:
ـ آیا به واقع آمریکا از حضور در افغانستان برای همیشه چشمپوشی کرده است؟
ـ آیا آنچنان که مقامات آمریکایی مدعی شدهاند، رویارویی آنان با «القاعده» به پایان رسیده است و بهانه مبارزه با تروریسم برای دخالت در دیگر کشورها را کنار گذاشتهاند؟
ـ آیا آمریکا به تمام آنچه از حضور در افغانستان به دنبال آن بوده است، رسیده است؟
ـ آیا آمریکا حاضر است از منافع عظیم اقتصادی و سرشار معادن افغانستان بگذرد؟
ـ آیا میلیاردها دلار ادعایی برای هزینهکرد در افغانستان بدون دستیابی به نتیجه خاص، عملاً به فنا رفته است؟
ـ آیا آمریکاییها حاضرند میدان رقابت اقتصادی را این بار در کابل به چینیها ببازند؟
و مهمترین سؤال اینکه:
ـ آیا آمریکا حاضر شده است بساط شرارت خود را از کنار گوش ایران در همسایگی شرقی آن و در طولانیترین نوار مرزی با این کشور، جمع کند؟
این پرسشها و سؤالات مشابه، کلید چرایی علاقه آمریکا به بازگشت یا حضور محسوس و نامحسوس در افغانستان است، اما چگونگی آن را میتوان با نگاهی به آخرین اظهارات و تحرکات مقامات و نیروهای آمریکایی در ارتباط با تحولات افغانستان ردزنی کرد. در همین راستا موارد ذیل در راهبرد حضور محسوس و نامحسوس آمریکاییها در افغانستان قابل تأمل است:
1. دمیدن در آتش تنش میان افغانستان و پاکستان
مناقشه و ادعاهای مرزی بین دو کشور افغانستان و پاکستان سابقه زیادی دارد که هر از چند گاهی زمینه درگیریهای جزئی را بین نیروهای مرزی طرفین ایجاد میکند.
در شهریور ماه سالجاری، «بلال کریمی» معاون سخنگوی دولت موقت طالبان در رشته توئیتی از درگیری نیروهای مرزی افغانستان با نظامیان پاکستانی در امتداد مرز مورد مناقشه بین دو کشور موسوم به «خط دیورند» خبر داد.
به گفته کریمی، درگیری پس از آن به وقوع پیوست که نیروهای پاکستانی برای ایجاد یک ایست بازرسی در امتداد خط دیورند تلاش میکردند.
این درگیری و درگیریهای مشابه در تابستان امسال شاید به لحاظ کمّی و کیفی نمود بیشتری داشت، چندان که بارها مرز «تورخم» به روی پناهجویان و یا مسافران افغانستانی و کامیونهای تجاری بسته شد.
جدای از تنشهای مرزی بین پاکستان و افغانستان با منشأ «خط دیورند»، آنچه به عنوان دلیل عمده دیگر سبب ایجاد برخی مناقشات شده است، ادعای حضور «طالبان پاکستانی» در خاک افغانستان و حمله به نیروهای پاکستانی از آن سوی مرز افغانستان به آنان است.
مقامات اسلامآباد مدعی حضور نیروهای «تیتیپی» در خاک افغانستان هستند و میگویند آنان حملات خود را از این کشور علیه نظامیان پاکستانی طراحی و اجرا میکنند، لذا در آخرین واکنشها تهدید کردند که حق عملیات علیه آنان را در یک عملیات فرامرزی و در خاک همسایه برای خود محفوظ میدانند.
آنچه به عنوان آموزش و آمادگی 7 هزار داعشی برای ورود به شمال افغانستان برای نبرد با طالبان عنوان میشود، میتواند نشانهای بر صدق همین احتمال باشد.
البته زمانی مسئله بیشتر قابل تأمل میشود که این خبر را در کنار خبر ملاقات هیئت آمریکایی با سران جبهه مقاومت و رایزنی درباره مسائل افغانستان مطالعه کنیم.
پیش از این دیدارها، منابع خبری اعلام کرده بودند «ریچارد فونتن» در رأس یک هیئت از مرکز امنیت جدید آمریکا در بیست دی ماه با شماری از چهرههای سیاسی افغانستان در ترکیه دیدار کرده است.
قطعه گمشده در پازل، حضور احتمالی داعش در ولایتهای شمالی افغانستان و دیدار مقامات آمریکایی را شاید این خبر تکمیل کند که ادعا شده است در این دیدار بحث تجزیه افغانستان نیز مورد گفتگو بوده است!
آیا قرار است حضور دوباره آمریکاییها در افغانستان هزینههای خارج از تصوری را به افغانها تحمیل کند؟
┄┄┅┅┅❅🌺❅┅┅┅┄┄
🦋 «#تحولات_روز_افغانستان» را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
گروه ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3924820184C4cb0875780
کانال ایتا:
https://eitaa.com/afghandd
رانا ثناءالله وزیر کشور پاکستان در یک مصاحبه تلویزیونی در پاسخ به یک سؤال در مورد اینکه آیا میتوانند بر مخفیگاههای طالبان پاکستانی در خاک افغانستان حمله کنند؟ گفته بود: «ببینید در وقت مناسب وقتی این مسائل پیش آمد، اول به افغانستان که کشور برادر اسلامی ماست میگوییم این مخفیگاهها را از بین ببرند و این مردم را به ما بسپارند، اما اگر چنین نشد آنچه را که شما پیشتر به آن اشاره کردید، ممکن است».
این اظهارات اما با واکنش تند مقامات کابل مواجه شد و آنان ضمن اعلام اینکه از خاک افغانستان هیچ تهدیدی متوجه همسایگان نخواهد بود، گفتند افغانستان نیروی لازم را برای محافظت از خاک خود دارد و به کسی اجازه تعرض به سرحداتش را نمیدهد.
هر چند به فاصله کوتاهی، وزیر کشور پاکستان از موضع خود عقبنشینی کرد و آنچه را از وی نقل شده بود، نوعی سوء تفاهم نامید و عنوان کرد که منظور وی حمله به خاک افغانستان نبوده است، اما در این میان فرصتی برای استفاده آمریکاییها از این تنش و لفاظی به وجود آمده بود.
در پی انتشار مواضع وزیر کشور پاکستان، «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از طرح حمله اسلامآباد در خاک افغانستان حمایت کرد!
سخنانی به غایت وضوح، عاملی برای ایجاد تنش بیشتر در روابط دو کشور تحلیل شد و از تمایل آمریکا برای استمرار دخالت در تحولات منطقه غرب آسیا به ویژه افغانستان حکایت میکرد.
به موارد فوق میتوان خبر روزنامه «داون» پاکستان را نیز افزود که پیشتر گزارش داده بود 15 میلیون دلار از بودجه دفاعی سال 2023 آمریکا برای بهبود وضعیت امنیتی مرز میان پاکستان و افغانستان تخصیص داده شده است.
پیش از این نیز «بلاول بوتو زرداری» وزیر خارجه پاکستان هم گفته بود که آمریکا با پاکستان برای مبارزه با هراسافکنی از خاک افغانستان همکاری میکند.
2. بازپروازهای مشکوک بر فراز کابل
جدای از اظهارنظرها درباره تحولات افغانستان و همسایگان، آمریکاییها در مواردی بعد از خروج نشان دادهاند که از حضور مستقیم و درگیرکردن نیروها یا تجهیزات خود نیز بهره بردهاند.
بازپرواز پرندههای مشکوک بعد چند ماه از آخرین رؤیت آنان بر فراز کابل را میتوان از همین موارد برشمرد؛ البته در یک مورد به وضوح آمریکاییها اعلام کردند که یک منزل مسکونی را «شهرنو» کابل مورد حمله پهپادی قرار دادهاند.
حملهای که آمریکاییها مدعی شدند طی آن، ایمن الظواهری، سرکرده القاعده را در بالکن خانهای در کابل مورد اصابت قرار دادند.
هر چند که مقامات طالبان حضور الظواهری را در کابل رد کرده و اعلام کردند آمریکاییها هیچ دلیلی برای این ادعایشان ندارند.
حضور پرندههای ناشناس در آسمان کابل و در فضای افغانستان اما باز هم تکرار شد؛ در اوایل ماهجاری(دیماه) رسانههای افغانستان بر اساس مشاهدات مردمی گزارش دادند برای ساعاتی طولانی هواپیماهای بدون سرنشین و بمبافکنهای «B52» در آسمان کابل پرواز کردند. گزارش میافزاید این هواپیماها برای ساعات طولانی بر فراز ارگ و مناطق شرقی کابل پرواز کردند و دود ناشی از آنها به خوبی قابل مشاهده بود.
با اینکه در مورد اخیر مشخص نشد که این پرندهها متعلق به کدام کشور است، اما شواهد نشان میدهد که مالکیت آنها برای نیروهای آمریکایی است و طبق ادعای دولت موقت طالبان این کشور پاکستان است که آشیانه و مسیر عبور برای حضور در آسمان افغانستان را به آنان داده است.
3. رسانههایی که «معادن» افغانستان را برای آمریکا از دسترفته میدانند
پیشتر به طور مبسوط به این عنوان پرداخته شده است؛ چکیده این عنوان چنین است که رسانههای آمریکایی به شدت از دورماندن دست خود از معادن ویژه و بکر افغانستان به ویژه منابع سرشار از غنای «لتیوم» آن با خروج از این کشور نگران و بیقرار هستند.
مسئلهای که میتواند انگیزه بسیار بالایی را برای حضور مستقیم و غیرمستقیم آنان در افغانستان ایجاد نماید.
4. پیگیری اهداف با تهییج و تقویت نیروهای مخالف طالبان
تسلط دوباره طالبان بر قدرت در افغانستان تا اینجای کار به طور مطلق نبوده است؛ برخی از افراد سیاسی و شماری از مقامات پیشین این کشور حکومت فعلی کابل را نپذیرفته و با تسلط طالبان مخالفت ورزیدهاند.
هر چند که بسیاری از این مخالفتها از خارج افغانستان مطرح میشود، اما در داخل این کشور، «جبهه مقاومت پنجشیر» را عمدهترین جریانی میتوان نام برد که در حال حاضر مسلح هستند.
غیر از این طیف، جریان دیگری که به طور همزمان نه «طالبان» و نه «جبهه مقاومت پنجشیر» و نه هیچ فرد و گروه دیگری را قبول ندارد، گروهک تروریستی «داعش» است که شعبه خراسان آن در افغانستان فعال است.
در این میان، گویا آمریکاییها قصد کردهاند هر دو طیف مذکور و جریانهای درونی آن را برای استمرار بازی خود در افغانستان و فشار احتمالی بر دولت موقت طالبان به بازی بگیرند.
🍃السَّلامُ عَلَيْكَ يا داعِيَ اللهِ وَرَبّانِيَ آياتِهِ..
🍃سلام بر تو اي دعوت كننده به سوي خدا، و آگاه به آياتش
📚فرازی از زیارت آل یاسین
🍃سلام امام زمانم🍃
سلام بر تو ای مولایی که دل های گمکرده راه را به سوی خدا می خوانی!
و راهیافتگان را در مسیر خدایی شدن، می پرورانی...
🍃💎🍃
#سلام
#امام_زمان
#حجاب
📆 امروز پنجشنبه
☀️ ۲۹ دی ۱۴۰۱ هجرے شمسے
🌙 ۲۶ جمادیالثانی ۱۴۴۴ هجرے قمرے
🎄 ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳ میلادے
📿 ذکر امروز ۱۰۰ مرتبه:
🎗«لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ الْمُبین»🎗
🎗«نیست خدایی جز الله فرمانروای حق و آشکار»🎗
☀️ رویدادهای مهم امروز در تقویم خورشیدی:
🔹میرزا حسن مشیرالدوله امروز به دربار احضار شد. احمدشاه ضمن مذاکره با وی پیشنهاد کرد ریاست دولت را قبول کند ولی مشیرالدوله زیر بار نرفت (1299ش)
🔸در جلسه امروز مجلس شورای ملی روی اختیارات مصدق السلطنه وزیر مالیه بین او و بعضی از وکلاء مشاجره شدید درگرفت. مصدق السلطنه پس از ایراد نطق تندی بیهوش شد. قوام السلطنه رئیس الوزراء به حمایت از وزیر مالیه خود به مخالفین پاسخ داد و از کار کناره گیری نمود (1300ش)
🔹شکایت ایران از دخالتهای شوروی در شئون ایران به سازمان ملل متحد (1324ش)
🔸دکتر خلیل عالمی استاد دانشکده حقوق به وزارت کار تعیین شد.(1330ش)
🔹رحلت فقیه و مرجع بزرگوار آیتاللَّه "سید محمد حجّت کوه کمرهای" (1331ش)
🔸کارخانه پتروشیمی آبادان بهرهبرداری را آغاز کرد.(1342ش)
🔹والری ژیسکاردستن وزیر دارائی و اقتصاد فرانسه به دعوت دولت ایران وارد تهران شد (1350ش)
🔸یک هیئت هشت نفری مرکب از مقامات برجسته نفتی رومانی جهت یک سلسله مذاکرات درباره همکاری های نفتی و پتروشیمی بین ایران و رومانی وارد تهران شد (1350ش)
🔹شهربانی اعلام کرد در ماه اول سال جاری رانندگان متخلّف 210 میلیون ریال جریمه پرداخته اند و در همین مدت 720 نفر در تهران و حومه در تصادفات رانندگی درگذشته اند (1352ش)
🔸در مشهد دو شعبه بانک صادرات به آتش کشیده شد (1356ش)
🔹در پی هجوم مردم به شعب بانک صادرات در سطح کشور و اخذ موجودیهای خود بانک مزبور از انجام تعهدات خود عاجز شد و از بانک مرکزی کمک خواست (1356ش)
🔸رحلت مرجع و عالم بزرگ آیتاللَّه "سید احمد خوانساری" (1363ش)
🔹شهادت شهید مسعود غفاری (1365ش)
🔸روز غزه ؛ سالروز پایان جنگ 22 روزه رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع غزه که با پیروزی مقاومت اسلامی به پایان رسید.
🔹روز هوای پاک
🌙 رویدادهای مهم امروز در #تقویم هجری قمری:
▪️شهادت حضرت امام علی النقی(ع) به روایتی (254ق)
🔸درگذشت فقیه بزرگ عالم تشیع "مقداد بن عبداللَّه حلّی" (826ق)
🔹درگذشت سید عباس مهری (۲۶ بهمن ۱۳۶۶ش) (1408ق)
🎄 رویدادهای مهم امروز در تقویم میلادی:
🔹پایان حاکمیت اسلام در اندلس اسپانیا پس از یورش مسیحیان (1492م)
🔸تولد "جِیمزوات" دانشمند انگلیسی و مخترع ماشین بخار (1736م)
🔹تولد "آگوست کُنْتْ" جامعهشناس شهیر فرانسوی و بنیانگذار فلسفه اثباتی (1798م)
🔸زادروز پل سزان، نقاش شهیر قرن نوزده (1839م)
🔹مرگ "پیر ژوزف پرودون" فیلسوف و اقتصاددان فرانسوی (1865م)
🔸تولد "میشل عَفلق" پایهگذار حزب بعث (1910م)
#حجاب
#امام_زمان
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
⭕️ بهای مواد اولیه سوخت در بازار های کابل
🔸 امروز پنجشنبه، ۲۹ جدی در نواحی مختلف کابل، بهای یک کیلو گاز مایع (64) افغانی و یک لیترتیل دیزل (93) افغانی ویک لیتر پترول (73) افغانی مشخص شده است.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
بارش برف در ولسوالی خاکریز قندهار
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
انهدام ۲ تیم وابسته به داعش در سیستان و بلوچستان
🔹دو تیم وابسته به گروه تروریستی تکفیری داعش و تعدادی از عناصر بیعت کننده با آنها که با هدایت خارج از کشور قصد ایجاد ناامنی در جنوب شرق کشور را در ماههای اخیر داشتند با عنایت خداوند متعال شناسایی شد و زیر ضربه قرار گرفتند و منهدم شدند.
🔹یکی از اهداف این تیمها گروگانگیری اتباع خارجی و تجار در چابهار بوده است.
🔹اعترافات اعضای گروهها که در میان آنها اتباع افغانستانی و تاجیکستانی نیز وجود دارد، نشان میدهد طراحیهای گستردهای برای ایجاد فضای ناامنی در جنوب شرق کشور داشتهاند.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
🚨بر اثر انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در ورودی ساختمان استانداری تخار در شهر تالقان، هشت نفر کشته و زخمی شدند.
🔹️ این انفجار هنگامی رخ داد که مقامات محلی استان تخار در حال برگزاری جلسهای با حضور مولانا ضیاء الرحمن مدنی، استاندار طالبان بودند.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
آخرین اخبار افغانستان
————————-
انفجار مقابل استانداری «تخار»
منابع محلی از وقوع انفجار در مقابل ساختمان استانداری ولایت «تخار» خبر میدهند.
6 ساعت پیش
۷۰ نفر بر اثر سردی هوا در افغانستان جان باختند
وزارت مبارزه با حوادث طبیعی دولت موقت طالبان اعلام کرد دستکم ۷۰ نفر در روزهای اخیر بر اثر سردی هوا جان خود را از داست دادند.
8 ساعت پیش
وزیر خارجه قطر: تلاش داریم با قندهار درباره مسائل اجتماعی و اقتصادی گفتگو کنیم
وزیر خارجه قطر با اظهار اینکه دوحه تلاش دارد با سران طالبان در قندهار درباره مسائل اجتماعی و اقتصادی گفتگو کند، تصریح کرد جایگزین گفتگو در افغانستان جنگ داخلی است.
10 ساعت پیش
┄┄┅┅┅❅🌺❅┅┅┅┄┄
🦋 «#تحولات_روز_افغانستان» را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
گروه ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3924820184C4cb0875780
کانال ایتا:
https://eitaa.com/afghandd
بر اساس آمارهای موجود در ارتباط با کشته شدن خبرنگاران رسانه های مختلف در فلسطین اشغالی از زمان اشغال این سرزمین در سال ۱۹۴۸ میلادی تاکنون ۷۲ خبرنگار توسط نظامیان صهیونیست بر خلاف همه موازین و منشورهای بین المللی در ارتباط با کار رسانه ای در مناطق بحرانی کشته شده اند.
بر اساس اعلام منابع فلسطینی خبرنگاران رسانه های مختلف مستقر این سرزمین همواره از دو جانب مورد تهدید هستند، یکی از سوی نظامیان صهیونیست هنگام ارتکاب جنایت علیه مردم مظلوم فلسطین و دیگری از سوی صهیونیست های تندرو (حریدی ها) مستقر در این سرزمین که اکنون قدرت بیشتری نیز کسب کرده اند.
آخرین مورد از قتل خبرنگاران به شیرین ابوعاقله خبرنگار فلسطینی با پوشش خبرنگاری و هنگام انجام وظیفه حرفه ای مربوط می شود که با اصابت مستقیم تیر نظامیان رژیم صهیونیستی کشته شد و هنوز نیز اسرائیل اجازه تحقیقات در این خصوص را نمی دهد.
یکی دیگر از تهدیدات خبرنگاران هنگام فعالیت رسانه ای از سوی رژیم صهیونیستی دستگیری و زندانی شدن آنان همراه با شکنجه و انواع بدرفتاری است.
بر اساس اعلام ۱۵شهریور ماه ۱۴۰۱ کمیته حمایت از خبرنگاران فلسطین در حال حاضر ۲۱ خبرنگار رسانه های مختلف از جمله سه زن در زندان های رژیم صهیونیستی هستند.
بر اساس اعلام این کمیته خبرنگاران بازداشتی بر خلاف معاهدات بین المللی که آزادی عمل مطبوعات را تضمین می کند، در دادگاههای نظامی با قوانین نژادپرستانه محاکمه شده و درمعرض انواع سرکوب و شکنجه روانی قرار می گیرند و از حقوق اولیه مانند ملاقات با خانواده و رسیدگی پزشکی نیز محروم می باشند.
وضعیت خبرنگاران در اروپا و آمریکا چگونه است؟
قتل خبرنگاران از سال ۲۰۱۹ به بعد به گونه بی سابقه کاهش یافت بود اما در سال ۲۰۲۲ به دلیل جنگ اوکراین موارد کشته شدن خبرنگاران بار دیگر افزایش یافت.
پس از حمله روسیه بر اوکراین در ماه فوریه سال ۲۰۲۲ میلادی ۸ خبرنگار در این کشور کشته شدند، در حالیکه طی ۱۹ سال گذشته در این کشور در مجموع ۱۲ خبرنگار جان خود را از دست داده بودند.
خبرنگاری کشی در سال ۲۰۲۲
در حال حاضر اوکرایین در سطح اروپا پس از روسیه خطرناک ترین کشور برای خبرنگاران است. در روسیه طی ۲۰ سال گذشته ۲۵ خبرنگار کشته شده اند.
در سطح اروپا، ترکیه نسبت به دیگر کشورها، سومین کشور خطرناک برای خبرنگاران به شمار می رود. فرانسه در سال ۲۰۱۵ در جایگاه چهارم قرار دارد.
بنابراین، به گفته سازمان خبرنگاران بدون مرز، خبرنگاران تنها در کشورهای که جنگ جریان داشته جان های خود را از دست نداده اند، بلکه در کشورهای که جنگ هم نبوده مورد هدف قرار گرفته اند.
این سازمان گفته است: «در واقع طی دو دهه گذشته، بسیاری از خبرنگاران در مناطق امن کشته شده اند. در بسیاری از موارد خبرنگاران به دلیل تحقیق در مورد جنایات سازمان یافته و فساد کشته شده اند.»
این بخش از گزارش از نگاه ناظران، بیش از خاورمیانه جنگ زده، قاره آمریکا را در ذهن تداعی می کند؛ قاره ای که دست کم نیمی از خبرنگاران کشته شده به خاطر پرونده های فساد، قاچاق و جنایت در مکزیک، برزیل، کلمبیا و هندوراس ارتباط می یابند.
┄┄┅┅┅❅🌺❅┅┅┅┄┄
🦋 «#تحولات_روز_افغانستان» را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
گروه ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3924820184C4cb0875780
کانال ایتا:
https://eitaa.com/afghandd
خبرنگار کشی در سال ۲۰۲۲
—————————————-
تهران- ایرنا- اگرچه گزارش اخیر آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به افزایش ۵۰ درصدی خبرنگاران قربانی و رسیدن شمار آن به ۸۶ مورد در سال ۲۰۲۲ اشاره میکند اما آمارهای رسمی از کشته شدن یک هزار و ۷۰۰ خبرنگار طی دو دهه اخیر حکایت می کنند که سوریه و عراق با ۵۷۸ کشته در صدر قرار دارند.
با وجود اهمیت و نقشی که حرفه خبرنگاری در جوامع امروز ایفا می کند، نگاهی عمومی به وضعیت خبرنگاران در نقاط مختلف جهان مشکلات این حرفه را آشکار می کند.
وجود مشکلات معیشتی و درآمدی، نبود امنیت شغلی، فشار و تهدید از سوی صاحبان قدرت و ثروت، نبود فرهنگ پاسخ گویی از جمله مشکلات حرفه خبرنگاری است.
امروزه مصیبت بارترین مشکلی که حرفه خبرنگاری با آن روبرو است، نبود امنیت جانی در هنگام انجام وظیفه حرفه ای است؛ موضوعی که در گزارش تکان دهنده اخیر «اودری آزوله» مدیر کل یونسکو به چشم می خورد.
افزایش ۵۰ درصدی قتل خبرنگاران
سازمان یونسکو روز دوشنبه ۲۶ دی ماه گزارشی آماری از خبرنگاران به قتل رسیده در سال گذشته میلادی انتشار داد و اعلام کرد: «جنایت قتل خبرنگاران و کادر رسانه در سال ۲۰۲۲ حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است، به طوری که هر ۴ روز یک خبرنگار کشته شده است.»
بنابر گزارش یونسکو، از ۸۶ خبرنگاری که در سال گذشته به قتل رسیده اند، ۱۹ نفر در مکزیک، ده نفر در اوکراین و نه نفر در هائیتی، یعنی سه کشوری که بیشترین تعداد کشته شدگان در این حرفه را ثبت کرده است، به قتل رسیده اند.
براساس این گزارش، نیمی از این تعداد هنگامی مورد هدف قرار گرفته اند که در حین انجام مأموریت نبوده اند و این بیانگر این حقیقت است که آنها موضوعات حساس را بررسی کرده و هیچ مکان امنی برای خبرنگاران حتی در اوقات فراغت وجود ندارد.
آزوله اضافه کرد که روزنامه نگاران علاوه بر قتل ممکن است با اشکال متعدد خشونت از جمله آدم ربایی، بازداشت خودسرانه، آزار و اذیت و خشونت دیجیتالی به خصوص علیه زنان مواجه شوند.
خبرنگاری کشی در سال ۲۰۲۲
پیشتر نیز آمارهای مشابهی از سوی نهادهای مختلف رسانه ای شده بود به عنوان نمونه «موسسه بینالمللی مطبوعات» (IPI) با انتشار بیانیهای اعلام کرد که «در سال گذشته میلادی، ۶۶ روزنامهنگار و کارمند مطبوعاتی در حین انجام وظیفه خود کشته شدهاند.» براساس بیانیه فوق، در سال ۲۰۲۲ در مکزیک ۱۴ خبرنگار و در اوکراین ۹ خبرنگار کشته شدهاند.
خاورمیانه، محل قتل بیشترین خبرنگاران طی ۲۰ سال
از آغاز هزار سوم و در فضای پسا ۱۱ سپتامبر که آمریکا به بهانه تقابل با تروریسم افغانستان و عراق را اشغال کرد، روزهای سیاه خبرنگاران فرا رسید به طوری که طبق آمارهای رسمی در دو دهه گذشته نزدیک به دو هزار خبرنگار کشته شده اند.
خبرنگاری کشی در سال ۲۰۲۲
چند هفته پیش سازمان خبرنگاران بدون مرز اعلام کرد که در ۲۰ سال گذشته در سراسر جهان حدود یک هزار و ۷۰۰ خبرنگار کشته شده اند. طی این مدت در افغانستان ۸۱ خبرنگار کشته شده اند.
به گزارش «دویچه وله» آلمان، سازمان خبرنگاران بدون مرز که مقر اصلی آن در پاریس است، می گوید که دو دهه میان سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۲ «برای افرادی که در زمینه اطلاع رسانی فعالیت داشتند، مرگبار بوده است.»
«کریستوف دلوار» منشی عمومی این سازمان، در مورد خبرنگاران کشته شده گفت: «در عقب این ارقام، چهره ها، شخصیت ها، استعداد ها و تعهد موجود است که زندگی خود را به منظور جمع آوری اطلاعات، جست وجوی حقایق و خبرنگاری از دست دادند.»
براساس معلومات این سازمان طی دو دهه گذشته سوریه و عراق که کشورهای غربی بحران هایی را در دو دهه گذشته در آنها ایجاد کردند از جمله کشورهای خطرناک برای خبرنگاران بوده اند که در آنها ۵۷۸ خبرنگار کشته شده اند. این آمار یک سوم خبرنگاران کشته در سطح جهان را تشکیل می دهد.
پس از سوریه و عراق، مکزیک سومین کشور خطرناک است که در آن ۱۲۵ خبرنگار کشته شده اند. فیلیپین در جایگاه چهارم قرار دارد که در آن ۱۰۷ خبرنگار جان های خود را از دست داده اند. در پاکستان ۹۳ خبرنگار و در افغانستان ۸۱ خبرنگار و در سومالیا ۷۸ خبرنگار کشته شده اند که به ترتیب در مقام های پنجم، ششم و هفتم قرار دارند.
در این گزارش آمده است که سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ «تاریک ترین سال ها به دلیل جنگ در سوریه» برای خبرنگاران بوده است. در این دو سال به ترتیب ۱۴۴ و ۱۴۲ مرگ خبرنگار در این کشور به ثبت رسیده است.
غفلت یونسیف از قتل خبرنگاران در فلسطین اشغالی
البته فلسطین اشغالی نیز یکی از مکان هایی است که نظامیان رژیم صهیونیستی همواره با توجه به جنایت های خود علیه مردم فلسطین خبرنگاران را تهدید و یا مورد اصابت قرار می دهند که در گزارش یونسیف اشاره ای به این موضوع نشده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روزتان_اینگونه_آغاز_کنید
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
🌿 بسم الله الرحمن الرحیم 🌿
بِسْمِ اللّهِ النُّور✨ِ بِسْمِ اللّهِ نُورِ النُّورِ✨ بِسْمِ اللّهِ نُورٌ عَلى نُورٍ ✨بِسْمِ اللّهِ الَّذى هُوَ مُدَبِّرُ الاُْمُور✨ِ بِسْمِ اللّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِن َْالنُّورِ✨ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّور✨ِ وَاَنْزَلَ النُّورَ عَلىَ الطُّورِ✨ فى كِتابٍ مَسْطُور✨ٍ فى رَقٍّ مَنْشُورٍ✨ بِقَدَرٍ مَقْدُورٍ✨ عَلى نَبِي مَحْبُورٍ✨ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى هُوَ بِالْعِزِّ مَذْكُورٌ ✨وَبِالْفَخْرِ مَشْهُور✨ٌ وَعَلَى السَّرّاَّءِ وَالضَّرّاَّءِ مَشْكُورٌ ✨وَصَلَّى اللّهُ عَلى سَيِّدِنا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرين✨🦋
#اللهمعجللولیکالفرج
💫💥💫💥💫💥💫💥💫💥
📆 امروز جمعه
☀️ ۳۰ دی ۱۴۰۱ هجرے شمسے
🌙 ۲۷ جمادیالثانی ۱۴۴۴ هجرے قمرے
🎄 ۲۰ ژانویه ۲۰۲۳ میلادے
📿 ذکر امروز ۱۰۰ مرتبه:
🎗«اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»🎗
🎗«خدایا بر محمد و آل محمد درود فرست»🎗
☀️ رویدادهای مهم امروز در تقویم خورشیدی:
🔹شاهزاده عبدالمجید میرزا عین الدوله طی یک مصاحبه اعلام داشت موقتاً انتخابات دوره سوم مجلس شورای ملی به صورت یک درجه ای آغاز خواهد شد (1291ش)
🔸سلطان عبدالمجید میرزا عین الدوله امروز با سلطان احمدشاه ملاقات کرد و پیشنهاد رئیس الوزرائی را رد کرد (1299ش)
🔹در جلسه خصوصی امروز مجلس شورای ملی اکثریت نمایندگان به رئیس الوزرائی مشیرالدوله ابراز تمایل کردند (1300ش)
🔸حاج مهدیقلی هدایت رئیس الوزراء هیئت وزیران را به مجلس معرفی نمود (1309ش)
🔹بر اساس لایحه جدید تقسیمات کشوری ایران به 17 استان و 145 شهرستان تقسیم گردید.(1338ش)
🔸درگذشت "نظام وفا کاشانی" شاعر ایرانی در تهران (1343ش)
🔹سرلشکر محمد مؤمنی به ریاست اداره نظام وظیفه منصوب شد (1351ش)
🔸در مازندران در اثر ریزش باران های متوالی در غالب شهرها و اطراف سیل جاری شد و غیر از وارد کردن خسارات مالی سه نفر را هم آب برد (1352ش)
🔹به دستور وزیر آموزش و پرورش دبیرانی که مدرک تحصیلی آنها کمتر از لیسانس است حق تدریس در دبیرستان ها را ندارند (1352ش)
🔸خانم باربارا کاسل وزیر رفاه اجتماعی انگلستان وارد تهران شد (1354ش)
🔹انتشار خبر بازگشت حضرت امام به ایران (1357ش)
🔸شهادت شهید ارسلان حبیبی (1360ش)
🔹درگذشت مهندس "مهدی بازرگان" اولین نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران (1373ش)
🔸آتش زدن مرکز فرهنگی ایران در لاهور پاکستان توسط گروهک صحابه (1375ش)
🔹آتشسوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو (1395ش)
🌙 رویدادهای مهم امروز در #تقویم هجری قمری:
🔹شهادت سلطان علی، حضرت اباالحسن علی ابن امام محمد باقر (ع) (116ق)
🔸درگذشت "حسین بن احمد بن حجاج" شاعر معروف شیعه (391ق)
🔹درگذشت میرزا حسین نوری (۸ مهر ۱۲۸۱ش) (1320ق)
🔸پناهنده شدن "محمدعلی شاه قاجار" به سفارت روس (1327ق)
🔹رحلت فقیه جلیل، آیتاللَّه "میرزا ابوالحسن مشکینی" عالم مسلمان (1358ق)
🎄 رویدادهای مهم امروز در تقویم میلادی:
🔹تولد "آندره آمپر" ریاضیدان، فیزیکدان و کاشف فرانسوی (1775م)
🔸کشف اشعه ایکس توسط "ویلهلم رونتگن" دانشمند معروف آلمانی (1896م)
🔹مرگ "جان راسکین" نویسنده و منتقد معروف انگلیسی (1900م)
🔸تولد "فدریکو فلینی" فیلمساز مشهور ایتالیایی (1920م)
🔹پایان جنگ آزادیخواهانه ملت مسلمان اندونزی علیه استعمارگران هلندی (1948م)
🔸مرگ "ارنست هرتْسْفِلْدْ" مستشرق معروف آلمانی (1948م)
#حجاب
#شب_جمعه
#امام_زمان
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
⭕️ قرعه کشی جام فوتبال ساحلی آسیا؛ افغانستان با تایلند، بحرین و عربستان همگروه شد
🔸 قرعهکشی مرحله گروهی رقابتهای جامملت های فوتبال ساحلی آسیا توسط AFC انجام شد که طی آن تیم ملی فوتبال ساحلی افغانستان در گروه A با تیم های تایلند، بحرین و عربستان همگروه شد.
#حجاب
#امام_زمان
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
✅ دیشب در کابل افراد مسلح ناشناس وارد یک منزل شدند و سر ۳ جوان را بریدند! ظاهرا این ۳ جوان شیعه بودند
پیام امام خامنه ای به خانم مریم قربانزاده نویسنده کتاب "خاتون و قوماندان" : از خواندن این کتاب لذت بردم، چه کار خوبی کردید که این حوادث را ثبت کردید. برایتان دعا کردم و میکنم.
در این کتاب به زندگی بنیانگذار لشکر #فاطمیون شهید "علیرضا توسلی" و همسر ایشان پرداخته شده است.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
بریدن سر سه جوان شیعه در کابل توسط افراد مسلح ناشناس!
پ ن: خطر داعش در افغانستان جدی است، طالبان یا توانایی مقابله با آن را ندارد یا مقابله با #داعش جز معامله #طالبان و #آمریکا نیست
در هر صورت قربانی اصلی این بازی شیعیان افغانستان هستند
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
عرض سلام و ادب و احترام خدمت دوستان و همراهان فهیم کانال تحولات افغانستان🌸✋
لحظاتی شاد در کنار خانواده و دوستان برای شما بزرگواران آرزو داریم 🌸🤲
در ناشناس چند پیام داریم که لازم دونستم که یه توضیح خدمت شما همراهان عزیز کانال عرض کنم.
کانال تحولات افغانستان و جهان
مجری شبکه سعودی عنترنشنال ورژن افغانستانیش میگه در بعضی مناطق افغانستان بین ۲۰ تا ۱۰۰ متر برف باریده
بزرگوار در اصل اینترنشنال هست ولی چون یک شبکه هست که مطالب آن در اکثر مواقع به دور از واقعیت هست گاهی بعضی از کانال ها به کنایه عنتر نشنال خطاب می کنند 😊
عنتر در زبان عربی مگس یا خرمگس را می گویند😅
ودر زبان فارسی به یک نوع میمون بد ترکیب و زشت و بد قیافه عنتر می گویند😂😂
این لفظ رو در مقام توهین به اشخاص هم به کار می رود😱🙊
خب پس این از بی سوادی ما نبوده😁
لینک ناشناس ما هست در خدمت شما دوستان بزرگوار هستیم👇👇👇
https://harfeto.timefriend.net/16490881315155