⭕️ ۱۸ واگون اموال تجارتی از مسیر حیرتان به آسیای مرکزی صادر شد
🔸مسئولان اداره خط آهن از صادرات ۱۸ واگون اموال تجارتی به وزن ۱۱۴۵ تن به کشورهای آسیای مرکزی خبر دادند.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
#آشنایی_باافغانستان(قسمت ۴۸)
🔖 در قسمت های قبل با جغرافیای طبیعی و انسانی افغانستان و همچنین با مرزها، جمعیت، نژاد و اقوام پشتون، تاجیک، فارسیوان، هزاره ها، ترک تبارها، زبان، خط رایج و ادیان قبل از اسلام، جایگاه روحانیت، تصوف و مذاهب، شرایط فرهنگی، دوران تمدنی، آثار دیدنی و تاریخی، زیارتگاهها، هنر و موسیقی در کشور افغانستان آشنا شدیم؛
📝 دانشگاه در افغانستان
اساس دانشگاه در افغانستان در زمان محمدنادرشاه در سال ۱۳۱۱ در کابل بنیان نهاده شد.
در این سال مدرسه طب به دانشکده طب تبدیل شد. بعد از آنکه دانشکده حقوق، علوم سیاسی، اقتصاد و سپس دانشکدههای دیگر تأسیس شد. با افزایش تعداد دانشکدهها، در سال ۱۳۲۵ دانشگاه کابل رسماً افتتاح شد.
این دانشگاه به تدریج توسعه یافته و بیش از ۶۰ رشته دانشجو پذیرش داشت. از جمله: رشتههای حقوق، خبرنگاری، تعلیم و تربیت، هنر، داروسازی، علوم، دامپزشکی، زبان و ادبیات، زمینشناسی، مهندسی و کشاورزی.
در کنار دانشگاه کابل، دانشگاه نظامی، دانشگاه پلیتکنیک و سایر موسسات آموزش عالی نیز شروع به کار کردند.
تعداد دانشگاهها بعد از برکناری طالبان(دوره اول) به سرعت افزایش یافت سو علاوه بر کابل، در مراکز بسیاری از استانها، مانند قندهار، هرات، مزارشریف، جلالآباد و بامیان نیز دانشگاههایی تأسیس شدند و شروع به کار کردند.
اما این تعداد با تعداد متقاضیان ورود به دانشگاه برابری نداشته و همهساله عدهای از ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل باز میمانند. در سالهای بعد تعداد متقاضیان افزایش مییابد در نتیجه ورود به دانشگاه از طریق آزمون ورودی یا کنکور صورت میگیرد و قریب به نیمی از متقاضیان میتوانند جذب دانشگاهها شوند.
در سال ۱۳۸۰ هشتادهزار نفر در آزمون ورودی دانشگاهها شرکت کردند؛ ولی ۳۰ هزار نفر از آنها از ورود به دانشگاهها باز ماندند.
عدهای از دانشجویان چه در سطح تحصیلات عالی و چه در زمینه آموزشهای مذهبی برای طی مدارج عالی آموزشی روانه خارج میشوند.
تعدادی از دانشجویان نیز به شکل بورسیه در کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی پذیرفته میشوند و مشغول به تحصیل میشوند. ایران، هند و پاکستان از جمله کشورهای منطقهاند که همهساله عدهای از دانشجویان افغان را به صورت بورسیه میپذیرند.
این نکته را هم یادآور شویم که در افغانستان دانشگاه، پوهنتون، و دانشکده پوهنزی نامیده میشود. قبلاً دانشگاه را فاکولته مینامیدند؛ ولی از سال ۱۳۲۵ شمسی، نام فاکولته به پوهنزی، که کلمه پشتو است، تغییر یافت. خوابگاه نیز لیله نامیده میشود.
📔 کتاب جامعه و فرهنگ افغانستان/ ص ۲۷۰
ادامه دارد....
#ماه_رجب
#امام_زمان
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
کانال تحولات افغانستان و جهان
بسم الله الرحمن الرحیم به مركز بين المللی ترويج فعاليتهای قرآنی، وابسته به آستان قدس حسینی، خوش آم
دوستان عزیز و همراه این لینک که در بنر قرار گرفته برای ثبت نام مسابقه برای پیام رسان روبیکا هست و در ایتا فعال نیست
لطفا از طریق روبیکا اقدام کنید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عاقبت نوجوان 17 ساله افغانستانی که برای زندگی بهتر به آمریکا فرار کرده بود
🔺یک نوجوان 17 ساله افغانستانی توسط پلیس آمریکا در تریسی کالیفرنیا مورد اصابت دو گلوله قرار گرفت، این در صورتی است که افغان ها به امید زندگی بهتر به آمریکا پناه آوردهاند!
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
⭕️ ریزش سقف خانه در بلخ 22 کشته و زخمی برجای گذاشت
🔸مسئولان محلی ولایت بلخ میگویند که در پی ریزش سقف یک خانه در ولسوالی چمتال این ولایت، 4 تن جان باختند و 18 تن دیگر نیز زخمی شدهاند. قربانیان این رویداد اعضای یک خانواده بوده که در یک مهمانی گردهم جمع شده بودند.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
⭕️ افغانستان رتبه پنجم سرمایهگذاری در ایران را به خود اختصاص داد
🔸 رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی ایران گفت: افغانستان رتبه پنجم سرمایه گذاری در ایران را به خود اختصاص داده است. به گفتهی این مسئول ایرانی، ارزش طرحهای اقتصادی سرمایهگذاران افغانستانی بالغ بر ۲۰۰ میلیون دالر است.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
حسینی مزاری در گفتگو با خبرگزاری تحولات جهان اسلام:
⭕️ راه خلاصی افغانستان از امریکا «توجه به منابع داخلی و اولویتدهی به همسایگان» است
🔸حجتالاسلام و المسلمین سیدعیسی حسینی مزاری در گفتگو با خبرگزاری تحلیلی خبری «تحولات جهان اسلام» به بررسی روابط شیعیان و امارت اسلامی، شکلگیری جریانهای جدید مخالف امارت در تاجیکستان، مقایسه حکومت پیشین و حکومت امارت اسلامی و ایجاد دولت فراگیر و مشارکت شیعیان در حکومت آینده افغانستان پرداخت. همچنین در این گفتگو فعالیتهای اخیر امریکا در تاجیکستان و چیستی تهدیدات جدید آنها علیه افغانستان و راهکارهای مقابله با آن مورد تحلیل قرار گرفت.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
⭕️ تلف شدن ۶۰ میلیون زنبور عسل در تخار
🔸مسئولان اداره زراعت تخار می گویند که در پی سرمای اخیر بیش از ۶۰ میلیون زنبور عسل تلف شده اند.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
⭕️ صدور ویزای چندبار ورود برا تجار تسریع میشود
🔸 سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل با انتشار توئیتی از سرعت یافتن فرآیند صدور و دریافت ویزای چندبار ورود تجاری برای تجار خبر داد.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
⭕️ تأکید سازمان ملل بر ادامه کمکهای بشردوستانه به افغانستان
🔸مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، میگوید که سازمان ملل نیاز دارد تا عملیات بشری را در بخشهای صحی و آموزشی که پیش از این نیز ادامه داشت، حفظ کند و توسعه دهد.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
⭕️ وزارت اقتصاد پایگاه هوایی بگرام را به حوزه اقتصادی مبدل میسازد
🔸وزارت اقتصاد میگوید که بررسیهای نخستین را برای مبدل ساختن پایگاه هوایی بگرام به حوزه اقتصادی به پایان رسانده است.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
⭕️بیش از صد نفر در اثر سردی هوا در کشور جان باخته است
🔸سرپرست وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، در دیدار با سفیر ترکیه در کابل گفته است که در چند روز گذشته، بیشتر از صد نفر در کشور از اثر سردی هوا جان باخته اند و نزدیک به هشتاد هزار مواشی نیز تلف شده است.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
⭕️ افزایش تلفات حمله تروریستی پیشاور به 33 کشته و بیش از 150 زخمی
🔸 تلفات ناشی از انفجار مرگبار تروریستی در نتیجه یک حمله انتحاری در مسجدی واقع در یکی از مناطق امنیتی پیشاور در پاکستان افزایش یافته است. بر اساس تازهترین آمارها، دست کم ۳۳ تن کشته و بیش از ۱۵۰ تن دیگر زخمی شده اند.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
حسینی مزاری در اولین کنفرانس بین المللی مناره؛
⭕️ استراتژیکترین کار رسانه بالا بردن فرهنگ عمومی و آگاهی مردم است/ رسانههای اسلامی باید در بحث «جهاد تبیین» کار کنند
🔸 رییس خبرگزاری صدای افغان(آوا) که به صورت مجازی در اولین کنفرانس از سلسله کنفرانس های «مناره» با محوریت رسانه و وحدت امت اسلامی در تهران صحبت میکرد، با بیان این که مهمترین برنامه و استراتژیکترین کار که بایستی روی دست بگیرند، بحث بالا بردن فرهنگ عمومی و ارتقای آگاهی های مردم در حوزه های مختلف است، به اهمیت بحث «جهاد تبیین» به عنوان یک حرکت روزمره و توجه ویژه رهبر انقلاب اسلامی به آن، تأکید کرد و گفت: رسانه های اسلامی باید در بحث جهاد تبیین کار کنند. حسینی مزاری در عین حال به تجهیز رسانه های اسلامی و بالا بردن کیفیت نیروی انسانی در این رسانهها به عنوان یک ضرورت اشاره کرد.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به مناسبت میلاد با سعادت امام جواد علیه السلام🌹
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین خسروی🌹
هیئت انصار المهدی🌹
🟣 آخرین اخبار افغانستان
صعود ۲۴ پلهای افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد
سازمان شفافیت بینالمللی در گزارش تازه خود از صعود ۲۴ پلهای افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد خبرداد.
4 ساعت پیش
سازمان ملل: امیدواری برای استمرار آموزش دختران افغان باقی است
یک مقام ارشد سازمان ملل در گزارش سفر هیئت این سازمان به افغانستان گفت شواهد نشان میدهد امیدواری برای استمرار آموزش دختران افغان وجود دارد.
5 ساعت پیش
مسیر طولانی اخذ گواهینامه رانندگی برای اتباع
اتباع غیر ایرانی که مجاز به دریافت گواهینامه رانندگی هستند، مسیر طولانی و زمانبری را پشت سر میگذارند تا بتوانند آن را با اعتبار فقط «یکساله» دریافت کنند.
5 ساعت پیش
روسیه: به رسمیت شناخته نشدن دولت کابل، مانع گفتگوهای جامع ما با افغانستان نیست
وزیر خارجه روسیه اظهار داشت به رسمیت شناخته نشدن دولت موقت طالبان در سطح بینالمللی، مانعی در ارتباط بین مسکو و کابل نیست.
6 ساعت پیش
تسهیل روند صدور روادید برای تجار افغانستانی در نمایندگیهای ایران
کاظمی قمی از تسهیل روند صدور روادید برای تجار افغانستانی در نمایندگیهای پنجگانه جمهوری اسلامی ایران در افغانستان خبر داد.
8 ساعت پیش
پاکستان: از افغانستان میخواهیم به موضوع پناهگاههای «تیتیپی» در خاک خود رسیدگی کند
وزیر کشور پاکستان در واکنش به حمله تروریستی تحریک طالبان پاکستان به مسجدی در پیشاور از هیئت حاکمه افغانستان خواست تا به موضوع پناهگاههای «تی.تی.پی» در خاک این کشور رسیدگی کند.
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۵
ترامپ: هزاران دوربین دید در شب را در افغانستان رها کردیم
رئیس جمهور سابق آمریکا بار دیگر با انتقاد از خروج شتابزده این کشور از افغانستان گفت نیروهای آمریکایی هنگام خروج از این کشور هزاران دوربین دید در شب را در افغانستان رها کردند.
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۱
┄┄┅┅┅❅🌺❅┅┅┅┄┄
🦋 #تحولات_روز_افغانستان
گروه ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3924820184C4cb0875780
کانال ایتا:
https://eitaa.com/afghandd
🟣 شمار کشته شدگان انفجار پیشاور به ۹۲ تن رسید /طالبان پاکستان: کار ما نبود
ایسنا نوشت: طالبان پاکستان پس از ادعای اولیه یکی از فرماندهانش، دست داشتن در حمله انتحاری پاکستان را رد کرده است. این در حالی است که شمار کشتهشدگان این حمله تاکنون ۹۲ اعلام شده است.
به گزارش سی ان ان، این حمله یکی از مرگبارترین حملات در این کشور در سالهای اخیر بود و یکی از تحلیلگران آن را "بحران امنیت ملی" توصیف کرد.
نصارالله خان، یکی از مقامات پلیس که از انفجار جان سالم به در برده، گفت که قبل از محاصره شدن درتودهای از غبار سیاه، "یک انفجار بزرگ از شعلههای آتش" را دیده است. خان گفت که پایش در انفجار شکست و سه ساعت در زیر آوار مانده بود. او گفت: "سقف فرو ریخت... فضای بین سقف و دیوار جایی است که من توانستم زنده بمانم."
عکسها و فیلمها نشان میدهند که دیوارهای مسجد فرو ریخته و شیشهها تخریب شدهاند.
انفجار روز دوشنبه آخرین نشانه از وخامت اوضاع امنیتی در پیشاور، مرکز استان ناآرام خیبر پختونخوا که هم مرز با افغانستان است و محل حملات مکرر طالبان پاکستانی موسوم به تحریک طالبان (TTP) است. سال گذشته، شکست آتش بس متزلزل یک ساله بین تحریک طالبان پاکستان و دولت پاکستان نه تنها به تشدید خشونت ها در آن کشور بلکه به طور بالقوه افزایش تنش های فرامرزی بین دولت های افغانستان و پاکستان را تهدید کرد.
در ابتدا روز دوشنبه، سربکاف مهمند و عمر مکرم خراسانی، مقامات تحریک طالبان پاکستان ادعا کرده بودند که این انفجار "انتقام" کشته شدن خالد خراسانی، از اعضای تحریک طالبان پاکستان در سال گذشته بوده است. اما سخنگوی اصلی تحریک طالبان پاکستان بعداً دست داشتن این گروه در این حمله را تکذیب کرد.
محمد خراسانی، سخنگوی تحریک طالبان پاکستان اواخر روز دوشنبه در بیانیهای گفت: «در رابطه با حادثه پیشاور، لازم میدانیم که توضیح دهیم که تحریک طالبان پاکستان هیچ ارتباطی با این رویداد ندارد. بر اساس قوانین و قانون اساسی ما، هرگونه اقدام در مساجد، مدارس، مجالس ترحیم و سایر اماکن متبرکه جرم است.
مقامات پاکستان می گویند تحقیقات در حال انجام است و هیچ یک از این دو ادعا را تایید نکردهاند.
شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان با بیان اینکه کشتار وحشیانه مسلمانان در حال سجده در برابر خداوند مغایر با آموزههای قرآن است، گفت: هدف قرار دادن خانه خدا دلیل بر این است که مهاجمان هیچ ربطی به اسلام ندارند.
گروههای حقوق بشر این حمله مرگبار را محکوم کردهاند، کمیسیون حقوق بشر پاکستان روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که اگر دولت به هشدارهای قبلی جامعه مدنی در مورد گروههای افراطی در این استان توجه میکرد، میشد از این حمله جلوگیری کرد.
در این بیانیه آمده است: پرسنل مجری قانون که مجهز نیستند همچنان در حوادثی که به قیمت جان غیرنظامیان و پلیس تمام شد، هدف قرار می گیرند. ما از دولت می خواهیم که هم اکنون اقدام کند.
مدیحه افضل، یکی از همکاران سیاست خارجی در موسسه بروکینگز در واشنگتن، گفت که تسلط طالبان در سال ۲۰۲۱ در افغانستان، تحریک طالبان پاکستان و سایر گروه های تروریستی را "جسور" کرده است. او گفت: «تی تی تی پی توسط یک دولت پاکستانی که در چند سال گذشته پاسخی متزلزل و نامطمئن به این گروه داشته است، جسارت یافته است.
او افزود که مذاکرات با شبهنظامیان "مکرراً شکست خورده است زیرا این گروه ها از نظر وجودی مخالف دولت و قانون اساسی پاکستان هستند." این یک بار دیگر یک بحران امنیت ملی برای پاکستان است. راه حل باید یک عملیات نظامی هماهنگ (علیه تحریک طالبان پاکستان) باشد. اما این موضوع اکنون با این واقعیت پیچیده شده است که تحریک طالبان پاکستان میتواند از مرز به افغانستان تحت کنترل طالبان عبور کند.
این حمله همچنین در زمان شکننده ای برای پاکستان رخ می دهد که با بحران هزینههای زندگی دست و پنجه نرم می کند زیرا کمبود مواد غذایی و سوخت در کشور ۲۲۰ میلیون نفری بیداد می کند.
┄┄┅┅┅❅🌺❅┅┅┅┄┄
🦋 #تحولات_روز_افغانستان
گروه ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3924820184C4cb0875780
کانال ایتا:
https://eitaa.com/afghandd
🟣 دیدار نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان با سفرای آسیای مرکزی
به گزارش خبرنگار دفاتر منطقهای خبرگزاری فارس، «رُزا اوتونبایوا» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان با رؤسای نمایندگیهای دیپلماتیک کشورهای آسیای مرکزی در کابل دیدار کرد.
در این دیدار رؤسای نمایندگیهای دیپلماتیک قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان حضور داشتند.
طرفین در مورد وضعیت افغانستان و همچنین سازماندهی همکاریهای منطقهای بین کشورهای آسیای مرکزی گفتوگو کردند.
شرکت کنندگان بر اهمیت تعامل هماهنگ در کشور میزبان به منظور ارائه کمک به مردم افغانستان و سازماندهی اقدامات جمعی برای تامین امنیت منطقه تاکید کردند.
┄┄┅┅┅❅🌺❅┅┅┅┄┄
🦋 #تحولات_روز_افغانستان
گروه ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3924820184C4cb0875780
کانال ایتا:
https://eitaa.com/afghandd
🟣 ادامه تحولات روز
مقامات ارشد طالبان برکناری «ملا هبتالله آخندزاده» را بررسی میکنند
بر اساس اعلام رسانه های افغانستان، مقامات ارشد طالبان برکناری «ملا هبتالله آخندزاده» رهبر این گروه را بررسی میکنند.
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۲۰:۳۷
تجارت با افغانستان توسعه می یابد/ افغانستان شریک راهبردی ایران
سرپرست اداره شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ضمن تاکید بر اینکه توسعه تجارت با افغانستان در دستور کار است، گفت: با افتتاح مرکز تجاری در این کشور بسیاری از مشکلات و موانع تجاری حل می شود.
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۵:۱۳
معاون وزیر صمت؛
مرکز تجاری در افغانستان افتتاح می شود/تجارت ۱.۵ میلیارد دلاری در ۹ ماه
معاون وزیر صمت ضمن اشاره به تجارت ۱.۵ میلیارد دلاری ایران و افغانستان در ۹ ماهه امسال گفت: امیدواریم با افتتاح مرکز تجاری ایران در افغانستان روابط تجاری فیما بین گسترش یابد.
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۱:۴۴
سردار نقدی:
آمریکا و اسرائیل به لحاظ نظامی همسایه ما هستند
معاون هماهنگکننده سپاه با تأکید بر اینکه آمریکا و اسرائیل به لحاظ نظامی همسایه ما هستند، عنوان کرد: اسرائیل یک کشور نیست بلکه پایگاه نظامی جهان سرمایهداری برای سلطه بر منطقه غرب آسیاست.
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۱:۰۴
چرا شکست آمریکا در اوکراین حتمی است؟
روزنامه دیلی صباح ترکیه در گزارشی با اشاره به تجربه چند دهه اخیر ارتش و دولت آمریکا در جنگهای مختلف استدلال میکند که به احتمال زیاد اوکراین نیز به شکستهای آمریکا اضافه خواهد شد.
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۰۹:۴۷
┄┄┅┅┅❅🌺❅┅┅┅┄┄
🦋 #تحولات_روز_افغانستان
گروه ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3924820184C4cb0875780
کانال ایتا:
https://eitaa.com/afghandd
🟣 افزایش سهم ایران از بازار افغانستان با راهاندازی مرکز تجاری در این کشور
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدصادق قنادزاده» امروز (سهشنبه) در همایش بررسی فرصت ها و ظرفیت های تجاری ایران و افغانستان، اظهار داشت: مراکز تجاری ظرفیت بزرگ و ویژه ای هستند که تاکنون توجه کمتری به آن شده است و باید در راستای توسعه آن اقدام شود.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف سازمان توسعه تجارت افزایش تاسیس مراکز تجاری در کشورهای هدف صادراتی است، تصریحکرد: راهاندازی مراکز تجاری راهکاری برای توسعه تجارت است، زیرا بازرگانان میتوانند به عنوان مامن مطمئنی از خدمات آن بهره مند شوند.
قنادزاده با بیان اینکه مرکز تجاری در افغانستان میتواند موجب کاهش نگرانی فعالان اقتصادی در این بخش شود، خاطرنشان کرد: بازار این کشور ظرفیت بزرگی است که با توجه به شباهتهای فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و اقتصادی، می توانیم سهم بیشتری را به خود اختصاص دهیم.
وی افزود: انواع خدمات لجستیکی، عمومی و موارد مهم در فرآیند تجارت فراهم می شود و با وجود مرکز تجاری ایران در افغانستان تجارت با این کشور تسهیل و تسریع خواهد شد.
سرپرست اداره شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه این سازمان از گسترش روابط با افغانستان حمایت می کند، گفت: این کشور برای ایران یک شریک راهبردی محسوب می شود که فارغ از همه مشکلات، باید توسعه زیرساخت ها و توسعه اقتصادی را به اجرا برسانیم.
وی تصریح کرد: مرکز تجاری می تواند بسیاری از مشکلات و موناع تجاری در این مسیر را رفع کند.
┄┄┅┅┅❅🌺❅┅┅┅┄┄
🦋 #تحولات_روز_افغانستان
گروه ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3924820184C4cb0875780
کانال ایتا:
https://eitaa.com/afghandd
📆 امروز چهارشنبه
☀️ ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ هجرے شمسے
🌙 ۱۰ رجب ۱۴۴۴ هجرے قمرے
🎄 ۱ فوریه ۲۰۲۳ میلادے
📿 ذکر امروز ۱۰۰ مرتبه:
🎗«یا حَیُّ یا قَیّوم»🎗
🎗«ای زنده، ای پاینده»🎗
☀️ رویدادهای مهم امروز در تقویم خورشیدی:
🔹هیئتی از افسران سوئدی که برای اداره امور نظمیه استخدام شده بودند وارد تهران شدند. ریاست هیئت با کلنل وستداهل است (1291ش)
🔸ورود یاور لاهوتی به تبریز: یاور لاهوتی فرمانده ژاندارم های مقیم شرفخانه با افراد تحت فرماندهی خود وارد تبریز شد. به دستور وی سیمهای تلفن و تلگراف قطع گردید و ارتباط تبریز با همه جا قطع شد (1300ش)
🔹دانشگاه تهران استقلال یافت و از وزارت فرهنگ مجزا شد و از این پس یک واحد فرهنگی مستقل خواهد بود که شرایط خاصی برای خود خواهد داشت.(1321ش)
🔸ملی شدن شیلات دریای خزر (1331ش)
🔹ساختمان مرکز برق سد کرج آغاز شد.(1337ش)
🔸در گیلان ارتفاع برف به شش متر رسید (1350ش)
🔹دکتر علیقلی لقمان ادهم سفیر ایران در اتریش در سن 56 سالگی درگذشت (1354ش)
🔸رادیوپیک ایران در بلغارستان به لیبی نقل مکان کرد و حملات خود را تندتر نمود (1355ش)
🔹تشکر امام خمینی از مهمان نوازی فرانسویان: امام خمینی قبل از ترک پاریس پیامی صادر کرده از مهماننوازی و تفاهم فرانسویان و اجازه آزادی بیان که به او داده شد تشکر کردند (1357ش)
🔸بازگشت پیروزمندانه "امام خمینی"(ره) به میهن اسلامی پس از سالها تبعید و دوری از وطن و آغاز دهه فجر (1357ش)
🔹امام خمینی در فرودگاه مهرآباد سخنانی ایراد نموده و متذکر شدند: من از عواطف طبقات مختلف مردم تشکر می کنم و بار ملت بر دوش من بار گرانی است که نمی توانم جبران کنم. ما باید از همه طبقات ملت تشکر کنیم. پیروزی تا اینجا بواسطه وحدت کلمه مسلمین بوده است...(1357ش)
🔸هنگام ورود امام خمینی به مدت بیست دقیقه مراسم استقبال توسط تلویزیون به طور زنده پخش شد اما ناگهان عکس شاه روی صفحه تلویزیون ظاهر شد و برنامه قطع شد. گفته شد نظامیانی که در ایستگاه فرستنده بودند از اینکه سرود شاهنشاهی زده نشده بود عصبانی شده برنامه را قطع کردند. رادیو دولتی در تمام مدت سکوت اختیار کرد و مراسم را پخش نکرد (1357ش)
🔹امام خمینی پس از سخنان خود در فرودگاه مهرآباد در میان استقبال چند میلیونی مردم که در سرتاسر مسیر فرودگاه تا بهشت زهرا گردآمده بودند. وارد بهشت زهرا شدند (1357ش)
🔸روزنامه کیهان نوشت، طول جمعیت استقبال کننده از امام خمینی 32 کیلومتر بود (1357ش)
🔹شهادت شهید محمد ایزدی ارغا (1360ش)
🔸آغاز نخستین جشنواره فیلم و تئاتر فجر در تهران (1361ش)
🔹بمباران مدرسههای ایران توسط عراق (1365ش)
🔸شهادت حجتالاسلام "عبداللَّه میثمی" نماینده امام در قرارگاه خاتمالانبیاء (1365ش)
🔹درگذشت دکتر حسنابراهیم حبیبی ، عضو مجمع تشخیص مصلحت (1391ش)
🔸درگذشت دکتر بابامخیر، چهره ماندگار دامپزشکی ایران (1391ش)
🌙 رویدادهای مهم امروز در #تقویم هجری قمری:
🌷ولادت حضرت علی اصغر (علیه السّلام) فرزند امام حسین (علیه السّلام) (60ق)
🌹ولادت "امام محمدتقی، جواد الائمه (علیه السّلام)" (195ق)
🔹رحلت عالم و مجتهد بزرگ آیتاللَّه "میرزا باقر قاضی تبریزی" (۹ خرداد ۱۳۲۶ش) (1366ق)
🎄 رویدادهای مهم امروز در تقویم میلادی:
🔹آغاز فرمانروایی کلادیوس سزار معروف به "نرون" امپراتور خونخوار روم باستان (54م)
🔸کشف شیوه نگهداری اغذیه به صورت کنسرو توسط "آپر" (1804م)
🔹وقوع جنگ خونبار "روتر" بین فرانسه با پروس، اتریش و سوئد (1814م)
🔸تأسیس جمهوری متحده عربی بین سوریه و مصر (1958م)
🔹اشغال مسجد بابری توسط هندوهای افراطی در کشور هند (1986م)
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan