🔸️برگزاری انتخابات سنگال در ۵ فروردین🇨🇲 ۱۴۰۳
آیا سنگال موفق خواهد شد، بحران سیاسی را در این کشور پایان دهد و انتخاباتی که قرار بود در ۶ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شود را در موعد جدیدی که مقرر(۵ فروردین ۱۴۰۳) شده؛ برگزار کند؟!
🔺️ ۱۴ فرودین ۱۴۰۳ زمانی است که دوره ریاست جمهوری مکیسال (رئیس جمهور فعلی سنگال) به پایان میرسد.
🔺️ عثمان سونکو، رهبر اپوزیسیون سنگال از دی ماه ۱۴۰۲ به دلیل تحریک به شورش زندانی شده و از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری منع شده است.
🔸️عثمان سونکو قبلا بازرس مالیاتی و نماینده مجلس بوده است، با افشای فساد مالی مقامات و در ادامه انتقاد از استثمار نوین فرانسه علاوه بر سنگال، در کشورهای دیگر منطقه و خصوصا نزد جوانان محبوبیت زیادی دارد. وی در سال ۲۰۱۹ میلادی در انتخابات ریاست جمهوری جایگاه سوم را به دست آورده بود.
🔺️ ۱۹ نفر نامزد انتخاباتی ریاست جمهوری سنگال شدهاند تا جانشین مکیسال شوند.
#بحران_سیاسی
#بحران_سیاسی_سنگال
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️مردم سودان با سر دادن شعارهای ( نصر من الله وفتح قريب) (جیش واحد، شعب واحد)
پیروزیهای میدانی ارتش این کشور به فرماندهی ژنرال عبدالفتاح البرهان، در مقابل نیروهای واکنش سریع به فرماندهی ژنرال حمیدتی را امشب (۲۲ اسفند ۱۴۰۲) جشن گرفتند. 🇸🇩
🔺️درگیریها میان نیروهای ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان در اولین و دومین روز ماه رمضان ادامه دارد. در واقع هیچگونه اجرای آتشبس صورت نگرفته است.
#جنگ_داخلی
#بحران_امنیتی
#بحران_امنیتی_سودان
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
مرکز مطالعات بحران و امنیت آفریقا
آخرین وضعیت میدانی در سودان، تعداد آوارگان داخلی و خارجی
👆👆👆
برای اطلاع از آخرین وضعیت سودان به این قسمت مراجعه کنید.
🔺️بایدن، رئیس جمهور آمریکا، از کنگره این کشور ۳۲۲ میلیون دلار جهت حمایت از آفریقا و محدود کردن نفوذ روسیه و چین در این قاره، درخواست کرده است.
🔸️به گزارش وب سایت وزارت امور خارجه آمریکا، جو بایدن، به دلایل زیر خواستار حمایت مالی از آفریقا شده است:
1️⃣ «تعهد برای ایجاد یک اقتصاد آفریقایی باثباتتر و فراگیرتر». 2️⃣ غلبه بر بحران آب و هوا؛ 3️⃣ احیای دموکراسیها و حمایت از حقوق بشر؛4️⃣ ایجاد تعادل بین نفوذ چین و روسیه در آفریقا؛ 5️⃣تجدید اتحاد و مشارکت در سراسر قاره 6️⃣ ارتقای صلح و امنیت در آفریقا
🔺️درخواست بودجه به کنگره ایالات متحده ارائه خواهد شد. در صورت تایید ابتکار بایدن، این پول در اختیار آژانس توسعه بینالمللی آمریکا قرار میگیرد.
🔺️به گفته وب سایت آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده، بایدن 7.6 میلیارد دلار برای حمایت از شرکای خود در منطقه و همچنین در شمال آفریقا درخواست کرده است.
🔴 آمریکا، در شمال آفریقا، در تلاش است تا 1️⃣ روسیه را از لیبی، بیرون کند. 2️⃣ با رقابت در بازار تسلیحات، مسکو را از الجزایر خارج کند.
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
♨️ سرمایه گذاری کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در کشور اتیوپی 🇪🇹
🔰 کشورهای عربی خلیج فارس از قوی ترین شرکای اتیوپی در زمینه توسعه اقتصادی، حمایت از برنامههای استراتژیک این کشور محسوب میشوند و نفوذ منطقهای گستردهای در کشور اتیوپی دارند.
🔰 اتیوپی با کشورهای عربی خلیج فارس از دیرباز ارتباط داشته است، اما مشارکت اقتصادی با آن در این سطح و در این برهه زمانی بینظیر است و در دو دهه گذشته، پس از ظهور #بحران_غذا در کشور سومالی (سالهای 2007-2008 میلادی) با سرعتی بیسابقه نفوذ این کشورها در منطقه شاخ آفریقا رشد پیدا کرد.
🔸آبی احمد، رئیس جمهور اتیوپی در سال 2018 توانست سرمایهگذاری کشورهای عربی خلیجفارس را برای کشورش جذب کند و با همکاریهای اقتصادی و امنیتی و مسائل امنیت غذایی این همکاری میان آنها گسترش یافت.
🔰 بنابراین سرمایهگذاریهای اقتصادی، سپردههای بانکی، و وامهای کم بهره به کشور اتیوپی توسط کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس آغاز شد و این سرمایهها در بخشهای کشاورزی، تولید، پروژههای زیربنایی اعم از حفاری چاه، معدن، املاک، بهداشت و همچنین انرژی مصرف شد.
📍ادامه مطلب در کانال مطالعات بحران و امنیت آفریقا
👇👇👇👇
#بحران_غذا
#امنیت_غذایی
#بحران_اقتصادی
#امنیت_اقتصادی
#بحران_در_منطقه_شاخ_آفریقا
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🔺در واقع کشورهای عربی خلیج فارس با توجه به افق و چشماندازی که در منطقه شاخ آفریقا و بویژه در کشور اتیوپی داشتند، در این کشور سرمایه گذاری کردهاند تا به اهداف اصلی خود در سطوح مختلف برسند.
1⃣ امارات متحده عربی با 54.9 میلیارد دلار سرمایهگذاری در آفریقا در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس پیشتاز است. سایر کشورها به ترتیب عبارتند از:
2⃣ عربستان سعودی، 25.6 میلیارد دلار، 3⃣ قطر، 7.2 میلیارد دلار،4⃣ کویت، 5 میلیارد دلار 5⃣ بحرین، 4.2 میلیارد دلار.
〽️ امارات متحده عربی، در سطح بین المللی پس از چین، آمریکا و اتحادیه اروپا در رتبه چهارم سرمایهگذاری در آفریقا، قرار گرفته است.
#امنیت_اقتصادی
#بحران_در_منطقه_شاخ_آفریقا
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🔰 بحران غذایی و بحران انسانی در سودان 🇸🇩
♨️ جنگ داخلی بین ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع در خارطوم (پایتخت سودان) بدون توقف، بیش از 10 ماه گذشته در این کشور ادامه داشته است و موجب شده تا وضعیت انسانی وخیم شود.
♨️ جنگ داخلی موجب سرگردانی مردم شده است. سه شهر (خارطوم، ام درمان و خارطوم بحری) در آستانه بحران غذایی قرار گرفته است.
🔰 کمبود کالاهای غذایی، گرانی کالاها، کمبود نقدینگی موجب شده تا بسیاری از خانوادهها برای تامین غذای کافی به کشاورزی در داخل خانهها و فضاهای خالی روی بیاورند.
🔘 منبع:
⬅️ السودان الجديد؛《 الجوع يجبر سكان الخرطوم على الزراعة داخل الأحياء والبيوت؛ ٢٠٢٤/٠٣/١٣؛ https://sudannew.com
#بحران__غذایی
#بحران_انسانی
#بحران_در_سودان
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🔰 تلاش بینالمللی و منطقهای برای حل بحران سیاسی در لیبی🇱🇾
🔺عبدالله باتیلی، فرستاده سازمان ملل در لیبی، نگرانی خود را نسبت به بن بست سیاسی و بحران سیاسی در لیبی و پیامدهای آن بر وضعیت امنیتی و اقتصادی شهروندان ابراز کرد.
🔸️ باتیلی در جریان دیدار خود در طرابلس با عبدالحمید دبیبه، نخست دولت موقت وحدت ملی لیبی(طرابلس)، مجدداً از طرفین درگیر خواست تا به چالش و بحران کشور خود رسیدگی کنند و بر سر تشکیل دولت واحد در کشور توافق کنند و به سمت برگزاری انتخابات بروند. وی بر ضرورت دستیابی به یک راه حل سیاسی که به شکاف فعلی در کشور پایان دهد، تاکید کرده است.
🔺احمد ابوالغیظ؛ دبیر کل اتحادیه عرب، از طرفین منازعه در لیبی خواسته است تا موارد بحث برانگیز که مانع از دستیابی به راه حل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی میشود را حل و فصل کنند.
♨️ تمامی احزاب سیاسی و اجتماعی لیبی خواهان دستیابی به توافقی گستردهتر برای تشکیل یک دولت واحد از طریق برگزاری انتخابات سراسری شفاف و فراگیر هستند.
♨️ آمریکا، از روند سیاسی تحت حمایت سازمان ملل متحد حمایت میکند. همچنین آمریکا برای متحد کردن نهادهای امنیتی، حفظ حاکمیت لیبی و دستیابی به اجماع ملی تلاش خواهد کرد.
🔘 منبع:
⬅️ أحمد خليفة، 《تحركات دولية وإقليمية لحلحلة الأزمة السياسية في ليبيا》؛ ۲۰۲۴/۰۳/۱۳؛ الجزيرة نت
#بحران__امنیتی
#بحران_سیاسی
#بحران_در_لیبی
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🔰 احتمال دیدار روسای جمهور رواندا و کنگو برای بررسی بحران بین دو کشور 🇷🇼 & 🇨🇩
🔺تیته آنتونیو، وزیر خارجه آنگولا، پس از اجلاس سران در لوآندا، اعلام کرد که فلیکس شیسکدی ، رئیس جمهور، جمهوری دموکراتیک کنگو و «پل کاگامه»، رئیس جمهور رواندا دیدار خواهند کرد و راه برای گفتگو و حل و فصل وضعیت امنیتی در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو هموار خواهد شد.
♨️ تنشهای فزایندهای بین رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو پدیدار شده و از جمله عواملی که به تنش مذکور منجر شده آن است که هر یک از کشورهای مورد اشاره طرف مقابل را به حمایت از گروههای شورشی متخاصم متهم میکند.
♨️جوانان کنگویی، سکوت جامعهجهانی درقبال حملات جنبش 23مارس با پشتیبانی رواندا به جمهوری دموکراتیک کنگو را محکوم کردهاند و معترضان جوان کنگویی در جریان این تظاهرات، پرچمهای آمریکا، فرانسه و اتحادیهاروپا را به آتش کشیدهاند.
🔘 منبع:
⬅️ أبوبکر محمد، 《لقاء محتمل بين رئيسي رواندا والكونغو لبحث الأزمة بين البلدين》؛ ۲۰۲۴/۰۳/۱۲؛ African Press Agency
#بحران__امنیتی
#بحران_رواندا
#بحران_جمهوری_دموکراتیک_کنگو
#بحران_در_شرق_آفریقا
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 دعای سودانیها در ماه رمضان 🌙 🇸🇩
〽️ ماه رمضان در کشور سودان با آداب و رسوم اصیل و سنتهای خاص آن شناخته میشود که نشان دهنده ارزش مهرورزی و روابط اجتماعی است.
〽️ قبل از آغاز جنگ داخلی، افطار دسته جمعی در خیابانها از رسومی بود که در کشور سودان دنبال میشد.
🔺این رسم ویژه مردم روستایی است و در ایستگاه های سفر بین روستاها و شهرها انجام می شد.
♨️ با توجه به وضعیت جنگ داخلی که در این کشور جریان دارد؛ مناسک دینی در ماه رمضان برگزار میشود اما سفرههای افطاری مردم به علت ناامنی، فقر گسترده و گرانی مواد غذایی، تنگ شده است.
〽️ برنامههای رادیو و تلویزیون سودان در ماه رمضان به علت جنگ داخلی، امسال پخش نشده است.
#بحران_فرهنگی
#آداب_و_رسوم_سودان
#بحران_امنیتی
#بحران_در_سودان
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
مرکز مطالعات بحران و امنیت آفریقا
🔰 احتمال دیدار روسای جمهور رواندا و کنگو برای بررسی بحران بین دو کشور 🇷🇼 & 🇨🇩 🔺تیته آنتونیو، وزیر خ
🔰 خشونت در جمهوری دموکراتیک کنگو🇨🇩
📝 روزنامهنگاران کنگویی برای جلب توجه جهان به وضعیت حاکم در جمهوری دموکراتیک کنگو، از این عبارات در یادداشتهای خود استفاده میکنند.
📌 «کیوو شمالی در جمهوری دموکراتیک کنگو، غزه فراموش شده است».
♨️ تعداد زیادی غیرنظامی در مناطق شرقی این کشور جان خود را از دست میدهند.
♨️ بر اساس گزارش سازمان ملل، تعداد آوارگان داخلی به 6.9 میلیون نفر رسیده است.
♨️بر اساس گزارش یونیسف، تعداد کشتهها، آدمربایی و فعالیتهای خشونتآمیز از سال 2023 بهطور قابل توجهی در این کشور افزایش یافته است.
〽️ مقامات، ساکنان و رسانههای کنگو به هر طریق ممکن تلاش میکنند تا وضعیت جمهوری دموکراتیک کنگو را به گوش جامعه بینالمللی برسانند.
〽️ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲، در جمهوری دموکراتیک کنگو، وزارت جنسیت، خانواده و کودکان، راهپیمایی همبستگی و صلح ترتیب داد. شهروندان و نمایندگان شرکتهای دولتی و خصوصی و مدیریت شهری با لباسهای سیاه در پایتخت کنگو (کینشاسا) شرکت و سکوت جهان در برابر نسلکشی در جمهوری دموکراتیک را محکوم کردند.
#بحران__امنیتی
#بحران_رواندا
#بحران_جمهوری_دموکراتیک_کنگو
#بحران_در_شرق_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🔰 فقیرترین کشورهای آفریقایی بر اساس تولید ناخالص داخلی 2023
♨️ با وجود منابع طبیعی عظیم قاره آفریقا، بسیاری از مردم هنوز از فقر رنج میبرند.
به دلیل دههها بیثباتی سیاسی و رشد اقتصادی پایین، #بحرانهای_سیاسی_اجتماعی_امنیتی_اقتصادی در این قاره بوجود آمده است. متعاقب این بحرانها، میزان فقر در قاره آفریقا افزایش یافته است.
〽️ میزان فقر در کشورهای جنوب صحرای آفریقا نسبت به دیگر مناطق این قاره بسیار بالا است، به طوری که اکثر کشورهای منطقه از زمان استقلال خود با کاهش رشد اقتصادی و افزایش فقر روبرو بودهاند.
💢 فقیرترین کشورهای آفریقا بر اساس تولید ناخالص داخلی 2023 عبارتند از:
🇸🇱 سیرالئون
🇸🇴 سومالی
🇧🇮 بروندی
🇲🇿 موزابیک
🇸🇸 سودان جنوبی
🇲🇼 مالاوی
🇱🇷 لیبریا
🇷🇼 رواندا
🇪🇷 اریتره
🇷🇴 چاد
🇲🇬 ماداگاسکار
🇬🇲 گامبیا
🇳🇪 نیجر
🇹🇬 توگو
🇨🇫 جمهوری آفریقای مرکزی
🇨🇩 جمهوری دموکراتیک کنگو
🇬🇼 گینه بیسائو
#بحران_فقر
#بحران_فقر_در_آفریقا
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🔰 گمانهزنیهای بهبود وضعیت اقتصادی کشور مصر و خروج از بحران اقتصادی🇪🇬
♨️ مصطفی بکری، روزنامه نگار مصری، عنوان کرد: مصر در حال عبور از بحران اقتصادی است و واحد پولی (جنیه) این کشور بهبود خواهد یافت.
♨️ مهر ماه ۱۴۰۲؛ مؤسسه رتبهبندی اعتباری مودیز (Moody’s)، رتبه اعتباری مصر را در رتبه پایین ارزیابی کرد، اما بعد از اقدامات اخیر دولت برای مقابله با بازار ارز و به موازات آن ورود مبالغ هنگفت دلار به بانک مرکزی، اقتصاد مصر از رتبه منفی به مثبت تغییر کرده است.
〽️ مؤسسه رتبهبندی اعتباری مودیز (Moody’s) اقدامات مصر به ویژه تغییر نرخ ارز و افزایش 600 واحدی نرخ بهره را مثبت ارزیابی کرد و پیشبینی میکند با انتقال بخشی از سپردههای امارات به مصر و سرمایهگذاری مستقیم خارجی به ارزش 11 میلیارد دلار، موجب بهبود وضعیت در بخش بانکی این کشور شود.
💢 دولت مصر متعهد شده تا از خانوادههای کم درآمد و متوسط حمایت کند و تدابیری را اتخاذ کند که وضعیت اقتصادی خانوادههای مصری را بهبود بخشد.
#بحران_اقتصادی
#بحران_اقتصادی_مصر
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🔰 گروگانگیری دانشآموزان و معلمان مدرسهای در نیجریه🇳🇬
🔺در تصویر فوق کودک نیجریهای، پیامی را به جهانیان میرساند و وضعیت کشورش را اینگونه ترسیم میکند.
🚸kuriga,
we are in critical condition
(شهر کوریگا،
ما در شرایط بحرانی هستیم)
🥷تروریستها در ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ کودکان و معلمان را در شهر «کوریگا» در ایالت کادونا در شمال غربی نیجریه گروگان گرفتند.
🥷 آنها ۲۸۶ دانشآموز و چند تن از معلمان مدرسهای در نیجریه را ربودند و برای آزادیشان در مجموع ۶۲۰ هزار و ۴۳۲ دلار💵 طلب کردند.
〽️ این اولین آدم ربایی دسته جمعی در این کشور از سال 2021 بود.
♨️ تروریستها هشداردادهاند که 20 روز فرصت دارند تا پول را فراهم کنند. (یعنی تا ۷ فروردین ۱۴۰۳) در غیر اینصورت تمام دانشآموزان و کارمندان مدرسه را خواهند کشت.
ادامه مطلب در کانال مرکز مطالعات بحران و امنیت آفریقا👇👇👇👇
@AfricanSecurityStudies
#بحران_امنیتی
#بحران_امنیت_در_نیجریه
#بحران_گروگان_گیری
#بوکوحرام
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🇳🇬 رئیس جمهور نیجریه، بولا احمد تینوبو، معتقد است که گروگانها باید بدون پرداخت هزینه و باج آزاد شوند.
⛔️ در دورههای گذشته ریاست جمهوری در نیجریه، قانونی تصویب شد که بر اساس آن هر کسی که برای آزادی گروگان باج دهد، باید زندانی شود.
🥷 بوکوحرام با نام رسمی «جماعهًْ اهل السنهًْ للدعوة و الجهاد» گروهکی تکفیری در شمال نیجریه است که خواستار تعطیلی تمامی مدارس جدید و تحمیل عقاید سلفیِ افراطیِ خود بر تمامی ۳۶ ایالت نیجریه است.
🥷 #بوکوحرام در شمال شرقی نیجریه مستقر است. این گروه همچنین در چاد، نیجر، شمال کامرون و مالی فعال است.
💢 در سالهای اخیر، موارد آدم ربایی و راهزنی در نیجریه بیشتر شده است. تنها در دو هفته گذشته حدود 430 نفر ربوده شدهاند که بیشتر آنها زن و کودک مدرسهای هستند.
#بحران_امنیتی
#بحران_امنیت_در_نیجریه
#بحران_گروگان_گیری
#بوکوحرام
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰اطعام کودکان آفریقایی توسط موسسه زاد ⬅️ برای سلامتی ابوعبیده و مجاهدان فلسطینی🇵🇸
💢 موسسه زاد، 9 سال است که در فقیرترین روستاهای مسلماننشین کشورهای آفریقایی به صورت داوطلبانه در زمینه توزیع غذا و اطعام فقرا، ساخت چاههای آب آشامیدنی، ساخت مساجد و کلاسهای آموزش قرآن کریم، فعال است.
ادامه مطلب در کانال مطالعات بحران و امنیت آفریقا👇👇👇👇
✅️ @AfricanSecurityStudies
#آفریقا_فلسطین
#بحران_امنیتی
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🔰 نکات قابل توجه در حمایت مردمی آفریقا از فلسطین👇👇👇👇
🔺تجاوزات بیرحمانه جنگندههای رژیم صهیونیستی به مردم غزه بعد از طوفان الاقصی در 5 مهر 1402، آغاز شد، این حملات وحشیانه موجب شد تا خیزش و حمایت مسلمانان در نقاط مختلف جهان از جمله کشورهای آفریقایی صورت بگیرد.
🔸در تعدادی از پایتختهای عربی و آفریقایی از جمله رباط (مغرب)، الجزایر، نواکشوت (موریتانی)، داکار(سنگال)، کیپ تاون(آفریقای جنوبی)، تونس و شهرهای مختلف آفریقا راهپیماییهایی در حمایت از فلسطین برگزار شد.
♨️ افکار عمومی کشورهای آفریقایی نسبت به حمایت از آرمان فلسطین همچنان فراتر از واکنشهای رسمی دولتمردان این کشورها علیه جنایات رژیم صهیونیستی بوده است.
〽️ دلیل بیداری و آگاهی مردم آفریقا به برگزاری اجتماعهای مردمی آفریقا علیه اشغالگری و نژادپرستی برمیگردد زیرا تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین شباهتی به کشورهای آفریقایی دارد که در گذشته مستعمره کشورهای غربی بودهاند.
🔸سطح حمایت مردمی و ماهیت اعتراضات در کشورهای آفریقایی متفاوت بوده است. اما به طور کلی، در طول حملات رژیم صهیونیستی به غزه، اعتراضات قابل توجهی از مردم آفریقا در حمایت از فلسطین وجود داشته است.
🔺اعتراضات مردمی برای حمایت از مردم فلسطین در منطقه شمال آفریقا بیش از مناطق دیگر بوده است. هر چند بسیاری از کشورهای غرب و جنوب آفریقا همبستگی خود را با مردم فلسطین اعلام کرده و حملات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کردهاند.
#آفریقا_فلسطین
#بحران_امنیتی
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🔰 دستگیری معترضین به گرانی در اسکندریه مصر🇪🇬
👮♂نیروهای امنیتی مصر، دهها شهروند مصری را در استان #اسکندریه به دلیل شرکت در تظاهرات دستگیر کرند.
🔺 این تظاهرات در اعتراض به گرانیهای کشور در دوران ریاست جمهوری #عبدالفتاح_السیسی، صورت گرفته بود.
🔸 بعد از برپایی نماز جمعه در منطقه «ابیس» اسکندریه، عدهای شعار 《#جوعتنا_یا_سیسی》 ⬅️ "سیسی ما گرسنه ایم" سر دادند.
〽️ نیروهای امنیتی تظاهرات ضد سیسی را متفرق کردند و دستگیرشدگان را برای بازجویی به مقر امنیت ملی در اسکندریه منتقل کردند.
♨️ در منطقه #الدخیله غرب استان اسکندریه نیز مردم در اعتراض به افزایش قیمتها تجمع کردند و بنرهایی را حمل کردند که روی آن نوشته شده بود:📝
📌"جوعتنا یا سیسی"؛ 《سیسی ما گرسنهایم》و "الشعب و الشرطة والجیش ید واحد" 《مردم، پلیس و ارتش در کنار هم هستند.》"لا اله الا الله، محمد رسول الله... السيسي عدو الله" 《.... سیسی دشمن خداست》
💢 میلیونها مصری از شرایط سخت و دشوار زندگی به دلیل موج تورم و قیمتهای بالا رنج میبرند.
#بحران_اقتصادی
#بحران_اقتصادی_مصر
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
@AfricanSecurityStudies
🔰 دیدار هیئت نظامی آمریکا از تیپ ۴۴۴ مستقر در لیبی🇱🇾
🔶 وابسته نظامی سفارت آمریکا در لیبی چند هفته پیش(۱۱ اسفند ۱۴۰۲) با هیئت همراهی از وزارت دفاع آمریکا، از اردوگاه《#تیپ_رزمی_۴۴۴ 》بازدید کردند. هدف از این بازدید، هماهنگی برای آموزش و ارتقای سطح رزمی اعضای تیپ ۴۴۴ عنوان شده است.
♨️ پس از #جنگ_داخلی_لیبی در ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ که به 《حرب طرابلس یا طوفان الکرامه》 شهرت یافت، این نیروهای نظامی در میان مردم محبوبیت زیادی پیدا کردند و در آن زمان به نام "لشکر ۲۰" که برای مبارزه با تروریسم سازمان یافته بود، نامگذاری شده بود.
🔸پس از پایان جنگ، لشکر ۲۰، مستقل شد و پس از نفوذ زیاد به تیپ تغییر نام داد و اکنون به آن تیپ رزمی ۴۴۴ میگویند.
📌 این تیپ از محبوبیت زیادی در میان مردم برخوردار بود، به ویژه با ارائه خدمات به مردم، زیرا این نیروها #رویکرد_سلفی داشتند و همین امر موجب افزایش علاقه مردم به آنها شده بود.
🔰 ادامه مطلب در کانال #مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا 👇👇👇
✅ @AfricanSecurityStudies
📸اکنون با تصاویری که از دیدار هیئت آمریکایی با نیروهای تیپ ۴۴۴ منتشر شده،
✅ گروهی از نخبگان و گروههای اسلامگرا لیبیایی معتقدند که ⬅️ این گروه نظامی به دروغ ادعای انتساب به دین اسلام میکنند، فرمانده این تیپ نباید با کسانی که حامی رژیم صهیونیستی در کشتار مسلمانان غزه هستند، دیدار میکرد.
✅️ اسلامگرایان لیبیایی معتقدند ⬅️ با توجه به تصاویر منتشر شده، نشانه رضایت در چهره سربازان آمریکایی مشهود است زیرا آنها اطمینان خاطر دارند از این که تیپ ۴۴۴ نیز مانند سایر ارتشهای عربی از دستورات آمریکا پیروی خواهد کرد.
✅ به گفته گروههای اسلامگرای لیبیایی؛ آیا در آموزشهای نظامی آمریکاییها توحید و جهاد را به نیروهای بومی لیبی آموزش میدهند⁉️
آیا در طول تاریخ، اتفاق افتاده که گروهی از مسلمانان به دست دشمنانشان آموزش ببینند⁉️
#بحران_امنیتی
#بحران_در_لیبی
@AfricanSecurityStudies
🔰 آغاز مجدد فعالیت دزدان دریایی سومالی در منطقه شاخ آفریقا🇸🇴 🏴☠
♨️ در سه ماه گذشته، #دزدان_دریایی در سواحل شاخ آفریقا، بهویژه در نزدیکی سواحل سومالی فعالیتشان را آغاز کردند.
♨️ کشتی فلهبر «روئن» ۲۳ آذر ۱۴۰۲ با پرچم کشور مالت ربوده شد.🇲🇹
این اتفاق، نگرانیها را در مورد ظهور مجدد دزدان دریایی در سواحل سومالی برانگیخت.
♨️ دزدان دریایی از بحرانهای سیاسی و امنیتی در سومالی و منطقه شاخ آفریقا، برای افزایش فعالیت خود، استفاده کردهاند.
♨️ #دزدان_دریایی_سومالی عمدتاً برای ربودن کشتیها با استفاده از کشتی ماهیگیری و سلاحهای کوچک وارد عمل میشوند.
💢 دزدان دریایی از آذر تا بهمنماه ۱۴۰۲، حداقل ۱۴ عملیات در منطقه شاخ آفریقا انجام دادهاند.
🔻ادامه مطلب در کانال #مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
👇👇👇👇👇
✅ @AfricanSecurityStudies
#بحران_امنیتی_در_منطقه_شاخ_آفریقا
#بحران_امنیتی_سومالی
#بحران_امنیت_کشتیرانی
♦️دلایل از سرگیری عملیات دزدان دریایی در سواحل سومالی🏴☠🇸🇴
1⃣ نارضایتی از صید غیرقانونی کشتیهای خارجی:
ماهیگیری و صید غیرقانونی توسط کشتیهای خارجی، از سال ۲۰۱۰، موجب کاهش درآمد ماهیگیران محلی شده است. به همین دلیل آنها برای تأمین هزینههای خود به دزدی دریایی متوسل شدهاند.
2⃣ سوء استفاده دزدان دریایی از خلاء امنیتی بوجود آمده در ایالت پانتلند سومالی:
🔸انتخابات محلی که در بهمن ۱۴۰۱ در #ایالت_پانتلند_سومالی برگزار شد، ممکن است انگیزه موقتی برای حملات مجدد دزدان دریایی باشد.
🔸 نیروهای امنیتی برای نظارت بر انتخابات در داخل کشور از اماکن امنیتی ساحلی خارج شده بودند، بنابراین خلاء امنیتی در سواحل منطقه ایجاد شده بود.
3⃣ مشارکت دزدان دریایی با گروه الشباب:
🔺 دزدان دریایی با #گروه_الشباب مشارکت آشکاری دارند. گزارشها حاکی از آن است که این گروه مسلح در ازای دریافت باج و سهم از کشتیهای ربوده شده، از دزدان دریایی محافظت میکنند.
🔺 الشباب به طور رسمی اتحاد خود با دزدان دریایی را تأیید نکرده است.
🔺گروه الشباب، ۳۰ درصد از ارزش مادی اموال کشتی ربوده شده را از دزدان دریایی مصادره میکنند.
#بحران_امنیتی_در_منطقه_شاخ_آفریقا
#بحران_امنیتی_سومالی
#بحران_امنیت_کشتیرانی
✅ @AfricanSecurityStudies
🔰 برکناری رئیس شرکت برق گینه کوناکری پس از قطعیهای مکرر🇬🇳
💢 روز شنبه، ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ قطعی مکرر برق باعث اعتراضات مردمی #گینه_کوناکری شد، مقامات نظامی این کشور نیز رئیس شرکت ملی برق را برکنار کردند.
♨️ مدیرکل شرکت برق گینه، لایه سکو کامارا، و دو معاونش با امضای #ژنرال_مامادی_دومبویا، رئیس حکومت نظامی گینه، برکنار شدند.
♨️ مدیرکل شرکت ملی نفت (سوناپ)، آمادو دومبویا و معاونش نیز طی حکمی جداگانه برکنار شدند.
✅ نکته قابل توجه، برکناری و عزل مسئولان پس از قطعی برق بدون هیچ تسامحی در این کشور صورت گرفت.
♨️ نخست وزیر جدید (آمادو اوری باه) در این باره گفته است: «کسانی که مسئول این وضعیت هستند و کوتاهی در وظیفه داشتهاند، باید مسئولیت کارشان را بر عهده بگیرند.
⚡️شرکت برق گینه کوناکری، قطعی برق را ناشی از حادثهای در یک تیربرق فشار قوی اعلام کرد.
💢 گینه از کمبود سوخت و قطعی مکرر برق رنج میبرد. این کشور در یک بحران سیاسی فرو رفته است. طبق گفته نخست وزیر این کشور، ارتش تا سال ۲۰۲۵ در رأس امور خواهد بود.
#بحران_برق
#بحران_برق_گینه_کوناکری
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
✅ @AfricanSecurityStudies
🔰 همکاری مشترک امنیتی لیبی با کشور مالی برای مبارزه با تروریسم و گسترش روابط سیاسی میان دو کشور🇱🇾 ↔️ 🇲🇱
🔸 ٢٥ اسفند ۱۴۰۲ در حاشیه نشست اتحادیه کشورهای آفریقایی، #محمد_عیسی معاون وزیر امور خارجه دولت وحدت ملی لیبی با #آسیمی_گویتا، رئیس جمهور مالی دیدار کردند. این گفتگوها درباره #پروندههای_امنیتی و #مبارزه_با_تروریسم صورت گرفت.
🔸#محمد_عیسی معاون وزیر امور خارجه لیبی همچنین با #عبدالله_دیوپ وزیر امور خارجه مالی دیدار و بر #تقویت_روابط_سیاسی دو کشور تاکید کرد.
🔸بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه لیبی، دو طرف در مورد روابط دوجانبه بین دو کشور و راههای تقویت آن گفتگو کردند.
💢 کشور #جمهوری_مالی در برقراری امنیت #منطقه_ساحل_آفریقا، نقش بسزایی دارد. اگر ارتش این کشور بتواند با تروریسم فعال در منطقه (#داعش و #جماعة_نصرة_الاسلام_و_المسلمین) مقابله کند، دامنه و گسترش فعالیت گروههای تروریستی به کشورهای همسایه نیز کشیده نخواهد شد.
#بحران_امنیتی
#بحران_در_مالی
#بحران_در_لیبی
#مرکز_مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا
✅ @AfricanSecurityStudies
🔰 روز پیروزی الجزایر بر اشغالگری فرانسه 🇩🇿
💢 امروز #۱۹_مارس، (۲۹ اسفند ۱۴۰۲)، الجزایر شصت و دومین سالگرد روز پیروزی بر فرانسه را گرامی خواهد داشت.
✅ #مردم_الجزایر در این روز گام مهمی در راستای استقلال کشورشان از #اشغالگری_فرانسه برداشتند.
ادامه مطلب در کانال #مطالعات_بحران_و_امنیت_آفریقا 👇👇👇👇
✅ @AfricanSecurityStudies
#بحران_اشغالگری_فرانسه
#پایان_اشغالگری_فرانسه
#امنیت_در_الجزایر