#نهج_البلاغه
🍂 حکمت ١١:
إِذَا قَدَرْتَ عَلَى عَدُوِّكَ، فَاجْعَلِ الْعَفْوَ عَنْهُ شُكْراً لِلْقُدْرَةِ عَلَيْهِ.
⚡️ترجمه : چون بر دشمن ظفر يافتى، عفو و گذشت را شكرانه پيروزيت قرار ده.
✨عفو و گذشت در زمانی که انسان قدرت بر انتقام داره، خیلی ارزشمنده.
🔴 یکی از آثار و برکات مهمش عفو اینه که در بسیارى از موارد شخص خطاکار منقلب شده و عداوتش تبدیل به دوستى صمیمانه اى مى شه که نمونه هاش در تاریخ زیاده.
☘️فایده دیگر عفو در زمان قدرت، اینه که ظرفیت انسان بالا رفته و می تونه بر نفسش غلبه کند و عاقلانه رفتار کنه،
و نیز موجب تنبه و عبرت گرفتن شخص خطاکار هم میشه.
❌ البته این دستور یک استثناى مهم داره و آن اینکه در جایی که دشمن عفو را نشانه ضعف ببینه یا سبب جسارت و ادامه خصومت او بشه، عفو کردن غلط و شبیه ترحم بر پلنگ تیزدندانه.
در این موارد هیچ عقل سلیمی عفو را فضیلت نمى شمره، بلکه نوعى بى تدبیرى و رضایت به ادامه خشونت محسوب مى شه.
🆔 @AhkamStekhare
🍃#يک_آیه🍃
🔸 سوره هود، آیه ۴٨:
قِيلَ يَا نُوحُ اهْبِطْ بِسَلاَمٍ مِّنَّا و َبَركَاتٍ عَلَيْكَ وَعَلَي أُمَمٍ مِّمَّن مَّعَكَ وَأُمَمٌ سَنُمَتِّعُهُمْ ثُمَّ يَمَسُّهُم مِّنَّا عَذَابٌ أَلِيمٌ
⚡️ ترجمه:
به نوح خطاب شد: اكنون با سلامى از جانب ما و بركاتى برتو و بر تمام امّت هايى كه با تو هستند، فرود آى، و بزودى امّت هايى از نسل همين نجات يافتگان را از نعمت ها برخوردار خواهيم ساخت،
امّا سپس به خاطر غفلت و كفر و گناه، عذابى دردناك از طرف ما به آنان خواهد رسيد.
💥توضیح آیه :
زندگانى پس از آن سيل فراگير، با دوخطر عمده روبرو بود، يكى آلودگى ها و باتلاقى بودن زمين كه با كلمه ى «سلام» و وعده ى سلامتى بر طرف شد و ديگر نابودى انواع گياهان كه با وعده «بركات» تأمين گرديد.
🍁 اين سنّت خداوندى است كه اول نعمت و مهلت مى دهد، سپس به پاداش يا كيفر مى رساند.
🆔 @AhkamStekhare
🌺#نهج_البلاغه
✨ فلَمْ يَبْقَ مِنْها اِلاّ سَمَلَةٌ كَسَمَلَةِ الاِْداوَةِ، اَوْجُرْعَةٌ كَجُرْعَةِ الْمَقْلَةِ، لَوْ تَمَزَّزَها الصَّدْيانُ لَمْ يَنْقَعْ. فاَزْمِعُوا عِبادَاللّهِ الرَّحيلَ عَنْ هذِهِ الدّارِ، الْمَقْدُورِ عَلى اَهْلِها الزَّوالُ.
🔹و (دنیا) بیش از ته مانده ظرف آب ریخته شده از آن باقی نمانده است، یا جرعه ای آب که با آن عطش تشنگان دنیا فرو نخواهند نشست.
#خطبه_۵2
🆔 @AhkamStekhare
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
⬅حکایت جالب یکی از یاران امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
📽استاد #عالی
💐 تا نیایی گره از کار بشر وا نشود
درد ما جز به ظهور تو مداوا نشود 💐
#تعجیل_در_فرج_مولایمان_صلوات
🆔 @AhkamStekhare
#احکام_نماز
#احکام_وقت_نماز
✅در همه نمازها تا وقتی که به اندازه یک رکعت از وقت باقی مونده همچنان نماز قضا نیست، یعنی مثلا در نماز عصر اگر فقط بتونیم یک رکعت رو قبل از اذان مغرب بخونیم و سه رکعتش بیفته بعد از اذان بازم نماز قضا نیست.
نکته1️⃣: اگر شک داریم که به اندازه یک رکعت از وقت مونده یا نه، میتونیم نماز رو به نیت «ما فی الذمه» (یعنی هرچی که به گردنمه) انجام بدیم.
نکته2️⃣: تا اذان مغرب
🔸اگر کمتر از یک رکعت از وقت مونده: ظهر و عصر هر دو قضا شده.
🔸اگر به اندازه ۱یا ۲ یا ۳ یا ۴ رکعت از وقت مونده: اول نماز عصر رو (به نیت ادا) میخونیم و بعد نماز ظهر رو قضا میکنیم.
🔸اگر به اندازه ۵ رکعت یا بیشتر از وقت مونده: اول نماز ظهر و بعد عصر و هر دو رو به نیت ادا میخونیم.
(نکته: بعضی از مراجع تقلید پایان وقت نماز عصر رو غروب آفتاب میدونن نه اذان مغرب)
نکته3️⃣: برای نماز مغرب و عشا هم
تا نیمه شب دقیقا مثل نکته قبل عمل میکنیم.
نکته4️⃣: به نظر بیشتر مراجع، اگر تا نیمه شب نماز مغرب و عشاء خونده نشه، باید تا قبل از اذان صبح اونا رو به نیت «ما فی الذمه» (یعنی هرچی که به گردنمه) خوند.
👈البته بعضی از مراجع (مثل آیت الله سیستانی، مکارم و...) برای کسیکه عذری (مثل فراموشی،خواب،حیض و...) داشته، وقت نماز مغرب و عشاء رو تا اذان صبح میدونن.
نکته5️⃣: اینایی که گفته شد؛ نظر بیشتر مراجع تقلید بود، اما چون تفاوت فتوای بقیه مراجع (مثل آیتالله صافی و...) معمولا بهصورت احتیاط واجبه، مقلدین ایشون هم میتونن به همین نظری که گفتیم رجوع و عمل کنن.
نکته6️⃣: تا جایی که میشه باید همه نماز رو در داخل وقت خوند و جلوی قضا شدن اون رو گرفت، پس اگر میشه با حذف مستحباتی (مثل قنوت و اذان و اقامه و...) یا حتی با تیمم به جای وضو یک رکعت رو در وقت خوند حتما این کار رو کنید.
نکته7️⃣: درسته که كسى كه به اندازه خوندن يك ركعت از نماز وقت داره، بايد نماز رو به نيت ادا بخونه و نمازش قضا نیست. ولى نبايد عمداً نماز رو تا اين وقت تاخير انداخت.
🔺رساله همه مراجع، بخش وقت نماز
🆔 @AhkamStekhare
آیا خوردن خوراکی های خارجی مانند پاستیل که در تولید آنها ژلاتین حیوانی به کار رفته است، اشکال دارد؟
✅ ج: حلیت و حرمت ژلاتین بستگی به موادی دارد که از آنها تهیه می شود؛ اگر ژلاتین گیاهی باشد، حلال است، اما اگر حیوانی باشد، در صورتی که از اجزاء حیوان حرام گوشت یا از پوست حلال گوشت که ذبح شرعی نشده است، باشد، حرام است و اگر از استخوان حلال گوشتی که ذبح شرعی شده است، باشد، حلال است ـ اگر ذبح شرعی نشده باشد، در صورت تطهیر استخوان حلال است ـ، در هر صورت اگر معلوم نباشد ژلاتین مورد مصرف از نوع حلال است یا حرام، مصرف آن اشکال ندارد.
@AhkamStekhare
8.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
استاد تراشیون
چرا برای دختر خانم خواستگار نمیاد؟
.
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
@AhkamStekhare