✂️ برشی از یک کتاب
#جُرم_یزید
در میان ما هنگامی که بخواهند از جُرم یزید سخن بگویند ، بیشتر از «فسق و فجور» او می گویند ، نه «ظلم و جور» او . بعضی به دلیل نداشتن بینش سیاسی فقط میمون بازی و سگبازی و میگساری یزید را می بینند و از میان جرمهای او به همین موارد اکتفا می کنند . حال اینکه بدتر از فسق یزید ، ظلم او بود . وی مخالفان را بر نمی تابید و آنان را مجبور می کرد تا بیعت کنند و یا تن به مرگ دهند . او به ابن زیاد دستور داده بود که به هر کس بدگمان شدی ، زندانی اش کن ، و هر که را متهم است بکش : وَاحْبِس عَلَی الظِّنَّةِ و اقْتُلْ عَلَی التُّهمةِ . همین شیوه استبدادی یزید بود که قاتل امام حسین شد و هزاران بار بدتر از میمون بازی و سگبازی و شرابخواری بود .
📚 حقیقت عاشورا ، محمد اسفندیاری ، ص ۵۴
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
برشی از یک کتاب
✂️ برشی از یک کتاب
#بی_اطلاعی_عامل_گمراهی
برای اینکه بدانیم بی اطلاعی از پیشنهادهای امام حسین برای جلوگیری از جنگ چقدر گمراه کننده است ، یادآور می شویم که پس از شهادت آن حضرت گروهی از شیعیان به تصور اینکه روش امام حسن و امام حسین با یکدیگر ناسازگار است ، از مذهب خویش برگشتند و به اهل سنت گرویدند .نوبختی در فرق الشیعه و سعد بن عبدالله اشعری در المقالات و الفرق می نویسد : هنگامی که امام حسین کشته شد ، گروهی از اصحاب سرگردان شدند و گفتند میان روش او و برادرش اختلاف است . زیرا امام حسن با اصحابی بسیار و قدرتی که داشت با معاویه آشتی کرد ، ولی امام حسین با وجود اندک بودن اصحابش و ناتوانی آنان ، به جنگ با یزید ، که یارانی بسیار داشت ، برخاست تا خودش و همراهانش کشته شدند . امام حسین در پرهیز از جنگ ، و نیز صلح با یزید ، معذورتر از امام حسن در صلح با معاویه بود . اگر جهاد امام حسین علیه یزید درست بود ، پس کناره گیری امام حسن و پرهیزش از جهاد علیه معاویه ، با داشتن یاران بسیار ، نادرست بود . بدین ترتیب ، گروهی از شیعیان در امامت آن دو تردید کردند و از عقیده خود برگشتند و به مذهب عموم مردم گرویدند .
📚 حقیقت عاشورا ، محمد اسفندیاری ، ص ۱۱۵
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
📚 عُدَةُ الداعی ، ص ۶۶
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
سلام علیکم و رحمه الله ✋
کانال ✂️برشی از یک کتاب ، مجدداً در نرم افزار تلگرام راه اندازی شد ، برای پیوستن به کانال در تلگرام لینک پائین را انتخاب نمائید . 👇
https://t.me/joinchat/zZ7AAbxPaGIwYjI0
✂️ برشی از یک کتاب
#چرا_امام_به_کوفه_رفت
متاسفانه اغلب ذهنها به این طرف متمایل شده است که چرا امام می خواست به کوفه برود ، ولی از این نکته غفلت می کنند که اگر نمی رفت ، با چون و چراهای بیشتری مواجه بود . عیب تاریخنگاران ما این است که با یکسونگری ، از تاریخ فقط یک سئوال می کنند ، نه اینکه آن را سئوال پیچ کنند تا جوابهایی دیگر بیابند . در رفتن امام حسین به کوفه سه فرض قابل تصور بود :
۱. کشته می شد ۲ . از کشته شدن نجات می یافت ۳ . پیروز می شد . با هر یک از این سه فرض ، صلاح در رفتن به کوفه بود ؛ حتی با فرض کشته شدن . زیرا آن حضرت در مکه و مدینه هم که می ماند ، کشته می شد ؛ ضمن اینکه حرمت حرم پیامبر و خانه خدا هتک می گردید و امام بدین راضی نبود . بنابراین کسانی که می گویند امام حسین در ارزیابی قدرتش اشتباه کرد که به طرف کوفه رفت ( مانند ابن خلدون و برخی دیگر از اهل سنت ) و کسانی که می گویند کار امام حسین فوق عقلانی بود و از سر عشق (مانند مطهری و برخی دیگر از شیعیان) ، هر دو اشتباه میکنند . ایشان تاریخ را تجزیه نکرده ، تحلیل می کنند و نیز آن را از آخر به اول می خوانند .
📚 حقیقت عاشورا ، محمد اسفندیاری ، ص ۱۶۰
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#درسی_از_عاشورا
یکی از مهمترین درسهایی که از تاریخ عاشورا فرا می گیریم ، این است که هیچ حکومتی از انحراف بیمه نیست . هر حکومت عادلانه ای ممکن است پس از چندی ، دیر یا زود به انحراف گراید و ضمن حفظ ظاهر ، به ضد خود تبدیل شود . از حکومت پیامبر فقط چند دهه نگذشته بود که حکومت معاویه سر برآورد و سپس به حکومت یزید فاجر و جائر رسید و فاجعه عاشورا پیش آمد . اینکه گفته اند «انقلاب ، فرزندان خود را می خورد» ، شاید منظور این است که چه بسا انقلابها هم ، که برای بهسازی امور است ، به ارتجاع گراید و همان فرزندان خود را قربانی کند .
📚 حقیقت عاشورا ، محمد اسفندیاری ، ص ۲۵۳
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
#حرف_حساب
نشانۀ ایمان آن است که گفتن راست را در آنجا که به زیان تو است ، بر گفتن دروغ که به سود تو تمام می شود ؛ ترجیح دهی .
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#عاشورای_مصیبت
راست اینکه شیعه از عاشورا ، چنانکه باید ، استفاده نکرد و آن را سرمشق خویش نساخت و به این اهرم برای مبارزه با حکومتهای ستمگر دست نینداخت و از این انرژی برای ستم ستیزی بهره نبرد و آن را بیشتر دستمایۀ عزاداری ساخت . حال اینکه اگر عاشورا ، آری فقط عاشورا ، الگو می شد ، حکومتهای ستمگر در سرزمینهای اسلامی برجای نمی ماندند . عاشورای حماسه ، در عاشوراهای تاریخ ، به عاشورای مصیبت مبدل گشت و از آن همه حماسه ، دسته های عزاداری و مجالس روضه خوانی و خیل مداحان برآمد . گویا امام حسین به هدف عزاداری برای خویش قیام کرده بود و خود را به کشتن داد تا اُمتی را بگریاند و عزادار کند ؛ همین و دیگر هیچ .
نه اینکه در عاشورا مصیبت نیست ، بلکه سخن در این است که عاشورا فقط مصیبت نیست و تبدیل آن حماسه به مصیبتِ فقط ، غلط است . بدتر اینکه همان مجلسهای مصیبت به تحریفات و خرافات و بدعتهایی ، مانند قمه زنی و قفل زنی ، آلوده گردید ؛ بدعتهایی که هیچ ربطی به عزاداری ندارد .
📚 حقیقت عاشورا ، محمد اسفندیاری ، ص ۲۹۷
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed