✂️ برشی از یک کتاب
خشم بدون توهین
دکتر جینات در مورد «خشم بدون توهین» صحبت کرد ، او این مطلب را مشخص کرد که لزومی ندارد والدین همیشه با صبر و حوصله باشند . او به این موضوع اشاره کرد که چقدر مفید است که گاهی پدر و مادر عصبانیت خود را ابراز کنند البته تا جایی که به کودک #توهین روا ندارند . در حقیقت خشم واقعی ما یکی از بهترین شیوه ها برای تغییر دادن رفتارهاست ...
از کلماتی استفاده میکنیم که توصیف میکنند ، به #شخصیت حمله نمیکنیم . مثلاً اگر اتاق نامرتب کودکی ، والدینش را ناراحت میکند ، والدین باید احساس واقعی خود را ابراز کنند ، اما نه با توهین و متهم کردن ، نه با : « چرا تو این قدر شلخته ای ! » نه با : « تو هرگز از وسایلت مواظبت نمیکنی ! تا به حال هر چه برایت خریده ام خراب کرده ای » . امکان دارد با چنین کلماتی ، کودک اتاقش را مرتب کند ، اما روحیۀ رنجش از والدین و احساسی نامطبوع در مورد خودش همواره برای او باقی خواهد ماند . مسئله این است که والدین این احساس عصبانیت را طوری ابراز کنند که در عین حال به کودک کمک کند . پدر و مادر می توانند توصیف کنند ، می توانند بگویند : « ظاهر این اتاق برای من خوشایند نیست ! » یا : « دارم چیزی می بینم که خیلی مرا عصبانی میکند ، جای لباس و کتاب و اسباب بازی ، داخل گنجه و کمد است » یا : « وقتی میبینم همه چیز روی زمین ریخته خیلی عصبانی می شوم ! دلم میخواهد پنجره را باز کنم و همه چیز را بیرون بریزم ! »
📚 کودک ، خانواده ، انسان ، ادل فیبر ، ص ۱۸
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
دین خدا در واقع یک #حقیقت است ، نه صرف اسم ، و مردم وقتی از آن برخوردار می شوند که به راستی متلّبس بدین و متّصف به دینداری باشند ، و صرف اینکه خود را #متدین نام بگذارند آن منافع را به ایشان عاید نمی سازد .
📚 المیزان ، جلد ۴ ، سید محمد حسین طباطبایی ، ص ۱۱۲
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#ضرورت_نقد
نمی توان به نام مقابله با نقدهای مُخرب از ظهور و بروز نقدهای سازنده با لطایف الحیلی خودداری کرد . باید شرایط سیاسی و اجتماعی و روانی جامعه به گونه ای باشد که احساس امنیت لازم برای طرح آرا و نظرات و نقدها برای آحاد و اقشار مختلف جامعه وجود داشته باشد ...
نباید با توجیهات مختلف و تفاسیر غلط از نظام ولایی ، انسان و جامعهٔ ساکت ، صامت ، راکد و خمود را مظهر انسان و جامعهٔ مطلوب و اصطلاحاً ولایتمدار بدانیم و از وجه پرسشگری و نقادی و اعتراض و فریاد انسان و جامعهٔ مطلوب غافل شویم . چگونه می توان جامعهٔ بیدار و آگاه به حقوق حقهٔ خود را با سکوت و طبعاً یأس پیوند داد . جامعه اگر اُمید می خواهد باید به استقبال فریاد و اعتراض و نقادی برود و اگر طالب یأس و نومیدی است باید پذیرای سکوت و خمودگی باشد ، چون اُمید با فریاد و یأس با سکوت همراه و عجین است .
📚 انقلاب اسلامی و مبانی بازتولید آن ، عماد افروغ ، ص ۱۴۸
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
حق او با گریهی تنها نمیگردد ادا
پیر کن ما را خدایا در عزای فاطمه...
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
May 11
✂️ برشی از یک کتاب
تضاد نیازها
در مورد تضادِ نیازها ، هر بار من چیزی در مورد نیاز بچه ها می شنوم از خودم سئوال می کنم : « آیا این نیاز اوست یا چیزی است که او می خواهد ؟ » تشخیص بین این دو ساده نیست . یک کودک نیازهای بی شماری دارد که باید برآورده شود . اما خواسته هایش یک چاه بدون ته هستند . مثلاً او دوست دارد نزد والدینش بخوابد ، اما نیاز او این است که در تخت خودش بخوابد . در ایام عید همه اسباب بازی ها را به عنوان عیدی می طلبد ، اما فقط به یکی دو تای آنها نیاز دارد .
📚 کودک ، خانواده ، انسان ، ادل فیبر ، ص ۱۶۹
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#ابرقدرتی
دیگر هیچ کشوری نمی تواند مدعی ابرقدرتی باشد . دیگر قدرت یک مرکز سرزمینی نداشته و بر مرزهای ثابتی تکیه ندارد ، بلکه قدرت و اقتصاد حالتی نامتمرکز ، بی سرزمین و سیال دارند که تمامی فضاهای جهان را در مرزهای باز و پیوسته در حال گسترش خود جذب و هضم می کنند که از طریق شبکه های درهم تنیده فرماندهی ، به مدیریت هویتهای دوگانه ، سلسله مراتب ناپایدار ، مبادلات متکثر می پردازند . رنگ های ملی متمایز ، در رنگین کمان جهانی درهم ادغام و مخلوط می شوند .
📚 امپراتوری آنتونیو نگری و مایکل هارت ، ص ۱۷
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#شاه_رفت
پس از رفتن شاه و برقراری رژیم جمهوری اسلامی ، بسیاری از تحصیل کردگان و روشنفکران ، بخصوص ایرانیانی که به عناوین مختلف به کشورهای غربی و بخصوص آمریکا مهاجرت کردند ، در تحلیلهای مربوط به سقوط رژیم سلطنت و پیروزی انقلاب و ایجاد جمهوری اسلامی ، همان نغمه پیشین را ، مبنی بر اینکه هیچ نوع تغییر و تحولی در ایران بدون خواسته و نظر خارجیان انجام شدنی نیست ، ساز کردند و رفتن شاه و تغییر رژیم ایران را ، طرح و نقشه از پیش تهیه شده انگلیس و آمریکا دانستند و این فکر پوچ و بی محتوا را در میان عوام الناس تبلیغ کردند .
اشرف پهلوی ، خواهر شاه در یک مصاحبه رادیویی گفت : من مطمئن هستم که ملاها تنها نبودند . این حرکت هماهنگ شده ای بود که خارجیان نیز در آن دست داشتند . همین وضع درباره پدرم صدق می کند . با برادرم نیز به همین منوال عمل کردند . بیگانگان می دیدند که ایران دارد خیلی قدرتمند می شود ... ده سال دیگر ، ایران ژاپن دیگری می شد ، آنها نمی توانستند ژاپن دیگری را در آسیا تحمل کنند .
برای اشرف و بسیاری دیگر ، القاء این اندیشه بین مردم ، که انقلاب ایران ساخته و پرداخته بیگانگان می باشد ، آسانتر است از اینکه درصدد درک و علل فروپاشی رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب برآیند ، دوستان و دشمنان واقعی خود را بشناسند ، و میلیونها مردم ایران را تحقیر نکنند .
اگر باور داشته باشیم که بیگانگان در تعیین سرنوشت ما ، و تغییر رژیم ایران دست داشته اند و بنا بر گفته اشرف قدرتمند شدن ایران به زیان خارجیان بود و سقوط شاه ، در راستای منافع آنها قرار داشت ، بلافاصله این سئوال مطرح می شود که غرب با ساقط کردن رژیمی که از جنبه های اقتصادی ، سیاسی و نظامی با آن وابستگی تام و تمام داشت و متحد نیروی نظامی و سیاسی و حافظ منافع استراتژیکی او ، در خاورمیانه و خلیج فارس بود ، چه سودی می برد و با حذف شاه و برقراری نظام جمهوری اسلامی چه نتیجه ای به دست می آورد ؟
پاسخ این سوال را می توان به آسانی ، با بررسی پیامد های بعد از پیروزی انقلاب و نتایج درازمدت آن بر منافع غرب و ایالات متحده آمریکا به دست آورد ؛ خارج شدن ایران از جرگه متحدین آمریکا ، قطع روابط سیاسی ، اقتصادی و نظامی با آن کشور ، برچیده شدن پایگاه های اطلاعاتی آمریکا از شمال ایران ، گروگانگیری ، درگیری نظامی در خلیج فارس... اهم نتایج سقوط شاه و برقراری رژیم جمهوری اسلامی بود .
سایروس ونس وزیر خارجه دولت کارتر می گوید : « خارج شدن ایران از جرگه متحدین آمریکا و اداره کشور به وسیله رژیمی که دوست ما نیست ، به منافع سیاسی ، امنیتی و استراتژیکی ما ، در جنوب غربی آسیا ، سخت لطمه وارد ساخت ...»
📚 تاریخ سیاسی ۲۵ ساله ایران ، سرهنگ غلامرضا نجاتی ، صص ۴۹۱ و ۴۹۲
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
#معرفی_کتاب
تاریخ سیاسی بیست و پنج ساله ایران
نویسنده : سرهنگ غلامرضا نجاتی
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
برشی از یک کتاب
#معرفی_کتاب تاریخ سیاسی بیست و پنج ساله ایران نویسنده : سرهنگ غلامرضا نجاتی 🔰 کانال برشی از یک کتا
📚 معرفی کتاب
(به مناسبت دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ایران )
پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ بسیاری از ناظران سیاسی و دست اندرکاران سیاست را حیرت زده و مبهوت ساخت . اگر این تحول را نقطه عطف تاریخ معاصر جهان به شمار آوریم سخن به گزاف نگفتهایم ... بررسی روند فروپاشی رژیم شاه و عبرت آموزی از آن ، مستلزم گزارش دقیق و غیر مغرضانهٔ تاریخ حکومت رژیم پهلوی است . تاریخ ظهور و سقوط رژیم پهلوی دست کم در فاصله زمانی از کودتای ۱۳۳۲ تا انقلاب ، دارای فرازهای متفاوتی است که بررسی دقیق آنها ، نسل معاصر و آیندگان را چراغی روشن برای پیمودن مسیر آینده بدست خواهد داد . بدین ترتیب گزارش دقیق و درست وقایع این دوران ، خدمتی است بزرگ به آگاهی و آزادی نسل آینده . اما متأسفانه اغلب کسانی که برای نگارش و گزارش تاریخ این برهه از زمان ، دست به قلم برده اند انگیزه های مختلفی داشته اند که خود موجبات تحریف تاریخ را فراهم آورده است ؛ عده ای از این گزارشگران بیشتر در اندیشه تبرئه خود بوده اند تا نقل درست وقایع ...
در چنین شرایطی ، نوشتن کتابی محققانه ، منصفانه و بدور از همه آن آلودگیها ، در مورد تاریخ سیاسی ایران از کودتا تا انقلاب ، که شامل حساسترین دوران سرخوردگی از جنبش ملی ، تحولات منجر به قیام ۱۵ خرداد و بالاخره بروز اولین جرقه های انقلاب اسلامی تا پیروزی آن می باشد ، کاری بسیار بزرگ و در عین حال کاملاً ضروری است که تنها از عهده نویسندگانی بی غرض و توانمند ، ساخته است .
کتاب تاریخ سیاسی بیست و پنج ساله ایران اثر سرهنگ غلامرضا نجاتی از جمله کتابهایی محسوب میشه که مختصات و ویژگی های یاد شده در بالا رو به همراه داره ، سرهنگ غلامرضا نجاتی اولین تجربه آشکار سیاسی خودش رو با قبول سمت وکیل مدافعی آیت الله طالقانی در دادگاه نظامی ، به سالهای ۱۳۴۲_۱۳۴۳ آغاز کرده و بعد از آن اقدام به تألیف و ترجمه کتابهای متعدد در مورد انقلابها و جنبشهای ملتهای محروم نظیر جنگ ویتنام ، جنگ اعراب و اسرائیل و ... پرداخته . خواندن این کتاب( ۲ جلدی) را به همه علاقه مندان به حوزه تاریخ معاصر پیشنهاد میکنم .
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
انقلاب اسلامی یا جمهوری اسلامی ؟!
مهمترین وظیفه ما برای حفظ جمهوری اسلامی ، در گام اول #فهم_انقلاب_اسلامی و دلالت های مربوط به فلسفه سیاسی آن و در گام دوم توجه به #نقد_درون_گفتمانی برای جلوگیری از آسیب ها و آفات ناشی از سیاست ها و رفتار های غیر منطبق با آرمان های این انقلاب است . امروز باید به این درجه از پختگی رسیده باشیم که میان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی تفاوت قائل شویم و آن ها را خلط نکنیم . باید از انقلاب اسلامی به عنوان #محک و #معیار داوری و ملاک نقد استفاده کنیم و این محک را تراز سیاست ها و رفتارهای قابل مشاهده در جمهوری اسلامی قرار دهیم و در برابر تعارض ها و ناهم خوانی ها تن به سکوت ، توجیه ، تطهیر و حتی تقدیس ندهیم . چرا در عرصه اقتصاد ، سیاست و فرهنگ در کشور شاهد الگوهایی بودیم که ما را از جوهره و ماهیت و قابلیت ها ، ظرفیت ها و آرمان های انقلاب دور کرد ؟ چرا در کشور شاهد عمل گرایی و اباحه گرایی دولتی بودیم ، چرا شاهد این بودیم که عملاً امکانات و فرصت های دولتی در اختیار منش لیبرال و سکولار تنی چند از دولتمردان قرار گرفت ؟ به تحلیل نگارنده ، دلیل عمدهٔ آن به #فقدان_نقد ، به ویژه نقد درون گفتمانی بر می گردد . نقدی که هیچ گاه و با هیچ توجیه و محملی نباید متوقف شود .
📚 انقلاب اسلامی و مبانی بازتولید آن ، عماد افروغ ، ص ۲۸۳ و ۲۸۴
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed