حق ؛ حق است ، هر جا که می خواهد باشد و از هر کسی که می خواهد سر بزند ... ایمان ، کفر ، تقوا و فسق تدوین کننده یک علم نباید ما را وادار کند با تشخیص اینکه آنچه گفته حق است صرفاً به خاطر دشمنی ای که با او داریم ، علم او را دور انداخته از حق اعراض کنیم ، و این خود #تعصبی است #جاهلانه که خدای سبحان آنرا و اهل آن را در کتاب مجیدش و نیز به زبان رسول گرامیش مذمّت فرموده است .
📚 المیزان ، جلد ۵ ، سید محمد حسین طباطبایی ، ص ۴۲۳
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
اسلام طی پنج قرن ، از سال ۸۱ تا ۵۹۷ هجری از لحاظ نیرو ، نظم ، بسط قلمرو ، اخلاق نیک ، تکامل سطح زندگانی ، قوانین منصفانه انسانی و تساهل دینی ، ادبیات ، تحقیق علمی و علوم و طب و فلسفه ، پیشاهنگ جهان بود .
📚 تاریخ تمدن ، ویل دورانت ، جلد ۱۱ ، ص ۳۱۷
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
جامعه انسانیِ اسلامی که قرآن کریم در صدد ساختن آن است ، ناگزیر باید چنان باشد که روابط اقتصادی آن نیز از موازین انسانی و چارچوبهای جهت بخش اسلامی پیروی کند . با چنین نگرشی ، آیا انگیختن مسلمانان به اینکه با برادر خود مواسات کند و بخشی از مال خود را به او ببخشد ، کاری نوظهور است ؟ و آیا می تواند اسلام چنان روا دارد که مثلاً یک نفر خانه ای برای خود بر روی هزار متر زمین و بیشتر بنا کند ، و هیچ در بند مواسات با برادر خویش _ که سر پناهی برای خود و کسانش ندارد _ نباشد ، و به او صد متر زمین ندهد تا این برادر نیز خانه ای برای خود در آن بسازد ، و از دربه دری و سرگشتگی و آنچه خود و کسانش گرفتار آنند بیرون آید ؟
پس بر ما واجب است که خود را فریب ندهیم ....
📚 الحیاة ، محمد رضا حکیمی ، جلد ۵ ص ۱۷۴
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
در سخنان مجاهد علوی بزرگ ، یحیی بن أُمّ الطَّویل مُطْعِمی _ از اصحاب خاص امام علی ابن الحسینِ سجاد _ خطاب به شیعیان آل محمد در کُناسهٔ کوفه ، چنین آمده است : هر کس از برادرانتان نیاز به درخواست کردن از شما پیدا کند ، به او خیانت کرده اید . « مقصود تأکید بر تقدیم مال پیش از درخواست است ، تا نیازداران به درخواست کردن و رو انداختن و خرد شدن احتیاج پیدا نکنند که بخشش پس از سؤال و درخواست ، پاداش همان سؤال و حق همان رو انداختن است نه چیزی دیگر و نه احسان و ادای حقوق برادری .
📚 الحیاة ، محمد رضا حکیمی ، جلد ۵ ، ص ۱۷۲
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
سالروز شهادت دکتر چمران گرامی ...
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#مفسدین
رسول خدا فرمود : دو گروه از اُمت من در هر زمان صالح ( اهل عمل به حق و عدل ) باشند اُمت من صالح می شوند ، و در هر زمان فاسد( دوستدار مال و مقام و دنیاداری ) باشند اُمت من فاسد می شوند . پرسیدند : آن دو گروه کیانند ؟ فرمود : «عالمان و حاکمان» . و کدام فساد بزرگتر از آن است که جانب عدالت فروگذارده شود ، و فریادگران قسط و اجرای آن تنها بمانند ، و در برابر طاغوتان مال و ثروت و فرعون های تکاثر و اتراف و اسراف کسی دم بر نیاورد ؛ و اینان در اینجا و آنجا - با کمال آزادی - به هر گونه تولید و بازرگانی و نرخگذاری ظالمانه و توزیع دلخواه ، و تأسیس شرکت های سود آور و استفاده از پُستها و موقعیتهای شغلی ( یا نسبتها و خویشیها) بپردازند ، و خون مردمان را بمکند ، و استخوان توده ها را خرد کنند . و چنین وضعی سبب شیوع امتیاز خواهی نکوهیده و تبعیض فاحش و تفاوتهای سرسام آور در میان مردمان می شود . و اینها همه باعث رواج ستمگری و استحکام پایگاههای آن خواهد شد . و احکام دین در جامعه هایی که ستم و تبعیض بر آنها فرمانروایی می کند مرده است ( یعنی یه آنها عمل نمی شود ، اگر چه به نام اسلام شعار بدهند ) ، زیرا به تعبیر مولای ما امیرالمومنین: « اجرای عدالت سبب زنده ماندن احکام است » و در این هنگام است که ارکان دین در درون بخشهایی از جامعه ، بخصوص در میان جوانان ... فرو می ریزد .
📚 الحیاة ، محمد رضا حکیمی ، جلد ۵ ، ص ۲۴۴
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#ظواهر_احکام
زندگی واقعی احکام دین ، و گردن نهادن عملیِ توده ها به آن ، در همه گروههای اجتماعی ، جز در محیطهایی تحقق نخواهد یافت که قسط بر آنها حکمفرما باشد ، و با دست عدالت ساخته شده باشد ...
و اما فشار وارد آوردن بر مردم به اینکه بعضی از ظواهر احکام شرعی را در کوچه و بازار مراعات کنند ، با اینکه در اجرای عدالت و قسط ، در همه شئون زندگی و روابط معیشتی ، سهل انگاری حکمفرما باشد ، و کسی در این باره ها امر به معروف و نهی از منکر نکند ، و در احیای کرامت فرودستان و بازگرداندن حقوق محرومان گوناگون به ایشان تسامح در کار باشد ، چیزی است که هیچ اسلام شناس راستین و هیچ اصلاح طلب دوراندیشی که خواستار اصلاح شدن واقعی زندگی مردم باشد ، آن را سودمند نخواهد دید . و اگر غیر از این بود ، خداوند متعال ، هدف از بعثت پیامبران و فرستادن کتابهای آسمانی و آهن را اجرای عدالت و قسط قرار نمی داد ؛ خداوند سبحان چنان می خواست که مردمان به احکام دین او عمل کنند ، و می دانست که راه رسیدن به این هدف ، همه گیر شدن قسط و عدل است در اجتماع و حکومت یافتن عدالت است در زندگی همگان ، و به همین جهت آن را بر همگان واجب ساخت ... و علی ابن ابی طالب می فرماید : « العدلُ حیاةُ الأحکام ، عدل مایه زنده ماندن احکام است » ؛ نه اینکه « وارد آوردن فشار مایه زنده ماندن احکام باشد »
📚 الحیاة ،محمد رضا حکیمی ، گلد ۵ ، ص ۲۶۸
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#بارها گفته ام
بارها گفته ام و باز تکرار میکنم که انسانِ امروز به #شناختِ_علی نیازمند است نه به محبت و عشق به او ، زیرا که عشق و محبت #بدون_شناخت نه تنها هیچ ارزشی ندارد بلکه سرگرم کننده و تخدیر کننده و معطل کننده نیز خواهد بود . کسانی که به نام محبت علی و عشق به مولی ، بدون شناختن مولی و فهم دقیق و درست سخن و راه و #هدف او ، مردم را معطل و سرگردان می کنند ، نه تنها انسانیت و آزادی و عدالت را نابود می کنند بلکه خود این چهره های عزیز را نیز تباه می سازند و شخصیت خود علی را در زیر این تجلیلهای بی ثمر مجهول نگه می دارند و باعث می شوند کسانی که تا آخر عمر در محبت مولی وفادار می مانند ، هرگز از سخن و راهنمایی های او بهره ای نگیرند و متوقف و منحط بمانند و آنهایی هم که کمی آگاه می شوند و با جهان امروز آشنا ، اصولاً این گونه علیِ بی ثمر را و این محبت بی نتیجه را رها کنند و به دنبال شخصیت های دیگر ، الگوهای دیگر ، رهبران دیگر بروند . #عشق و #محبت علی بعد از #شناختن اوست که به عنوان عامل نجات انسانیت می تواند نقش خود را بازی کند .
📚 علی ، علی شریعتی ، ص ۱۳۰
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#عدالت_یا_عبادت
هدف بنیادین دین اسلام ، ساختن «جامعه قرآنی» است و این جامعه ، قائم بر دو شالودۀ «توحید» و «عدل» است و بر بنیاد «قسط محوری» ... پس بنابراین شالودۀ بنیادین ... نمی توان پذیرفت که کسانی از اهل دین ، تنها در بارهٔ امور عبادی تأکید بسیار بورزند ، و به اقدامهایی گسترده دست یازند ، لیکن از کنار #ظلمهای اجتماعی ، عملکردهای #طاغوتان_اقتصادی ، تفاوتهای کمر شکن #قارونی ، محرومیتهای تربیتی و فرهنگی ، فشارهای خردکننده #تورم و #گرانی ، و رنجهای روح فرسای ناداری و کمبودداری ... بسادگی بگذرند ؛ و سقوطهای انسانی و اخلاقی ناشی از ستمهای اقتصادی و معیشتی را نبینند ، و چپاولگری چپاولگران ، و فرصت طلبی فرصت طلبان ، و تصاحب غاصبانهٔ ثروتهای کلان بوسیلۀ « دست و پاداران » را برتابند ؛ و ماهیت روحانی دین را از #نیازهای_طبیعی زندگی مادی جدا شمارند ، و جامعیت دین خدا را مخدوش سازند و به سخنان واقع بینانۀ پیامبر اکرم و امام صادق ( که نماز و روزه به #نان است و عبادت به #تمکن و #تغذیه_درست ) گوش فرا ندهند ... و باید دانست که یادشدگان اگر می فهمند چه می کنند «بیراهه» می روند ، و اگر نمی فهمند ، «راه درست » را می پوشانند . چرا نباید به پیروی از قرآن و اهل بیت ، تأکید بر عدالت نیز مانند تأکید بر «عبادت» مطرح باشد؟ چرا نباید امر به معروف و نهی از منکر دامنه اش اقتصاد و قضاوت را نیز بگیرد و در بازارها و فرصتهای اقتصادی و معاملات خارجی و روابط و مسائل مالی جامعه حضور داشته باشد ؟ در صورتی که اینجاها که یاد شد ، مرکز اصلی امر به معروف و نهی از منکر است .
📚 الحیاة جلد ۵ ، محمد رضا حکیمی، ص ۲۸۹
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed