هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸منظور از تباکی در عزاداری
🔸توصیه ائمه علیهم السلام، به برپایی مجلس عزای حسینی
🔸صحّت کوبیدن سر به محمل، توسط حضرت زینب سلام الله علیها؟!
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "شيوه های عزاداری":
http://mk6.ir/OmWuE
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
نقلهاي تاريخي در مورد حركت امام حسين(ع) به كوفه
✍️ متن اجمالی:
امام حسين(ع) پس از فرستادن مسلم به كوفه، به سمت كوفه حركت كرد. حضرت مسلم بن عقيل، نماینده رسمی امام حسين(ع)، آمادگی مردم کوفه را تأیید کرده بود و دیگر جای تأمل نبود؛ چرا که به طور مطمئن با توجه به نامهها و نامه مسلم، شرایط برای قیام علیه بنی امیّه آماده شده بود. امام در رفتن تسریع کرد، به طوری که در هشتم ذیحجه، یعنی در بحبوحه مراسم حج، با تبدیل عمره تمتع به عمره مفرده عازم عراق گردید. لحظهای تأخیر میتوانست وضع عراق را دگرگون کند. اضافه بر این احتمال ترور امام در مکه وجود داشته و ماندن حضرت در مکه به هیچ صورتی مصلحت نبود. در طول راه فرزدق شاعر به امام(ع) رسيد و گفت: «قلوب مردم با شما و شمشيرهايشان عليه شماست». در بطن الرّمه نامهای توسط قیس بن مسهر به كوفيان نوشت. در منطقه ذات عرق خبر شهادت هانی و مسلم را دريافت كرد. بعد از مدت كوتاهي خبر شهادت قیس بن مسهر و عبدالله بن یقطر، به امام(ع) رسید.
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0412459
هدایت شده از پاسخ به شبهات
گزارش مخالفت و بيعت نکردن امام حسين(ع) با يزيد در تاريخ
✍️ متن اجمالی:
پس از هلاکت معاویه یزید کوشش خود را صرف گرفتن بیعت از مخالفینی کرد که مخالفتشان میتوانست شورشی علیه او برپا کند. یزید به ولید بن عتبة بن ابی سفیان، والی خود در مدینه، نوشت تا به سرعت از عبدالله بن زبیر و حسین بن علی(ع) بیعت بگیرد. مروان، ولید را نیز واداشت تا همان شب در پی آنها فرستاده و اگر بیعت نکردند، همان جا گردنشان را بزند، چرا که به نظر او گذشتن آن شب فرصتی بود تا آنها سر به مخالفت برداشته و مردم را به سوی خود دعوت کنند.
هنگامی که پیامآور والی مدینه نزد امام حسین(ع) آمد، امام متوجه مرگ معاویه گردید. لذا جمعی از یاران و نزدیکان را به طور مسلح همراه خود به قصر آورد تا در صورت وجود خطر، مانع از کشتن امام شوند. امام در برابر درخواست ولید به بیعت با یزید، فرمود که شخصی چون او نمیبایست در خفا بیعت کند؛ بلکه باید در ملأ عام و در مسجد بیعت کند. ولید پذیرفت، اما مروان با جملات تهدیدآمیزی سعی کرد ولید را تحریک بر دستگیری امام کند.
امام نیز با تندی به مروان و در حالی که از اتاق خارج میشد، رو به ولید کرد و فرمود: «ما اهل بیت نبوت، معدن رسالت، محل رفت و آمد ملائکه و جایگاه رحمت هستیم. خداوند با ما آغاز کرده و به ما خاتمه داده است. یزید مردی فاسق و شرابخوار و قاتل نفوس محترم بوده و کسی است که علناً به فسق میپردازد و شخصی چون من با چون او بیعت نخواهم کرد».
در آن مجلس امام پس از اصرار مروان در گرفتن بیعت فرمود: «اگر قرار باشد که یزید سر کار آید باید فاتحه اسلام را خواند». آن حضرت با استدلال به آیه شریفه «تطهیر»، لیاقت اهل بیت(ع) را برای احراز خلافت اظهار کرد. این استدلالی است که امام علي(ع) و فرزندش امام حسن(ع) نیز داشتهاند.
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0412461
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ فلسفه عزاداری برای امام حسین(ع)؟
✍️ پاسخ اجمالی:
برپایی عزاداری، امر و مکتب اهل بیت را زنده می کند. این گونه مجالس شیعیان را متحد و روحیه عدالت طلبی آنها را حفظ می کند. شیعیان با گريه بر مظلوميّت امام حسين(ع)، ایشان را الگو قرار مى دهند و زمينه تطبيق اعمال خود با سيره عملى آن حضرت را فراهم مى سازند. عزاداری برای امام حسین(ع) مصداق تعظیم شعائر الهی و همچنین نوعی ابراز مودّت نسبت به خاندان پیامبر خدا(ص) است. شعیان به توصیه اهل بیت عزاداری می کنند تا یادشان نرود چه اتفاقی و چرا رخ داد؟
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0406268
برگ سبز؛ معارفی، احکامی، اعتقادی و تاریخی (گروه یک طرفه و کانال است)
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ روش ائمه در احیای حماسه عاشورا؟
✍️ پاسخ اجمالی:
امامان اهل بیت(ع) در تلاش براى زنده نگهداشتن یاد امام حسین(ع) از شیوه هاى گوناگونى استفاده مى کردند، از جمله: 1. برپایى مجالس سوگوارى ؛ 2. یادآورى مصایب آن حضرت در مناسبت هاى مختلف؛ 3. گریستن و گریاندن؛ 4. تشویق شاعران به مرثیه سرائی؛ 5. اهمّیّت به تربت امام حسین(ع)؛ 6. اهتمام ویژه به زیارت مرقد امام حسین(ع).
این در حالی است که بنى امیّه و بنى عبّاس با تمام توان، تلاش مى کردند تا قیام امام(ع) و یاران پاکباخته اش به دست فراموشى سپرده شود و مردم از آن سخنى نگویند و حتّى اثرى از قبر آن امام همام به جاى نماند؛ از این رو، برخى از خلفاى عبّاسى بارها به ویران کردن قبر آن حضرت اقدام کردند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0322015
هدایت شده از پاسخ به شبهات
⁉️ عزاداری، فقط بخاطر ثواب!؟
✍️ پاسخ اجمالی:
برخی معتقدند سرّ تاکید ائمه(ع) در برپایی مجلس امام حسین(ع) رسیدن به ثواب و شفاعت ائمه(ع) است.
سستی این تحلیل به خوبی روشن است؛ زیرا فرض ثواب برای عملی، فرع بر وجود حکمت و مصلحت در نفس آن عمل است .
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0322025
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 قیام حسینی قیامی آگاهانه
🔸ارزيابی سفر امام حسين علیه السلام به عراق از لحاظ سياسی
🔸ناسازگاری عقیده به «آگاهی از شهادت»، با نظریه قیام امام حسين علیه السلام برای «تشكيل حكومت»؟!
http://mk6.ir/QnWeG
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 توجيه غلو كنندگان مقام ائمه علیهم السلام نسبت به واقعه كربلا
🔸مشروعیّت قتل حسین بن علی علیهما السلام بنابر شریعت جدّش!
🔸نگاه تاريخ به فضائل، شخصيت و فعاليتهاي امام حسين علیه السلام تا قبل از قيام عاشورا
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "فضائل امام حسين علیه السلام":
http://mk6.ir/NvHrD
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#امام_حسین_علیه_السلام
◼️امام حسین علیه السلام؛ مصداق رحمت واسعه الهی
هر کس به امام حسین علیه السلام متصل شود به دریای بیکران رحمت حق متصل شده است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/EvHuA
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت_روز
#امام_حسین_علیه_السلام
📝واکاوی ابعاد شهادت جانسوز امام حسین علیه السلام از منظر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
ضرورت و اهمیت تبیین ابعاد و زوایای شهادت امام حسین علیه السلام / روشنگری و افشای ماهیت ضد دینی حکومت معاویه و یزید؛ در پرتو شهادت امام حسین علیه السلام / شهادت امام حسین علیه السلام؛ احیای جایگاه دین برای استقرار حاکمیت دینی در سایه نفی سکولاریسم / ...
http://mk6.ir/TyFkR
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
8.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#عهد_اربعینی
در این پویش از مؤمنین دعوت می شود از فرصت چهل روزه عاشورا تا اربعین حسینی دعای عهد را بخوانند و با توجه به پاکی و صفای وجود کودکان خردسال آنها را با خود همراه نمایند تا خداوند نظر عنایتی بفرمایند.
مراحل اجرای طرح
1. علاقه مندان به شرکت در این پویش می توانند با مراجعه به صفحه اختصاصی پویش به نشانی https://landing.makarem.ir مشخصات خود را در کادر مورد نظر درج نمایند تا خادمان حرم سید الشهداء علیه السلام به نیابت از آنها زیارت انجام دهند.
2. روز بعد از ثبت مشخصات، پیام کوتاهی شامل اعلام انجام زیارت نیابتی و لینک تصویر ارسالی شما در قابی که در دستان خادمان حرم سید الشهدا علیه السلام می باشد ارسال خواهد شد.
3. تمامی تصاویر ارسالی در صفحه اینستاگرام #عهد_اربعینی و تصاویر منتخب در صفحه اینستاگرام اصلی پایگاه به نشانی makarem.ir_fa قرار خواهد گرفت.
4. در روز اربعین به قید قرعه هدایای نفیسی به پنج خانواده شرکت کننده در این پویش اهدا خواهد شد.
http://mk6.ir/DuJcB
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir