📌 وفات شهاب الدین اشراقی
🔹 شهاب الدین اشراقی، در ۱۳ رجب ۱۳۴۴ ق در قم، متولد شد. بعد از دبیرستان، وارد حوزه علمیه قم شد. علوم حوزوی را نزد علمای مطرح یاد گرفت. وی و چندی دیگر، از شاگردان دروس خصوصی امام بودند.
▫️او مورد توجه خاص امام قرار گرفت و به شرف دامادى ايشان نائل آمد. بعد از مدتی ساواک تصمیم به تبعید او به نجف می گیرد. اما با مخالفت علما، مجبور به تبعید ایشان به همدان می شوند. بعد از ۶ ماه تبعید، برای معالجات به تهران رفت و در آنجا ساکن شد.
🔸 ایشان پس از پیروزی انقلاب نیز نقش خود را به عنوان مشاوری امین برای امام خمینی ره ایفا کرد. در این زمان، خصوصاً با نیاز به افراد مورد اعتماد برای تصدی پست های حساس لشگری و کشوری، او مسئولیتی بزرگ به دوش داشت.
🔻 از ورود امام به ایران تا سال ۶۰ که آیت الله اشراقی وفات یافت؛ او به صورت غير رسمى مسئولیت دفتر امام را بر عهده داشت. وی که چند بار دچار سکته قلبی شده بود ، سرانجام بر اثر سومین سکته در ۲۱ شهریور ۱۳۶۰ درگذشت و در حرم حضرت معصومه س به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#21شهریور
#شهاب_الدین_اشراقی
✳️ @Akhlagh_Et
زندگی با آیهها
۞«بَلَىٰ قَادِرِينَ عَلَىٰ أَنْ نُسَوِّيَ بَنَانَهُ»
❤️«آری قادریم که (حتّی خطوط سر) انگشتان او را موزون و مرتّب کنیم!»
💌|قیامت۴|
✳️ @Akhlagh_Et
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💔 راه درمان پریشانیهای شدید آخرالزمانی
سخنران استاد شجاعی
✳️ @Akhlagh_Et
🍃🌷🍃
💠روزی شخصی خدمت حضرت علی( علیه السلام )میرود و میگوید یا امیر بنده به علت مشغله زیاد نمیتوانم همه دعاها را بخوانم،چه کنم؟
🔸حضرت علی( علیه السلام )فرمودند:↯
خلاصه تمام ادعیه را به تو میگویم ، هر صبح که بخوانی گویی تمام دعاها را خواندی
❶ (الحمدلله علی کل نعمه)
خدایا شکرت برای هر نعمتی که به من دادی
❷ (و اسئل لله من کل خیر)
و از خداوند میخواهم هر خیر و خوبی را
❸ (و استغفر الله من کل ذنب)
خدایا مرا ببخش برای تمام گناهانم
❹ (واعوذ بالله من کل شر)
خدایا به تو پناه می برم از همه بدی ها
✳️ @Akhlagh_Et
استاد فروغی: عزیزان مبادا از کسانی باشیم که از حیات طیبه انسانی غافل اند و داخل در زمره ظالمان شده و «یحوم حوم نفسه»[1] به دور نفس خویش طواف می کنند.
🔹 نوع بشر، کعبه آمالشان نفسشان است و شبانه روز نفس خود را طواف می کنند.
🔹 اگر انسان نفس خود را کنار بزند حتما پیشرفت داشته و در هر مرحله ای به معرفت جدیدی از حیات خود نائل شده و آثار تازه ای در وجودش یافت می شود.
🔸نمونه بارز این کسب معرفت و پیشرفت را می توان در یاران اباعبدالله الحسین علیه السلام مشاهده کرد که بر نفس خویش غلبه کردند و آن قدر در مراحل تعالي بالا رفتند که با انسان کامل پیوند تام خوردند و خود در زمره انسان های کامل قرار گرفتند در زیارت عاشورا خطاب به اصحاب امام حسین علیه السلام می گوییم:
«السلام علیک و علی الارواح التی حلت بفنائک
سلام بر تو و سلام بر ارواحی که به آستان تو حلول کردند.»
🔹در این فراز از زیارت از شهدای کربلا به روح تعبیر شده است یعنی انسان تا زمانی که روح محض نشود نمی تواند به انسان کامل متصل گردد.
🍃باید که جمله جان شوی تا لایق جانان شوی
چون سوی مستان می روی مستانه شو مستانه شو [2]
🔸اگر این امر لازم نبود و پیوند جسمی و مادی امکان داشت به جای «السلام علیک و علی الارواح التی حلت بفنائک»باید گفته می شد: «السلام علیک و علی الاجساد التی حلت بفنائک»
🔹 پس بی تردید اصحاب حضرت که به ایشان پیوستند همگی روح محض بودند یعنی تمامی شئون عالم بشریت را ترک کرده و از آن فاصله گرفته؛ همه توجهشان مبذول وجود مقدس امام حسین علیه السلام بود.
🍃در پرده ی حجاب بود از وصال شمع
پروانه تا نمی شود از بال و پر جدا[3]
🔸 تا زمانی که انسان امیال نفسانی و دارایی های خود را فانی نکند او را به این مقام راهی نیست.
────────────
[1]معانی الأخبار؛ ص ١٠۴
[2] دیوان شمس تبریزی
[3]صائب تبریزی
✳️ @Akhlagh_Et
حدیث
💢امام علی علیه السلام
❤️◾درخلوت کردن برای عبادت خدا،گنجینه های پرسودی است.
🌻✿ میزان الحکمه «جلد۷»
✳️ @Akhlagh_Et
6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حضرت آیتالله بهجت قدسسره: مجالست با انبیاء و اولیاء، مرافقت[و دوستی] با ملائکه است، همهاش معنویات است.
و ما هم نمیتوانیم عذر بیاوریم که آنها [در میان ما] نیستند که ما با آنها مجالست بکنیم؟
[چراکه] آثار قطعیهی آنها [مثل] قرآن که بهمنزلهی ملاقات خودشان است [در بین ما هست].
🔹 مجالست با قرآن، مجالست با خود حضرت رسول صلیاللهعلیه وآلهوسلم است.
✨همچنین آثار اوصیاء– مانند صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه– مثل این است که با خودشان داریم مکالمه و صحبت میکنیم و داریم گوش میدهیم که اصلاً چه میفرمایند...
✳️ @Akhlagh_Et
🔘 ظهور، زمان پایان یافتن اندوه شیعیان
☑️ امام حسن عسکری علیه السلام:
📃 «شیعیان ما در یک اندوه دائم به سر میبرند تا فرزندم که پیامبر اکرم (ص) نوید ظهورش را داده، ظاهر شود.»
📜 «لا تزال شیعتنا فی حزن، حتّی یظهر ولدی الّذی بشّر به النّبیّ صلی الله علیه السلام».
⬅️ روزگار رهایی، جلد ۱، صفحه: ۳۹۲
🏷 امام حسن عسکری علیه السلام امام زمان عجل الله تعالی فرجه ظهور
✳️ @Akhlagh_Et
✅⬅️ پای درس امام حسن عسکری علیه السلام
استاد احمد عابدی:
💠 امام عسکری عليهالسلام حدیثی از رسول خدا نقل فرمودند:
👈«مَنْ تَتَبَّعَ عَوْرَاتِ الْمُؤْمِنِينَ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَوْرَاتِهِ وَ مَنْ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَوْرَاتِهِ فَضَحَهُ فِي جَوْفِ بَيْتِهِ؛
«اگر كسی دنبال عيب مردم باشد، خدا هم دنبال عيب خود اوست. و او را رسوا میكند، حتی در خانه خودش.»
به گونه ای كه چنین کسی در خانه خودش و کنار زن و بچهاش خجالت بكشد و نتواند زندگی كند. خدا در خانه خودش او را رسوا میكند.
🔹 هر كه دنبال اين باشد كه فلانی چه اشتباهی كرده؟ فلانی نمره امتحاناتش چند شد؟ در امتحانات مردود شد يا نشد؟ فلانی به نامحرم نگاه كرد يا نكرد؟ هر كس دنبال اين چيزها باشد، خدا هم دنبال عيب خود او خواهد بود و او را در خانهاش هم که باشد رسوا ميكند.
💠 اين مسائل را امام عسکری عليهالسلام برای اين میفرمود كه بابا! در خيابان كاری به مردم نداشته باشيد! ما وظيفه داريم جلو گناهان علنی را بگيريم. اما از طرفی هم هميشه وظيفه داريم كه كارهای مردم را حمل بر صحت كنيم.
💠 اين از غرر كلمات امام عسکری است که می فرمود: «ضَعْ أَمْرَ أَخِيكَ عَلَى أَحْسَنِه»؛ هر كاری از هر كس ديدی آن را بر بهترين وجهش حمل و توجیه کن.
🔹 مثلاً اگر میبينم يك آقايی لبش دارد تكان میخورد، آیا بگويم دارد به من فحش میدهد، يا بگويم دارد صلوات ميفرستد؟ این فرمایش امام می فرماید ببین بهترین کار کدام است؟ بگو او هم همان گونه است.
🔹 حتی اگر كسی را كه يك روز از صبح تا شب هم با او بوديد و نمازش را نخواند، نگوييد فلانی بینماز است بلکه حمل بر احسن بكنيد و بگوييد شايد حواسش نبوده، شايد غفلت و فراموش كرده است.
عیب مردم رسوایی حمل بر صحت
✳️ @Akhlagh_Et
📌شهادت پيشوای يازدهم مسلمانان امام حسن عسکری علیه السلام
🔹 حضرت امام حسن بن علی علیه السلام، ملقب به عسکری، نقی، زکی، فرزند امام هادی علیه السلام اند که در مدینه، متولد شدند. ایشان بعد از شهادت پدرشان در ۲۲ سالگی به امامت رسیدند و ۶ سال امامت شیعیان را به عهده داشتند.
🔸 امامت ایشان در زمان خلفای عباسی و تحت کنترل شدید حکومت قرار داشت. اما با همه فشارها، فعالیت های سیاسی، اجتماعی و علمی زیادی برای حفظ اسلام و مبارزه با افکار ضد اسلامی انجام دادند.
▫️ دفاع از اسلام، تربیت شاگردان، گسترش ارتباط با شیعیان، رهبری فعالیت های سیاسی مخفی، پشتیبانی مالی از شیعیان، معرفی حضرت مهدی عج به عنوان جانشین خود، آمادهسازی شیعیان برای دوران غیبت و ... از جمله فعالیت های این امام همام بود.
🔻 سرانجام ایشان به روایتی در ۱ ربیع الاول و به روایتی معتبرتر در ۸ ربیع الاول ۲۶۰ قمری، به دست معتمد عباسی مسموم و به شهادت رسیدند و در کنار مرقد مطهر پدر بزرگوار خویش، در شهر سامرا به خاک سپرده شدند.
#تقویم_تاریخ
#8ربیع_اول
#امام_حسن_عسکری
✳️ @Akhlagh_Et