✅معمای امنیت
🔹هنگامی که صحبت از امنیت به میان میآید، بلافاصله این پرسش به ذهن خطور میکند که اصولا چه هنگام و تحت چه شرایطی ناامنی به وجود میآید؟ «کنت والتز» از صاحبنظران مشهور روابط بینالملل بر این اعتقاد است که منابع ناامنی در سه سطح قابل طبقهبندی است:
1) برخی فلاسفه، منبع اصلی ناامنی را در طبع بشر جستجو میکنند و معتقدند که با رشد آموزشی، اخلاقی، مذهبی و فلسفی، بشر میتواند در صلح و آرامش زندگی کند.
2) گروهی دیگر معتقدند که اتخاذ روشهای نادرست توسط جوامع، سیستمهای اقتصادی و ملتها میتواند عامل ناامنی باشد و بر این اساس اصلاح این ساختارها را عامل برطرفکنندهی جنگ درگیری میدانند.
3) سومین گروه مهمترین منبع ناامنی را در آنارشی حاکم بر روابط میان دولتها در سطح جهانی میدانند. در مطالعات معاصر روابط بینالملل، از این مسئله به عنوان «معمای امنیت» نام برده میشود. درون هر سیستم فاقد مرجع فائقهی مرکزی، هر واحد از سوی واحد دیگر- حتی به صورت بالقوه- احساس خطر میکند و برای دفع تهدید امنیتی، اقداماتی را انجام میدهد. نظیر این تصور در واحدهای دیگر، نسبت به خود این واحد وجود دارد.
🆔 @Rkhodabandeh
🍃🌺🍃💠🍃🌺🍃
🔺مفهوم سازی و درک چند بعدی از جنگ های نوظهور
🔸مفهوم سازی جنگ ترکیبی مقالهای است که طی سال ۲۰۰۵ میلادی توسط ژنرال جیمز متیس و سرگرد فرانک هافمن ارائه شده ، که در قالب یک تحقیق در موسسه تحقیقاتی نیروی دریایی ایالات متحده به چاپ رسیده است. این دو نویسنده به واقعیتهای اشاره دارند که برتری نظامی و متعارف امریکا را نه تنها با چالش جدی از سوی کشورهای ضعیف تر مورد بحث قرار می دهد، بلکه مخالفان غیر دولتی از طریق استفاده ترکیبی از فناوری های پیشرفته موقعیت بسیار "مبهم و جدیدی" را برای مقابله با تکنولوژی و فناوری ارتش ایالات متحده در یک محیط خاکستری ایجاد خواهند کرد.
🔹کشورهایی که دارای نیروهای متعارف پیشرفته هستند، احتمالاً با رویه های غیرمجاز و تاکتیک هایی مواجه می شوند که نشان دهنده یک مزیت جدید به شمار می رود.دشمنان از تروریسم، شورشیان، تاکتیک های چریکی ،از ظرفیت و توانایی های ضعیف تر خود در مقابل یک یا چند نیروی متعارف نظامی قرار میگیرند و به احتمال زیاد این نوع تهدیدات توسط تشکل های شبه نظامی سازمان یافته و بر اساس پیشینه های قومی، سندیکاهای جنایی سازمان یافته و همچنین حملات سایبری به زیرساختهای نظامی و غیرنظامی راهبردی مانند: شبکه های سیاسی مالی بینالمللی و سازمان های ارتباطی انجام خواهد گرفت.
🆔 @Rkhodabandeh
🍃🌺🍃💠🍃🌺🍃
💠 جنگ ترکیبی با مفهوم همافزایی
🔻جنگ ترکیبی با مفهوم همافزایی یعنی، بهکارگیری همزمان روشهای متعدد جنگ برای رسیدن به هدف بزرگ و البته مشخص شده
▪️در اصل، تضادهای معاصر را نمیتوان با دوگانگی سادۀ سیاهوسفید مشخص کرد، اما آنها ویژگیهای ظریفتری دارند و درک مرزهای بین اشکال و مفاهیم مختلف را از دست میدهند.بنابراین بایستی گفت جنگ، هیبریدی است زیرا؛شیوۀ مبارزۀ دشمن ترکیبی از روشها، تاکتیکها و ابزارهای مختلف مانند قابلیتهای متعارف، تاکتیکهای نامنظم، تروریسم، خشونتهای بیرویه و اَعمال جنایتکارانه با مدرنترین فناوریها صورت میپذیرد.
▪️چنین وضعیتی با این واقعیت پیچیدهتر میشود که میدان نبرد هیبریدی کاملاً سهگانه است: ۱متعارف، ۲مرتبط با جمعیت بومی و ۳صحنۀ بینالمللی.
بیتردید تنها با برتری در هر سه میدان جنگ میتوان پیروز نهایی شد. علاوه بر این، آنچه جنگ ترکیبی را از سایر انواع مبارزه متمایز میسازد این واقعیت بزرگ است که باید در هر سه میدان بهشکل همزمان و غیرمتوالی جنگید و به موفقیت دست پیدا کرد.
🆔 @Rkhodabandeh
🍃🌺🍃💠🍃🌺🍃
✅برخى از اهداف جنگ روانى:
1 ــ تأثیر گذارى بر افکار ملت های مورد هدف بر پایه دروغ های تاریخی.
2 ــ ترساندن از فقر یا قدرت خارجى سرکوبگر و دعوت به تسلیم و سازش.
3 ــ اختلاف افکنى در صفوف مردم و مقام هاى نظامى و سیاسى.
4 ــ اشاعه بذر یأس و نومیدى در میان مردم و بویژه نسل جوان.
5 ــ کاهش روحیه و کارآیى رزمى جهت زمان جنگ نظامى.
6 ــ ایجاد اختلال در سامانه هاى کنترلى و ارتباطى کشور هدف.
7 ــ تبلیغات سیاه بوسیله شایعه پراکنى، جوسازى، نمونه سازی.
8 ــ ایجاد حرکت هایی به دلیل مسائل مذهبى، قومى، سیاسى و اجتماعى.
9 ــ تلاش براى بحرانى و حاد نشان دادن اوضاع از راه ارائه اخبار و تحلیل های نادرست.
10 ــ پخش شایعات و دامن زدن به آن براى ایجاد جو بى اعتمادى و ناامنى روانى.
🆔 @Rkhodabandeh
🌺🍃💠🍃🌺
ابلاغ رسمی سازمان ملل به اعضا جهت استفاده از عبارت کامل خلیج فارس و پرهیز از به کاربردن عبارات معجول و حتی واژه خلیج
🆔 @Rkhodabandeh
🔹ایدئولوژی سیاسی
هیچ کس جهان را چنان که هست ، نمی بیند. همه ما به جهان از پشت پرده نظریه ها ، پیش فرض ها و فرضیه ها می نگریم . این نوع از نگاه کردن ، در ژرف ترین لایه ها ، ریشه در اعتقادها و باورها دارند که معمولا " ایدئولوژی سیاسی " نامیده می شوند . هرکدام از این ایسم ها ( لیبرالیسم ، سوسیالیسم ، فمینیسم ، فاشیسم و مانند آن ها ) چارچوب فکری متمایزی ایجاد می کنند که به زندگی انسان نقش خاصی می دهد . همانطوری که در بخش دوازدهم بیان شد ، ایدئولوژی یکی از بحث برانگیزترین مفاهیمی است که در تحلیل سیاسی با آن مواجه می شویم . اصطلاح ایدئولوژی اولین بار در قرن هیجدهم توسط فیلسوف فرانسوی " دستوت دوتراسی " و برای اشاره به اندیشه های جدید یا اندیشه شناسی بکار رفت . اما در قرن نوزدهم در نوشته های مارکس معنای ماندگاری به این اصطلاح داده شد . مارکس ، ایدئولوژی را " اندیشه طبقه حاکم " معنا کرد . یعنی طبقه ای که نیروی مادی حاکم بر جامعه بوده و در عین حال نیروی فکری حاکم نیز هست . طبقه ای که ابزار تولید مادی و ذهنی را در دست دارد . او معتقد بود که ایدئولوژی ، دروغی است برای پنهان کردن تضادهای جامعه و به بند کشیدن انسان هایی که قصد رهایی از قیدها را دارند . بعدها متفکرانی مانند پوپر و آرنت ، ایدئولوژی را وسیله کنترل جامعه قلمداد کرده و معتقدند که ایدئولوژی یک نظام فکری بسته ایجاد می کند که با شکل انحصاری خود حقیقت را پنهان و لذا جامعه ایدئولوژیک از تحمل اندیشه های مخالف و باورهای رقیب خلاص می شود . متفکری مانند مایکل اوکشات نگاهی محافظه کارانه به ایدئولوژی داشته و معتقداست که جهان عمدتا فراتر از توان درک ذهن انسان بوده و انسان در دریایی بیکران و عمیق سفر می کند . لذا ایدئولوژی مجموعه اندیشه هایی است که واقعیت سیاسی را تحریف می کند ، چون مدعی است که چیزی را توضیح می دهد که دور از فهم و درک است . جالب است که اسامی نام برده شده گرچه ایدئولوژی را از منظر خود تبیین کرده ولی با کمی دقت می توان دریافت که خود این تعریف ها با ارزش ها و گرایشات سیاسی خاصی همراه بوده است . اندرو هیود در این زمینه می نویسد که تعریفی اختصاصی از ایدئولوژی، باید بی طرفانه باشد . این تعریف بی طرفانه می تواند این باشد که :
ایدئولوژی یک نظام اعتقادی دارای گرایش عملی است یعنی مجموعه ای از اندیشه های به هم پیوسته که عمل سیاسی را به طریقی هدایت کرده یا به آن الهام می بخشد .
منبع : کتاب سیاست اندرو هیود
🆔 @Rkhodabandeh
🍃🌺🍃💠🍃🌺🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجت الاسلام والمسلمین ادیانی : یکی از مؤلفه های تعیین کننده برای ساخت پلیس در تراز انقلاب اسلامی یقیناً دستگا عقیدتی سیاسی است .
#حضرت_امام(ره)
#پلیس_تراز_انقلاب_اسلامی
#حجت_الاسلام_ادیانی
#پلیس_مجاهد
#اقتدار_امنیت
#عقیدتی_سیاسی
#انقلاب_اسلامی
🆔 @Rkhodabandeh
🍃🌺💠🌺🍃
💠 #محبت
🔸رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
بهترین مؤمنان کسى است که با مؤمنان انس بگیرد و کسى که انس نگیرد و انس نپذیرد،خیرى در او نیست.
📚بحارالأنوار/ج67/ص298
✍🏼 برای تربیت نفس لازم نیست از دیگران فاصله بگیریم،اتفاقا باید با برقراری رابطه با دیگران نفس خود را تربیت کنیم، چون در این صورت نقاط ضعف و قوت خود را می شناسیم.
🆔 @Rkhodabandeh
🍃🌺💠🌺🍃
#گزیده_نکات_تفسیرے
❇️#آیه28احزاب
💠يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ الْحَياةَ الدُّنْيا وَ زِينَتَها فَتَعالَيْنَ أُمَتِّعْكُنَّ وَ أُسَرِّحْكُنَّ سَراحاً جَمِيلاً (۲۸/احزاب)
🌱ای پيامبر! به همسرانت بگو: اگر شما زندگی دنيا و زينت (و زرق و برق) آن را میخواهيد، بياييد تا شما را (با پرداخت مَهرتان) بهرهمند سازم و به وجهی نيكو (بدون قهر و خشونت) رهايتان كنم.
🔹زندگی رهبر مسلمانان بايد ساده باشد. (موقعيّت دينی و اجتماعی، برای انسان وظيفهی خاصّی به وجود میآورد.) إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ الْحَياةَ الدُّنْيا ... أُسَرِّحْكُنَ
🔹رهبر مسلمانان نبايد تحت تأثير تقاضاهای نابجای همسرش قرار گيرد. «قُلْ لِأَزْواجِكَ»
🔹رشد درآمد بيتالمال، نبايد توقّع بستگان رهبر را بالا ببرد. «قُلْ لِأَزْواجِكَ»
🔹نه تنها رهبر جامعه اسلامی، بلكه وابستگان او نيز تحت نظر و توجّه مردم قرار دارند. «قُلْ لِأَزْواجِكَ»
🔹مسئوليّتهای الهی، فوق مسئوليّتهای خانوادگی است. (گاهی به خاطر قداست رهبری، بايد از مسايل عاطفی و خانوادگی گذشت.) «قُلْ لِأَزْواجِكَ»
🔹زن آزاد است؛ میتواند با زندگی ساده، ولی همراه با سعادت بماند و میتواند راه ديگری را انتخاب كند. إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ ... أُسَرِّحْكُنَ
🔹در برابر تقاضای نابجای همسر، نظر قطعی خود را صريح و روشن اعلام كنيد. «إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ» (با قاطعيّت ولی همراه با مهربانی و عدالت، توقّعات بیجا را از بين ببريد.)
🔹هنگام دسترسی به بيت المال و غنائم، با برخورد قاطع با خانواده و نزديكان جلو توقّع و انتظارات بی مورد ديگران را بگيريم. إِنْ كُنْتُنَ ... فَتَعالَيْنَ أُمَتِّعْكُنَ
🔹اگر زنی زندگی ساده و سالم را تحمّل نكرد، با رعايت عدالت و انصاف طلاقش دهيد و به ادامهی زندگی مجبورش نكنيد. إِنْ كُنْتُنَ ... أُمَتِّعْكُنَّ وَ أُسَرِّحْكُنَ
🔹خطر دنياگرايی، حتّی خاندان نبوّت را تهديد میكند. إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ ...
🔹كاميابی از زر و زيور دنيا حرام نيست، ليكن در شأن خاندان نبوّت نيست.
«فَتَعالَيْنَ أُمَتِّعْكُنَّ»
🔹اگر مجبور به طلاق شديد، راه جدايی را با نيكويی و عدالت طی كنيد.
«أُسَرِّحْكُنَّ سَراحاً جَمِيلًا»
📚تفسیر نور
🆔 @Rkhodabandeh
༻🍃🌸🍃༺
💠خودسازی(خوش گمانی به خدا)
امام رضا علیه السلام:
به خداوند خوش گمان باش، زیرا خداوند مى فرماید: من نزد گمان بنده مؤمن خویش هستم، اگر به من خوش گمان باشد، به خوبى با او رفتار مى کنم و اگر به من بدگمان باشد، به بدى با او رفتار مى کنم.
کافى/ج2/ص72/ ح3
🆔 @Rkhodabandeh
🍃🌺💠🌺🍃
⭕️اسلام ستیزی با چاشنی آزادی بیان
🔹«توبیاس بیلستروم» وزیر امور خارجه سوئد در توئیتی نوشت: «تحریکهای ضد اسلامی امری وحشتناک است. سوئد از آزادی بیانِ کامل برخوردار است اما این بدان معنا نیست که دولت سوئد یا من این نظرات را تایید میکنیم.»دو روز پیش یک راست گرای افراطی به نام «راسموس پالودان» نسخه ای از قرآن کریم را در مقابل سفارت ترکیه در سوئد به آتش کشید. در پی این اقدام موهن، کشورهای اسلامی به شکل دستهجمعی به این اقدام موهن و اسلام ستیزانه اعتراض کردند.واقعیت این است که روند اسلام ستیزی و خشونت علیه مسلمانان در سال های اخیر در کشورهای اروپایی افزایشی بوده است.
🔸ظهور و نقش آفرینی فزاینده جنبش ها، احزاب و افراد راست گرای افراطی نقش مهمی در این زمینه ایفا کرده است. بهانه اجازه دولت های دانمارک و سوئد به راسموس پالودان رهبر گروه راست گرای افراطی هارد لاین برای اهانت به مقدسات اسلامی و توهین به مسلمانان با آتش زدن قرآن کریم، آزادی بیان و ادعای دولت های اروپایی در زمینه حفاظت از آن است.
🔹در حالی که نگاهی به معیارهای دوگانه غرب از جمله کشورهای اروپایی در باره آزادی بیان نشان می دهد که این مسئله فقط زمانی مصداق دارد که زیر سوال بردن و توهین به موضوعاتی که مد نظر غرب است از جمله اسلام هراسی و اسلام ستیزی و توهین به مقدسات مسلمانان مطرح باشد و در غیر این موارد مانند مسئله هولوکاست یعنی کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم یا موضع گیری به نفع روسیه در جریان جنگ کنونی در اوکراین، دولت های اروپایی به شدت علیه افرادی که در این زمینه موضعی غیر مرسوم یا غیرمجاز از دیدگاه این دولت ها داشته باشند واکنش نشان می دهند و مورد پیگرد قضایی قرار می گیرند.
🖊سیدرضا میرطاهر
🆔 @Rkhodabandeh
🍃🌺💠🌺🍃