💠 ادب و حیا در برابر خداوند
✅از امام جواد علیه السلام سوال شد: یابن رسول الله ادب با خدا چگونه است؟
🌸امام علیه السلام فرمودند قرآن را تلاوت کند آن گونه که نازل شده است ٬احادیث ما را روایت کند آن طور که ما گفتهایم و خدا را بخواند بدون اینکه از خدا طلبکار باشد.
روایت شده است خداوند متعال در بعضی کتابهای آسمانیاش میفرماید:
🔹ای بنده من! آیا سزاوار است وقتی با من سخن میگویی به چپ و راست نگاه کنی،
در حالی که اگر بندهای مثل خودت با تو سخن بگوید و این گونه رفتار کند رهایش میکنی!پس رواست با من این گونه باشی؟
💦روایت شده است که روزی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به طرف گوسفندانش که به همراهی چوپانی به بیابان فرستاده بود رفت.
🔵 چوپان بی خبر از آن حضرت، لباسهایش را در آورده بود، به محض اینکه متوجه آمدن حضرت رسول شد لباسهایش را پوشید.
🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند برو ما نیازی به چوپانی تو نداریم، ما خاندانی هستیم که کسی را که حتی در خلوت با خدایش رعایت ادب نکند، استخدام نمیکنیم
📚آداب سلوک ،علامه حسن زاده آملی،
💠 @Rkhodabandeh
🌺══✼🍃💖🍃✼══🌺
💢 #سخن_نگاشت | استغفار؛ پاککن روح
💠 پیغمبر خدا میفرماید که «ِإنَّهُ لَيُغَانُ عَلَى قَلْبِی وَ إِنِّی لَأَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ فِی كُلِّ يَوْمٍ سَبْعِينَ مَرَّةً». بلاشک پیغمبر هم حداقل روزى هفتاد مرتبه استغفار میکرد. استغفار براى همه است؛ بهخصوص ماها که در این تحرکات مادى، در این دنیاى مادى غرقیم و آلودهایم. استغفار بخشى از این آلودگى را پاکیزه میکند و از بین میبرد.
✍️ امام خامنهای مدظلهالعالی؛ 3 تیر 1388.
📎 #استغفار
💠 @Rkhodabandeh
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
🔵👈 هم جسمِ انسان باید از آلودگیها محافظت شود و هم روح و روانِ او !
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه: هم جسمِ انسان باید از آلودگیها محافظت شود و هم روح و روانِ او.
✅ در کلانشهرها، وقتی مقدار آلایندهها از حدّ مجاز میگذرد، مسئولین اعلام میکنند که، بهدلیل آلودگی هوا و کودکان و سالمندان و بیمارانِ قلبی و ریوی از رفتوآمدهای غیر ضروری اجتناب کنند.
✅ در امور معنوی هم همینطور است. اگر امر به معروف و نهی از منکر ترک شود، فضایِ معنوی جامعه آلوده میشود.
✅ برایِ حفظ سلامت و بهداشتِ روح و روانِ انسانها، هرکس باید در گامِ نخست با ترک محرمات و انجام واجبات فضایِ معنویِ جامعه را آلوده نکند و در گامِ بعدی، با توجه به شرایط امر به معروف و نهی از منکر، با آلودگیهایی که توسط دیگران ایجاد شده است مقابله و مبارزه کند.
✅ آسیبهایی که با ترک امر به معروف و نهی از منکر به روح و روان انسان میرسد به مراتب بیشتر از آلودگی هوا بر جسم است، زیرا آلودگی هوا فقط جسم انسان را بیمار میکند که محدود به زندگیِ هفتادهشتادسالهٔ دنیا است.
✅ اما، آلودگیهای معنوی، که بر اثر ترکِ امر به معروف و نهی از منکر ایجاد میشود، به روح و روان و معنویتِ انسان ضربه میزند.
✅ این زیانِ معنوی محدود به زندگی مادی و دنیوی نیست، بلکه آثار آن پس از مرگ نمایان میشود.
✅ از این رو، هرکس باید هر مقدار که میتواند، بکوشد تا آلودگی معنوی، کمتر و کمتر شود.
📚 کتاب چشمهایت را باز کن! صفحه ۱۷۷.
#درس_اخلاق
🆔 @Rkhodabandeh
═══✼🍃💖🍃✼══
💠 خودسازی(شهید)
حضرت موسی به خداوندگفت:
خدایا حال دوستِ شهیدم،چگونه است؟
فرمود:در جهنم است؛موسی(ع)پرسید:خدایا مگر وعده ندادی که شهید با اولین قطره خونش به بهشت می رود و گناهانش آمرزیده می شود. خداوندگفت:بله اما دوست تو اصرار به آزردن پدر و مادرش داشت و عمل کسی که بر پدر و مادرش ستم کند قبول نمی کنم،حتی با شهادت.
مستدرک الوسائل/ج15/ص195
#احادیث_روزانه
🆔 @Rkhodabandeh
🍃🌺🍃💠🍃🌺🍃
✅جنگ سایبری
🔹جنگ سایبری در لغت به معنای تهاجم بر عناصر سایبری است و اصطلاحا به مفهوم استفاده دفاعی یا تهاجمی از اطلاعات و سیستمهای اطلاعاتی با هدف به مخاطره انداختن عناصر اطلاعاتی (اطلاعات، پروسههای مبتنی بر اطلاعات، سیستمهای اطلاعاتی، شبکههای رایانهای)، دشمن در یک فضای سایبری است. چنین عملیاتی به طور مشخص با اهداف نظامی، تجاری، سیاسی، فرهنگی و ...انجام میپذیرد بنابراین، باید دارای ارزش افزوده و به اصطلاح، بهره برداری از عناصر دشمن را شامل شود. جنگ سایبری و نرم دارای اهمیت روزافزون برای مراکز نظامی، سرویسهای جاسوسی، اطلاعاتی، سری و دنیای تجارت است.
🔹هدف اصلی جنگ نرم یا سایبری، حذف باورمندی جامعه، سلب اراده و روحیه پایداری و در مجموع استحاله فرهنگی و سیاسی است. در این نوع جنگ، تلاش میشود ملتی دارای آرمان را به ملت بیآرمان تبدیل کنند تا به دست خود، الگوهای رفتاری خویش را در عرصههای فرهنگی، سیاسی و فرهنگی به چالش کشانند.
💠 @Rkhodabandeh
🌺🍃🌺🍃💠🍃🌺🍃
#گزیده_نڪات_تفسیرے
❇️#مال و #فرزند دليل قرب به خدا نيست!
💠وَ قالُوا نَحْنُ أَكْثَرُ أَمْوالاً وَ أَوْلاداً وَ ما نَحْنُ بِمُعَذَّبِينَ (۳۵) قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشاءُ وَ يَقْدِرُ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ (۳۶)
🌱گفتند: «اموال و فرزندان ما بیشتر است، و ما عذاب نخواهیم شد.» (۳۵) بگو: مالک و صاحباختیار من، برای هر کس که بخواهد، رزق و روزی را گشایش میدهد یا (آن را) تنگ میکند؛ ولی بیشتر مردم نمیدانند. (۳۶) سبأ [۳۵-۳۶]
🔷در اینجا به منطق پوشالی آنها كه در هر زمانی برای اثبات برتری خود متوسل میشدند و به اغفال عوام میپرداختند اشاره كرده، میگويد:" و آنها گفتند ما از همه ثروتمندتر و پراولادتريم" (وَ قالُوا نَحْنُ أَكْثَرُ أَمْوالًا وَ أَوْلاداً).
خداوند به ما محبت دارد هم اموال فراوان در اختيار ما نهاده، و هم نيروی انسانی بسيار، و اين دليل بر لطف او در حق ما و نشانه مقام و موقعيت ما در نزد او است" و ما (نور چشمیها) هرگز مجازات نخواهيم شد"! (وَ ما نَحْنُ بِمُعَذَّبِينَ).
⁉️مگر خداوند عزيز كردههای خود را هم مجازات میكند؟! اگر ما مطرود درگاه او بوديم اين همه نعمت چرا به ما میداد؟! خلاصه آبادی دنيای ما دليل روشنی بر آبادی آخرت ماست!
🔷بعضی از مفسران احتمال دادهاند كه جمله" و ما نحن بمعذبين" دليل بر آن است كه آنها بطور كلی منكر قيامت و عذاب بودند. ولی آيات بعد نشان میدهد كه اين جمله ناظر به اين معنا نيست، بلكه منظورشان اين بوده كه آنها به دليل ثروتشان مقرب درگاه خدايند
🔷آيه بعد اين منطق پوشالی و عوامفريبانه را به عاليترين وجهی پاسخ میدهد و در هم میكوبد، روی سخن را به پيامبر ص كرده، میفرمايد:" به آنها بگو پروردگار من روزی را برای هر كس بخواهد گسترش میدهد، و برای هر كس بخواهد سخت میگيرد" (و اينها همه طبق مصالحی است كه برای آزمون خلق و نظام زندگی انسان لازم میداند و ربطی به قدر و مقام در درگاه خدا ندارد (قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشاءُ وَ يَقْدِرُ).
👌بنا بر اين هرگز نبايد وسعت روزی را دليل بر سعادت، و تنگی روزی را دليل بر شقاوت شمرد" اما اكثر مردم از اين واقعيت بیخبرند" (وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ).
البته اكثريت ناآگاه و بيخبر چنين هستند و گرنه اين مساله برای آگاهان واضح و روشن است.
📚تفسیر نمونه
💠 @Rkhodabandeh
🌺༻🍃🌸🍃༺🌺
#رزق_انفاق
❇️#آیه39سباء
💠قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ يَقْدِرُ لَهُ وَ ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ وَ هُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ (۳۹/سباء)
🌱بگو: بدون شك، پروردگارم برای هر كس از بندگانش كه بخواهد روزی را گشايش میدهد، و يا برای او تنگ (و محدود) میگرداند و هر چه را (در راه او) انفاق كرديد پس او (عوضش را) جايگزين میكند و او بهترين روزیدهندگان است.
🔹تفاوت رزق به دست او ،و سبب تربيت و تكامل انسان است . (مقتضای ربوبيّت خداوند قبض و بسط رزقها است.) رَبِّي يَبْسُطُ ... وَ يَقْدِرُ
🔹انفاق مهم است نه مقدار آن . «ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَيْءٍ»
🔹انفاق، تنها با مال نيست بلكه از هر نعمتی كه خدا به انسان داده میتوان انفاق كرد . «ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَيْءٍ»
🔹يقين به پرداخت عوض، عامل سخاوت است . ما أَنْفَقْتُمْ ... فَهُوَ يُخْلِفُهُ
🔹يكی از دلايل اختلاف رزق، امتحان افراد است . «يَبْسُطُ، يَقْدِرُ، ما أَنْفَقْتُمْ»
🔹انفاقها جبران میشود . «فَهُوَ يُخْلِفُهُ» و خداوند ضامن جبران است. «فَهُوَ يُخْلِفُهُ»
🔹انفاقها به بهترين صورت جبران میشود. «خَيْرُ الرَّازِقِينَ»
📚تفسیر نور
🆔 @Rkhodabandeh
🌺༻🍃🌸🍃༺🌺
🌺🍃🌼🍃
🌸🍂🍃
🌺🍃
💠خودسازی(گناهان)
شخص به امام على علیه السلام عرض کرد: من از نماز شب محروم شده ام. حضرت فرمود: تو مردى هستى که گناهانت، تو را به بند کشیده است.
میزان الحکمه/ج5/ص421
🆔 @Rkhodabandeh
🌺🍃🌺🍃💠🍃🌺🍃🌺
🔴 پشیمانی از #گناه
✍روزی #امام_کاظم علیه السلام از کوچه های بغداد عبور می کرد، که گذر او به خانه «بُشْر» افتاد. وقتی از جلوی منزل او می گذشت، صدای رقص و ساز و آواز حرام از منزل او بلند بود. در همان حال کنیزی که خاکروبه در دست داشت از منزل بشر بیرون آمد تا آن ها را بیرون بریزد.
⁉️امام کاظم علیه السلام به آن کنیز فرمود: صاحب این خانه آزاد است یابنده می باشد؟ کنیز گفت: آزاد است. امام علیه السلام فرمود: راست گفتی اگر بنده بود از مولای خود می ترسید.
وقتی کنیز به داخل خانه برگشت، آقای او «بشر» بر سر سفره شراب نشسته بود، پرسید چرا دیر آمدی؟ کنیز در پاسخ، گفتگوی خود را با امام کاظم علیه السلام برای او نقل کرد. بشر با پای برهنه بیرون دوید و به خدمت امام علیه السلام رسید و عذرخواهی و گریه کرد و اظهار شرمندگی نمود و به دست آن حضرت توبه کرد. و دیگر به گناه نزدیک نشد.
📚 منتهی الامال، ج 2 ص 295
#امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: کسی که #توبه کند خداوند او را می بخشاید و به اعضا و جوارح او امر می شود که گناهش را بپوشانند و به قطعه هایی از زمین که در آن ها گناه کرده است امر می شود که گناه او را کتمان کنند و فرشتگان نویسنده اعمال #گناه او رافراموش کنند.
📚بحارالانوار، ج 6 ، ص 28.
📚 قصه های تربیتی / محمد رضا اکبری ، ص 81
🆔 @Rkhodabandeh
🌺🍃🌺💠🌺🍃🌺
سرباز ولایت
📌زندگی و شخصیت امیرالمؤمنین(علیهالسلام): 🔰بخش دوم: 🔷در آغاز کودکی، دست تدبير الهی، علیبنابیطال
📌زندگی و شخصیت امیرالمؤمنین(علیهالسلام):
🔰بخش سوم:
💡یک فکرنو، یک انقلاب عظیم که سرآغاز تحول عميق جهانی است، در نقطهای دوردست و در جامعهای کوچک مثل مكهی جاهلی به وجود میآید.
❓ کیست که عمق این سخن و این نهضت را درک کند؟ عدهای ایمان میآورند؛ چون سخن این رسالت، سخن دل آنهاست. بردگان و مظلومان که میبینند این نهضت نجات بخش، بغضهای درگلومانده آنها را ترجمه میکند، ایمان میآورند و خدای متعال هم آنها را دستگیری میکند و نور معنویت را به دل آنها میتاباند. غالب کسانی که در دورهی اول دعوت پیغمبر ایمان آوردند، از این قبیل بودند، لكن عدهی معدودی هم هستند که رشحات معنوی و نورانیت و استحکام منطق نبوت، آنها را به خودش جذب میکند، که در رأس آنها امیرالمؤمنین است.
❇️این نوجوان، حقانیت سخن را درک میکند و به پیغمبر میگرود؛ قبل از آنکه هیچ کس یا هیچ مردی این سخن را شنیده و شناخته باشد، و به پیغمبر گرویده باشد. این پیشتازی در شناختِ حقیقت، اولین جلوهی این وجود مقدس است در باب ایمان به خدا و ایمان به اسلام.
💠ایمان به پیغمبر در آن وقتی که در زیر آسمان غیر از او و خدیجهی کبری هیچ کس به این دعوت و این مکتب ایمان و عقیده نداشت. ایمان به مکتبی که قبول آن به معنای اعلان جنگ با همهی قدرتهای ظالم در آن روزگار بود، و به معنای مبارزه با نظام اجتماعی حاکم بر جامعهی قبایلی مکه و جزيرةالعرب بود. جرئت زیادی میخواست که انسان بر روی همه آرزوها، خواهشها، راحتیها، و رفاههای زندگی خود پا بگذارد، این دعوت را، این راه را، این مبارزه را قبول کند.
🔶امیرالمؤمنین این دعوت را قبول کرد و پای آن ایستاد و همه مشکلاتی را که در این راه وجود داشت، به جان خرید.
📚انسان ۲۵۰ ساله[حلقهی سوم]، ص۷۸
🆔 @Rkhodabandeh
🌺🍃🌺🍃💠🍃🌺🍃🌺
🔴الهام علی اف در قفقاز به دنبال چیست؟؟
بعد از حادثه ای که در سفارت باکو در تهران رخ داد با اینکه همه شواهد نشان دهنده وجود انگیزه های شخصی در حمله به سفارت باکو بود اما مقامات باکو از همان لحظه جور دیگری به آن پرداختند
تروریستی خواندن حمله، تخلیه شبانه سفارت، اعلام خروج اتباع آذربایجان از ایران، رفتار زشت نسبت به دژبانان ارتش،هجمه رسانه ای و تبلیغاتی عليه ايران،بازداشت چهل نفر به اتهام جاسوسی برای ایران و شکایت از ایران در مجامع بین المللی همگی مقدمات و چینش کلیشه ای هست که سابقا در رفتارهای کشورهای غربی نسبت به ایران برای سناریوهای از پیش تعیین شده دیدیم.
بدون تردید ایران مانع اصلی شکل گیری دالان تورانی ناتو(کریدور زنگزور) و تصرف جنوب ارمنستان توسط آذربایجان است.
ماهیت جنگ در قفقاز با سوریه و عراق کاملا متفاوت است،در قفقاز جغرافیا و انرژی دو انگیزه اساسی شکل گیری نزاع است و حوادث تاریخی صرفا بستر و بهانه های این نزاع را فراهم کرده است درحالیکه جنگ سوریه و عراق هرچند جنبه های ژئوپلیتیکی نیز داشت اما راهبردها کاملا امنیتی و سیاسی برای حذف جمهوری اسلامی از ایران بود.
ایران جهت حفظ موقعیت خود در قفقاز و برای توازن قدرت و حفظ ترکیب ارمنستان_هند_ایران و شکل گیری آرایش بازدارندگی نباید اجازه دهد 44 کیلومتر مرز با ارمنستان تصرف شود.
ایران با یک رویکرد شخصی از جانب الهام علی اف روبه رو نیست بلکه راهبرد کلان و اساسی برای به دست آوردن دست بالای جنگ ژئوپلیتیکی و انرژی در قفقاز است که به صورت مستقیم منافع و امنیت ایران را به خطر خواهند انداخت
ابوقاسم
🆔 @Rkhodabandeh
🌺🍃🌺💠🌺🍃🌺