بیست و ششمین کرسی ترویج بررسی و نقد رویکردها و نظریه علمی و دینی :
عنوان " تباهی اخلاق عربی به وسیله میراث صوفیانه و پیوند تصوف و تشیع؛ بررسی و نقد ادعاهای محمد عابدالجابری" برگزار شد.
این عنوان با ارائه حجتالاسلام دکتر اسلامی نسب و همراه با نقد حجتالاسلام دکتر محمد علی میرزایی و دکتر هادی بیگی و با دبیری دکتر سید محمد طباطبایی
در سالن جلسات دانشگاه مجازی المصطفی بصورت حضوری و مجازی با استقبال بسیار خوبی برگزار شد.
🔹
#کرسی_علمی_ترویجی
#معاونت_پژوهش
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity
هدایت شده از روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی
#اطلاع_رسانی
#مراسم_ویژه_به_مناسبت_روز_قدس
با سخنرانی رئیس محترم جامعةالمصطفی(ص) العالمیه
حجتالاسلام و المسلمین دکتر عباسی
⏰زمان: پنج شنبه ۲۴ فروردین
ساعت ۱۱
🏢مکان: نمازخانه سازمان مرکزی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه
پخش آنلاین از آدرس:
http://vc.miu.ac.ir/pr
✳️روابط عمومی المصطفی ✳️
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی
برای اطلاع از آخرین اخبار المصطفی هم اکنون عضو شوید
👇👇👇
https://eitaa.com/newsmiu
42.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنرانی حجتالاسلام استاد سازندگی، با عنوان
"فضائل اهل بیت علیهم السلام در قرآن کریم، مناقب و اوصاف نبی مکرم اسلام "
جلسه اول
1402.01.22
#ماه_مبارک_رمضان
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity
جلسه دوم سخنرانی حجتالاسلام استاد سازندگی
🔹اخیرا از استفان شیفر که تازه مسلمان شده است نقل است که علت مسلمانی را از عدالت علی علیه السلام بیان می کند.
🔹 سیصد آیه در خصوص امام علی علیه السلام است به نقل از علمای اهل سنت.
البته این ظاهر قرآن است، مفسران بزرگ شیعه معتقدند قرآن هم در حقيقت در فضیلت اهل بیت و معرفی انسان کامل است.در تاریخ همه دسیسه ای علیه امیرالمومنین انجام دادند اما همچنان پرچم امام بالا است.
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله به امام علی علیه السلام فرمودند:
... اِنَّکَ تَسْمَعُ ما اَسْمَعَ وَ تَری ما اَری، اِلّا اِنَّکَ لَسْتَ بنَبیٍّ و لکنَّکَ لوزیرٌ و إِنَّکَ لَعَلَی خَیْرٍ؛
تو میشنوی آن چه را که من میشنوم، و میبینی آن چه را که من میبینم، جز آن که پیامبر نیستی؛ ولی وزیر و یاور من هستی و بر راه خیر میروی.نهج البلاغه، خطبه 192
حضرت از کودکی تا رحلت پیامبر همراهش بود، ان وقت فقط سیصد حدیث از ایشان نقل شده است در حالی که از ابوهریره بیش از 3000حدیث نقل شده است.
حضرت علی علیه السلام در قرآن کریم
🔹 آیه تبلیغ «یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته والله یعصمک من الناس ان الله لایهدی القوم الکافرین; ای پیامبر، آنچه را از جانب پروردگارت بر تو نازل شده ابلاغ کن که اگر نکنی پیامش را نرسانده ای و خدا تو را از [گزند] مردم نگاه می دارد; آری، خدا گروه کافران را هدایت نمی کند .»
🔹 لیلت مبیت: وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یَشْرى نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاةِ اللهِ وَ اللهُ رؤفٌ بِالْعِباد):
در خصوص این آیه معاویه تلاش زیادی کرد تا بتواند تفسیر آن را از حضرت تعبییر نکنند..
🔹 آیه انذار: وَأَنذِرْ عَشِيرَتَكَ الْأَقْرَبِينَ»
🔹 آیه بلاغ، آیه ۶۷ سوره مائده میفرماید: «یَا اَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا اُنزِلَ اِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَاِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللهُ یَعْصِمُکَ مِنْ النَّاسِ اِنَّ اللهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ» ای پیامبر! آنچه از جانب پروردگارت به سوی تو نازل شده، ابلاغ کن و اگر نکنی پیامش را نرساندهای و خدا تو را از (گزندِ) مردم نگاه میدارد. آری، خدا گروه کافران را هدایت نمیکند.
🔸 آیه اکمال: الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَرُوا مِنْ دینِکُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً
🔹 آیهٔ 33، احزاب تطهیر :﴿إِنَّما یُریدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهیراً﴾ این است و جز این نیست که خداوند اراده کرده است که رجس را از شما خاندان پیامبراکرم دور سازد و شما را به نهایت درجه پاک و مطهر گرداند.
🔹 خاتم بخشی: آیه 55 سوره مائده إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ
سرپرست و ولىّ شما، تنها خداست و پیامبر او و کسانى که ایمان آورده اند; همانها که نماز را بر پا مى دارند، و در حال رکوع، زکات مى دهند.
🔹 خیر البریه. «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أُولئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ
در حقيقت كسانى كه ایمان آورده و كارهاى شايسته كرده اند، آناناند كه بهترين آفريدگانند.
در تفسیری از رسول خواستند، فرمودند خیرالبریه را امیرالمومنین نشان دادند مثل حدیث طیر
🔹 آیه نجوا آیه 12 سوره مجادله ، يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نَاجَيْتُمُ الرَّسُولَ فَقَدِّمُوا بَيْنَ يَدَيْ نَجْوَاكُمْ صَدَقَةً ذَلِكَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَأَطْهَرُ فَإِن لَّمْ تَجِدُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
به اعتراف همه استناد شیعه و سنی فقط حضرت علی علیه السلام دو درهم می دادند، که اطلاق این آیه با ایشان است
👇👇👇
🔹 سوره برائت توبه آیات 1 تا 3 بَراءَةٌ مِنَ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ إِلَى الَّذينَ عاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكينَ
گفتیم که رسول خدا (ص) آیاتی از سوره ی برائت را به خلیفه ی اول داد تا آن را در مکه در روزی خاص بر مشرکین تلاوت کند. هنگامی که ابو بکر مقداری از مدینه دور شده بود جبرئیل امین بر حضرت نازل شد که این آیات را یا خودت و یا کسی که از توست بر آنها قرائت کند. رسول خدا (ص) امیر مؤمنان علی علیه السلام را خواست و فرمود که آیات را از ابو بکر بگیرد و خودش آن مسئولیت را بر عهده بگیرد.
ابو بکر برگشت و عرض کرد: من را برای یک پیامی اهل و قابل شمردی و بعد عزل کردی؟ رسول خدا (ص) فرمود که این مربوط به وحی الهی است و از دست من کاری بر نمی آید.
🔹 آیه مباهله 61 سوره آل عمران مى خوانیم: فَمَن حاجَّکَ فیهِ مِن بَعدِ ما جائَکَ مِنَ العِلمِ فَقُل تَعالَوا نَدْعُ اَبنائَنا وَ اَبنائَکُمْ وَ نِسائَنا وَ ئِسائَکُمْ وَ اَنْفُسَنا وَ اَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعنَةَ اللهِ عَلى الکاذِبینَ:
«هر گاه بعد از علم و دانشى که به تو رسیده، (باز) کسانى درباره مسیح با تو به ستیز برخیزند، بگو:بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما نیز فرزندان خود را; ما زنان خویش را دعوت می آوریم.
#ماه_مبارک_رمضان
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity
36.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فضائل اهل بیت علیهم السلام در قرآن کریم
🔹 جلسه دوم.
🔹 استاد مهدی سازندگی - 1402.01.24
#ماه_مبارک_رمضان
#اداره_فرهنگی_تربیتی
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity
جلسه سوم از سخنرانی استاد سازندگی
چند پرسش اساسی در خصوص ایمه در براه قرآن گفته می شود مهمترین آن این ا ست که چر نام ائمه در قرن نیامده است .
دلایل مختلف ی دارد اول اینکه اگر نامی ذکر می شود قرآن به تحریف و حذف می رفت دوم اینکه علیه ائمه اطهار تخریب سنگینی صورت می گرفت و نتیجه آن معاوم نبود چه می شود .درحالی که در بسیا از آیات صراحت تفسیر در خصوص ائمه هم واضح است و تردید ناپذیر می باشد در این خصوص تفسیر تفسیر صافی و نور الثقلین چند هزار شان نزول در خصوص ایمه اطهار را در کتاب خود جمع آوری کردند.
امروز در خصوص تجلیات نام مبارک حضرت صدیقه طاهره در قرآن کریم آیاتی را معرفی می کنیم. در حالی که سه شب قدر را طی کردیم سوره مبارکه قدر در خصوص قدر و منزلت حضرت زهرا است
🔹 شب های قدر. إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِى لَيْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ
🔹 سوره کوثر ، إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ ﴿١﴾ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ ﴿٢﴾إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ ﴿٣﴾
فرق بين عطا و اتى چيست؟ آتينا يعنى داده ايم و اعطينا هم يعنى داده ايم. اگر چيزى را بدهى كه پس بگيرى مى گويد: آتا. امّا اگر چيزى را بدهى و پس نگيرى، مىشود عطا. عطا به چيزهايى مى گويند كه بدهد و پس نگيرد. گفته است: « انا اعطينا» بعد هم نگفته است كه انا اعطينا الرسل يعني به همه ي رسولان نداده ام. مى گويد: « انا اعطيناك» اين «ك» يعنى تو و حساب تو با همه ي پيغمبرها فرق مى كند. علامه طباطبایی دراین آیه چندین تفسیر و نظر می دهد اما در نهایت احتمالات می رسد به حضرت زهرا که شاخص ترین است.
🔹 ایه مباهله فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَللَّعْنَتَ الله عَلَی الْکاذِبِینَ نساینا فقط درباره حضرت صدیقه طاهره است و این مورد شیعه و سنی هیچ کس تردید ندارد.
🔹 قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی در اینم آیه مفهوم قربی مصداقش حضرت زهرا گفته شده است .
🔹 وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَى. و به زودى پروردگارت آنقدر به تو عطا خواهد کرد که خشنود شوى. ناراحتی پیامبر از گناه امتش بودکه خداوند امت رسول خدا را ببخشید. تفسیر باطن یعنی حضرت زهرا که شفاعت کبری را درقیامت دارد. حالا حدیثی است که حضرت فاطمه معصومه برای شفاعت شیعیان کافی است و شفاعت حضرت زهرا در قیامت خواهد بود.
🔹 كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ این درخت و شجره در تفسیر به حضرت زهرا اطلاق شده است.
🔹 اللّه نُورُ السَّماوَاتِ وَالاْءَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کمِشْکاةٍ فِیهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِی زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ کأَنَّهَا کوْکبٌ دُرِّی در این آیه نیز مشکات را به حضرت زهرا تعبییر کردند.
🔹فِي بُيُوت أَذِنَ اللهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَ الاْصَالِ. در خانههایى قرار دارد که خداوند اذن فرموده دیوارهاى آن را بالا برند خانههایى که نام خدا در آنها برده مىشود و صبح و شام در آنها تسبیح او مىگویند.» فی بیوت نام خداوند در ان خانه ها بلند است.
🔹 وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا لَا نَسْأَلُكَ رِزْقًا نَحْنُ نَرْزُقُكَ وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَىٰ .132 طه
اهل خود جهت عبادت و نماز در اینجا حضرت زهرا است. اهل یعنی حانواده و فرزند
🔹 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًاآیه 141 احزاب.
تاکید به نام و ذکر خداوند است که حضرت بعد از درخواست کار زیاد در منزل پیامبر اکرم تسبیحات را به حضرت زهرا معرفی کرد و این آیه دلالت بر حضرت زهرا دارد.
🔹 أُولئِکَ الَّذينَ يَدْعُونَ يَبْتَغُونَ إِلي رَبِّهِمُ الْوَسيلَةَ أَيُّهُمْ أَقْرَبُ وَ يَرْجُونَ رَحْمَتَهُ.سوره اسرا 57
در ظاهرا این آیه وسیل همان عمل صالح، نماز روزه است لیکن مفسیرین وسیله را حضرت زهرامرضیه و امامان تعبییر کرده اند.
🔹 وَقُلْنَا يَا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ وَكُلَا مِنْهَا رَغَدًا حَيْثُ شِئْتُمَا وَلَا تَقْرَبَا هَذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ حضرت حوا از بالا ۵نور را دید که می درخشند وتعبیر این شجره منهیی حضرت زهرا است
#ماه_مبارک_رمضان
#اداره_فرهنگی_تربیتی
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity