جلسه اول از سخنرانی دکتر توفیق اسداف
بحث اجتماعی بودن انسان هم در فلسفه و هم در علوم دیگر ثابت شده است.
🔹 انسان ها ناگریز هستند از اجتماعی بودن و در عصر جدید این نیاز بیشتر شده است و علت آن روی آوردن بشر به شهر و امکانات بروز می باشد. افزایش روابط اجتماعی موجب شده است تا انسان ها در حوزه احساسی و نیازهای عاطفی نیز اجتماعی تر شده و در دوره ی جدید شاهد افزایش این نیاز در بین جوامع هستیم.
خداوند در آیه 200 سوره مبارکه آل عمران {يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ} خطاب به مومنین می فرماید: صبور باشید، یکدیگر را به صبر سفارش کنید و با یکدیگر در روابط باشید و تقوا را رعایت کنید تا جزء تفلحون و رستگاران باشید.
🔹 در جستجوهای گوگل رکورد بیشترین جستجو در خصوص راه های خوشبختی است. این نشانگر آن است که رسیدن به خوشبختی همیشه خواسته ی انسان هاست. خداوند در قرآن در جایی دیگر می فرماید: { وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ} یعنی یکدیگر را به صبر دعوت کنید و همانطور که گفته شد دعوت به صبر از مراحل رسیدن به خوشبختی است.
🔹 پیامبر در حدیثی می فرمایند: «الصَّبْرُ ثَلاثَةٌ، صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَة، وَ صَبْرٌ عَلَی الطّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ المَعْصِیَة...» صبر سه نوع است، صبر در مصیبت، صبر بر طاعت و صبر بر ترک گناه. در نتیجه همه چیز صبر می طلبد و برای تربیت، رشد و بالندگی نفس و پیشرفت، صبر لازم است.
طبق آیات قرآن یکی از دلایل خسران انسان در کم صبری است.
طبق آیات مطرح شده و آیه شریفه در سوره آل عمران که می فرماید{ وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ} بعد از گذار از مرحله صبر و دستیابی به این خصلت حسنه، وارد ارتباطات با دیگران می شویم که مرحله سختی است. شما باید خود سازی کنید و از مکتب صبر وارد ارتباط شوید.
🔹 {وَرَابِطُوا} در آیه مطرح شده یک کلمه مطلق است و همبستگی و ارتباط در برابر دشمن و دوست را می رساند.
پیامبر اکرم (ص) در حدیثی می فرمایند: «المؤمنُ يألَفُ ويُؤلَفُ ، ولا خيرَ فيمَن لا يألَفُ ولا يُؤلَفُ ، وخيرُ النّاسِ أنفَعهُمْ للنّاسِ» مؤمن الفت مى گيرد و با او الفت مى گيرند و كسى كه الفت نگيرد و الفت پذير نباشد از خير و بركت بى بهره است. و بهترين مردمان كسى است كه براى مردم سودمندتر باشد.
خیر وبرکت در جمع است و انسان های تنها سود کمی دارند.
🔹 روابط انواع مختلفی دارد
بعضی رابطه ها سمی است یعنی برای یک نفر و یا هردو ضرر دارد و ادامه آن نه تنها فایده ندارد موجب ضرر هم می باشد.
🔹 بعضی روابط بیهوده و بی سود است و ضرروی نیست و این رابطه هم ادامه اش فایده ای ندارد.
🔹 روابط دوستانه که سود و فایده ای برای یکدیگر دارند
🔹 روابط محبوب از حدیث امیرالمومنین اینگونه دانسته می شود که ایشان می فرمایند: « خالِطوا النّاسَ مُخالَطَةً إن مِتُّم مَعَها بَكَوا عَلَيكُم ، و إن عِشتُم (غِبتُم) حَنُّوا إلَيكُم » با مردم چنان معاشرت كنيد كه اگر بميريد بر شما بگريند و اگر زنده باشيد [غايب شويد] مشتاق ديدن شما باشند.
بعضی انسانها اینقدر موثر و مفید هستند که نبودشان ضایعه است.
#ماه_مبارک_رمضان
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity
جلسه روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان با سخنرانی دکتر توفیق اسداف و قرایت قرآن کریم توسط آقای کوچک یزدی
إِنَّـا لِـلَّـهِ وَ إِنَّـا إِلَـیْـهِ رَاجِـعُـونَ
کـلُّ مَـنْ عَـلـیـهـا فَـان وَ یـبـقَـی وَجْـهُ رَبَّـک ذوالـجـلالِ والاکـرامِ 🏴
بدینوسیله اساتید و کارکنان دانشگاه مجازی المصطفی،درگذشت "همسرمکرمه حجتالاسلام والمسلمین استاد سید منذر حکیم" از اساتید علمی سابق دانشگاه مجازی، را به ایشان و خانوادهٔ محترمشان تسلیت عرض می نماید.
امید که روح آن مرحومه، آسوده و خرسند در حـریـم امـن الـهـی آرام گیرد.
جلسه دوم از سخنرانی دکتر توفیق اسداف
🔹 امروزه متاسفانه در شبکه های احتماعی و فضای مجازی برای جوانان و نوجوانان بی محلی به دیگران تبلیغ میشود، به گونه ای که بی محلی، بی توجهی و در واقع سرد بودن با دیگران را یک حسنه دانسته و از آن به کاریزما تعبیر کرده و cool بودن را صفتی از روی عزت نفس و باکلاس بودن می نامند. این در حالیست که در اخلاق اسلامی نرم خویی تاکید شده و توجه نسبت به دیگران بسیار سفارش شده است.
🔹 در آیه شریفه ۱۵۹ سوره مبارکه آل عمران { فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ ۖ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ ۖ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ ۖ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ} خداوند می فرماید: به مرحمت خدا بود که با خلق مهربان گشتی و اگر تندخو و سختدل بودی مردم از گِرد تو متفرق میشدند، پس از (بدیِ) آنان درگذر و برای آنها طلب آمرزش کن و (برای دلجویی آنها) در کارِ (جنگ) با آنها مشورت نما، لیکن آنچه تصمیم گرفتی با توکل به خدا انجام ده، که خدا آنان را که بر او اعتماد کنند دوست دارد.
🔹 خداوند نرم خویی را اخلاق با عظمتی معرفی می کند و اینکه خدا اخلاق نرم خویی را به خود منتسب کرده است نشان دهنده ی عظمت این اخلاق می باشد.
{فَاعْفُ عَنْهُمْ} نیز نوع بخشش را معرفی می کند و می فرماید که هم او ببخشد و هم از خدا بخواهد او را ببخشد.
امام علی (ع) می فرماید: «العَفْوُ تاجُ المَكارِمِ» گذشت، تاج مكارم اخلاق است .
امام حسین (ع) می فرماید: « إنَّ شیعَتَنا مَنْ سَلِمَتْ قُلُوبُهُمْ مِنْ کُلِّ غِشٍّ وَ غِلّ وَ دَغَل» شیعیان و پیروان ما آن کسانی هستند که دلهایشان (و به تبع آن افکار و اعمالشان ) از هر گونه ناخالصی (و فریب و نیرنگ و سوء استفاده از اعتماد مردم) و کینه ( و دشمنی یا خیانت ) و ناسالمی ( و تقلب و تزویر ) پاک و پیراسته باشد.
🔹 در آیات 43 و 44 سوره مبارکه طه: {اذْهَبَا إِلَىٰ فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَىٰ فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَيِّنًا لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَىٰ} خداوند از طرفی معیت موسی و هارون (علیهما السلام) را می طلبد که نشان از تاکید بر اجتماع است و سپس لین سخن گفتن و نرم خویی با فرعون است. فرعونی که خود را خدا می داند.
نرم صحبت کردن زمانی که از روی بزرگ منشی و همراه با عزت نفس باشد نه از روی ترس، موجب آن میشود که امید به اینکه مورد تذکر قرار بگیرد یا بترسد زیاد شود.
من حلم عظم، در این مثل هم مطرح شده است که حلم و بردباری شخص را بزرگ می کند.
هر چه با ملایمت صحبت کنید تاثیر گذار ترید
🔹 برای مثال اگر در منزل چیزی درخواست کنید زمانی که معمولی در خواست میکنید، یا همراه با کلمات زیبا مانند عزیزم یا فرزندم مطرح میکنید متفاوت است. حتی در علم روانشناسی می گویند که اگر سوالی مطرح شود تاثیر بیشتری دارد و اگر همراه با نتیجه بیان شود تاثیر گذاری آن بسیار می شود.
#ماه_مبارک_رمضان
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity
10.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️ واکنش جالب دختران دانشآموز و خانوادهها به دیداری که با رهبر انقلاب داشتند
____________________________
☑️اولین نفر از قم با خبر شوید
اخبارموثق |جذاب |فوری قـم👇
💢
http://eitaa.com/joinchat/1031798786C1a8f8517c9
هدایت شده از مسجد امام حسین علیه السلام
دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین.
خدایا بپوشان در آن با مهر و رحمت و روزى کن مرا در آن توفیق و خوددارى و پاک کن دلم را از تیرگیها و گرفتگى هاى تهمت اى مهربان به بندگان با ایمان خود.
.
جلسه آخر از سخنرانی دکتر توفیق اسداف
امام صادق(ع) فرمودند: « اِنَّ لاَهْلِ الْجَنَّةِ اَرْبَعَ عَلاماتٍ: وَجْهٌ مُنْبَسِطٌ وَ لِسانٌ لَطیفٌ وَ قَلْبٌ رَحیمٌ وَ یَدٌ مُعْطیَةٌ»
بهشتىها چهار نشانه دارند؛ روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
🔹 وجْهٌ مُنْبَسِطٌ
در روایات مختلفی ذکر شده است که پیامبر(ص) همیشه تبسم می کردند.
🔹 پیامبر(ص) فرموده اند: «ثلاثٌ مَن کُنَّ فِیهِ کانَ مُنافِقاً وَ اِنْ صامَ وَ صَلّى وَ زَعَمَ اَنَّهُ مُسْلِمٌ: مَنْ اِذا ائْتَمَنَ خانَ، وَ اِذا حَدَّثَ کَذِبَ وَ اِذا وَعَدَ اَخلَفَ...» سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمره كند و بگويد من مسلمانم؛ كسى كه هنگام سخن گفتن دروغ بگويد و وقتى كه وعده دهد تخلف نمايد و چون امانت بگيرد، خيانت نمايد.
🔹 لسانٌ لَطیفٌ ، زبانی لطیف و شیرین بوده و ازعلامت های اهل بهشت است.
در آیه 83 سوره مبارکه بقره:{ وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً } خداوند می فرماید: و با مردم (به زبان) خوش سخن بگویید.
کلمه قول در قران همیشه با صفت امده مثل معروف، لین، لطیف...
♦️ برای خوب و زیبا حرف زدن تمرین می خواهد،
امام علی(ع) در حکمت 47 از نهج البلاغه می فرمایند: « وَ قَالَ عليه السلام قُلُوبُ الرِّجَالِ وَحْشِيَّةٌ فَمَنْ تَأَلَّفَهَا أَقْبَلَتْ عَلَيْهِ » دلهاى مردم رمنده است (با هم آشنائى ندارند) پس هر كه آنها را (با همراهى و نيكى و دوستى) بدست آورد باو رو مى آورند.
🔹 قلْبٌ رَحیمٌ
آیه 128 از سوره مبارکه توبه: { لَقَد جاءَكُم رَسولٌ مِن أَنفُسِكُم عَزيزٌ عَلَيهِ ما عَنِتُّم حَريصٌ عَلَيكُم بِالمُؤمِنينَ رَءوفٌ رَحيمٌ } به یقین، رسولی از خود شما بسویتان آمد که رنجهای شما بر او سخت است؛ و اصرار بر هدایت شما دارد؛ و نسبت به مؤمنان، رئوف و مهربان است!
در آیه 2 از سوره مبارکه طه:{مَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَىٰ} خداوند خطاب به پیامبر(ص) می فرماید: ما قرآن را از آن بر تو نازل نکردیم که (از کثرت عبادت خدا و جهد و کوشش در هدایت خلق) خویشتن را به رنج درافکنی. این آیه نشان از مهربانی پیامبر(ص) نسبت به مردم دارد.
یا خطاب امام حسین(ع) در روز عاشورا که فرمودند: « هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنی » از روی دلسوز، مهربانی و نجات انسان بوده است.
امام صادق فرمودند: «القلب حرمالله، فلاتسكن حرم الله غيرالله» قلب حرم خداست، در حرم خدا غير خدا را جاي مده.
🔹 یدٌ مُعْطیَةٌ
از ویژگی های بارز پیامبر(ص) و اهل بیت (علیهم السلام) انفاق و کمک به دیگران بود.
روزي كه تو آمدي ز مادر عريان / بودند همه خندان و تو بودي گريان
كاري بكن اي دوست كه وقت مردن / باشند همه گريان و تو باشي خندان
♦️بهتر است انسان طوری با مردم برخورد داشته باشد که در نبودش ناراحت و سوگوار شوند.
#ماه_مبارک_رمضان
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity