🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸چرا روزۀ عید فطر حرام است؟ | حرمت روزه، یک مانور است!🔸
در روز اول شوال، روزه حرام است. این یک مانور است. می دانید چرا؟ چون میخواهد بگوید: «خوردنشان به امر من است؛ نخوردنشان هم به امر من است».
اگر روزۀ اول شوال را حرام نمیکردند، عدۀ زیادی روز اول شوال را روزه میگرفتند و میگفتند: «میخواهیم بدرقه ماه رمضان برویم»! خداوند چون میخواهد همه با هم دست بکشند، روزه را حرام کرده.
امام صادق (علیه السلام) دربارۀ روز عید فطر و تشخیص آن میفرمایند: «دست امام مسلمین است»؛ اگر امام مسلمین گفت: «عید است»، همه باید افطار کنند و نماز عید بخوانند. اگر امام مسلمین گفت: «این آخر رمضان است»، بر همه واجب است روزه بگیرند.
چرا این را برای امام مسلمین گذاشته؟ برای اینکه اینجور نشود که زن مقلد این آقاست و آقا میگوید برای من ثابت نشده که امروز آخر رمضان است؛ شوهر مقلد دیگری است؛ او گفته برای من ثابت شده امروز عید بگیریم. اگر بعضی روزه باشند و بعضی روزه نباشند، در خانه چه اتفاقی می افتد؟ روزی که باید جشن بشود، روز عیش باشد، روز سرور باشد، روز خوشحالی باشد، روز حزن میشود.
اعیاد رسمی مسلمین یعنی عید فطر و عید قربان را برای این خاطر روزهاش را حرام کردند که وحدت ایجاد بشود؛ یعنی همه «با هم» دست بکشند از روزه. خود این وحدت یک ابهتی دارد، اسلام را در نظر دشمنان با مهابت میکند.
#عید_فطر
@haerishirazi
امیرالمؤمنین عليه السلام:
لم تَخْلُ مِن لُطفِهِ مَطْرِفَ عَينٍ، فی نِعمَةٍ يُحدِثُها لَكَ، أو سَيِّئةٍ يَستُرُها علَيكَ، أو بَلِيَّةٍ يَصرِفُها عنكَ
در نعمتى كه براى تو پديد آورده، يا گناهى كه از تو فرو پوشانده، يا بلايى كه از تو دور ساخته، چشم بر هم زدنى از لطف او بى بهره نبوده اى
نهج البلاغه، از خطبه 223
🆔 @hadisgraph
💠 22 اردیبهشت سالگرد #جدایی_بحرین_از_ایران است.
✅ شاه اونقدر بخشنده بود یه شبه بحرین رو داد رفت ولی این رژیم خسیس واسه دو سه تا شهر 8 سال جلو صدام مقاومت کرد.
👈اگه خون آریایی تو رگاته نشر بده
😂😂😂
صلوات نثار روح شهدایی که هشت سال جنگیدند و مقتدرانه یک وجب خاک را به اجنبی ندادند.
پیامبر صلی الله علیه وآله:
لا تَزالُ عِصابَةٌ مِن اُمَّتی یُقاتِلونَ عَلی أبوابِ دِمَشقَ و ما حَولَهُ و عَلی أبوابِ بَیتِ المَقدِسِ و ما حَولَهُ لایَضُرُّهُم خِذلانُ مَن خَذَلَهُم ظاهِرینَ عَلَی الحَقِّ إلی أن تَقُومَ السَّاعَةُ
پیوسته گروهی از امّت من بر دروازه های دمشق و پیرامونش و بیت المقدّس و پیرامون آن مبارزه می کنند و یاری نکردن آنان زیانی به آنها نمی رساند. آنان تا روز قیامت پشتیبان حقّ اند.
مسند أبی یعلی، ج ۱۱، ص ۳۰۲
✅حضرت آیت الله بهجت قدس سره:
🔴 آقای عزیز، ظلم نکن ... معصیت هم ظلم به نفس است،
🔹 معصیت مانند آن است که انسان لب چاه هزارمتری برود و بگوید: میتوانم خود را به داخل چاه بیندازم، و به نظرش معصیت کار آسانی است، ولی عاقبت و فرجام آن، چه؟
🔹 و چهبسا انسان را به اسفلسافلین و دَرَکات جهنم برساند.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص١٩١
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
10.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این بانوان ساکن بیت المقدس، "مرابطات الأقصی" هستند. "مرابطات" جمع واژه "مرابِطَة" است و "مرابطة الأقصی" لقب زنی است که زندگی خود را وقف مراقبت و حفاظت از مسجد الاقصی کرده است.
یکی از احکام فقهی اسلام، "مُرابَطَة" است که ریشه در آیه ۲۰۰ سوره آل عمران و روایات فراوانی مثل روایات باب "مرابطه در راه خدا" در کتاب "تهذیب الاحکام" دارد.
مُرابَطة از ریشۀ "ربط" به معنای مواظبت کردن (از طریق بستن و منع کردن) است. در اصطلاح فقهی، وقتی عدهای برای حفاظت از مرزها و مراقبت از تحرکات دشمن در آنسوی مرزها، در مناطق مرزی حاضر و مدتی آنجا ساکن شوند، به آنها "مُرابِط" گفته میشود.
این بانوان، که بیشترشان معلم قرآناند، هر روز برای نماز به مسجد الاقصی میروند تا حواسشان به مسجد باشد.
آنها همواره اطراف مسجدالاقصی هستند و یکی از مسئولیتهای مهمشان، تنظیم کردن حرکتها و تشکلهای انقلابی است. مثلاً چالش نماز جماعت صبح برگزار میکنند و وقتی ساکنان بیت المقدس به مسجدالاقصی آمدند، اخبار کارهای یهود درباره مسجدالاقصی و فلسطین را به گوشآنها می رسانند.
یکی از کارهای مرابطات در ماه رمضان این است که افطاری درست میکنند و همه زنان را به بهانه افطار در مسجدالاقصی کنار هم جمع میکنند تا اطلاعات و اخبار لازم را به گوش همه برسانند.
پ.ن۱: در این فیلم، مرابطات برای افطاری "مقلوبة" آماده کردهاند؛ چیزی شبیه "ته چین" خودمان. داستان نامگذاری این غذا به مقلوبه هم خواندنی است که آن را در جای خود دنبال کنید.
پ.ن۲: مطالعه بیشتر درباره مرابطه:👇
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa21684
✍ مرتضی رجایی