◾️تقویت به وسیله تبیین در صدا و سیما
▫️به نظر من سیاست کلی صدا و سیما باید تقویت مدیریتهای اجرایی کشور باشد. من توصیه نمیکنم که صدا و سیما ضعفها و نارساییها و کمبودها و خدای نکرده خیانتها را پوشیده بدارد؛ نه، ضعفها را هم بگوید؛ منتها طرح این دردها و ضعفها و نارساییها باید بهگونهای باشد که اولاً مردم را مأیوس نکند، ثانیاً مدیریت را تضعیف نکند.
▫️توفیقات دولت را بگویید. نشان دادن توفیقات و پیشرفتهای کشور حتماً نباید از زبان مسؤولان و دستاندکاران باشد. صِرف اینکه مدیر مربوطه بیاید بگوید در راهاندازی فلان طرح برای پانصد نفر، هزار نفر یا پنجهزار نفر شغل ایجاد شد، کافی نیست؛ باید موضوع را تبیین کرد.
( بیانات رهبری در دیدار مسئولان سازمان صدا و سیما ۱۳۸۳/۰۹/۱۱)
📻 @Socialwar
◾️تبلیغات؛ ابزاری برای فریب توسط دشمن
▫️دشمن میخواهد مطالب خود را در بین مردم بهدروغ و فریب منتشر کند. ما نباید عامل دشمن شویم و کار دشمن را آسان کنیم و همان چیزی را که او میخواهد در فضای فکری و فرهنگی جامعه ما به وجود آورد، در داخل کشور به وسیله مطبوعات، رسانهها و تریبونها به خورد مردم دهیم.
▫️راهی که اینها برای مقابله با این ملت بزرگ و عظیمالشّأن و این نظام و کشور عزیز ما در پیش گرفتهاند و تشخیص دادهاند، همین تبلیغات است. اینها میدانند که اگر در این کشور مداخله نظامی کنند، این ملت آنچنان توی دهنشان خواهد زد که پشیمان شوند.
(بیانات رهبری در دیدار اعضای ستادهای نمازجمعه۱۳۸۱/۰۵/۰۵)
📻 @Socialwar
◾️ کاربردهای علوم شناختی ( قسمت اول)
▫️با استفاده از یافتههای علوم شناختی میتوان زمینههای بالقوه اختلالاتی مانند خوانش پریشی (یک نوع اختلال در تشخیص و یادگیری) و در خودماندگی را در کودکان از طریق تصویربرداری عصبی پیشبینی کرد و با انجام مداخله بهموقع عصبشناختی و تصویربرداری مجدد از آن، از ترمیم آن مطمئن گشت.
▫️تولید دست و پای مصنوعی نیز دست آورد دیگر دانشمندان علوم شناختی است که با اتصال به سلسله اعصاب فرد میتواند فقدان عضو او را جبران کند.
📚علوم شناختی در جنگ شناختی، صفحه ۲۲، ۲۳ و ۲۴، محمد جوانی
📻 @Socialwar
◾️اهداف رسانه های دشمن
▫️دشمنان به چند چیز امید بستهاند که هم ملت ایران و هم عناصر سیاسی باید به آن توجّه کنند. اوّلین هدف آنها این است که ملت را نسبت به نظام اسلامی دلسرد و ناامید کنند؛ بیشترِ تبلیغات و شایعهپراکنی آنها متوجّه به این هدف است.
▫️نقطه دومی که به آن امید بستهاند، این است که بتوانند اعتقادات و ایمان مردم را که موتور حرکت آنها در گردنههای سخت بوده است، خاموش کنند و از مردم بگیرند. هدف سوم این است تا آنجایی که میتوانند، کاری کنند که مشکلات معیشتی مردم - که دستگاههای اجرایی و مسؤولان دولتی و غیره تلاش میکنند آنها را برطرف کنند - حل نشود.
( بیانات رهبری در دیدار اعضای ستادهای نمازجمعه۱۳۸۱/۰۵/۰۵)
📻 @Socialwar
◾️ کاربردهای علوم شناختی (قسمت دوم)
▫️تلاش محققین علوم شناختی و علم اعصاب شناختی اصالتاً متمرکز بر شناخت هرچه بیشتر کارکردهای مغزی است، ولی در عین حال یافتههای آنها در دسترس شاخههای علوم دیگر ازجمله داروسازی، برای تولید داروهای تقویت کننده توانمندیهای فوقالذکر قرار میگیرد.
▫️یافتههای علوم شناختی تأثیرات عمیقی را در سالهای اخیر بر آموزشوپرورش بر جای گذاشته است بهطوری که امید آن میرود که اثربخشی این نهاد کهن روزبهروز ارتقا یابد.
📚علوم شناختی در جنگ شناختی، صفحه ۲۴ و ۲۵، محمد جوانی
📻 @Socialwar
◾️کاربردهای علوم شناختی (قسمت سوم)
▫️روانشناسی سیاسی به بررسی رفتار شخصیتهای سیاسی، انگیزهها، اعتقادات و سبکهای رهبری، احکام، تصمیمات و اقدامات آنها در ابعاد سیاست داخلی، سیاست خارجی، روابط بینالملل و حل مناقشات میپردازد. در حالت کلیتر، روانشناسان سیاسی سعی در درک زیربناهای روانشناختی، ریشهها و پیامدهای رفتار سیاسی دارند.
▫️یکی از مسائل مهم در مدیریت، اقتصاد و بازرگانی مقوله تصمیمگیری و داوری است. تصمیمگیری و عوامل مؤثر در آن موضوع موردعلاقه علوم شناختی بهویژه روانشناسی شناختی و زبانشناسی شناختی نیز میباشد.
📚علوم شناختی در جنگ شناختی، صفحه ۲۵ و ۲۶، محمد جوانی
📻 @Socialwar
◾️کاربردهای علوم شناختی (قسمت آخر)
▫️یکی از حوزههای کاربردی متأثر از یافتههای علوم شناختی، روانشناسی تحلیل اطلاعات و رسانههای گروهی است. روانشناسی شناختی در درک سوگیریها و خطاهای شناختی که منجر به تصمیمات نادرست میگردد و نیز طراحی بهترین شیوهی تأثیرگذاری بر افکار عمومی به این حوزه کمکهای مهمی میرساند.
▫️یافتههای علوم شناختی در قلمروی دفاعی و امور امنیتی نیز میدان فعالیت وسیعی کسب کرده است، بهطوری که نیروهای مسلح کشورهای پیشرفته در کنار توسل به قدرت سخت از کاربرد قدرت نرم غافل نمانده با استفاده از یافتههای علوم شناختی در جستجوی راهکارهای عملی برای تأثیرگذاری بر فکر و ذهن فرماندهان و نیروهای مسلح رقیب و انحراف افکار ایشان هستند.
📚علوم شناختی در جنگ شناختی، صفحه ۲۷ و ۲۸، محمد جوانی
📻 @SocialWar
◾️تولید و مدیریت پیام؛ رمز کنترل افکار عمومی
▫️تولید کلام و تصویر و فضا و محیطی که بشود آن پیام را القا کرد، یکی از مهمترین کارهایی است که امروز هنر تبلیغ و پیامرسانی به آن متّکی است. این پیامی که تولید شده، برای اینکه بدانیم چگونه تقسیم و توزیع و پخشش کنیم، مدیریتِ صحیح لازم دارد. وقتی اینها انجام گرفت، شما میتوانید افکار عمومی را مدیریّت کنید.
▫️وقتی این کار انجام گرفت، افکار عمومی در اختیار شماست. دشمن میخواهد افکار عمومی را در اختیار گیرد. شما باید نگذارید که او افکار عمومی ملت خودتان و ملتهای دیگر را - تا هرجایی که صدای شما میرسد - در اختیار گیرد.
(بیانات رهبری در دیدار مسئولان سازمان صدا و سیما ۱۳۸۱/۱۱/۱۵)
📻 @Socialwar
◾️اهمیت پرداختن به علوم شناختی
▫️امروزه توسعهی پایدار متکی بر توسعهی سرمایهی انسانی است چراکه توسعه، فقط فناورانه و سطحی و محصول محور نیست؛ برای همین یکی از اهدافی که کشورهای صنعتی برای بهرهوری بیشتر دنبال میکنند آن است که سرانهی مغزهای برتر خود را زیادتر کنند تا به طبع آن موجب افزایش ثروت و قدرت ملیشان شود.
▫️از این منظر علوم شناختی در توسعه سرمایهی انسانی نقش بسیار زیادی دارد که منظور فقط سلامتی جسمی نیست و مواردی از قبیل سلامت روحی و روانی، افزایش بهرهی هوشی، ارتقای مهارتهای شناختی، بهبود عملکرد شناختی و... را شامل میشود.
📚علوم شناختی در جنگ شناختی، صفحه 29، محمد جوانی
📻 @SocialWar
◾️اهمیت رسانه در چشم مردم
▫️رسانههای جمعی در همه جای دنیا، یکی از حساسترین مراکز است؛ مخصوص ایران نیست. دلیل آن هم واضح است؛ زیرا همه چیز یک دستگاه تبلیغاتی و یک وسیلهی عمومی مثل صدا وسیما - خوبی و بدی آن، کاری که در آن انجام گرفته باشد و تلاشی که شما انجام میدهید - هر لحظه جلوی چشم مردم است.
▫️کار خوب و بد و خدمت و خدای نکرده سوءعمل در این تشکیلات، با جاهای دیگر فرق میکند؛ چون تأثیرش عمومی و سریع است و سطح کارش خیلی وسیع و محسوس و مشهود میباشد.
(بیانات رهبری در دیدار مسئولان صدا و سیما ۱۳۶۹/۰۵/۰۷)
📻 @Socialwar