💢"آقای همتی دیگه تعارف را کنار گذاشت و وارد میدان #گشایش_اقتصادی شد. این نظر آقای همتی دو حالت داره، یا ایشان امید بسیاری دارد که فروش نفت در سررسید اوراق بدون مشکل انجام شود، یا مشکلی با خلق پول شدید در سررسید ندارد.
این هم سوال است که چرا همتی به خلق نقدینگی کاری ندارد؟"
👤مسعود براتی
#خلق_پول
#جعل_پول_سازمانی
#دزدی_بزرگ
🇮🇷 @Ammar_media
💢 بورس فعلی چگونه به تورم دامن میزند؟
📸
ارزش بازار سهام(بورس و فرابورس) با ۹۰۰۰ هزارمیلیارد تومان به ۳.۵ برابر GDP رسیده(این نسبت بیش از ۲ برابر کشورهای صنعتی است).
1️⃣ اولا بخش قابل توجهی از این پول متورمشده، با خروج از بورس دیر یا زود به سایر بازارها سرازیر میشود و وقتی مابهازای کافی در بخش واقعی اقتصاد موجود نباشد، اثر وضعی خود را بر قیمتها خواهد گذاشت.
2️⃣ ثانیا تجربه جهشهای قیمتی در چند دوره گذشته نشان داده که بازارهای اصلیِ دارایی مثل سهام، مسکن، ارز، خودرو و طلا، در میانمدت به تعادل نسبی قیمتی میرسند و این تعادل عمدتا افزایشی است؛ به این معنا که این بازارها سعی میکنند خود را به بازاری که در سقف قیمتی قرار دارند نزدیک کنند. اتفاقا گزارشهای میدانی از بنگاههای مسکن هم این موضوع را تصدیق میکند که طرف عرضه در چند ماه اخیر قیمتها را با توجه به قیمتهای جهش یافتهی سهام تنظیم کرده است.
3️⃣ ثالثا از آنجایی که معاملات سهام بر اساس ارزش آتیِ غیرقطعی سهم است، محاسبات مالیِ ارزش سهم(نظیر P/E و...) منتج به تورم انتظاری شده است. نگارنده از منابع معتبر فعال در بورس مطلع است که ارزشگذاری پلکانی سهم در بورس کالا طی ۳ ماه اخیر با دلاری بیش از نرخ بازار(گاها با قیمت ۳۰هزار تومان) انجام میشده است. با تشکیل این حباب قیمتی، یا باید بورس سقوط میکرد تا قیمتهای اسمی به قیمت واقعی تنزل یابد یا باید قیمتهای واقعی خود را به قیمتهای اسمی بازار میرساندند. تجربه ۴ ماهه نشان داد با حمایت دولت، حالت دوم رخ داد.
4️⃣ رابعا جذابیت بازار سهام و سودهای چندصددردی بدون ارزش افزوده در سال ۹۹ نهتنها سرمایهها را به تولید روانه نکرد بلکه هر تولیدکننده عاقلی را اغوا میکرد که سرمایه در گردش بنگاه خود را وارد سوداگری در بازار ثانویه بورس کند. بازاری که هیچ اثر مثبتی بر تولید ندارد. بررسی سبد سهامداری نمادهای بورس هم به خوبی نشان میدهد حتی بسیاری از بنگاههای بورسی سرمایه خود را به جای تولید وارد سفتهبازی بازار ثانویه کردند. کاهش سرمایه در گردش همانا و کاهش تولید و کمبود عرضه و تورم همانا.
5️⃣ خامسا سودهای خیرهکننده سهام در چند ماه اخیر، حقیقیها و حقوقیها را ترغیب میکرد که با اخذ وام وارد بورس شوند. مشاهده صورتهای مالی بانکها نشان میدهد از اردیبهشت ۹۹ پرداخت تسهیلات نسبت به ماههای گذشته جهشهای چندبرابری داشته؛ طبیعی است پرداخت تسهیلات، خود به تورم منتج شود.
✍️ Omid Ramez
#حباب_بورس
#بورس #حباب
#سفته_بازی #قمار
#رانت_اطلاعاتی #فساد
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🔻مرتبط
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 تحلیلی از شرایط بورس در ایران
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 اشکال از بازار است یا شما؟
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
🔸مردم و نگاه کن. راحت برای خودشون میچرخن. اصلا خبر ندارن قراره چه اتفاقی بی افته...
🇮🇷 @Ammar_media
🎲 @Qomar_ir
💢طبق اخبار، غلامرضا #تاجگردون که به فسادهای اقتصادی شهره بود و به همین دلیل اعتبارنامه وی در #مجلس یازدهم رد شد، اخیرا به عضویت هیئت علمی موسسه نیاوران موسوم به موسسه «آموزش و پژوهش و مدیریت وبرنامهریزی» وابسته به نهاد ریاست جمهوری، درآمده است!
ریاست این مؤسسه حساس آموزشی ابتدا با #مسعود_نیلی بوده و هماکنون #محمد_نهاوندیان ریاست آن را برعهده دارد و افراد آن در #دولت_روحانی به سمتهای اقتصادی خاص رسیده اند!
موسسه نیاوران از ابتدای تاسیس، محل حضور جریانهای لیبرال و افرادی همچون علینقی مشایخی، مسعود نیلی، محمد طبیبیان و محمد نهاوندیان بوده است؛ عضویت تاجگردون در این موسسه، نشان از نفوذ و زدوبندهای گسترده در ردههای بالای اقتصادی دولت روحانی است.
گفتنیست ترتیب هیئت امنای این موسسه نیز قابل توجه و جالب است:
محمد نهاوندیان رئیس موسسه،
محمد باقر #نوبخت رئیس سازمان برنامه بودجه کشور،
#محمود_واعظی رئیس دفتر روحانی
و محمود غلامی وزیر علوم تحقیقات وفناوری
#فساد_سیاسی
🇮🇷 @Ammar_media
💢نامه #قالیباف و #رئیسی به #رهبر_انقلاب درباره تصمیم دولت برای فروش نفت
👤 #ابوترابی نماینده مجلس:
🔹 #دولت در جلسه سران قوا موضوع فروش #اوراق_سلف نفتی را بهگونه دیگر مطرح کرده و در اجرا به شیوهای دیگر اجرا میکند.
🔹پس از اینکه اجرای این طرح به صورت کتبی برای #مجلس و #قوه_قضائیه ابلاغ شد، هم مجلس و هم قوه قضائیه مخالفت خودشان را با این موضوع کتبا برای رهبر معظم انقلاب نوشتند که آنچه در جلسه سران قوا صحبت شده و آنچه به صورت کتبی ابلاغ شده با هم متفاوت است، لذا ما مخالف آن هستیم.
🔹اکثر نمایندگان با این موضوع مخالفت داشته و معتقد بودند که دولت با اینکار به دنبال برجای گذاشتن #زمین_سوخته برای دولت بعدی است.
🇮🇷 @Ammar_media
💢استفتاء جدید #رهبر_انقلاب درباره "رانت اطلاعاتی در بورس"
به گزارش خبرگزاری تسنیم، کانال فقه و احکام رهبر معظّم انقلاب اسلامی در شبکه مجازی بهنشانی (leader_ahkam@) جدیدترین استفتائات معظمله را دربارۀ رانت اطلاعاتی در بورس منتشر کرده است.
❓سؤال: استفاده از رانت اطلاعاتی در بورس چه حکمی دارد؟
جواب: استفاده از اطلاعات اقتصادی به صورت غیر قانونی یا بهگونهای که موجب تضییع حقوق دیگران شود، جایز نیست.
#بورس #رانت_اطلاعاتی
#فساد #حباب #سفته_بازی
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🔻مرتبط
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 تحلیلی از شرایط بورس در ایران
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 اشکال از بازار است یا شما؟
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
🔸مردم و نگاه کن. راحت برای خودشون میچرخن. اصلا خبر ندارن قراره چه اتفاقی بی افته...
🇮🇷 @Ammar_media
💢خیلی زودتر از آن چیزی که فکرش را میکردیم، مدیریت دولت درعرصه #بورس درحال تبدیل شدن به مساله امنیت ملیست!
دستکاری سرمایه مردم در "بازار سرمایه" هر دلیلی که دارد، خیر مردم را شامل نمیشود و بیشتر شبیه اهرم فشار به حاکمیت است.
"شورشِ شهریور" دلیل میخواهد؛ دلسوزان کشور بیشتر دقت کنند!
✍🏻 #علی_قلهکی
🇮🇷 @Ammar_media
💢چه طور انگلیس ۴۵تریلیون دلار از ثروت هند را غارت کرد
داستانی که عموماً در بریتانیا نقل میشود این است که #استعمار_هند نه تنها هیچ مزیت اقتصادی نداشته بلکه هزینههای زیادی نیز بر بریتانیا تحمیل کرده و اینکه امپراطوری بریتانیا این هزینههای هنگفت را به مدت زیاد بر عهده گرفته نشانهای از خیر خواهی و سخاوتمندی بریتانیاییها بوده
یک اقتصاددان مشهور به نام پاتنائیک محاسبه کرده است که بریتانیا حدود ۴۵تریلیون دلار از هند در طول سالهای ۱۷۶۵ تا ۱۹۳۸ غارت کرده. برای اینکه بدانید این مبلغ چقدر گزاف است باید بدانید ۴۵ ترییلیون دلار ۱۷ برابر کل تولید ناخالص داخلی سالانه بریتانیا در زمان حال است.
در سال ۱۷۶۵ کمی بعد از اینکه شرکت هندشرقی کنترل شبهقاره را به دست گرفت، شروع به جمعآوری مالیات در هند نمود و سپس از بخشی از آن درآمد (حدود یک سوم) برای تامین مالی خرید کالاهای هندی(پنبه) برای مصرف در بریتانیا استفاده کرد.
یعنی به جای پرداخت پول از جیب خود، از پول خود هندیها استفاده میکردند. در واقع #انقلاب_صنعتی به بخش بزرگی از این دزدی سیستماتیک از هند وابسته بود.
🔸مجموع مستعمرات کشورهای اروپایی
🇮🇷 @Ammar_media
💢این روزها باز زمزمه #مذاکره راه افتاده. میگویند قبل از انتخابات آمریکا بهترین وقت است. اما انتخابات آمریکا بهانهشان است. واقعیت این است که این جماعت سالهاست چشمشان فقط به کاخ سفید دوخته شده. همیشه دنبال کوچکترین روزنی برای مذاکره با ارباب میگردند. سالهاست به مردم گرسنه و جان به لب رسیده میگویند «کلید» نجاتشان در صندوقچه طلایی کاخ سفید است. اما دیگر صبر بس است. باید گفت دروغ میگویند! بیست و هفت میلیارد دلار ارز چهار هزار و دویست تومنی یا نیمایی از صندوقچهای در #کاخ_پاستور به یغما رفت و حیف و میل شد نه در #کاخ_سفید.
« #کلید » معیشت گرسنگان در #حسابرسی اموال بیتالمال و بازپسگیری این اموال از اشراف کاخ پاستور و اشراف کاخ بهارستان و از اشراف و فاسدان همه نهادهای رانتی و غیرمردمی و آلوده به تبعیض است. کلید در عدالت است. در رسیدگی به خصوصیسازیهای پر از فساد و بازگرداندنشان به بیت المال. در احیای نظام مالیاتی. در تقویت نهادهای نظارت. در برداشتن زانوی طبقه آقازادههای رانتی از روی گلوی اقتصاد مولد. و در ایمان به قدرت تولید داخلی توسط مردم. همان مردمی که انقلاب کردند و هشت سال جنگ را اداره کردند. کلید در احیای ایمان به قدرت مردم ایران است نه تعظیم مقابل کاخ سفید.
✍🏻 #علی_علیزاده
🇮🇷 @Ammar_media
💢 بخرید اما نفروشید!
◀️ بخش یکم
حتما در ادبیات و حکمت عامیانه خیلی شنیدید که #خانه یا #زمین رو نباید فروخت. این حکمت عامیانه ریشه در #الگوی_معیشت_اسلام داره. در الگوی معیشت اسلام اونقدر این موضوع مهمه که تو کتابهای فقهی یک بخش جدا به اینکه خریدن خونه یا زمین خوب و مستحبه و فروختن اونها بد و #مکروه اختصاص داده شده [1] و روایتهای زیادی از معصومین در این بخش آورده شده.
شاید براتون سوال باشه که چرا یه همچین چیزی توصیه شده؟ تو بعضی از این روایتها؛ حکمتها و علتهای این توصیه اومده. مثلا امام صادق علیهالسلام به خادمشون توصیه میکنن تا خونه یا #زمین_کشاورزی بخره، تا اگر مشکل ناگهانی، #حادثه و یا مصیبتی رخ داد چیزی داشته باشه که زندگیش رو دوباره سامان بده و روحو روانش رو از فشار و تنگنا خارج کنه. [2] در واقع اینجا علت توصیه به خریدن خونه یا زمین داشتن، یک #پسانداز مطمئن برای روز مباداست.
یا در موقعیت دیگهای فردی به امام صادق علیهالسلام میگه زمینی داره که مشتری دنبالشه و اونو تشویق میکنه تا زمینش رو بفروشه؛ امام هم در پاسخ میفرمان کسی که آب و گل (یعنی خاک) رو بفروشه پول اون #بیهوده خرج خواهد شد. بعد اون فرد میگه که میخواد زمینش رو به قیمت خوبی بفروشه و به جاش زمین وسیعتری رو بخره؛ حضرت هم میفرمان در این صورت اشکالی ندارد. [3]
از پاسخهایی که به این دو سوال داده شد میشه فهمید که اگر #کالای_سرمایهای مثل زمین یا خونه فروخته بشه، پول حاصل از اون به سرعت صرف #هزینههای_روزمره زندگی میشه اما اگر همین پول تبدیل به زمین یا مسکن بشه، یک پسانداز خوب به وجود میاد. حتی در یک روایت دیگه اومده که وقتی پول زیادی مثل پول حاصل از فروش زمین یا خونه دوباره تبدیل به مثل نشه، به سرعت #مصرف میشه و مثل خاکستری بر روی یک کوه بلند در معرض بادهای شدیده و به سرعت پراکنده میشه. [4]
البته میشه از این توصیهها یک قاعدهی کلانتر رو هم برداشت کرد، اینکه «پول حاصل از فروش یک کالای سرمایهای باید مجدد صرف خرید یک کالای سرمایهای دیگه بشه و نباید این پول رو صرف #نیازهای_مصرفی کرد.»
با توجه به این قاعدهی کلیدی، خیلی از اقدامات و توصیههای اقتصادی #جریان_اصلی زیر سوال میره و باید کنار گذاشته بشه. در بخش بعدی این نوشتار به برخی از اونها اشاره خواهیم کرد.
⬅️ ادامه دارد...
⬅️ منابع
[1] استحباب خرید عقار [ملک و خانه و ...] و کراهت فروش عقار.
[2] قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) لِمُصَادِفٍ مَوْلَاهُ اتَّخِذْ عُقْدَةً أَوْ ضَيْعَةً فَإِنَّ الرَّجُلَ إِذَا نَزَلَتْ بِهِ النَّازِلَةُ أَوِ الْمُصِيبَةُ فَذَكَرَ أَنَّ وَرَاءَ ظَهْرِهِ مَا يُقِيمُ عِيَالَهُ كَانَ أَسْخَى لِنَفْسِهِ»، كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، الكافی، 8جلد، دار الكتب الإسلامية - تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق، ج5، ص 92، ح 5.
[3] قلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع إِنَّ لِي أَرْضاً تُطْلَبُ مِنِّي وَ يُرَغِّبُونِّي فَقَالَ لِي يَا أَبَا سَيَّارٍ أَ مَا عَلِمْتَ أَنَّ مَنْ بَاعَ الْمَاءَ وَ الطِّينَ ذَهَبَ مَالُهُ هَبَاءً قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنِّي أَبِيعُ بِالثَّمَنِ الْكَثِيرِ وَ أَشْتَرِي مَا هُوَ أَوْسَعُ رُقْعَةً مِمَّا بِعْتُ قَالَ فَلَا بَأْسَ»، همان، ص ، ح 8.
[4] عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فِي حَدِيثٍ عن النَّبِيَّ (صلی الله علیه و آله)، نِعْمَ الشَّيْءُ النَّخْلُ مَنْ بَاعَهُ فَإِنَّمَا ثَمَنُهُ بِمَنْزِلَةِ رَمَادٍ عَلَى رَأْسِ شَاهِقٍ فِي يَوْمٍ عَاصِفٍ إِلَّا أَنْ يُخْلِفَ مَكَانَهَا»، شيخ حر عاملى، محمد بن حسن، تفصيل وسائل الشيعة إلى تحصيل مسائل الشريعة، 30جلد، مؤسسة آل البيت عليهم السلام - قم، چاپ: اول، 1409 ق، ج 17، ص 72، ح 22017-9.
#عقل_معاش
#کدآمایی
#اقتصاد
🇮🇷 @Ammar_media
💢 #دولت به جای تقویت تولید و اصلاح ساختار بودجه، می خواهد با فریب #گشایش_اقتصادی کشور را همچنان به فروش #نفت وابسته نگه دارد
و در ادامه با گروگان گرفتن سرمایه مردم، کشور را در دوگانه «مذاکره - تورم شدید» قرار دهد.
این اصرار بر بیچاره کردن یک ملت توسط دولت منتخب، شگفت انگیز است...
✍🏻 #رائفی_پور
🇮🇷 @Ammar_media | #اقتصاد