💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_إسراء آیات 18 تا 27
📄#صفحـہ_284
༻🍃🌸🍃༺
رسول گرامی اسلام(ص) در حدیثی برای صابران سه نشانه ذکر فرموده است:
«عَلَامَهُ الصَّابِرِ فِی ثَلَاثٍ أَوَّلُهَا أَنْ لَایَکْسَلَ وَالثَّانِیَهُ أَنْ لَایَضْجَرَ وَالثَّالِثَهُ أَنْ لَایَشْکُوَ مِنْ رَبِّهِ تَعَالَى لِأَنَّهُ إِذَا کَسِلَ فَقَدْ ضَیَّعَ الْحَقَّ وَ إِذَا ضَجِرَ لَمْ یُؤَدِّ الشُّکْرَ وَ إِذَا شَکَا مِنْ رَبِّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَقَدْ عَصَاهُ.»
صبور سه نشانه دارد: اول آنکه سستى نمىکند، دوم آنکه افسرده و دلتنگ نمىشود و سوم آنکه از پروردگار خود شِکوه نمىکند؛ زیرا اگر سستى کند، حق را ضایع کرده، و اگر افسرده و دلتنگ باشد شکر نمىگذارد و اگر ازپروردگارش شکوه کند او را معصیت کرده است.
* علل الشرایع، ج2، ص498، ح1
https://eitaa.com/Amozeshequran
✅ چطور هیچ گونه ترس و اندوهی نداشته باشیم؟
🔸 خداوند منان یازده گروه را سفارش می کند و مژده و نوید می دهد که طبق این شرایط و با رعایت مضامین یازده آیه قرآن، هیچگونه ترس و اندوهی چه در این سرا و چه در سرای آخرت به سراغ این اشخاص نخواهد آمد.
۱- اولین آیه ای که در قرآن با او روبرو می شویم که نویدبخش این پیام است.(فَمَنْ تَبِعَ هُدَایَ فَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره البقره : ۳۸]
کسانی که از من پیروی کنند، نه ترسی بر آن خواهد بود و نه غمگین خواهند شد.
۲-دومین آیه(مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَعَمِلَ صَالِحًا فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره البقره : ۶۲]
هرکس به خدا و روز قیامت ایمان داشته و کردار نیک انجام داده است، چنین افرادی پاداش شان در پیشگاه خدا محفوظ بوده، و ترسی بر آنان نیست، و غم و اندوهی به ایشان دست نخواهد داد.
۳-سومین آیه( مَنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ فَلَهُ أَجْرُهُ عِنْدَ رَبِّهِ وَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره البقره : ۱۱۲]
هرکس خالصانه رو به خدا کند و نیکوکار باشد، پاداش او در پیش خدایش محفوظ است، و نه بیمی بر آنان است و نه اندوهگین خواهند گردید.
۴-چهارمین پیام نوید بخش(الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ ثُمَّ لَا یُتْبِعُونَ مَا أَنْفَقُوا مَنًّا وَلَا أَذًى ۙ لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره البقره : ۲۶۲]
✳️کسانی که دارایی خود را در راه خدا صرف می کنند و به دنبال آن منتی نمی گذارند، و آزاری نمیرسانند، پاداش آنان نزد پروردگارشان است و نه ترسی بر آن خواهد بود و نه اندوهگین خواهند شد.
۵-پنجمین رهنمود قرآن(الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ بِاللَّیْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلَانِیَهً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره البقره : ۲۷۴]
✳️ کسانی که دارایی خود را در شب و روز و به گونه پنهان و آشکار میبخشند مزدشان نزد خداست و نه ترسی بر آنان است و نه ایشان اندوهگین خواهند شد.
۶-آخرین آیه ای که در سوره بقره بابت این موضوع موجود است(إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَقَامُوا الصَّلَاهَ وَآتَوُا الزَّکَاهَ لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره البقره : ۲۷۷]
✳️ بی گمان کسانی که ایمان بیاورند و کار شایسته انجام دهند و نماز را چنان که باید به پای دارند و زکات را بپردازند، مزدشان نزد پروردگار است، و نه بیمی بر آنان است و نه اندوهگین میشوند.
۷-هفتمین پیام در سوره آل عمران است آن جا که خداوند می فرماید:(وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ* فرحین بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَیَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یَلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره آل عمران : ۱۶۹و۱۷۰]
✳️ و کسانی را که در راه خدا کشته می شوند مرده مشمار، بلکه آنان زنده اند و به ایشان نزد پروردگار روزی داده میشوند. آنان شادمان هستند از آنچه خداوند به فضل و کرم خود به ایشان داده است، و خوشحالند به خاطر کسانی که بعد از آنان مانده اند و هنوز در راه خدا میرزمند و به ایشان و نپیوسته اند، و این که ترس و هراسی بر ایشان نیست و آنان اندوهگین نخواهند شد.
۸- هشتمین آیه(فمَنْ آمَنَ وَأَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره اﻷنعام : ۴۸]
✳️ پس کسانی که به دعوت پیغمبران ایمان آورند و کار شایسته کنند نه ترسی دارند و نه غمگین میشوند.
۹- نهمین آیه(فَمَنِ اتَّقَى وَأَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره اﻷعراف : ۳۵]
✳️ پس کسانی که پرهیزگاری کنند و به اصلاح حال خود و دیگران بپردازند، نه ترسی بر آنان است و نه غمگین می گردند.
۱۰- دهمین مورد( أَلَا إِنَّ أَوْلِیَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره یونس : ۶۲]
✳️بی گمان دوستان خدا ترسی بر آنان نیست و به خاطر از دست دادن دنیا غمگین نمی گردند.
۱۱- آخرین آیه برای دوری از غم و حزن(إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ [سوره اﻷحقاف : ۱۳]
✳️ کسانی که میگویند: پروردگار ما تنها یزدان است، سپس ماندگار می مانند، نه ترسی بر آنان است و نه غمگین می گردند.
نه
نتیجه: دوستان نیک اندیشم، بیایید اگر میخواهیم این چند صباح عمر مان که باقیست، بدون بیم و اندوه سپری کنیم از این چند آیات نورانی بهره گیریم.
@Amozeshequran
❤️ يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَاءٌ لِّمَا فِي الصُّدُورِ
🔹درد روحی از درد جسمی جانکاهتر است. وقتی جایی از بدن درد بگیرد، حس درد او را به سوی پزشک میکشاند. ولی اگر حسّ تشخیص درد از کار بیفتد مرگ تدریجی رخ میدهد. قرآن آمده است که درد غفلت را درمان کند.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🆔 @quran_aqr
💎کانال آموزش قرآن
http://eitaa.com/joinchat/439746914Ca8199e68b6
11.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاوت تصویریصفحه ۲۸۴ قرآن کریم
سوره مبارکه اسراء
حتما ببینید
بامتن درشت وزیبا
#انعام / آیه ۳۷
🔹 قُلْ إِنَّ اللَّهَ قَادِرٌ
🔸بگو: قطعاً خداوند قدرت دارد
💎کانال آموزش قرآن
http://eitaa.com/joinchat/439746914Ca8199e68b6
"رقیم"
💎 از قدیم الایام مفسران بر آن بوده اند تا بفهمند "رقیم" در آیه (اصحاب کهف و الرقیم)، چیست و به چه معناست. آنها از اصحاب کهف، همان جوانمردان که در غار بخواب طولانی برده شدند، نسبتا آگاهند اما در معنای "رقیم" همچنان در حیرتند و اشاره ی روح نوازی ندارند. برخی گفته اند که رقیم به آن لوح یا تابلوی یادبودی گویند که به یاد اصحاب کهف بر سردر غار نصب کرده اند! عجب ذوقی! ماشاء الله! اگر کسی این تعبیر را بپذیرد، معنای آیه ی " أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحَابَ الْكَهْفِ وَالرَّقِيمِ كَانُوا مِنْ آيَاتِنَا عَجَبًا" چنین می شود " آیا پنداشته ای که اصحاب کهف و تابلوی یادبودشان بر سردر غار از آیات عجیب ماست؟"! برخی گفته اند که مراد از رقیم، سگ شان است! ما هر چه کنکاش کردیم تا ببینیم این معنا را از کدام لغت گرفته اند و این ذوق را از کجا آورده اند، نیافتیم! برخی گفته اند که رقیم، اسم آن منطقه ای است که در آن بودند! اگر کسی این تعبیر را بپذیرد، ترجمه آیه چنین می شود "آیا پنداشته ای که اصحاب کهف و اسم منطقه ای که در آن بوده اند از آیات عجیب ماست؟"! باید بگویم اینچنین تعبیراتی به قول قرآن تیر به تاریکی انداختن است. مُشتی ذوقیات است که ما را به حقیقت رهنمون نمی کنند. حتی بعضی از مستشرقین گفته اند که رقیم در اصل رُقود(خفتگان) بوده است و در کتابت و قرائت آن اشتباه شده است! خلاصه هر کس چیزی گفته است. و این همه کار ذهن تاریک است. آنکه نتواند قرآن را آنچنانکه هست ببیند، سرنوشتش همین تعابیر ذهنی است. حال آنکه خودِ آیات قرآن در این مورد واضح و گویاست و لازم نیست کسی خود را به در و دیوار بکوبد. جز اصحاب کهف، کسان دیگری نیز در غار بوده اند. همان کسانی که آنها را بخواب کرده اند " فَضَرَبْنَا عَلَىٰ آذَانِهِمْ فِي الْكَهْفِ" (ما آنها را در غار بخواب کردیم). و برای این خواب کردن از اصطلاح عجیب "بر گوشهایشان زدیم" استفاده کرده اند و معلوم است که این یک خواب عادی نبوده است. متاسفانه کمتر کسی به این نکات توجه کرده است. اینان اسماء الله اند و بارها گفته ام که اسماء الله بی شمارند. "رقیم" از اسماء الله است. راقم، رقم زننده، مرقوم کننده. آنکه از نکات ریز و درشت مطلع است. چه کسی مرقوم کننده است؟! آنکه آگاه و هشیار است. در آن غار، آگاهان و هشیاران وجود داشته اند. "فَضَرَبْنَا عَلَىٰ آذَانِهِمْ ... ثُمَّ بَعَثْنَاهُمْ" (ما خوابشان کردیم ... و ما بیدارشان نمودیم). نیروهای بزرگی در کار بوده اند که با آگاهی، توانایی به خواب کردن جمعی را آن هم بمدت بیش از سیصد سال بدون آنکه زوال یابند، داشته اند و آنگاه به سلامت بیدارشان کرده اند. حتی از این دنده به آن دنده شان می کردند تا جریان خونشان متوقف نگردد. این گونه اسرار در علوم باطنی به آن اشاره شده است و محققان این علوم از آن مطلع اند. این کار، بدون وجود نیرویی الهی میسر نیست. آن محیط کاملا کنترل شده بوده است. قوانین عادی طبیعت نباید در آنجا سیطره داشته باشند. و این مهم از انسان کامل، یعنی از تجلی اسماء الله بر می آید. به تعبیری وجود اولیاء الله ضروری است.
مسعود ریاعی
بر گرفته از کتاب کیمیاگری باطنی
http://www.masoudriaei.com
https://eitaa.com/masoudriaei
💎کانال آموزش قرآن
http://eitaa.com/joinchat/439746914Ca8199e68b6