هدایت شده از رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
📊 فاجعه نظرسنجی ها !؟
🔹️درحالیکه براساس اخبار غیررسمی، از ۲۰میلیون رای شمارش شده، آقایان مسعود پزشکیان ۴۳ درصد، سعید جلیلی ۳۸ درصد و محمدباقر قالیباف ۱۵ درصد را ازآن خود کردند، شاهد فاصله فاحش این اعداد با نظرسنجی های انجام شده پیش از انتخابات هستیم.
🔹️با افزوده شدن آرا شمارش شده در ساعات آینده، مشخص خواهد شد چه میزان افکارسنجی های انجام شده معتبر و قابل اتکا بوده اند
#انتخاب_اصلح
#انتخابات_ریاست_جمهوری
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
هدایت شده از رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
🔴 زیباترین صحنه انتخابات ریاست جمهوری 1403
👤#مهدی_جهان_تیغی
🔹صحنه اول: انتخابات سه قطبی و کاملا رقابتی دور اول انتخابات ریاست جمهوری تیرماه 1403برگزار شد.دو قطب انتخاباتی جلیلی و قالیباف گرچه با یکدیگر رقابت سنگین درون گفتمانی داشتند ولی ماندن هر دو سبب شد که دیگر قطب انتخابات یعنی پزشکیان، فرصت جمع آوری رای بیشتری را پیدا نکند. این نکته مهمی است که دو قطب جلیلی و قالیباف همزمان رقابت با یکدیگر ، مقابله راهبردی نیز با پزشکیان داشتند و از سبد جبهه انقلاب نیز مشترکا صیانت می کردند. حالا دو قطب جلیلی و قالیباف وارد دوره جدیدی شدهاند که بنا به سیاست ورزی به ستاد مشترک انتخاباتی ختم می شود و پیشرانهای قبلی نزاعهای انتخابات یعنی زاکانی و حتی قاضی زاده را نیز دوباره فعال خواهد کرد. در همین حال، مسعود پزشکیان هم به تنهایی به یک قطب قدرتمند انتخاباتی تبدیل شده که از یک طرف به لحاظ شخصیتی توانسته نگاه های مردمی را به خود جلب کند و از طرفی دیگر کمپین بزرگی از نخبگان سیاسی جریان اصلاحات و دولتمردان کابینه روحانی او را در فضای مجازی و تبلیغاتی حمایت می کنند و تلاش می کنند ضعفهای سیاسی وی را بپوشانند و مزیت هایی را که ندارد به صورت مجازی برای او خلق کنند.
🔸صحنه دوم: عمده کسانی که بعد از فتنه 88 و بعد از حوادث 1401، سیاست تحریم انتخابات را در پیش گرفته بودند، برای انتخابات اخیر دوباره فعال شدند. فعالین برجسته سیاسی که تا دیروز تحریم انتخابات را برند سیاسی خود معرفی می کردند ولی در این دوره از انتخابات کارشان به تلفن زدن به افراد برای افزایش مشارکت در انتخابات رسید. البته اصلاح طلبان بر خلاق ادعای چندین ساله خود نه تنها رقم خاصی به مشارکت اضافه نکردند بلکه در صندوق رای جبهه سنتی انقلاب با حریفان خودشان رقابت و شراکت کردند. بماند که بسیاری از کسانی که به پزشکیان رای دادند بیش از آنکه به صورت جریانی به اصلاحات و یا اعتدال رای بدهند به شخص پزشکیان و ویژگی های شخصیتی و تاکید وی بر گفتمان های مشابه اصولگرایان مثل عدالت رای دادند.
✅صحنه سوم: دومین انتخابات بعد از حوادث سال 1401 در حالی برگزار شد که ضد انقلاب و جریان موسوم به زن زندگی آزادی منفعل ترین جریان فعال در انتخابات ریاست جمهوری اخیر در دوره اول بود. اینترنشنال و بی بی سی فارسی عملا در بازی نبودند و برخلاف گذشته عملیات های رسانه ای شان موجی در محیط داخلی ایران ایجاد نمی کرد. این موضوع مهمی است که باید به درستی درک شود. برداشت درست این است که آنها در نیامدن بخشی از جامعه به صندوق رای اصلی ترین عامل نبودند و این یعنی اینکه برای بازگرداندن بخش ناراحت، ناامید، بی تفاوت یا حتی قهر کرده جامعه به صندوق رای، راه حلی از درون ایران باید جستجو کرد.
💢صحنه چهارم: همزمان با برگزاری انتخابات، گروهک های تروریستی تجزیه طلب و تکفیری فعال در جنوب شرق به یک صندوق رای که آرای مردم بلوچ و اهل سنت در آن بوده، حمله می کنند و دو تن از ماموران نیروی انتظامی را به شهادت میرسانند. گرچه این حادثه غم انگیز است، ولی زیباترین صحنه انتخابات ریاست جمهوری را هم به تصویر می کشاند. این تصویر خون آلود از یک طرف نشان می دهد که ضدانقلاب از وجود مردم سالاری و شرکت مردم در انتخابات چقدر عصبانی است و از طرفی دیگر نشان می دهد که حاکمیت با خون ماموران خود از مردم سالاری و رای مردم در دورترین نقاط کشور هم صیانت می کند.
#انتخاب_اصلح
#انتخابات_ریاست_جمهوری
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
هدایت شده از رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
🔺نتایج نهایی و رسمی انتخابات
🔹️تعداد شعب شمارش شده: از ۵۸۶۴۰ شعبه
🔹️تعداد آرا شمارش شده تا این لحظه: ۱۹.۰۶۹.۷۱۳ رأی
🔴مسعود پزشکیان: ۱۰۴۱۵۹۹۱ رأی
🔴سعید جلیلی: ۹۴۷۳۲۹۸ رأی
🔴محمدباقر قالیباف: ۳۳۸۳۰۰۰ رأی
🔴مصطفی پورمحمدی: ۲۰۶۲۹۷ رأی
#انتخاب_اصلح
#انتخابات_ریاست_جمهوری
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
هدایت شده از رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
🔰 در هفته پیش رو چه کارهایی را نباید انجام دهیم؟
➖ اولین کاری که نباید انجام دهیم، تحلیل آرا و تلاش برای شناسایی مقصر این وضعیت است
➖ دومین کار غلط در هفته جاری، تفرقه افکنی یا توجه به تفرقه افکنان است، این هفته باید فقط و فقط به دنبال حفظ وحدت و تلاش واحد برای پیروزی جبهه انقلاب باشیم
➖ و سومین و مهمترین کاری که نباید انجام دهیم، ایجاد دوقطبی است؛ به ویژه روی موضوعاتی نظیر انقلابی/ ضد انقلاب یا دینداری / ضد دین (مثلا موضوع حجاب) یا ولایی / ضد ولایت یا چیزهایی نظیر این
❌ خطر دوقطبی سازی از رگ گردن به ما نزدیکتر است و حتما جبهه اصلاحات در این زمینه تلاش وافر خواهد کرد، ولی ما باید در تولید محتواها حواسمان به این فقره باشد
⭕️ در بازی دو قطبی، حتما جبهه انقلاب بازنده خواهد شد؛ دلیلش بر اهل نظر روشن است و در اینجا نمیشود خیلی به آن پرداخت؛ فقط الحذر الحذر از ایجاد یا تقویت دو قطبی
🎋 پس باید چه بکنیم؟
باید جلوه منعطف، منطقی، صبور، خدوم، متواضع، مؤدب و دغدغهمند معیشتِ تفکر انقلابی را برای مردم تبیین کنیم
✅ باید مردم باور کنن که ما با آنها هستیم و با هم درد مشترک داریم، نه اینکه آنها دغدغه نان دارند و ما مثلا دغدغه مذهب یا آرمانهای انقلاب یا حمایت از جبهه مقاومت و...
💠 واقعیت این است که ما هم دغدغه نان مردم را داریم، ولی راهش را پیگیری و تحقق کامل آرمانهای انقلاب میدانیم... بنابراین به مردم آدرس اشتباه ندهیم و آنها را در مورد تفکر انقلابی، دچار سوءتفاهم نکنیم
#انتخاب_اصلح
#انتخابات_ریاست_جمهوری
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
هدایت شده از رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
*نقد و توصیه درونگفتمانی*
یکی از اشکالات ما، سیاه و سفید دیدن پدیدههای واقعی و بدتر از آن آدمهاست. طوری دولت آقای روحانی را نقد میکنیم که انگار دولت شیطان بوده و جنود شیطان آنرا اداره میکردند! و طوری خودمان را بر حق میدانیم که انگار نامزد مدنظر ما معصوم است و اطرافیانش هم فرشتگان الهی.
وقتی ما اینگونه فضا را تحلیل میکنیم، افرادی که بهشکلی تحت تاثیر تحلیل ما هستند، قضیه را از ما هم سیاه و سفیدتر میبینند. و در وسط انتخابات مردمسالارانه جمهوری اسلامی، جایی که قرار است یکی از نامزدهایی که از فیلترهای سخت از جمله فیلتر شورای نگهبان عبور کرده توسط مردمی که سنگشان را بر سینه میزنیم برگزیده شود، خود را در میانه نبرد روز عاشورا بلکه شدیدتر از آن احساس میکنیم. چشم و گوشمان بسته میشود و مکرر حق را زیر پا میگذاریم.
درگیریهای سطحی سیاسی مانع از پرداختن به راهکارها و نقد و بررسی دیدگاههای تخصصی حتی در فضاهای نخبگانی میشود؛ چه رسد به فضای عمومی. این نزاعها هم ما را سطحی میکند و هم جامعه را؛ سرانجامش هم میشود دلسردی مردم.
حاضر باشیم بپذیریم یا نه، در دولت آقای روحانی افراد دلسوز و کاربلد کم نبودند و تلاشها و نتایج مثبت کم نبود. همچنان که در دولت شهید رئیس اینطور بود. و متاسفانه در هر دو دولت هم افراد منفعتطلب و نامتخصص حضور داشتند. ممکن است مبنا، دیدگاه یا حتی سلیقه ما به یک طرف گرایش داشته باشد، اما این تفاوتها نباید توجیهکننده بیانصافی ما باشد.
«وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ»
رعایت تقوا در منازعات سیاسی و بهویژه در عصر جدید بسیار دشوار شده است. به نظر من یکی از مهمترین و کاراترین سلاحهایی که شیطان در عصر فضای مجازی علیه ما به کار میبرد، «برچسبزنی» بر مخالفانمان است. مراقب این حربه شیطانی باشیم.
انشاءالله طی چند روز آینده به جد تلاش خواهیم کرد نتیجه انتخابات به آنچه که فهم ما از انقلاب اسلامی است نزدیکتر باشد. اما بدانیم رعایت اخلاق یک بحث و کسب نتیجه مطلوب در انتخابات بحثی دیگر است. رسیدن به نتیجه مطلوب، آثار آفاقی و انفسی بداخلاقی ما را جبران نخواهد کرد.
توصیه اکید، به خودم و همه عزیزانی که در فضای انتخابات کنشگری میکنند این است که طی این چند روز رعایت اخلاق را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم. با تخریب و اتهامزنی به رقیب و با ترساندن مردم مشکلی حل نمیشود. فقط خشم و ناامیدی ایجاد میشود بخواهیم با نخواهیم بخش قابل توجهی از جامعه با ما همسو نیستند یا نظر مخالف با ما دارند. با ایجاد دوقطبی و ایجاد شکاف و کینه در جامعه، در راستای اهداف انقلاب حرکت نخواهیم کرد.
ما باید از نقاط قوت و برتریهای نامزد مدنظرمان برای مردم بگوییم و به این شکل او را بالا بیاوریم نه آنکه رقیب را پایین بکشیم. چه بسا باید به نقاط قوت رقیب هم اشاره کنیم و نقاط ضعفش را محترمانه و دلسوزانه نقد کنیم.
برگردیم و نگاهی به مشارکت پایین مردم بیاندازیم؛ برد ما تنها در انتخاب نامزد مدنظرمان خلاصه نمیشود، بلکه تقویت اخلاقمداری، تحمل یکدیگر، گفگتگو و افزایش اعتماد عمومی در جامعه، دستاوردی بزرگتر و ماندگارتر است.
مردم بینا و باهوش هستند. اخلاق، صداقت، پذیرش ضعف و خطا را حس میکنند؛ همانطور که تکبر و خودبرتربینی و خود حقپنداری را حس میکنند. تا هنوز بحثهای دور دوم داغ نشده، مرام و جهتگیری اخلاقیمان را تثبیت کنیم و بر آن متعهد شویم. که بدانیم که بخشی از سبد رای آقای پزشکیان متاثر از شخصیت اخلاقی ایشان بود.
#انتخاب_اصلح
#انتخابات_ریاست_جمهوری
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
هدایت شده از رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
🔴زمان مناظرهها و برنامههای تبلیغاتی دور دوم انتخابات ریاستجمهوری مشخص شد
🔹دوشنبه و سهشنبۀ این هفته از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰ بین ۲ نامزد مناظره برگزار خواهد شد.
#انتخاب_اصلح
#انتخابات_ریاست_جمهوری
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
🔺 پیام سعید جلیلی خطاب به مردم ایران
🔹️شما نشان دادید در هجوم تردیدافکنیها و یاسپراکنیها، در میان انبوه آسیبشناسیها و عیبجوییها، ایرانیها همچنان به افقهای بلند میاندیشند.
🔹️وقت درنگ نیست! به روستاها بروید و صدای ما را به آنها برسانید، به حاشیۀ شهرها بروید و حرف ما را به آنها بگویید! سراغ گروههایی بروید که سانسور میشوند، دیده نمیشوند.
🔹️دولت عدالتمحور برای رفع فساد و تبعیض به پشتوانۀ محکم مردمی نیاز دارد تا راه شهید رئیسی را با شتاب بیشتر بپیماید.
🔹️ از برادران عزیزم، آقایان قالیباف، زاکانی و قاضیزاده که با ابراز محبت بر اهمیت این اتفاق تأکید نمودهاند، صمیمانه سپاسگزارم.
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#سعید_جلیلی
🔻 کانال حامیان مردمی دکتر سعید جلیلی
@hamian_mardomi_dr_said_jalili