ت نماز را به زبان بياورند مى گويند: «نماز مى خوانم قربة الى اللَّه» و هرگز به ذهنشان هم خطور نمى كند كه- العياذ باللَّه- «نماز مى خوانم قربةً الى صاحب القبر» و نماز زيارت نيز كه مى خوانند همين گونه نيت مى كنند و نماز را «قربةً الى اللَّه» مى خوانند و ثواب آنرا به صاحب قبر هديه مى كنند، همان گونه كه مثلًا در دعاى بعد از نماز زيارت امام حسين (عليه السلام) مى گويند:
«اللهم انّى صَلَيّتُ و رَكَعتُ و سَجَدتُ لك وَحْدَكَ لاشريكَ لكَ لأنّ الصَّلاة والرّكوع والسُّجودَ لايكونُ الا لك ... اللَّهم وَ هاتانِ الرَّكعتانِ هَديّةٌ مِنّى الى مولاىَ الحسين بن علىّ (عليهما السلام)»؛(6)
(خدايا نماز خواندم و ركوع كردم و سجده كردم براى تو، تو يكتايى هيچ شريكى براى تو نيست، براى اينكه هيچ نماز و ركوع و سجودى نيست مگر براى تو ... خداوندا اين دو ركعت نماز را هديه نمودم به مولايم حسين بن على (عليهما السلام)». (7)
گذشته از اينها، ابن تيميه كه از پيشتازان افكار ضّد تشيع - بلكه اكثر مسلمانان - بوده گفته است: باتفاق رؤساى مذاهب، ميت از نماز، روزه، قرائت قرآن، صدقه و مانند اينها كه زنده انجام مى دهد بهره مى برد.(8)
و ابن قيم كه يكى ديگر از بزرگان آنها است گفته است: مسلمانان براى اموات طلب مغفرت كنند، صدقه بدهند، حج بجا آورند روزه بگيرند، نماز و قرآن و ذكر انجام دهند، ثوابش به اموات مى رسد و [گفته است:] جمهور سلف بر اين مطلب اتفاق دارند.(9)
همچنین بن باز گفته است: ثواب صدقه، حج و عمره، اداى ديون ميت، دعا و استغفار، به ميت مى رسد ولى افضل و بهتر اين است كه قرآن و نماز و طواف براى ميت انجام ندهند.(10)
در کتاب «الفقه على المذاهب الاربعة» در زيارت قبور است كه: «ينبغى للزائر الاشتغال بالدعاء و التضرع و الاعتبار بالموتى وقراءة القرآن للميت فان ذلك ينفع الميت على الاصح ...»؛
(سزاوار است زائر قبور، دعا و تضرع كند و از مرده ها عبرت بگيرد و براى ميت قرآن بخواند كه بنابر اصحّ، ميت از قرآن خواندن زائر منتفع و بهره مند مى شود).(11)
شيعيان هم در کنار قبور، قرآن ودعا و نماز را براى خدا مى خوانند و ثواب آنرا هديه مى كنند و هرگز براى صاحب قبر نماز نمى خوانند و او را عبادت و پرستش نمى كنند.
کانال بصیرت، پاسخ به شبهات ، شایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
🔻فراخوان رئیس قوه قضائیه در خصوص مشارکتجویی از مردم و نخبگان در روند تحولات دستگاه قضایی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹️امروزه با گسترش دسترسیهای ارتباطاتی، فارغ از چارچوبهای سنتیِ خشک و دیوانسالارانه، فضای مجازی و رسانههای اجتماعی به فرصتی بزرگ برای کم کردن فاصلههای زمانی و مکانی در ارتباطات و به اشتراکگذاری نظرات تبدیل شده است.
🔹️از این فرصت باید برای دریافت نظرات مردم و نخبگان از «ایده تا بازخورد» به بهترین نحو استفاده کرد.
🔹️آسیبهای فضای مجازی -که در جای خود باید به طور جدی دنبال و رفع شود- نباید ما مسئولان را دچار خطای محاسباتی کند و موجب شود که خود را از فرصت کمنظیر ارتباط با مردم در این بستر محروم نماییم. به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی باید از فرصت با ارزش فضای مجازی استفاده کرد و با اطلاع از نظرات و سؤالهای افکار عمومی، یک حضور مؤثر و جریانساز را به نفع مردم رقم زد.
🔹️نیل به «قوه قضائیه تراز انقلاب اسلامی» در گام دوم، بدون مشارکت و نقشآفرینی مردم، نخبگان و دلسوزان انقلاب ممکن نیست. در مدت کوتاهی که از مسئولیتم در قوه قضائیه میگذرد، و پیش از آن نیز خصوصاً در دوره خدمت در آستان قدس رضوی، از نظرات ارزشمند کاربران رسانههای اجتماعی استفاده کردهام و از این پس نیز امیدوارم خادمان ملت را در ساخت قوه قضائیهای مردمی، انقلابی و ضد فساد یاری کنید.
🔹️بر این اساس اعلام میکنم تا زمانی که سامانه اختصاصی دستگاه قضایی برای ارتباط دو سویه با مردم و نخبگان در دسترس قرار بگیرد، صفحات متعلق به اینجانب در رسانههای اجتماعی، یکی از مسیرهای دریافت نظرات مردم و نخبگان خواهد بود.
🔹️علاوه بر اینکه مردم عزیزمان میتوانند رأساً نظرات خود را از این مسیر منتقل کنند، اینجانب نیز حسب مورد، فراخوانهایی جهت دریافت نظرات در خصوص ایجاد، اصلاح یا تکمیل برخی رویهها، رویکردها، دستورالعملها و آئیننامهها اعلام خواهم کرد و در انتظار نظرات راهگشای صاحبنظران و متخصصان این امر خواهم بود.
🔹️امید است این رویکرد مورد رضای خداوند متعال از باب عمل به کریمهی «و شاورهم فی الامر» و موجب اعتماد و دلگرمی عموم انسانهای حقطلب و عدالتخواه باشد. توفیق روزافزون ملت رشید ایران را خواستارم.
سید ابراهیم رئیسی
۱۳۹۸/۳/۲۵
@Antishobhe
❌امام زمان عجل الله فروشی نکنیم . . .❌
روزی حضرت "امیرالمؤمنین"(علیه السلام) نزد اصحاب خود فرمودند:
من دلم خیلی بحال ابوذر غفاری می سوزد خدا رحمتش کند.
اصحاب پرسیدند چطور ؟
مولا فرمودند:
آن شبی که به دستور خلیفه ماموران جهت بیعت گرفتن از ابوذر برای خلیفه به خانه ی او رفتند چهار کیسه ی اشرفی به ابوذر دادند تا با خلیفه بیعت کند.❗️
ابوذر خشمگین شد و به مامورین فرمود:
شما دو توهین به من کردید;
اول آنکه فکر کردید من علی فروشم و آمدید من را بخرید ،💥💥❗️
دوم بی انصاف ها آیا ارزش مولای ما حضرت امیرالمومنین چهار کیسه اشرفی است؟⁉️
شما با این چهار کیسه اشرفی می خواهید من "علی" فروش شوم؟⁉️
تمام ثروت های دنیا را که جمع کنی با یک تار موی "مولاعلی " عوض نمی کنم.
آنها را بیرون کرد و درب را محکم بست.❌
مولا گریه می کردند و می فرمودند:
به خدایی که جان "علی" در دست اوست قسم آن شبی که ابوذر درب خانه را به روی سربازان خلیفه محکم بست... سه شبانه روز بود که او و خانواده اش هیچ نخورده بودند .😔
❌ مواظب باشیم برای دو لقمه بیشتر؛ بایک نگاه حرام ؛بایک سخن نابجا (دروغ، غیبت و......)،و...
در این زمان " مهدی " فروشی نکنیم. . .!❌
✨❗️✨❗️✨❗️✨❗️✨❗️
الهی به حق آقا امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام الساعه زود زود زود حتی کمتر از همین ثانیه فرج بابای صحرا نشینمان حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه شریف را برسان.🌹
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
🔴 الجزیره: ایران در سایه شدیدترین تحریمهای آمریکا میتواند به چهار روش نفت خود را بفروشد:
🔸فروش نفت در بورسهای خارج از سیطره آمریکا که از دلار استفاده نمیکنند مانند بورس شانگهای (یوان)
🔸تحویل نفت ایران به شخصیتهای حقوقی یا شرکتهای خصوصی از طریق بورس تهران؛به گونهای که دولت در فرآیند فروش خارجی نفت نقشی نداشته باشد
🔸انتقال نفت ایران به کشورهای دیگر و فروش به نام این کشورها، نه به نام ایران
🔸استفاده از کشتیهای ناشناس برای انتقال نفت به مقاصد نامعلوم.
@Antishobhe
🔺اینجا سوئیس قبله آمال خیلیاس
زنان سوئیسی در اعتراض به نابرابری و خشونت، بصورت گسترده اعتصاب، و این «برابریها» رو درخواست کردن:
«برابری یعنی زندگی بدون ترس از حمله،
کارکردن بدون ترس از آزار و اذیت و تعرض
و خانه رفتن بدون ترس از مورد خشونت قرار گرفتن.
برابری یعنی احترام به جسم و زندگی ما»
@Antishobhe
متن شایعه :
جشن در سفارت روسیه در ایران بعد از دیدار آبه با رهبرایران
پاسخ شایعه:
1⃣ عکس صحت دارد. لیکن تصاویر مربوط به روز جشن ملی روسیه در ایران در ۱۸ خرداد میباشد. برگزاری جشن ملی امری رایج است
2⃣ ادعای سایت های ضدانقلابی در خصوص برگزاری جشن بعد از دیدار رهبری با آبه کذب محض است. این دیدار چند روز قبل برگزار گردیده است
3⃣ بنا به رسم دیپلماتیک در مراسمهای روز ملی مقامات عالی کشور متوقف فیه ( معمولا در سطوح برابر ) به همراه دیپلماتهای کشورهای مختلف حضور پیدا میکنند.
🔹مثال: ۲۲ بهمن ۹۷ در سفارت ایران در #روسیه مقاماتی از جمله آندری فورسنکو دستیار رئیس جمهوری روسیه!، خانم نیکیشینا وزیر اقتصادی اتحادیه اوراسیایی، الیاس اوماخانوف معاون رئیس شورای فدراسیون روسیه، ریابکوف و ایگور مارگولف معاونین وزیر امور خارجه و بیش از ۴۰ تن از سفرای کشورهای خارجی و شخصیتهای کشوری و لشکری حضور داشتند
4⃣ نیروهای مسلح حاضر در تصاویر از سوی سپاه اعزام نشده اند. بلکه نمایندگان ستاد کل نیروهای مسلح شاغل در روابط بین اللمل این نهاد میباشند
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Aliomidiani 👈👈👈
متن شبهه:
زرتشت میگوید:
ﺑﯿﻬﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻣﺠﺎﺩﻟﻪ ﺑﺮ ﺳﺮ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﺩﯾﺎﻧﺖ ﯾﺎ ﺑﯽ ﺩﯾﻨﯽ ﺁﺩﻣﻬﺎ !
ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺩﺭﻭﻍ ﻧﻤﯽ ﮔﻮﯾﺪ،
ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﻭ ﺑﺎ ﺍﻧﺼﺎﻑ ﺍﺳﺖ،
ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺭﻧﺞ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺍﻧﺪﻭﻫﮕﯿﻦ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻭ
ﺍﺯ ﺷﺎﺩﻣﺎﻧﯽﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺷﺎﺩ ﺍﺳﺖ...
ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﻭ ﭘﺮﻧﺪﻩ ﺭﺍ ﻭ ﮔﯿﺎﻩ ﺭﺍ ﻭ ﺯﻣﯿﻦ ﺭﺍ ، ﻣﺤﺘﺮﻡ ﻣﯽﺩﺍﺭﺩ .
"ﺑﻪ ﻣﻘﺼﺪ ﺭﺳﯿﺪﻩ ﺍﺳﺖ ".....
ﺍﺯ ﻫﺮ ﺭﺍﻫﯽ ﮐﻪ ﺭﻓﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ !
پاسخ شبهه:
1⃣اگر آنچه از اعمال و رفتارها که در این شبهه نام برده شده را #اخلاقیات و #انسانیت بنامیم.
باید توجه کرد؛
2⃣انسانیت و اخلاق نیک از ضروریات زندگی بشر است. و بدون آن زندگی در اجتماع بشری، زجر آور خواهد شد. و چه بسا زندگی در اجتماع بدون آن غیر ممکن بشود و بی اخلاقی ها شیرازه اجتماع را از بین ببرد.
از این رو هیچ کس نمی تواند ضرورت آن را نفی کند و حتی کسانی که با دین سرستیز دارند، آن را لازم می شمارند. و شعار #انسانیت سر می دهند.
3⃣نکات زیر برای درک مطلب قابل تامل است؛
باید توجه کنیم که دینداری، با اخلاق نیک تقابل ندارد. بلکه دین دار واقعی حتما دارای اخلاق نیک یا به تعبیری انسانیت است. و متون دینی به اندازه ای در این باره فراوان هستند، که همگان از آن باخبر هستند و از باب نمونه فقط چند مورد آن را ذکر می کنیم:
پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: نخستین چیزی كه روز قیامت در ترازوی اعمال بنده گذاشته می شود، حُسن خلق اوست.(قرب الااسناد:۱۴۹/۴۶)
امام صادق علیه السلام: خوش خویى گناه را ذوب مى كند ، همچنان كه آفتاب یخ را.(الکافی:۲/۱۰۰/۷)
4⃣بنابراین هیچ اشکالی وجود ندارد که کسی #دین_دار و دارای حسن خلق باشد. یعنی انسانیت با دین داری، تقابلی ندارد که بخواهیم فقط یکی را انتخاب کنیم.
5⃣ انسانیت و متخلق شدن به اخلاق نیک، مراتب و درجاتی دارد که عالی ترین مراتب آن فقط در دین محقق می شود. از همین رو پیامبر (ص) تکمیل مکارم اخلاق را غرض بعثت خویش شمرده اند.
(بحارالانوار،ج۶۷،ص۳۷۲-بعثت لاتمم مکارم الاخلاق)
سخن از رابطه دین و اخلاق مجال گسترده ای می طلبد. اما باید اشاره کرد که دین حتی در تعریف بعضی از مفاهیم اخلاقی نقش آفرین است. بنابراین غیر ممکن است، بدون دین، اخلاق در حد عالی محقق شود.
6⃣به فرض که بدون دین بتوانیم بهترین فضایل اخلاقی را محقق کنیم. اما رفع این نیاز به معنای رفع تمام نیازهای ضروری ما نیست. اخلاق حسنه ای که فقط برای سامان دادن نظامات اجتماع دنیایی باشد، برای زندگی پس از مرگ ما کارآیی ای ندارد. و معقول نیست بشری که برای زندگی ۷۰ ساله خود تفکر و برنامه ریزی می کند، برای زندگی ابدی خود اقدامی نکند. و به دین پشت کند.
7⃣کسی که واقعا دارای #فضایل_اخلاق و انسانی است و خود را در شعار دادن متوقف نکرده است، حتما دین دار است. چون یکی از ضروریات اخلاق تشکر در مقابل احسان دیگران است. چگونه کسی می تواند مدعی غضایل اخلاقی و انسانی باشد، اما بر روی تمام احسان های الهی چشم ببندد و به شکر نعمت روی نیاورد؟
و زمانی شخص به مقصد میرسد که انسانیت و اخلاق را زیر سایه دین تکمیل کند.
8⃣وبهترین و تنهاترین راه برای رسیدن انسان بکمال، #دینداری ست.
بنابراین روشن است که چرا عده ای بی دینی خود را با شعار انسانیت رنگ و لعاب می زنند.
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات و شایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
متن شبهه:
مساله کدام است : "رونق تولید" یا "رونق دموکراسی" ؟!
پرویز سفری ؛ کنشگر سیاسی اصلاح طلب در واکنش به پیام نوروزی رهبری نوشت :مردی شبی بر سرای خویش در آمدو از همسر خویش درخواست طبخ خورش قیمه کرد.
همسر در پاسخ گفت :
طبخ قیمه گوشت می خواهد که ما نداریم .لپه می خواهد که ما نداریم .
بادمجان می خواهد که ما نداریم
سیب زمینی می خواهد که ما نداریم .
حتا رب گوجه هم نداریم .
شوهر گفت :بس است؛ آب را در قابلمه بریز بر روی شعله چراغ قرار بده تا قل قل کند.هرکه پرسید چه میکنی بگو می خواهم خورشت قیمه طبخ کنم . حال این وضع ما است و فرمان رونق دادن به تولیدواقتصاد در سال جاری برای رونق گرفتن تولید :
سرمایه گذار می خواهد که مانداریم بویژه ازنوع خارجی آن .زیر ساخت صنایع می خواهد که ما نداریم .
رابطه سالم با دنیا برمبنای حفظ منافع ملی می خواهد که ما نداریم .
امنیت سرمایه گذار و سرمایه گذاری میخواهد که مانداریم .رفع رانت و رانت خوار می خواهد که ما نمی توانیم .فضای سالم برای رقابت اقتصادی می خواهد که ما نداریم .
(متن شبهه خلاصه شده است)
پاسخ شبهه ؛
1⃣چنین روحیه ای ، وضع و حال کسانی است که می گفتند :
- فقط ما استاد مذاکره با جامعه جهانی هستیم ،
- فقط ما زبان دنیا را می فهمیم و جز ما احدی زبان دنیا را نمی فهمد،
- فقط با برجام است که می توان حتی مشکل آب آشامیدنی مردم را حل کرد ،
- فقط ما "تدبیر" بلدیم و به ما "امید" داشته باشید ،
- فقط ما می فهمیم و مخالفان و منتقدان "بروند به جهنم!" ،
- فقط ما می توانیم "مشکل اقتصاد را "صد روزه حل کنیم." ،
- فقط ما می توانیم "تکرار کنیم." و جز ما احدی نمی تواند،
- و فقط ...
حال وقتی که کفگیرشان به ته دیگ خورده ، چنین بر طبل "ناامید"ی می کوبند و راه را بر هرگونه "تدبیر" بسته می بینند .
این ادبیات کسانی است که ایران را در خود خلاصه شده می دیدند و جهان را در کدخدا ! وضع و حال امروز این جماعت و حامیانشان به این ضرب المثل عامیانه شبیه تر است که :
" دیگی که برای ما نجوشد ، سر سگ در آن بجوشد!"
و این را در بزنگاههای مختلف نشان داده اند از جمله در بزنگاه انتخابات 88 و...
2⃣و اما رهبری یک بار دیگر همچون همه سالهای پیشین مشکل اساسی کشور را در "اقتصاد" دانسته اند و نقشه راه را نیز نشان داده اند : "رونق تولید"
برای تحقق آن نیز همه چیز فراهم است :
3⃣سرمایه نیاز است که بالاترین نقدینگی تاریخ کشور اکنون در اختیار آن است ،رقم نقدینگی اکنون بالاتر از عدد نجومی ۱۵۰۰۰۰۰ میلیارد تومان است که راکد مانده و با بی تدبیری ،به جای فرصت ، تهدیدی بزرگ برای اقتصاد کشور گردیده است. فقط مهندسی معکوس (تبدیل تهدید به فرصت) نیاز دارد که روحیه مدیران جهادی جمهوری اسلامی ایران ، استاد آن است ، از صنعت موشکی ، صنعت هسته ای ، صنعت هوافضا گرفته تا مهندسی معکوس RQ170 آمریکا و... بپرسید!
4⃣با مبارزه انقلابی با مفاسد اقتصادی از یک طرف ، و از طرف دیگر با سامان دهی سیستم بانکی کشور ، امنیت سرمایه گذاری برای رونق تولید نیز فراهم خواهد شد . اولی با انتخاب یک رئیس قوه قضاییه تازه نفس انقلابی در دست حصول است و دومی نیز نیاز به تنظیم و تصویب یک لایحه دارد!
5⃣در زمینه زیر ساخت صنایع و صنایع مادر ،قطعا از ۴۰ سال پیش وضعیت بهتری در اختیار کشور قرار دارد . سراغش را در "پارس جنوبی" بگیرید !
6⃣از لحاظ منابع تحت الارضی و فوق الارضی ، حدود ۱۰ درصد منابع جهان در اختیار ایران اسلامی است با یک درصد جمعیت جهان .
7⃣به لحاظ نیروی انسانی متخصص جوان ، جزو نادرترین کشورهای جهان هستیم با میانگین سطح تحصیلات عالیه بالا.
8⃣رابطه ما با همه کشورهای جهان برقرار است جز با آمریکا!
بنا بر این برای طبخ قیمه! "رونق تولید" همه چیز فراهم است الا یک خانه تکانی در مدیریت کلان کشور توسط مردم، که آن نیز به مدد برجام بدفرجام حاصل شده است . امروز شرایط برای ناامیدی به کدخدا و بازگشت به هویت واقعی ایرانی از هر زمان دیگر فراهم تر است و قضیه "قابلمه خالی!" ، حکایت "تکرار خزانه خالی!" دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ است و امروز ملت رساتر از هر زمان دیگر فریاد می زند:"به عقب برنمی گردیم !"
و شما صحنه گردانان و "تکرارطلبان" دیروز ، که درد "دموکراسی خواهی" تان هر چهار سال یک بار عود می کند ، دوره تان اما ۱۶سالی است که منقضی شده است و حتی نسخه "اجاره نشینی!" نیز افاقه نمی کند، به دوره "دربدری!" بیندیشید.
رضا ربیعی
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
🔴رفتوآمد سیاسی یکی از سران فتنه آغاز شده است؟!
🔹 اخیرا جلسهای در منزل شیخ قدرت علیخانی در جماران میان مهدی کروبی و برخی اعضای مجمع روحانیون مبارز برگزار شده است.
🔹کیان ارثی، محمدعلی رحمانی، امام جمارانی، موسویخویینیها از اعضای حاضر در جلسه بودهاند.
🔹به نظر میرسد کاهش محدودیتهای سران فتنه که با هدف گشایش در زندگی شخصی این افراد صورت گرفته بود، در حال انحراف از مسیر اصلی خود به سمت فتنهانگیزیهای جدید است./رجانیوز
@Antishobhe
♦️انتقاد شدید روحانی از زنگنه/ جایگزین زنگنه انتخاب شده
«ابوترابی»نماینده مجلس:
🔹برخی اخبار از انتقاد شدید روحانی به زنگنه در جلسه هیات دولت به دلیل ضعف عملکرد وزیر نفت حکایت دارد.
🔹جایگزین زنگنه انتخاب شده، وی فردی متحول گرا و موفق در کابینه دولت است که به زودی معرفی میشود.
@Antishobhe
متن شبهه:
خاک بر سرماس چون فرهنگ و ارزش مون رد دارین شما تعیین میکنین
خاک بر سرماست چون همه کشورها باهم متحد شدن ما خودمونو جدا کردیم از همه خاک بر ما چون همه دین کشورشون انسانیت شده ما چسبیدیم به یه مشت فتوا و تفسیر
#دین_من_انسانیت_است
پاسخ شبهه:
🔮انسانیت و #اخلاق_نیک از ضروریات زندگی بشر است. و بدون آن زندگی در اجتماع بشری، زجر آور خواهد شد. و چه بسا زندگی در اجتماع بدون آن غیر ممکن بشود و بی اخلاقی ها شیرازه اجتماع را از بین ببرد.
از این رو هیچ کس نمی تواند ضرورت آن را نفی کند و حتی کسانی که با دین سرستیز دارند، آن را لازم می شمارند. و شعار انسانیت سر می دهند.
که در این جا به چند نکته باید توجه کرد:
1⃣ باید توجه کنیم که دینداری، با اخلاق نیک تقابل ندارد. بلکه دین دار واقعی حتما دارای اخلاق نیک یا به تعبیری انسانیت است. و متون دینی به اندازه ای در این باره فراوان هستند، که همگان از آن باخبر هستند و از باب نمونه فقط چند مورد آن را ذکر می کنیم:
پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: نخستین چیزی كه روز قیامت در ترازوی اعمال بنده گذاشته می شود، حُسن خلق اوست.[۱]
امام صادق علیه السلام: خوش خویى گناه را ذوب مى كند ، همچنان كه آفتاب یخ را.[۲]
بنابراین هیچ اشکالی وجود ندارد که کسی دین دار و دارای حسن خلق باشد. یعنی انسانیت با دین داری، تقابلی ندارد که بخواهیم فقط یکی را انتخاب کنیم.
2⃣انسانیت و متخلق شدن به اخلاق نیک، مراتب و درجاتی دارد که عالی ترین مراتب آن فقط در دین محقق می شود. از همین رو پیامبر (ص) تکمیل مکارم اخلاق را غرض بعثت خویش شمرده اند.[۳] سخن از رابطه دین و اخلاق مجال گسترده ای می طلبد. اما باید اشاره کرد که دین حتی در تعریف بعضی از مفاهیم اخلاقی نقش آفرین است. بنابراین غیر ممکن است، بدون دین، اخلاق در حد عالی محقق شود.
3⃣در صورت عدم ایمان به جهان آخرت و نتایج اعمال، نیک خلقی و حسن اخلاق، ضامن اجرایی چندانی نخواهد داشت. و جایگزین هایی که سعی کرده اند برای معاد بسازند، کارآیی چندانی ندارد. شهید مطهری یکی از این جایگزین ها و اشکال آن را این گونه بیان می کند: « اخلاق معنایش این است كه من اینقدر بفهمم كه نفع من در نفع دیگران است. من باید اینقدر شعور داشته باشم كه در جامعه، نفع من در نفع همه انسانهاى دیگر است. مثال مىزند كه اگر من گاو همسایهام را بدزدم، همسایه هم مىآید گاو مرا مىدزدد. پس بهتر این است كه من گاو او را ندزدم تا او هم گاو مرا ندزدد. این منطق براى منى كه با همسایه، هم زور هستم یا كم زورتر از او هستم درست است. ولى اگر من در سطحى باشم كه از هزار احتمال، نهصد و نود و نه احتمال این است كه همسایه هیچ زورى ندارد [درست نیست.]»[۴]
به هر حال جامعه غرب و تمدن جدید آن که کینه شدیدی از کلیسا داشت، به دلیل بی بدیل بودن آن، مجوز بقای حداقلی به کلیسا داده است. و غربیان فهمیده اند که هیچ چیز نمی تواند جای دین را پر کند.
4⃣به فرض که بدون دین بتوانیم بهترین اخلاق ها را محقق کنیم. اما رفع این نیاز به معنای رفع تمام نیازهای ضروری ما نیست. اخلاق حسنه ای که فقط برای سامان دادن نظامات اجتماع دنیایی باشد، برای زندگی پس از مرگ ما کارآیی ای ندارد. و معقول نیست بشری که برای زندگی ۷۰ ساله خود تفکر و برنامه ریزی می کند، برای زندگی ابدی خود اقدامی نکند. و به دین
5⃣ کسی که واقعا دارای اخلاق نیک است و خود را در شعار دادن متوقف نکرده است، حتما دین دار است. چون یکی از ضروریات اخلاق تشکر در مقابل احسان دیگران است. چگونه کسی می تواند مدعی اخلاق نیک باشد، اما بر روی تمام احسان های الهی چشم ببندد و به شکر نعمت بخش روی نیاورد؟
به هر حال نباید فراموش کنیم که علیرغم سوء انتخاب بسیاری از جامعه بشری، هیچ کس بدکاری خود را با شعار بدکاری انجام نمی دهد. بلکه حتی کسانی که می خواهند عملی زشت را انجام دهند، سعی می کنند، توجیهاتی برای عمل خود بسازند و آن را معقول نشان دهند.
مثلا کسی که به جای تلاش و کوشش و بهره بردن از دسترنج خود به دزدی می پردازد، به نیاز خود و ظلم عده ای توسل می جوید تا دزدی خویش را عملی ناگزیر یا حق جلوه دهد.
بنابراین روشن است که چرا عده ای بی دینی خود را با شعار انسانیت رنگ و لعاب می زنند.
منابع:📚
[۱]. قرب الإسناد : ٤٦/١٤٩.
[۲]. الكافی : ٢/١٠٠/٧.
[۳]. بحار الأنوار، ج۶۷، ص۳۷۲- بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاق.
[۴]. مجموعه آثار استاد شهید مطهرى ج۱۵ ص۱۰۵.
کانال بصیرت، پاسخ به شبهات و شایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈
متن شایعه:
" پیروی ازغیر امام معصوم ( به طور مطلق ) جایزنیست.
☀قال الصادق علیه السلام:
☝ایاک أن تنصب رجلأ دون الحجة، فتصدقه فی کل ماقال.
امام صادق علیه السلام فرمودند:بپرهیز ازاینکه غیرحجة (غیر امام معصوم ) رابه جایگاهی بگماری (مقتدای خودسازی) واو را درتمامی آنچه میگوید تصدیق کنی.
اصول کافی ج۲ص"۲۹۸
پاسخ شایعه:
1⃣ عبارت "دون الحجه" به معنای بدون حجت و معصوم نیست ، بلکه به معنای بدون دلیل است !
2⃣ ترجمه صحیح روایت :
»بپرهیز از اینكه "بدون دلیل" كسی را برای خود برگزینی و بدون چون و چرا تمام گفتههای او را تصدیق نمائی. «
http://www.pajoohe.com/FA/index.php?Page=definition&UID=27526
3⃣ رجوع به ولایت فقیه در عصر غیبت نه تنها دارای دلایل عقلی است ، بلکه دستوری از معصومین(ع) می باشد .
* امام عسکری(ع) :
از بین فقها آنان که حافظ و نگهبان دیناند و خود را از گناه و آلودگی حفظ میکنند و با هواهای نفسانی مبارزه میکنند و مطیع اوامر الهی و جانشینان اویند، بر عوام لازم است که از آنان تقلید کنند.
بحار الانوار ج 2 ص 88
* امام صادق (ع) :
"رد و انکار حکم حاکم اسلامی رد و انکار ماست و رد و انکار ما رد بر خداست که حد شرک برخداست"
کافی،ج1،ص67،حدیث10
و ...
4⃣ موضوع این روایت منع تقلید کورکورانه از اشخاص می باشد ، چرا که در اسلام تقلید ، بر معیار عقل اندازهگیری شده است و خداوند بشارت میدهد كه پیروزی و سعادت نصیب كسانی است كه به سخنان دیگران گوش فرا دارند و تنها از آنچه خوب و پسندیده است پیروی نمایند، نه آن هایی كه بدون سنجش عقلی از گفتار و رفتار دیگران كوركورانه تقلید نمایند.
http://www.pajoohe.com/FA/index.php?Page=definition&UID=27526
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈