4_5989883690195354282.mp3
810K
﷽
🔹یادمان رفته یه اقایی بنام #امام_زمان(عج) داریم
🔹 حاج اقا #دانشمند
#امام_زمان
#جمعه
@Antishobheh
﷽
امام حسین علیهالسلام فرمودند:
《خَمسٌ مَن لَم تَکُن فِیهِ لَم یَکُن فِیهِ
کَثیرُ مُستَمتَعٍ: اَلعَقلُ وَالدِّینُ وَالأدَبُ
وَالحَیاءُ وَ حُسنُ الخُلقِ》
پنج خصلت است که در هر کس نباشد بهره چندانی در او نیست:
⓵ خـرد
⓶ دیـن
⓷ ادب
⓸ حیـا
⓹ و اخلاق نیکـو
📗حیاة الامام الحسین علیهالسلام
جلد۱، صفحه۱۸۱
@Antishobheh
﷽
♦️سوال
در مقابل کلیپ های انتقادی از دولت مدام تکرار می کنند توهین حرام است، چه پاسخی میشه داد؟
❇️پاسخ
@Antishobheh
💠 «نقد و نقدپذیری واجب است، تهمت و لجنپراکنی حرام است.» ۱۳۹۶/۱۰/۰۶ این عبارت رهبر انقلاب اسلامی بهروشنی نگاه ایشان به مسئلهی نقد و نقدپذیری را نشان میدهد. از نظر حضرت آیتالله خامنهای اهتمام به مسائل اساسی کشور و نقد منصفانه امری ضروری در مسیر حرکت جامعهی اسلامی بهسوی آرمانها است و مسئولان نیز باید ظرفیتِ شنیدن انتقادات، پاسخگویی و پذیرش نقد عالمانه را در خود ایجاد کنند. قید مهم در این میان پایبندی همگان به «ضوابط شرعی و اخلاقی» و «پرهیز از هتک حرمت» و «تخریب» است.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR جهت آشنایی هر چه بیشتر مخاطبین با ابعاد مختلف این موضوع از منظر رهبر انقلاب گزیده بیانات زیر را منتشر میکند:
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=46724
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
9.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📜 ماجرای نامه تاریخی 6فروردین امام خمینی به آیتالله #منتظری
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
▪️جماعتی که همیشه اصرار به رابطه گسترده با جهان داشتند،امروز نگران #قرارداد_25ساله_با_چین هستند
الان میشه فهمید که منظور از جهان صرفا رابطه با غرب و پذیرش شروط اونهاست
در حقیقت مخالفین امروز این توافق راهبردی ،موافقان دیروز برجامن و همین یه نکته برای طلایی بودن این فرصت کافیه
💬آسکی
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
⛔️شبهه
نظر اسلام در مورد عید نوروز چیست ؟ در روایتی دیدم که امام کاظم فرمود این عید سنت فارس ها است که اسلام آن را محو و نابود کرده است.
❇️پاسخ
@Antishobheh
🔹درباره عظمت و تعظیم روز نوروز روایات متعددی در مجامع روایی ما نقل شده است.
1⃣ شیخ صدوق می نویسد:
«خدمت حضرت امير هديه اى آوردند، حضرت فرمود اين چه هديه اين است؟ پاسخ دادند: «يا أميرالمؤمنين اليوم النيروز» اين هديه روز نوروز است، حضرت هديه را پذيرفت و فرمود «اصنعوا لنا كل يوم نيروزا». شما هر روز را براى ما نوروز قرار دهيد. (هر روزتان نوروز باد).💯
الفقيه، ج 3 ص 300
وسائل الشیعه ج17 ص288
2⃣ شيخ طوسى در مصباح از امام صادق نقل می کند كه حضرت به معلى بن خنيس فرمودند:
🍃«روز نوروز غسل كن و پاكيزه ترين لباست را بپوش و خود را خوشبو نما و اين روز را روزه بگير و بعد از نماز ظهر و عصر چهار ركعت نماز (با آداب خاصى) بجاى آور و دعا كن خداوند گناه پنجاه سال تو را مى آمرزد»🍃
مصباح المتهجد ص790
وسائل الشيعه ج 8 ص 172
3⃣ ابن فهد حلى در مهذب خود نقل می کند كه امام صادق به معلى بن خنيس فرمود:
« روز نوروز روزی است که خداوند در آن روز از ارواح بندگانش پیمان گرفت که او را به یگانگی بپرستند و برای او شریکی قرار ندهند و به پیامبران و امامان ایمان آورند .این روز روزی است که طوفان نوح فرو نشست و کشتی آن حضرت بر کوه جودی قرار گرفت .نوروز روزی است که رسول خدا بت های کافران را در مکه نشست و پیش از آن نیز حضرت ابراهیم نیز در این روز بت های کافران را شکست .
🔴روز نوروز همان روزى است كه پيامبر اكرم در غدير خم، از مردم نسبت به امير مؤمنان عهد و پيمان گرفت. و در اين روز با ولايت على تجديد پيمان نماييد، خوشا به حال كسى كه در ولايت على ثابت قدم بماند و واى به حال كسى كه پيمان شكنى كند. 👈ما در روز نوروز انتظار فرج داريم، زيرا آن روز از روزهاى ويژه ما اهل بيت است كه شما آن را ضايع كرديد ولى فارسها آن را حفظ كردند.»
المهذب ص 194
وسائل الشيعه ج 8، ص 173
بحار الانوار ج56 ص91
4⃣ بر اساس همین روایات، فقهای بزرگ شیعه فتوا به استحباب غسل روز نوروز داده اند و می آورند که دلیل قابل توجهی که روایات مذکور در مورد عید نوروز را رد کند در دست نیست.
جواهر الکلام ج5 ص41
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
📲تزریق انتخاباتی واکسن کذب است
🔹وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت: خبر تزریق واکسن به کسانی که در انتخابات شرکت میکنند، یک دروغ خندهدار بیشتر نیست. این مطلب کذب از سوی برخی افراد در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است.
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
🔴آغاز قیام ایرانیان علیه متجاوز
🔹پس از یکصد و بیست سال استیلای قوم تاتار و مغول بر ایران و بسیاری از مناطق آسیا ، قیامی مردمی در باشتین و سبزوار خراسان علیه ظلم و تعدی حاکمان مغول و عاملان مزدور آنان به وقوع پیوست . این نهضت که به قیام " سربداران " شهرت یافت از لحاظ وسعت ، بزرگترین ، از نظر تاریخی مهمترین جنبش آزادی بخش خاورمیانه و آسیا در قرن هشتم هجری بود . این قیام ، منجر به تشکیل حکومت مستقل ملی و شیعه مذهب ایرانی در خراسان شد . 👈مهمترین ویژگی های این حکومت : تنفر و انزجار از عنصر مغولی و تثبیت ایدئولوژی تشیع فقه امامیه در کنار ملی گرایی ایرانی ، نخستین حاکم سلسله ی سربداران ، " عبدالرزاق باشتینی " بود که به مدت دو سال و چهار ماه حکومت کرد .
🔹هفت فروردین آغاز قیام ایرانیان علیه اقدامات غاصبانه ی مغول هاست
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
🔰زن و فعالیت اقتصادی
🔴از نظر قرآن، زنان همچون مردان می توانند فعالیت کنند و مالک هر چیزی شوند که با تلاش خود کسب کرده اند؛ همان طور که مردان آنچه را که از راه کسب به دست آورده اند، بهره آنان دانسته است. قرآن در این زمینه می فرماید:
🍃 «للرّجال نصیبٌ مما اکتسبوا وللنّساء نصیبٌ مما اکتسبن».
«برای مردان از آنچه ]به اختیار] کسب کرده اند بهره ای است، و برای زنان [نیز] از آنچه [به اختیار ]کسب کرده اند بهره ای است.»🍃
بدون اینکه در این امر بین زن و مرد قائل به تفاوتی باشد.
و می فرماید:
«لها ما کَسَبَتْ و علیها ما اکْتَسَبَتْ».
آنچه [از خوبی] به دست آورد به سود او، و آنچه [از بدی] به دست آورد به زیان اوست.
از نظر قوانین اسلام و قرآن، انسان مالک هر چیزی است که از راه کسب و کار به دست می آورد و در این جهت نیز، خداوند متعال تفاوتی بین زن و مرد قرار نداده است. بر اساس قوانین اقتصادی اسلام، زن می تواند در فعالیتهای اقتصادی ـ چه در سطح دولتی و چه در سطح خصوصی ـ مشارکت کند، در جهت افزایش تولیدات داخلی کشور کوشش نماید و زندگی مرفه را همراه با آزادی ـ با حفظ حدود و شرایط ـ نصیب خود و دیگران کند و با تأمین مشکلات و مسائل اقتصادی، انسانها را به سوی هدف واقعی، یعنی کمال و قرب به خدا سوق دهد.
🔰 و در آیه ای دیگر خداوند با بهترین شیوه و جالبترین اسلوب، تساوی زن و مرد را به تصویر کشیده است و می فرماید:
🍃 «هُنّ لباسٌ لکم وانتم لباسٌ لهنَّ».
«آنان برای شما لباسی هستند و شما برای آنان لباسی هستید».🍃
⚪️تنها امتیاز بین انسانها تقواست
📌خداوند تقوا را ملاک ارزش و معیار سنجش بین انسانها قرار داده، و آن را سبب امتیاز و برتری معین کرده، و خویشتن داران و کسانی که خود را از دام هوسها و بزهکاری حفظ کرده اند و در محدوده الهی گام برداشته اند ـ چه مرد و چه زن ـ را گرامیترین معرفی کرده است.
در این زمینه می فرماید:
🍃 «یا ایها الناس انا خلقناکم من ذکرٍ وانثی وجعلناکم شعوباً وقبائل لتعارفوا ان اکرمکم عندالله اتقیکم».
«ما شما را از مرد و زن آفریدیم و شما را ملّتها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. هر آینه گرامیترین شما نزد خدا باتقواترین شماست.»🍃
🔵 پس، خداوند تقوا را سبب امتیاز دانسته، و تنها به آن ارج می نهد. بنابراین، تقوا یک ارزش برای هر کس چه زن و چه مرد است.
بنابراین، از نگاه اسلام زنان همانند مردان می توانند از تمام مزایای زندگی و وظایف اجتماعی برخوردار شوند.
👈 زیرا در نظر اسلام، هیچ یک از اینها با هم تفاوتی ندارند، بلکه هر دو آزادند و مسئول اعمال نیک و بد خویشند.
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
🔴واکنش مدیرعامل منطقه آزاد کیش به شایعه واگذاری جزیره به چینیها
«مظفری»:
🔹این موضوع واقعیت ندارد و کذب است، شایعه واگذاری کیش به چینیها از دو سال پیش در فضای مجازی پخش شد که با پیگیری از پلیس فتا منبع این شایعات یک سایت سلطنت طلب در خارج از کشور اعلام شد.‼️
🔹 در قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین تنها یک بند درباره سرمایهگذاری چینیها در جزایر ایرانی خلیج فارس مطرح است و هیچ بحثی از واگذاری جزایر به چینیها اساسا مطرح نیست.
🔹 ۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی (رقمی برابر نصف بودجه عمرانی کشور) در کیش امکان عقلی و قانونی واگذاری کیش به دیگران را غیر ممکن میکند.
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
♦️سوال
متوکل چه فشارهاي اقتصادي بر شيعيان تحميل مي کرد؟
❇️پاسخ اجمالی:
@Antishobheh
متوكل به منظور تضعيف جبهه تشيع و نابود ساختن نيروهاى مبارز شيعه، آنان را شديداً در فشار اقتصادى قرار داده بود، به طورى كه تا اين حد فشار اقتصادى بر شيعيان تا آن تاريخ بى سابقه بود. تا جایی که گروهى از بانوان علویه در مدينه حتى يك دست لباس نداشتند كه نماز بگزارند و يك پيراهن مندرس را هنگام نماز به نوبت استفاده مى كردند. او «فدك» را مصادره كرد و به علويان اجازه تملک، اسب سوارى، مهاجرت و داشتن بیش از يك برده نمی داد.
❇️پاسخ تفصیلی:
@Antishobheh
متوكل به منظور تضعيف جبهه تشيع و نابود ساختن نيروهاى مبارز شيعه، آنان را شديداً در فشار اقتصادى قرار داده بود، به طورى كه تا اين حد فشار اقتصادى بر شيعيان تا آن تاريخ بى سابقه بود.
👈البته مى دانيم كه شيعه پس از رحلت پيامبر، همواره از نظر اقتصادى در فشار و مضيقه قرار داشت. در اين زمينه، علاوه بر گرفتن «فدك» از فاطمه زهرا(سلام الله عليها) كه انگيزه سياسى داشت و هدف از آن تضعيف بنيه اقتصادى جناح امير مؤمنان(علیه السلام) و بنى هاشم بود، نمونه هاى فراوانى در تاريخ اسلام به چشم مى خورد كه يكى از آنها روش معاويه با شيعيان، به ويژه بنى هاشم، بود. يكى از تاكتيكهايى كه معاويه به منظور اخذ بيعت از حسين بن على(علیه السلام) براى وليعهدى يزيد به آن متوسل شد، خوددارى وى از پرداخت هرگونه عطيه به بنى هاشم از بيت المال در جريان سفر به مدينه بود تا بدين وسيله امام را زير فشار گذاشته وادار به بيعت كند. (1)
📌نمونه ديگر، فشار اقتصادى «ابو جعفر منصور دوانيقى» (دومين خليفه عباسى) بود. منصور برنامه سياه تحميل گرسنگى و فلج سازى اقتصادى را در سطح وسيع و گسترده اى به اجرا مى گذاشت و هدف او اين بود كه مردم، نيازمند و گرسنه و متكى به او باشند و در نتيجه هميشه در فكر سير كردن شكم خود بوده مجال انديشه در مسائل بزرگ اجتماعى را نداشته باشند. او روزى در حضور جمعى از خواص درباريان خويش با لحن زننده اى انگيزه خود را از گرسنه نگهداشتن مردم چنين بيان كرد: عرب هاى باديه نشين در ضرب المثل خود، خوب گفته اند كه: «سگ خود را گرسنه نگهدار تا به طمع نان دنبال تو بيايد»! (2) اين سخن ضمناً مى رساند كه امت اسلام در چشم بنى عباس، تا چه حد بى ارزش بوده اند؟!.
در اين فشار اقتصادى سهم شيعيان و علويان بيش از همه بود زيرا آنان هميشه پيشگام و پيشاهنگ مبارزه با خلفاى ستمگر بودند.
دوران خلافت هارون نيز از اين برنامه كلى مستثنا نبود، زيرا او با قبضه بيت المال مسلمانان و صرف آن در راه هوسرانيها و بوالهوسيها و تجمل پرستيهاى خود و اطرافيانش، شيعيان را از حقوق مشروع خود محروم كرده بود و از اين راه نيروهاى آنان را تضعيف مى كرد. بنابراين شيعيان با اين گونه فشارها آشنا بودند، اما چنانكه فشار اقتصادى زمان متوكل ابعاد گسترده تر و وحشتناكترى داشت كه ذيلاً برخى از آنها را ياد آورى مى كنيم:
🔻1 - او از نظر اقتصادى به قدرى بر شيعيان سخت گرفت كه مى گويند: در آن زمان گروهى از بانوان علوى در مدينه حتى يك دست لباس درست نداشتند كه در آن نماز بگزارند و فقط يك پيراهن مندرس بر ايشان مانده بود كه به هنگام نماز به نوبت از آن استفاده مى كردند و نيز با چرخ ريسى روزگار مى گذراندند، و پيوسته در چنين سختى و تنگدستى بودند تا متوكل به هلاكت رسيد. (3)
🔻2 - متوكل «عمر بن فرج رُخّجى» را فرمانرواى مكه و مدينه ساخت، و او مردمان را از نيكى و احسان به آل ابى طالب باز مى داشت و سخت دنبال اين كار بود؛ چنانكه مردم از بيم جان، دست از رعايت و حمايت علويان برداشتند و زندگى بر خاندان امير مؤمنان(علیه السلام) سخت شد». (4)
🔺3 - متوكل دارايى علويان را كه ملك «فدك» بود مصادره كرد. (5) نقل شده است كه درآمد فدك در آن زمان بالغ بر 24000 دينار بوده است. متوكل فدك را به «عبدالله بن عمر بازيار» كه از هواداران او بود، عطا كرد. (6)
🔺4 - او به حاكم خود در مصر دستور داد با علويان بر اساس قواعد زير برخورد كند:
الف - به هيچ يك از علويان هيچ گونه ملكى داده نشود، نيز اجازه اسب سوارى و حركت از «فسطاط» به شهرهاى ديگر داده نشود.
ب - به هيچ يك از علويان جواز داشتن بيش از يك برده داده نشود.
ج - چنانچه دعوائى ما بين يك علوى و غير علوى صورت گرفت، قاضى نخست به سخن غير علوى گوش فرا دهد و پس از آن بدون گفتگو با علوى آن را بپذيرد! (7)، (8)
پی نوشت:
(1) . ابن اثير، الكامل فى التاريخ، بيروت، دار صادر، ج 3، ص 511 - ابن قُتيبه، الامامه و السياسه، الطبعه الثالثه، قاهره، مكتبه مصطفى البابى الحلبى، 1382 ه . ق، ج 1، ص 191.
(2) . شريف القرشى، باقر، حياه الامام موسى بن جعفر - عليه السلام - نجف، مطبعه الأداب، الطبعه الثانيه، 1389 ه . ق، ج 1، ص 369 (به نقل از كتاب: عصر المأمون)
(3). حاج شيخ عباس قمى، تتمه المنتهى، تهران، كتابفروشى مركزى، 1333 ه . ش، 238 و 239 - ابوالفرج الاصفهانى، مقاتل الطالبين، الطبعه الثانيه، نجف، منشورات المكتبه الحيدريه، 1385 ه . ق، ص 396.
(4). حاج شيخ عباس قمى، تتمه المنتهى، تهران، كتابفروشى مركزى، 1333 ه . ش، 238 و 239 - ابوالفرج الاصفهانى، مقاتل الطالبين، الطبعه الثانيه، نجف، منشورات المكتبه الحيدريه، 1385 ه . ق، ص 396.
(5). در فدك يازده درخت خرما وجود داشته پيامبر اسلام (ص) آنها را به دست خود كاشته بود. فرزندان حضرت فاطمه – سلام الله عليها - ميوه آنها را به حجاج اهدا مى كردند، و از بركت آنها ثروت سرشارى عايد آنها مى شد. «عبدالله بن عمر بازيار» شخصى بنام «بشران بن ابى اميّه ثقفى» را به مدينه فرستاد و او اين درختها را قطع كرد و چون به بصره برگشت، فلج شد! (موسوى قزوينى حائرى، سيد محمد حسن، فدك، الطبعه الثانيه، قاهره، مطبوعات النجاح، 1397 ه . ق ص 195).
6). دكتر حسين، جاسم، تاريخ سياسى غيبت امام دوازدهم، ترجمعه دكتر سيد محمد تقى آيت اللهى، چاپ اول تهران، مؤسسه امير كبير 1367 ه . ش، ص 84.
(7) . دكتر حسين، همان كتاب، ص 84 (به نقل از كتاب ولاه مصر، تأليف كندى).
(8) . گردآوري از کتاب: سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، موسسه امام صادق(علیه السلام)، قم، 1390 ه . ش، ص 590.
https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=43&lid=0&catid=27931&mid=321370
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh