«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٢٣ )
📣 سومین عنصر انتظار عالمانه، اعتقاد به تحقق وضع مطلوب است
🔹 بعد از اینکه ما به وضع موجود معترض شدیم، و تصور درستی هم نسبت به وضع مطلوب پیدا کردیم، حالا باید به شدنی بودن وضع مطلوب هم اعتقاد داشته باشیم. خیالی جلوه کردن مختصات جامعهٔ مهدوی که در روایات ذکر شده برای بعضیها آنچنان غیرقابل باور است که از جامعهٔ موعود بیاعتنا عبور کرده، وضعیت مطلوب ترسیم شده در آن را ناشدنی میپندارند!
🔹 عدم سلامت عقل، قساوت قلب، منفی بافی و برخوردار نبودن از یک فلسفهٔ متین برای حیات انسان، زمینههای غیرقابل باور بودن تحقق جامعهٔ مهدوی است.
🔹 اساسا ایمان آوردن به هر وعدهای از وعده های پیامبران و اعتقاد به تحقق آنها، نیاز به نوعی صفای باطن دارد. گاه کوچکترین گرفتاری پنهان در روح انسان، میتواند راه پذیرش وعدههای الهی و تعقل در مورد آنرا مسدود کند.
🔹 وقتی مسیر زندگی کسی در تعارض کامل با باورهای مهدوی است، راحتترین کار برای او اینستکه از اساس جامعهٔ مهدوی را انکار کند. و الا باید سمت و سوی زندگی خود را تغییر دهد و یا لااقل به اشتباه بودن مسیر زندگی خود اعتراف کند و این برای خیلیها کار سختی است.
🔹 اساسا اعتقاد به امور معنوی، علامت سلامت روح انسان است و زودباوری در مقابل وعدههای الهی ناشی از صفای باطن است. اگرچه زودباوری بعضی اوقات سادهلوحی است، ولی بعضی وقتها هم بدلیل شدت حکمت و درایت است که بسیار مطلوب است.
🔹 عرصهٔ ایمان به مهدویت بسیار بلاخیز است و بنا به روایات، ابتلائات الهی برای مؤمنان، در آستانه ظهور و پس از آن، ریزشهای فراوانی درپی خواهد داشت. (کافی ج١، ص٣٧٠ و غیب طوسی، ص٣٣٩ و کمال الدین و تمام النعمه، ج٢، ص۶۵۵)
🔹 وقتی کسی ایمان خود را با سطح نازلی از معرفت میبندد و اعتقاد خود را تنها ناشی از صفای باطن قرار دهد، اگر در امتحانات سخت مردود نشود، لااقل مرعوب خواهد شد و با شجاعت تمام، که ناشی از اعتقاد محکم و معرفت مستحکم است، از حق دفاع نخواهد کرد.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه. عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥غرب بدون ویرایش
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
14.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اجرای بی نظیر، زیبا و عالی اسمای پروردگار به زبان شیرین فارسی که تا حالا عربی میشنیدید.
🔺برای دیدن تحلیلهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
rubika.ir/rasaee
eitaa.com/rasaee
virasty.com/rasaee
T.me/www_rasaee_ir
twitter.com/hamidrasaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀♦️ چرا جمهوری اسلامی ایران نسبت به حفظ مرزهای خود با ارمنستان به شدت حساس است؟
✔️ یکی از خیانتهای رضاخان پالانی
هدایت شده از علیرضا پناهیان
17.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 بتپرستی دینداران
🔻وقتی که دینداران بتپرست میشوند!
اصلاح #برداشتهای_ناروا از دین، شبکه۳، حوالی ۴صبح
#تصویری
@Panahian_ir
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٢۴ )
📣 چرا بعضیها دین را به عدم واقعبینی متهم میکنند؟
🔹 بسیاری از دینگریزان معتقدند دین صرفا برای تلطیف روح انسان مفید است، همین؛ بیش از این را نه برای دین قابل تحمل میدانند و نه برای جامعه قابل اجرا. به همین دلیل دین را متهم به عدم واقعبینی میکنند
🔹 البته این نگرش در میان بسیاری از مؤمنان و متدینان هم تا حدی رواج دارد. یعنی دسته ای از مؤمنین در درجات مختلف، به نوعی سکولاریزم مبتلا هستند و این نگاه را در مواضع سیاسی خود نشان میدهند. نام آنرا هم نه بیدینی، بلکه واقعبینی میگذارند!
🔹 نباید خوبیهای توصیه شده در دین را بگونهای تفسیر کرد که به تلقی غیرواقع بینانه بودن منجر شود و این تصور ایجاد شود که با دستورات دین، نمیتوان جامعه را اداره کرد.
🔹 اعتقاد به مهدویت عامل مهمی برای زیر سوال نرفتن اصل و اساس اعتقادات دینی است. به همین دلیل در متون دینی تاکید زیادی در بارهٔ موعود شده است.
🔹 در این زمان که تمدن غرب میخواهد خود را جامعهٔ موعود معرفی کند، باید با ذکر خصوصیات جامعهٔ مهدوی، که مطلوب ماست، کاستیهای تمدن غرب را نشان داد.
🔹 اگر ما قشر متوسط جامعهٔ غربی را که در عمل به پوچی رسیده و آماده پذیرش جایگزینی بجای تمدن غرب است به موعود متوجه کنیم، بنیانهای تمدن غرب را در افکارعمومی بهم ریخته ایم. در این راه نباید منتظر متقاعد شدن برخی روشنفکران غربزدهٔ داخلی باشیم، زیرا کسیکه در معرض نور باشد ولی در ظلمت به سر ببرد، احتمالا هیچگاه به روشنایی نخواهد رسید.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«عقلانیت»
🎥👆 مشاهدات یک تجربه گر برنامه «زندگی پس از زندگی» که گرفتار وسواس و اسراف بود از اثرات اخروی این گناه بزرگ
🇮🇷 امام خامنهای: «ما اسراف میکنیم، آب را اسراف میکنیم، برق، نان و گاز را اسراف میکنیم. برخی کشورهایی که چند برابر ما جمعیت دارند مصرف گاز و بنزین آنها از ما کمتر است. این عیب بزرگی است، این را باید برطرف کنیم. من چند سال قبل از این هم روی این مسئله بطور خاص تکیه کردم» ١۴٠٢/١/١
«عقلانیت»
بازنشر، با اندکی اصلاحات و توضیحات بیشتر، بدلیل اهمیت موضوع
🇮🇷 شاخص ...
🔔 قابل توجه دوستان انقلابی ➕ اختلاف بر سر راه کارهاست ...
💚 رهبر حکیم انقلاب که در ابتدای هر سال، خطوط کلی را تبیین میکنند، در سخنان راهبردی خود در حرم رضوی، صریحا مهمترین اولویت کشور را حل مشکلات اقتصادی دانسته و حتی در پایان بیانات ارزشمندشان که برخی عیوب عمومی جامعه و مردم را متذکر شدند، هیچ اشارهای به مسئله حجاب که برخی دوستان انقلابی بر آن تمرکز کرده و دولت و مسئولان کشور را به دلیل بیتوجهی به آن تخطئه میکنند، نکردند؛ بلکه عموم ملت، خصوصا انقلابیون و ولایتمداران را به توجه و بصیرت بیشتر فرا خواندند.
💠 به این جملات معظم له توجه کنید:
🔹 بعضی هستند، دلسوز نظام و علاقمند به انقلاب، (ولی) گاهی برای اینکه یک حرکت مثبتی را انجام دهند، بیدقتی میکنند و به نقاط قوت ضربه میزنند.
🔹 مردم ایران مردم مؤمنی هستند، حتی آن افرادی که ممکن است پایبندی ظاهری شان به برخی مسائل ضعیف باشد، لکن ایمان قلبی شان به قرآن، خدا و ائمه اطهار (علیهم السلام) بالاست. این باعث شده ملت ایران دچار استحکام درونی باشد.
🔹 چرا باید در جامعه اختلاف و دوقطبی ایجاد شود؟
📌 آیا میتوان تصور کرد؛ رهبری که حکمت، هوشیاری و آیندهنگری او زبانزد دوست و دشمن است، نسبت به موضوع مهمی که بسیاری به درستی، تابستان امسال را دربارهٔ آن مسئله، تابستان داغ میدانند، بیتوجه است؟ درخصوص اسراف و تجملگرایی تذکر میدهند، اما نسبت به موضوع حجاب هیچ اشارهای نمیکنند؟!. آیا این سکوت، یک پیام مهم نیست؟
📌 البته شاید برخی بگویند: «ایشان از واقعیات جامعه خبر ندارند» غافل از اینکه این حرف قطعا خروج از دایره ولایتمداری و ظلم مضاعف به رهبریست.
🔰🔰🔰 نتیجه:
🌀 آیا منظور اینستکه نسبت به فرمان الهی «حجاب» بیتفاوت باشیم؟!!
✅ هرگز؛ همه ما باید به تاسی از راه و روش شهید سلیمانی عزیز، در نهایت محبت و ادب، امر به معروف و نهی از منکر کنیم. به فرموده رهبری؛ « بگو و برو »
🚨 در عین حال، با درک "محدودیتهای نظام" مراقب باشیم که پازل دشمن را تکمیل نکنیم.
🇮🇷 در نظام اسلامی، شاخص حق و باطل، فقط و فقط، نائب امام زمان (عج) و ولی فقیه است، نه چهرههای مذهبی و انقلابی موجه، یا سایتها و کانالهای بظاهر انقلابی
وَالْعاقِبَةُ لَلْمُتَّقینْ
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٢۵ )
📣 اشکالاتی بر سر راه اعتقاد به موعود
🔹 اشکال اول: اگر جامعهٔ مهدوی قابل تحقق است، آیا با پایبندی به اصولی که پیامبر (ص) و جانشینان او به آنها مقید بودند تحقق پیدا خواهد کرد؟ اصولی که استفاده از زور را به حداقل و انعطافپذیری را به حداکثر میرساند؛ اصولی که لازمهٔ رعایت کرامت انسان است و در اثر رعایت همین اصول، فرصت سوءاستفاده منافقان و مؤثر شدن عناد کافران فراهم میشود؟
🔹 اگر قرار است جامعهٔ موعود با پایبندی به آن اصول تحقق یابد، آیا حق، دوباره دچار مظلومیت نخواهد شد؟ آیا دست به شمشیر بردن حضرت برای قلع و قمع مخالفان دین، برخلاف آن اصول نیست؟
🔹 در تبیین دقیق تر اشکال فوق باید گفت؛ رعایت کرامت انسان که یکی از اصول مهم اسلام است تا آنجا پیش میرود که در جامعهٔ دینی کسانی میتوانند منافق باشند. (یعنی کفر خود را پنهان کنند) این احترام به انسانهاست که خدای مهربان فرصت فهمیدن و تحلیل کردن را به انسانها میدهد. اگرچه در این راه اولیای خدا مظلومیت های فراوانی را تحمل کنند.
🔹 وقتی اولیاء خدا منافقان را معرفی نکرده و حداکثر به افشاگریهای کلی بدون ذکر مصادیق اکتفا میکنند (بعنوان نمونه؛ عدم افشای عوامل ترور پیامبر در بازگشت از جنگ تبوک که بعدها در جامعهٔ اسلامی اعتباری پیدا کردند و ظلمهای زیادی به حق کرده و باعث انحراف در امت شدند) آیا منافقین، فرصت جولان پیدا نخواهند کرد تا تدابیر اولیاء خدا را بیاثر کنند؟
🔹 اگر کسی بخواهد تا این حد کرامت انسان را پاس بدارد، آیا حکومتش ماندنی است؟ اگر قرار است امام زمان (عج) هم به شیوه پیامبر(ص) عمل کند، آیا حکومتش دوام خواهد داشت؟ این درحالیستکه قرارست ایشان، بساط نفاق را برچینند.
🔹 به این ابهامات میتوان اضافه کرد که وقتی بنا به توصیه دین، مؤمنان باید خطای دیگران را بپوشانند، بدنبال پست و مقام نباشند، برای خدا و با اخلاص کار کنند و بدنبال ثبت کار خوبشان بنام خودشان نباشند، طبیعی است که در چنین جامعهٔ ارزشی، نفاق پدید بیاید، گمراهی مؤمنان توسط منافقین به سهولت انجام شود و مدیریت ها در اختیار افراد حریص و فرصت طلب قرار بگیرد.
🔹 پاسخ به این سوالات که در قسمت بعد خواهد آمد، نه تنها شدنی بودن جامعهٔ مهدوی، بلکه یکی از رازهای مظلومیت اولیاء خدا را رمز گشایی خواهد کرد.
👈 ادامه دارد ...
🔘 متبع: کتاب "انتظار عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٢۶ )
📣 دلائل رسوایی نفاق در حکومت مهدوی
🔹 پاسخ سوالات و اشکالات مهمی که در قسمت قبل مطرح شد اینستکه: «التزام به رعایت کرامت انساتی» یکی از ویژگیهای ائمه معصومین (ع) بوده و خواهد بود. اما رسوایی و ذلت نفاق به دلایل دیگری اتفاق میافتد.
🔹 بصیرت مردم، در کنار فراوانی خواص خوب، به اضافهٔ سختگیری حضرت نسبت به خواص که در اطراف او و از کارگزاران او هستند، موجب ذلت و رسوایی منافقین میشود.
🔹 وقتی نسبت به کارگزاران سختگیری شود، کسی به طمع رسیدن به مقام، نفاق نخواهد ورزید. وقتی تعداد خواصِ خوب فراوان باشد، خواص بد نمیتوانند مقام ولایت را تحت فشار قرار دهند و به مطامع خود برسند. هنگامی هم که مردم بصیرت داشته باشند، کوچکترین رفتار منافقانه ای در هر کسی دیده شود، رسوا خواهد شد و دیگر برای شناسایی نفاق، نیازی به نام بردن توسط امام نیست.
🔹 در آن هنگام ترحم بر منافقان روا نخواهد بود؛ چون هم منافقان فرصت داشتهاند که راه صحیح را انتخاب کنند و هم مردمی که بصیرت دارند و منافقان را شناختهاند، حق خواهند داشت با معدوم ساختن منافقین، در صلح و آسایش به سر ببرند.
🔹 هم کرامت منافقین حفظ شده. چرا که فرصت داشتهاند، اما خودشان خود را رسوا کردهاند و هم کرامت مردم لحاظ شده، چرا که با بصیرت خودشان، منافقان را رسوا کردهاند.
🔹 پس اگر دیدیم که حضرت، در ظاهر برخلاف سیرهٔ اجداد طاهرین خود عمل کردند، نه به این دلیل است که آن اصول کنار گذاشته شده، بلکه به این دلیل است که موقعیت اجرای اصولی دیگر نیز پدید آمده است؛ و یکی از مهمترینِ آن اصول دیگر، اجرای حکم خدا در بارهٔ منافقین است که فرمود: «ای پیامبر! با کافران و منافقین جهاد کن و بر آنها سخت بگیر!» (توبه، آیه ٧٣)
🔹 اگر در صدر اسلام، جهاد با منافقین و غلظت در مقابل آنها کمتر دیده میشود، به دلیل کمبود بصیرت مردم و کمی خواص با معرفت بوده است. (اعلام الوری، ص١٢٣ و ارشاد مفید، ج٢، ص٣٨۴ و بهار الانوار، ج۵٢، ص٣٨۶). همین دو دلیل را باید بخشی از رازها و عوامل مظلومیت اولیاء الهی دانست.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
«عقلانیت در سنگر خانواده»
🌀♦️ میدونید توی جنگ بین "رکود والدین" و "روحیۀ فعال بچهها" کی پیروز میشه ؟
✅ استاد محسن عباسی ولدی
💚 توی تقابل رکود والدین و روحیۀ فعال بچهها، هر دو طرف شکست میخورن. زیرا والدینِ راکد، بچهها رو به سمت سرگرمیهایِ راکد میبرن. به همین دلیل بعضیا فکر میکنن والدین، پیروزِ این میدون هستن، غافل از این که خیلی از لجاجتها و ناسازگاریهای بچهها ریشه توی رکودی داره که والدین به اونا تحمیل کردن.
💚 بچهها هم به صورت ناخودآگاه با لجاجت، بهانه گیری، گوش ندادن به حرف پدر و مادر و... انتقام خودشون رو از والدینِ راکد میگیرن.
💚 کودکان با دور شدن از روحیهای که خدا در نوع آفرینش اونا گذاشته و والدین هم با محروم شدن از آرامشی که باید در کنار بچهها داشته باشن، شکست میخورن.
💚 کودک اگه دوران زیر هفت سال خودش رو با بازی طی نکنه، توی دوران نوجوونی، به شدّت دچار مشکلات تربیتی میشه.
💚 اگه والدین میخوان هم خودشون و هم بچهها برندۀ میدون تربیت باشن، باید رکود رو از زندگی دور کنن. به بهونههای مختلف باید تحرک رو وارد زندگی کنیم تا روحیهمون راکد نشه.
📚 کتاب: "منِ دیگر ما" جلد چهارم (بازی، بازوی تربیت)