«عقلانیت»
«عقلانیت» 🇮🇷 هویت ملی ( ۵ ) 🔍 چهارشنبهسوزی !! 🔸 پس از اولین تحریف مراسم توحیدی چهارشنبهسوری در د
«عقلانیت»
🇮🇷 هویت ملی ( ۶ )
🔍 نوروز یک جشن دینی
🔸 آنچه در مراسم نوروز و هفت سین دیده میشود، امید است، رویش و حرکت است، پویایی، مهربانی، همدردی با دیگران، خیر و برکت است. کدامیک از اینها غیردینی و مخالف فرامین الهی و فرمایشات انبیاءالهی است؟
🔸 در ایران فعلی، ٣٢ پیامبر مدفون هستند. دانیال نبی در شوش، قیدار نبی در زنجان، پیغمبرین در قزوین، حیقوق نبی در تویسرکان و ... تاکنون هیچ سند و مدرکی بدست نیامده که نشان بدهد این پیامبران که در همین سرزمین زندگی میکردند، با نوروز مخالفتی کرده باشند. همه آنها نوروز را امضا کردهاند.
🔸 پیامبر اسلام حضرت خاتمالانبیاء (ص) و ائمهٔ ما نوروز را تائید کردهاند. امیرالمومنین (ع) در پاسخ به یک مرد عرب در بارهٔ نوروز میفرمایند؛ این نوروز را شما عربها ضایع کردید، اما فارس ها و ایرانیها حفظش کردند.
🔸 بنابراین نوروز و چهارشنبه سوری آن (با توضیحی که در قسمتهای قبل ارائه شد) ، خانهتکانی و دید و بازدید آن، سیزده بدر و رفتن به دامن طبیعت و دیدن عاقبت و سرگذشت اقوام مختلف، تماما دستور قرآن و رفتاری توحیدی است.
🔸 این نوروز، هیچ ارتباطی با جمشید جم که خودش یک اسطوره است و واقعیت تاریخی نداشته، ندارد. سابقهٔ نوروز به حدود دوازده هزار سال قبل برمیگردد که ایرانی ها توانستند بعنوان اولین قوم، زمان را محاسبه کنند و در متن طبیعت، عدالت را ببینند و در برابر خدای عادل، جشن نوروز را بپا کنند.
👈 ادامه دارد ...
@Aqlaniyyat
🔻با تکمیل مسیر ریلی شمال - جنوب، موقعیت تاریخی ایران بهعنوان #گذرگاه_تجاری آسیا احیا میشود.
🔹مسیر کوتاهتر و ارزانتر ترانزیتی برای فعالان اقتصادی آسیا و اروپا، ایران را به چهارراه تجارت منطقه تبدیل میکند و درآمدهای ثابت و سرشاری را برای کشورمان به همراه دارد.
@alibahadorijahromi
💢 طول و عرض ولایت!
چکیده سخنرانی حجت الاسلام قنبریان/ شب شهادت امام صادق(ع)/ هیات رزمندگان همدان/ ۲۵اردیبهشت۱۴۰۲
#بخش_اول
• ولایت، کلان نظریه سیاسی و هم اجتماعی تشیع است. (بُنی الاسلام علی خَمس...و لم یُنادَ بشئ کما نُودی بالولایة)
• امام صادق(ع) بعنوان رئیس مذهب، طول و عرض این ولایت را صورت بندی کرد.
- ولایت طولی: خدا، پیامبر، امام معصوم، فقیه جامع الشرائط، مومن عادل.
- ولایت عرضی: مومنین با هم/ تا مستضعفین اعتقادی!
• ولایت طولی، حکومت ساز و ولایت عرضی، جامعه ساز است.
معلوم است تا جامعه ای یکپارچه شکل نگیرد، حکومت مطلوب شیعه شکل نمی گیرد. اگر شکل بگیرد هم در آسیب است.
1⃣ ولایت طولی
ولایت طولی، ولو با مشورت و به طریق مردمسالار باشد، اراده حاکم شکل می گیرد که در طول اراده شهروندان است. شهروندان، مشورت می دهند، با بیعت آزاد حاکم را برمی گزینند اما بعد از اینها، حکم بر همه جاری است. مردم بر حاکم، حکم نمی رانند، حاکم حکمران مردم است.
فرمود: ان العلماء ورثة الانبیاء...(کافی ج۱ص۳۲)
در مقبوله عمر بن حنظله درباره فقیه جامع الشرائط فرمود: فانی قد جعلته علیکم حاکماً: من او را برشما حاکم قرار دادم...(الاحتجاج ج۲ص۲۶۳)
ولایت مومنان عادل هم جایی است که فقیه جامع الشرایط نباشد یا امکان حکومت نداشته باشد.
2⃣ ولایت عرضی
ولایت اصلا یعنی چسبیدگی و پیوستگی یعنی پیوند اجتماعی. ولایت عرضی پیوند مردم با هم است. یکی فوق دیگری نیست. همه پهلو به پهلو و هم عرض هم، بر هم ولایت دارند.
• دو روی سکه این ولایت:
الف) همیاری و نصرت و کمک و تعاون و...(۷۲انفال)
ب) تصحیح همدیگر و تربیت و تکامل هم با توصیه به خیر و خوبی ها و نهی از بدی ها(۷۱توبه)
❓ سؤال مهم این است آیا ولایت عرض هم مثل ولایت طولی دارای مراتب است؟! دامنه آن تا کجاست؟
❗️از پیوند مومنان خالص باهم شروع می شود تا ضعیف الایمان ها و فاسق ها هم می کشد. امام صادق(ع) آنرا تا مستضعفین عقیدتی هم می کشاند!
• صحیحه عمر بن ابان: قال سالت اباعبدالله(ع) عن المستضعفین؟! فقال: هم اهل الولایة! فقلتُ: ایّ ولایة؟! فقال: اما انها لیست بالولایة فی الدین و لکنها الولایة فی المناکحة و الموارثة و المخالطة و هم لیسوا بالمومنین و لابالکفار. منهم المرجون لامرالله عزوجل (الکافی ج۲ص۴۰۵)
درباره مستضعین عقیدتی فرموده آنها ولایت ایمانی ندارند اما ولایت و پیوند اجتماعی (ازدواج و ارث و رفت و آمد) را دارند آنها نه مومن اند نه کافر. بعضی از امیدواران امر الهی اند (تا با آنها چه کند؟)
⬅️ یعنی فقط کافر و ناصبی از این ولاء عرضی بیرون اند.
• این سنگ زیرین جامعه سازی است. تا مجتمع و جامعه ای با پیوند اجتماعی شکل نگیرد، حکومت شیعی و ولایت معصوم شکل نمی گیرد.
⚠️ توجه! همین مواجهه امام صادق(ع) در گستره ولایت عرضی برای جامعه سازی بود که شیعه ۱۲ امامی را از گروه چریکی و شورشی صرف شدن نجات داد. مثل خوارج و برخی گروه های شورشی، به دنبال خالص سازی بودند حتی مرتکب گناه کبیره را هم کافر و مهدور الدم دیدند! هیچوقت ولایت عرضی را اینگونه که امام صادق(ع) گستراند، نگستراندند لذا هیچوقت جامعه سازی و حکومت اسلامی نیافتند. چون جامعه ناچاراً فاسق و مستضعف فکری هم دارد که با همان ولاء عرضی و بعدا طولی باید راه صلاح و ایمان را طی کند.(دقت کنید!)
ادامه در بخش دوم
☑️ @m_ghanbarian
💢 طول و عرض ولایت!
چکیده سخنرانی حجت الاسلام قنبریان/ شب شهادت امام صادق(ع)/ هیات رزمندگان همدان/ ۲۵اردیبهشت۱۴۰۲
#بخش_دوم
• امام صادق(ع) برای ولاء عرضی از اخوت مومنان تا ضعفای جامعه، دستورات زیادی صادر کرد که در ابواب روایی هست و از این منظر باید دوباره خواند تا طرح کامل امام فهمیده شود (و اینها صرفاً اخلاقی معنا نشود).
• حتی گناهانی مثل غیبت کردن (بالتبع بهتان و تهمت و...) را نقطه مقابل ولایت عرضی و کارکردِ حمایت و نصرت آن تفسیر کرد و موجب خروج از ولایت الله خواند! (من اغتابه بما فیه فهو خارج عن ولایة الله تعالی ذکره، داخل فی ولایة الشیطان.../ وسائل ج۱۲ص۲۸۵)
❗️غیبت کننده، به زعم خود ولایت معصوم را دارد به زیارت می رود و... اما می فرماید از ولایت الله خارج شده! چرا؟ چون ولایت عرضی را بریده است!
درباره چه کسی؟! نه یک مومن خالص بلکه کسی که واقعا عیبی دارد و آن عیب به دیگران گفته شده است! جای حمایت و نصرتِ (حتی فاسق غیر متجاهر)، غیبت کرده، از ولایت خارج شده است!
• امام صادق(ع) از این هم جلوتر می رود! مسئولیت گناه، سفهاء و نابخردان جامعه را گردن علماء و حلماء(بهترین ها) می گذارد! این اوج مسئولیت طرفینی است. او که در اینان بهتر است، مسئولیتش در قبال ضعیف الایمان ها بیشتر است!
روایت حارث بن مغیره با تفاوت اندکی در کافی(ج۸ص۱۶۲) و اختصاص(ص۲۵۱) آمده. می گوید در کوچه مدینه امام صادق(ع) مرا دید فرمود: حارث هستی؟ گفتم: آری!
فرمود: اَما لَاَحمِلَنَّ ذنوبَ سُفَهائِکُم علی عُلمائکم [در اختصاص: حُلمائکم] ! هرآینه گناه بی خردان تان گردن علماء یا بردباران شماست!
اینرا گفت و رفت! فردا بر امام وارد و گفتم این فرمایش شما امر بزرگی بر من وارد کرد!
امام فرمود: آری! چه شما را منع می کند که وقتی از یکی تان آنچه مورد پسند نیست به شما می رسد یا آنچه موجب عیب و اذیت نزد مردم است از او می رسد، سراغش نمی روید و متنبه اش نمی کنید و موعظه اش نمی کنید و با #قول_بلیغ با او سخن نمی گویید؟!
حارث می گوید عرض کردم: قربانت گردم از ما نمی پذیرند و اطاعتمان نمی کنند!
امام فرمود: (آنوقت) ازشان دوری و از مجالستشان اجتناب کنید!
⬅️ مسئولیت مومن ترها و عالم ترها فقط مطالبه مجازات نیست! باید گناه او را گردن بگیرد! مثل بچه خود برایش تقلا کند اگر نشد آن روز دوری گزیدن امروز در عهد حکومت اسلامی، الزام کردن است.
می بینی سفهاء و گناهکاران را در پیوند اجتماعی و ولایت عرضی نشاند.
• به حسب روایت معلی بن خنیس، خودش شبانه سراغ کارتن خوابهای مدینه که در سقیفه بنی ساعده می خوابیدند می رفت و بالای سرشان نان می گذاشت باوجودی که اغلب از مستضعفین فکری بودند خودش را نمی نمایاند و روز نمی رفت تا اورا بشناسند!
بپرسید آقاجان اگر بشناسند از کرم و خوبی شما جذب مذهب هم میشوند؛ چرا شبانه و ناشناس؟!
چون حمایت از آنها و نان و قوت آنها را دادن را نمی خواهد خرج شیعه کردنشان بکند! بعد که نیاز اساسی شان رفع شد آگاهانه دعوت شوند و با فکر بپذیرند!۱
ما شیفته این مذهب و این امام شده ایم!
* تفصیل را در فایل صوتی بشنوید
..........................
۱. در اینباره ر.ک:
- کمک مومنانه غیر ایدئولوژیک
- موضع اهلبیت با دو افراط در مواجهه با فقر اجتماعی!
- ضروریات زندگی، گروی هدایت به دین حق هم نیست!
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از پاورقی
12.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سال ۸۸ با روشنفکری و آشوب شیرینی مشارکت بالا رو از بین بردید!!!😒
📝 پاورقی
📌 شنبه تا چهارشنبه
🕗 ساعت ۱۹:۴۵
📺 شبکه دو سیما
🔴 پاورقی | @pavaraghi_tv2
«عقلانیت»
«عقلانیت» 🇮🇷 هویت ملی ( ۶ ) 🔍 نوروز یک جشن دینی 🔸 آنچه در مراسم نوروز و هفت سین دیده میشود، امید
«عقلانیت»
🇮🇷 هویت ملی ( ٧ )
🔍 تخت جمشید
🔸 دومین سند تمدن کهن ایران باستان، "تخت جمشید" است. بلاشک دستور ساخت این بنا ابتدا توسط کوروش و در مرحلهٔ بعد هم داریوش در دورهٔ هخامنشیان داده شده است.
🔸 اولین سوال اساسی و مهم اینستکه؛ اگر ایرانیان در آنزمان، هنر و مکتب معماری نداشتند، به فرمول شهرسازی آشنا نبودند و در یک کلام، فاقد تمدن بودند، آیا میتوانستند به محض دریافت دستور پادشاه، این بنای عظیم را بپا کنند؟
🔸 در بازدیدی که از بنای تاریخی آکروپلیس شهر آتن در یونان داشتم، راهنمای موزه بارها تکرار کرد که؛ ایرانیها آمدند اینجا را خراب کردند و سوزاندند! به او گفتم؛ آنکه این بنا را خراب کرد اسکندرمقدونی بود که تخت جمشید ما را هم خراب کرد، نه ایرانیان. چرا تاریخ را وارونه تعریف میکنید؟
🔸 تختجمشید نشان میدهد که قرنها قبل از هخامنشیان، ایرانیان صاحب تمدن عظیم بوده و قهرمانان معماری و مکتب شهرسازی داشته است، و الا نمیتوانستند این بنای عظیم را بسازند. بنابراین؛ برخلاف برخی کتب و نظرات رایج، تختجمشید ثابت میکند که تمدن کهن ایرانی، به هزاران سال قبل از هخامنشیان برمیگردد که در ٢۵٠٠ سال قبل بودهاند.
👈 ادامه دارد ...
@Aqlaniyyat
9.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ آزادی زن در غرب ...
✅ استاد رائفی پور :
🔻 حق مالکیت برای زنان را که اسلام ١۴٠٠ سال قبل به آنان داده بود، اروپای مدعی تمدن، حدود ١۴٠ سال قبل به زن داد، آنهم صرفا بخاطر رونق کارخانجات و استفاده از کارگر ارزان!!
🔻 ویل دورانت میگوید: آزادی زن از عوارض انقلاب صنعتی است. کسانیکه ناآگاهانه در راه خانه براندازی توطئه کردند، کارخانه داران وطن دوست صدهٔ نونزدهم انگلستان بودند.
@Aqlaniyyat
📋 بیانیه ی مهم مرکز تخصصی احکام جامع در خصوص حکم شرعی انتشار کلیپ های کشف #حجاب جهت روشنگری بر اساس فتوای مراجع تقلید
@Aqlaniyyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«عقلانیت»
🔻 اوج بیرحمی و گرگ صفتی ضدانقلاب و مخالفین نظام
🇮🇷 بشکند قلمی که ننویسد بر یاران امام خامنهای (حفظه الله) چه گذشت
🌹 شهید امنیت، که بدنش را در خیابانهای تهران با ناخن گیر تکه تکه کردند!
🪴 نثار امام، شهدا و اموات مؤمنین، فاتحه و صلوات
«عقلانیت»
«عقلانیت» 🇮🇷 هویت ملی ( ٧ ) 🔍 تخت جمشید 🔸 دومین سند تمدن کهن ایران باستان، "تخت جمشید" است. بلاشک
«عقلانیت»
🇮🇷 هویت ملی ( ٨ )
🔍 چرا تختجمشید در شیراز بنا شد؟
🔸 شاهان هخامنشی دو پایتخت داشتند. تابستانها در اکباتان و همدان امروز بودند و زمستانها در شوش. دستور پادشاه این بود که بنای مجللی بسازید تا من، عید نوروز در آن جلوس کرده و هدایای سفرا و نمایندگان اقوام مختلف را دریافت کنم. طبیعتا این بنا یا باید در همدان ساخته میشد، یا در شوش، نه در بیابانهای شیراز!
🔸 اینجا تفکر و تمدن کهن ایرانی بر نظر پادشاه غلبه کرد و گفت چون نوروز یک جشن دینی و مقدس است و ما در قبل از اسلام هم معتقد بودیم که شئ مقدس باید در جای مقدس باشد، ( به همین دلیل قدیمی ترها نان یا کلمات مقدس را از روی زمین برمیدارند و در جای مناسب میگذارند) من این بنا را در "کوه مهر" در شیراز که مکان مقدسی مانند جبل النور در مکه، یا طورسینا در فلسطین است، میسازم.
کوه مهر در آنزمان، مظهر محبت و مهر خداوند بود.
👈 ادامه دارد ...
@Aqlaniyyat
«عقلانیت»
📌 علّت اصلیِ مظلومیت علی(ع)، مشارکتخواهی از مردم در مرحلۀ فهم و اقدام است
✅ استاد پناهیان:
🔹 علی(ع) از مردم میخواست با تشخیص خودشان در کارها مشارکت کنند ولی مردم احساس مسئولیت نمیکردند
🔹 یک راه ادارۀ جامعه این است که از مردم مشارکت نخواهید و با زد و بند سیاسی کارها را پیش ببرید
🔹 امیرالمؤمنین(ع) مشارکت مردم را فلسفۀ ولایت، امامت و دین میداند
🔹 تا وقتی احساس مسئولیت و مشارکت مردم، تقویت نشود امامزمان(ع) نمیآید
👈 ادامۀ متن را در @panahian_text ببینید
📢 صوت(20دقیقه): @panahian_mp3
👈 لینک سایت:
📎 panahian.ir/post/7682
@Aqlaniyyat
هدایت شده از پاورقی
7.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کارمون با براندازا به سواد چشم رسیده!!!😦
📝 پاورقی
📌 شنبه تا چهارشنبه
🕗 ساعت ۱۹:۴۵
📺 شبکه دو سیما
🔴 پاورقی | @pavaraghi_tv2