🌷 آیت الله شهید مدنی(ره) :
☘ راهی به جز خواندن نماز اول وقت برای رسیدن به سعادت(دنیوی و اخروی) نمیشناسم.
@behjat135
#نمازجماعت_آیت_الله_سیدابوالحسن_اصفهانی(ره)
👌 چگونه مستجاب الدعوة شدن
✍ حجت الاسلام شیخ جعفر ناصری نقل میکردند :
به ياد دارم که آن اوايل که مرحوم آیت الله #کمشيري از عراق آمده بودند با حاج آقا [آیت الله ناصری] خدمت ایشان ميرفتيم ، حاج آقا از ايشان پرسيدند :
❓آقا انسان چه کند که مستجاب الدعوه شود؟
ايشان فرمودند: بزرگان ميگويند :
☘ اگر انسان به نماز اول وقت متلزم شد ، به گونهاي که اگر الآن دارد از پيادهرو ميرود و اذان شد براي نماز بايستد ، اگر ملتزم به نماز اول وقت شد مستجاب الدعوه خواهد شد.
@behjat135
🌷 علامه قاضی(ره) :
☘ بعد از نمازهای واجب ، #تسبیح فاطمه زهرا (علیها السلام) ترک نشود.
🌿 همانا آن از #ذکر_کبیر به شمار میآید و حداقل در هر مجلسی یک دوره ذکر شود.
🌸 خواندن #آیت_الکرسی در تعقیب نماز ترک نشود، این اهم واجبات است.
📖 عطش ، ص۲۸۹.
@behjat135
🌷 امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) :
☘ خویشاوندان خود را گرامی بدار، چراکه آنان بال و پر تو هستند.
📚 غررالحکم، ج۲، ص۲۲۹
@behjat135
💥ارزش يك قطره اشك براى اباعبدالله عليه السلام
چون روز قیامت شود و بنده را در موقف حساب و کتاب بیاورند، وقتی نامه عملش را از حسنات تهی می بیند، با یأس راه جهنم را در پیش میگیرد. خطاب می رسد ای بنده به کجا می روی!؟ میگوید خود را مستحق آتش می دانم. در این هنگام خطاب می رسد که صبر کن، زیرا نزد ما امانتی داری. پس دانهای از درّ می آورند که شعاع نورش همه عرصات را روشن مینماید.
می پرسد من چنین دانه گرانبهایی نداشتم! ندا میرسد: این دانه، قطره اشکی است که در فلان مجلس در مصیبت حسین بن علی (عليه السلام) از دیدگانت جاری شد و ما آن را برای این روز که یوم الحسرة است، ذخیره کردیم تا به کارت آید. حالا این درّ را از تو خریداریم. آن را نزد انبیاء ببر تا قیمت گذاری کنند.
نزد آدم صفی الله (عليه السلام) می برد و آن حضرت می فرماید من سررشته قیمت این درّ را ندارم. نزد نوح (عليه السلام) و سایر انبیاء هم می آورد و همه به دیگری حواله مینمایند تا نزد خاتم الانبیاء (صلى الله عليه وآله) می آورد. حضرت میفرماید نزد علی مرتضی (عليه السلام) ببر. امیرالمؤمنین نیز او را نزد فرزندش حسین (عليه السلام) می فرستد.
وقتی درّ را به حضرت اباعبدالله (عليه السلام) می دهد آن حضرت، درّ را نزد خداوند می آورد و عرض میکند خدایا قیمت دانه این است که این بنده را به همراه پدر و مادرش به من ببخشی و ایشان را با من محشور کنی. خطاب می رسد که او را با پدر و مادرش به تو بخشیدیم و همسایهات در بهشت خواهند بود.
📚 از کتاب ارزشمند حسینیه نوشته ملا حبیب الله شریف کاشانی (ره)، ص۳۴و۳۵
@behjat135
🔸️حکایتی شنیدنی🔸️
دو نفر از شیعیان در گذرگاهی از بغداد به مجلس بزرگی رسیدند.
پرسیدند : این مجلس متعلّق به کیست؟
گفتند : مجلس درس امام اعظم ابوحنیفه است.
راوی حکایت می گوید : رفیق من که اسمش فضل بن حسن بود و مردی متعصّب در مذهب شیعه ، و در عین حال آدمی بحّاث و با اطلاع از مبانی مذهب بود ، گفت :
من می روم و با این مرد مباحثه می کنم و تا او را ملزم و مجاب نکنم از این مکان نمی روم.
گفتم : این عالم بزرگی است و از عهدۀ بحث با او بر نمی آیی.
گفت : من معتقد به مذهب حقم و حق مغلوب نمی شود.
وارد مجلس شدیم و نشستیم و در یک فرصت مناسب ، فضل از جا برخاست و گفت :
ایها العالم ، من برادری دارم که رافضی است (یعنی شیعه است) و من هر چه می خواهم به او بفهمانم که ابوبکر بعد از پیامبر اکرم ، افضل امّت و خلیفۀ به حق بوده قبول نمی کند و می گوید : علی بن ابیطالب ، افضل و خلیفۀ به حق است.
شما یک دلیل قاطعی به من یاد بدهید که به او بفهمانم و او را به راه راست بیاورم.
ابوحنیفه گفت : به برادرت بگو بهترین و روشن ترین دلیل این است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ، همواره در میدان های جنگ ، آن دو بزرگوار ( ابوبکر و عمر) را کنارخود می نشاند و علی را مقابل نیزه و شمشیر دشمن می فرستاد ! و این نشان می دهد که آن دو نفر ، محبوب پیامبر بوده اند و چون آن حضرت می خواسته که آنها بعد از خودش جانشین باشند آنها را حفظ می کرد ! و چون علی را دوست نمی داشت ، طردش می کرد ؛ و به میدان می فرستاد تا کشته شود و این بهترین دلیل بر افضلیت ابوبکر و عمر است !
فضل گفت : بله من این را به برادرم می گویم.
ولی او از قرآن به من جواب می دهد که خداوند فرموده است :
«خداوند ، مجاهدین را بر قاعدین و نشستگان برتری داده و اجری بزرگ برای آنان آماده است»
و به حکم این آیه ، علی چون مجاهد بوده افضل از ابوبکر وعمراست که قاعد بوده اند.
ابوحنیفه گفت : به او بگو از این بهتر می خواهی که ابوبکر و عمر قبرشان کنار قبر پیامبر و چسبیده به قبر آن حضرت است ؛ در حالی که قبر علی از قبر پیامبر دور افتاده و در عراق است !
فضل گفت : بله این را هم به برادرم می گویم.
امّا او می گوید : آن ها غاصبانه در کنار پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ، دفن شده اند!
برای این که خداوند فرموده است :
« ای مؤمنان بدون اذن و اجازۀ پیامبر ، داخل خانه اش نشوید…»
و می دانیم که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) در خانۀ خودش دفن شده و آن دو نفر بدون اذن در خانۀ آن حضرت دفن شده اند و محل دفن ایشان غصبی است.
ابوحنیفه که از این گفتگو سخت ناراحت شده بود تأمّلی کرد و سپس با لحنی تند گفت : به این برادر خبیثت بگو آنها غاصبانه در خانه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) دفن نشده اند ! بلکه عایشه و حفصه که دختران آن دو بزرگوار و همسران پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بودند و از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) مهریه طلبکار بودند ، پدرانشان را در مهریه خودشان دفن کردند !
فضل گفت : بله من این مطلب را هم به برادرم گفته ام ، ولی او باز آیه ای برای من می خواند و می گوید : پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به همسرانش بدهکار نبوده است.
برای اینکه خداوند فرموده است :
«ای پیامبر ما همسران تو را که مهرشان را پرداخته ای برای تو حلال کردیم»
طبق این آیه ، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مهریۀ زن هایش را داده بود و وقتی که از دنیا رفت به زن هایش بدهکار نبوده است.
ابوحنیفه اندکی تأمّل کرد و گفت :
به این برادرت بگو درست است که همسران پیامبر (صلی الله علیه و آله) مهریّه طلبکار نبوده اند ، اما سهم الارث که از ماتَرَک پیامبر داشته اند و ماتَرَک (یعنی آنچه پیامبر اکرم بعد از مرگش از خود باقی گذاشته) نیز همین خانه اش بوده و شرعاً سهمی هم از آن خانه به همسرانش می رسد و چون عایشه و حفصه وارث پیامبر (صلی الله علیه و آله) بوده اند پدرانشان را در سهم الارث خودشان دفن کرده اند و بنابراین غصبی در کار نبوده است !
فضل گفت : بله من این را هم به برادرم گفته ام.
ولی او می گوید : شما آقایان سنّی ها مگر نمی گویید: پیامبر ارث نمی گذارد و خودتان حدیث نقل می کنید که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرموده است :
«ما پیامبران اصلاً ارث نمی گذاریم و هر چه از ما باقی مانده صدقه است»
پس طبق گفته خودتان عایشه و حفصه سهم الارث نداشتهاند.
به همان دلیلی که شما حضرت فاطمه علیها السلام را از فدک محروم کردید و گفتید : پیامبر صلی الله علیه وآله ، ارث نمی گذارد آن دو همسر نیز نباید ارث ببرند.
آیا دختر از پدر ارث نمی برد اما همسر از شوهر ارث می برد ؟!
سخن که به اینجا رسید ، ابوحنیفه حسابی از کوره در رفت وگفت این مرد را بیرون کنید او شیعه است و اصلا برادر ندارد.
@behjat135
🌷راوى گويد : به امام باقر (عليه السلام) عرض کردم : فدايت شوم مردم مى گويند : خواب بعد از سپيده صبح مکروه است ، چون روزىها در آن وقت تقسيم مىشود ، حضرت فرمودند :
🌿 اَلْأرْزاقُ مُوظُوفَةٌ مَقْسُومَةٌ، ولِلّهِ فَضْلٌ یُقَسِّمُهُ مِنْ طُلُوعِ الْفَجْرِ إلى طُلُوعِ الشَّمْسِ وَ ذلِکَ قَوْلُهُ: وَاسْألُوا اللّه َ مِنْ فَضْلِهِ.
☘ روزى ها مشخصّ و تقسیم شده است ولى خداوند متعال روزى فوق العاده دارد که آن را از طلوع فجر تا طلوع خورشید تقسیم مى کند ، و همین است منظور پروردگار متعال که فرمود : از فضل پروردگار بخواهید.
📖 بحارالانوار ،ج۵ ص۱۴۷، ح۷
@behjat135
🌷 امیرالمومنین(عليه السلام) فرمودند :
✍ كَفى بِالْمَرْءِ غَوايَةً، اَنْ يَاْمُرَ النّاسَ بِما لايَاْتَمِرُ بِهِ، وَ يَنْهاهُم عَمّا لايَنْتَهى عَنْهُ؛
👌در گمراهى انسان همين بس كه مردم را به چیزى فرمان دهد ، كه خود انجام نمى دهد و آنها را از چيزى نهى كند ، كه خود از انجام دادنش خوددارى نمى كند.
📖 مستدرك الوسائل ، ج۱۲ ، ص۲۰۷
@behjat135
🍁 ختم سوره مبارکه حشر
☘ از امام صادق (علیه السلام) روایت است :
🌷 که هرکه سوره #حشر را جهت برآمدن حوائج و حل مشکلات عظیمه ، چهل و یک روز هر روز یک مرتبه بخواند حاجتش برآید و مشکلش حل شود و کارش رواج گیرد و اگر یک روز فوت شود و یا فراموش کند ختم را از سر گیرد بسیاری از علما و بزگان تجربه کرده اند و به نتيجه رسیده اند.
📙 حاشیه تفسیر زواره باب ختومات ص7
@behjat135
🤲 دعای عوام بهتر مستجاب می شود تا علما!
☘ شخصی از آیت الله طباطبایی پرسید:
🌱 «این دعاهای عربی را که عامه مردم بخوانند، نمیفهمند؛ آیا خواندن همان الفاظ آن دعاها- بی آنکه معانی آن را بدانند- اثری دارد؟!»
🌿 جناب علامه طباطبایی فرمودند:
👌 «اتفاقاً آن دعاها برای عامه مردم که زبان عربی و معانی آنها را نمیدانند بهتر مستجاب میشود
✨ زیرا نفس خود را به نفس امامان (علیهمالسلام) متصل میکنند و از خدا میخواهند هر چه امامان با خواندن این دعاها میخواستند، به آنان هم بدهد ولی ما به اندازه فهم خودمان از ان دعاها، از خدا میخواهیم!»
📖 زمهر افروخته ، ص۱۶۰
@behjat135
🌷 امیرالمومنین (عليه السّلام) :
🌿 تَوَلِّي ألاَراذِلِ وَ الاَحداثِ الدُّوَلَ دَليلٌ عَلي اِنحلالِها و اِدبارِها.
☘ هرگاه آدم هاي پست و کم تجربه دولت ها را به دست گيرند ، نشان انحلال و شکست آن دولت ها خواهد بود.
📖 غرر الحکم ، ص ۳۵۴
@behjat135