🍂 اثر عاق والدین
✍🏻 روزی با مرحوم پدر (علّامۀ طهرانی) سوار تاکسی شدیم و به مسجد میرفتیم؛ رانندۀ تاکسی همینطور ابتداءاً از آقا سؤال پرسید :
چرا من به هر کاری دست میزنم به بن بست میرسم، با اینکه شرائط این کار همه مهیّا بوده مانعی هم نیست ولی باز به بنبست میرسم؟
✍🏻 تعبیر خود راننده این بود که میگفت من مثل کلاف سردرگم شدم؛ تاکسی نو خریدم مشغول کار شدم باز ضرر میکنم.
✍🏻 آقا فرمودند : پدر و مادرت از تو راضی هستند؟
گفت : نه! راضی نیستند؛ من اصلاً نمیخواهم که آنها را ببینم، بیست سال است که ما با هم اختلاف داشته و رفت و آمدی نداریم.
✍🏻 آقا فرمودند : تنها راه درست شدن کار شما این است که پدر و مادر را از خود راضی کنی؛ راه منحصر به این است.
👌 عاقّ والدین این طور است که نه تنها برای انسان ضیق و تنگی و قبض میآورد که کار دنیایی انسان نیز به هم میریزد.
@behjat135
🔻▪️🔻
💠 آیت الله بهجت: چرا عبادت میکنیم؟💠
مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت می فرمود: ائمه اطهار ع هم ترس از جهنم داشتند و هم طمع به بهشت؛ ولی عبادت را برای خوف و طمع نمیکردند، زیرا جمله «وجدتک اهلا للعباده فعبدتک» تو را شایسته پرستش یافتم و پرستیدم هیچ چیز به دست نمیدهد که چرا عبادت میکنیم، بلکه قصه شمع و پروانه است؛ یعنی :
«اهلا لان یطلب و یراد و یعبد»
تو را اهل عبادت یافتم، یعنی اهل این که مطلوب و مراد و معبود باشی.
📚کتاب در محضر حضرت آیت ا.... العظمی بهجت – ص 23
👈 کمی تا بهجت🌷
@behjat135
✨﷽✨
✍ آیت الله جوادی آملی :
الآن ما ماه مبارك رمضان را در پيش داريم. بعضيها ميگويند چگونه ما هفده ساعت غذا نخوريم؟ آنها كه «بدني» فكر ميكنند آنها را غصه ميگيرد كه من به هر حال آب ميخواهم, نان ميخواهم هميشه ساعت را نگاه ميكنند كه چه وقت اذان ميشود، آنها كه الهي فكر ميكنند اصلاً منتظرند, روزشمارند كه ماه مبارك رمضان بيابد. در بين حكماي بزرگ مثل مرحوم بوعلي و امثال آن که از بزرگان و مفاخر اسلامي هستند اينها آمدند به شما گفتند اگر كسي با يك غذاي كمي دارد زندگي ميكند شما اين را باور كنيد، براي اينكه طب، يك و معارف برتر از طب، دو; اين را تجويز ميكند، سه. مرحوم بوعلي مثالي ذكر ميكند و ميگويد انسان روحي دارد و بدني, نه بدن اصل است نه همتاي هماند، براي اينكه بدن را روح دارد اداره ميكند. اين بدن غذا ميخواهد؛ ولي در حال نشاط و اندوه, ما ميآزماييم كه اين بدن چيزي نميخواهد.
اگر كسي ـ انشاءالله ـ براي فرزندش جشني در پيش داشته باشد اين از صبح تا نيمه شب مرتب در حركت است به استقبال و بدرقه مهمانها ميپردازد، از صبح كه شروع كرده چيزي نخورده تا نيمه شب و نيمه شب هم كه شد به او شام تعارف ميكنند ميگويد من ميل ندارم از بس خوشحال است، در نشاط و خوشحالي, روح به بدن توجه ندارد، به آن هدف والاي خودش متوجه است، چون به بدن توجه ندارد، بنابراين غذا نميخواهد سالم هم هست؛ ولي ميگويد ميل به غذا ندارم ـ خداي ناكرده ـ در اندوه و غم اگر كسي عزيزي را از دست داد از صبح تا غروب مرتب حمل جنازه و تشييع كردن و دفن كردن و تلقين كردن و بدرقه كردن, نيمه شب كارش تمام ميشود؛ اما هيچ اشتها به غذا ندارد, چرا؟ چون روحش جاي ديگر است؛ بدن, اصل نيست.
شما ميبينيد دو برادر از يك خانواده يكي گرفتار شكم است مرتب ساعت نگاه ميكند مرتب ميگويد روز طولاني است؛ اما يكي ديگر كه اهل معناست، اصلاً نمازش را هم اوّل وقت ميخواند، چون خيلي فضيلت دارد نماز مغرب و عشا را انسان به حالت روزه بخواند، قبل از افطار گرچه وقتي اوّلِ اذان شد شخص صائم نيست، ديگر روزه ندارد، ولي قبل از اينكه چيزي ميل كند اين نماز مغرب و عشا را بخواند نه تنها فضيلت اوّل وقت است, فضيلت صلات صائم را دارد، حواسمان جمع باشد!
📚جلسه درس اخلاق
کمی تا بهجت🌷
@behjat135
✍استاد شیخ حسین انصاریان:
«ماه مبارک رمضان ماه مهمانی جسم نیست، در حالی که یازده ماه دیگر سال از این جهت ماه مهمانی جسم است، امّا ماه مبارک رمضان ماه مهمانی روح و باطن آدمی است... اصلاً پذیرایی مادّی در این ماه مدّ نظر نیست؛ ماه ضیافت الله را نباید بهطرف جسم برد تا این اشکال پیش بیاید که اگر ماه رمضان ماه مهانی خداست، پس چرا باید گرسنه و تشنه باشیم. خودِ این گرسنگی و تشنگی که به نیّت روزه برای انسان تحقّق پیدا میکند، هزاران پاداش و ثواب نزد پروردگار دارد، پس این بهترین نوع پذیرایی است.»
کمی تا بهجت🌷
@behjat135
✍حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد:
«اگر از روزه ماه مبارك رمضان، نماز، قرآن و دعا... بهره درست گرفتی به خدا نزدیك می شوی اما اگر بهره گیری درست نكردی پایین می آیی یعنی شقی می شوی. انسان یا بالامی رود یا پایین می آید اعمال بی تفاوت نیست. ممكن است كسی بگوید آقا من بی تفاوتم حرف خدا را گوش نمی دهم، بندگی خدا را نمی كنم، عبادت نمی كنم. باید جواب داد اگر نكنی حتما داری ضایع می شوی اگر فرمان خدا را ناطاعت نکنی حتما صرف شیطان می شوی راه سومی نداریم. «فماذا بعد الحق الا الضلال» (سوره یونس آیه32). یعنی اگر حق نبود باطل است. اگر جلو نرفتی حتما درجا می زنی یا داری عقب گرد می كنی. چون همه هستی دارد جلو می رود شما اگر بایستی جلو نروی عقب رفتی.»
کمی تا بهجت🌷
@behjat135
✍ آیتالله بهجت(ره):
از خدا بخواهیم که از قرآن، ما را جدا نکند، همچنین از خدا بخواهیم ما را از عترت جدا نکند؛ که عترت با قرآن است و قرآن هم با عترت است. اگر کسی یکی از این دو تا را ندارد، هیچ کدام را ندارد.
📚 بهسوی محبوب، ص١٢٨
کمی تا بهجت🌷
@behjat135
✨﷽✨
🌼هر چه که هست در محبت است
✍مسأله این است که وقتی محبت در آنها شدید شد، از اینجا آنها را میبُرد و به آن جا میبَرد؛ میبُرد و میبَرد؛ محبت هر دو کار را میکند.
یک وقت در ذهنتان نیاید مثلاً نماز فرائض است، روزه فرائض است، فلان فرائض است، محبت هم از حواشی است. اینطوری نیست.
ندیدید روایتی که از امام صادق سؤال کردند که «هل الحبّ من الدین» نماز جزو دین است روزه جزو دین است، آیا محبت هم جزو دین است؟ حضرت چه جواب داد؟ «هل الدین الا الحبّ» دین همان حب است. خیلی مطلب بالایی است. این همان است که کسی از حسین بن علی علیه السلام سؤال کرد که معرفت الله چیست؟ گفت معرفت امامات است.
این همان حبّ او است که میشود معرفت. هر چه که هست در این حبّ است. یعنی در عین حال این به آن جا وصل است، چون حبّ به آن جا دارد، دلش آن طرف است و این طرف از چشمش افتاده است.
📚شرح مناجاتشعبانیه
کمی تا بهجت🌷
@behjat135
✅کنترل زبان؛ بزرگترین هنرمندی
✍رهبر انقلاب: آنچه از جنود عقل است و در شرع و عقل مورد تحسین است، سکوت از هذیان و هذر است. البته این سکوت و حفظ زبان از لغو و باطل، از فضائل و کمالات انسانی است، بلکه اختیار زبان را داشتن و این مار سرکش را تحت اختیار درآوردن، از بزرگترین هنرمندیها است که کمتر کسی میتواند به آن موفق شود.
اگر کسی دارای چنین قدرتی شد، از آفات و خطرات بسیاری محفوظ ماند، زیرا که زبان دارای آفات و خطرات بسیاری است.
📚شرح حدیث، جنود عقل و جهل،ص386
🔻▪️🔻
💠 آیت الله بهجت: چرا عبادت میکنیم؟💠
مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت می فرمود: ائمه اطهار ع هم ترس از جهنم داشتند و هم طمع به بهشت؛ ولی عبادت را برای خوف و طمع نمیکردند، زیرا جمله «وجدتک اهلا للعباده فعبدتک» تو را شایسته پرستش یافتم و پرستیدم هیچ چیز به دست نمیدهد که چرا عبادت میکنیم، بلکه قصه شمع و پروانه است؛ یعنی :
«اهلا لان یطلب و یراد و یعبد»
تو را اهل عبادت یافتم، یعنی اهل این که مطلوب و مراد و معبود باشی.
📚کتاب در محضر حضرت آیت ا.... العظمی بهجت – ص 23
👈 کمی تا بهجت🌷
@behjat135
✍حاج آقای قرائتی:
مابه دو وسیله میتوانیم منکرات
جامعه را از بین ببریم با:
ازدواج و نـــــماز
ازدواج مهارکننده ← شهوت
و نماز از بین برنده ← غفلت
کمی تا بهجت🌷
@behjat135
هدایت شده از ارزانسرای کفش و صندل کیانی 👠
لذات این دنیا به طرفه العینی میگذرد،دنیا سریع میگذرد، زندگی وحیات آنجاست،برای آنجا مراقبت کنید.
👈 کمی تا بهجت🌷
@behjat135
هدایت شده از ارزانسرای کفش و صندل کیانی 👠
♦️ حیوانات به جهنم نمی روند ♦️
@behjat135
مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت می فرمود: با اینکه انسان با مَلَک یک قدم بیش فاصله ندارد، چنانکه قرآن کریم میفرماید: «إِلاَّ أَنْ تَكُونا مَلَكَیْن؛ جز اینکه مَلَک شوید»، بااینحال، از میان حیوانات بیابان و جنگل و باغوحش یکی هم به جهنم قدم نمیگذارد، اما انسان که اعظم و اشرف مخلوقات است به جهنم میرود، بلکه به خلود در آتش محکوم میگردد؛ «الْخالِدین فِیهَا». شیطان بر سر راه مینشیند و همواره در کمین است؛ «لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَكَ الْمُسْتَقیمَ؛ قطعاً بر سر راهِ راست تو خواهم نشست و [ آنان را منحرف خواهم نمود]». هر چند خداوند متعال در پاسخ او فرمود: «إِنَّ عِبادی لَیْسَ لَكَ عَلَیْهِمْ سُلْطانٌ؛ تو بر بندگان من تسلط نخواهی داشت»
👈 کمی تا بهجت🌷
@behjat135
کتاب در محضر حضرت آیت ا.... العظمی بهجت – ص 86
محمد حسین رخشاد
هدایت شده از ارزانسرای کفش و صندل کیانی 👠
توفیق، ربطی به سرمایه و دارایی و نداری و خواب و بیداری ندارد. گاهی انسان، سرمایه دارد ولی موفق به کار خیر نمی گردد، و گاهی هم کم درآمد، ولی پرخیر و برکت است!
👈 کمی تا بهجت🌷
@behjat135
👌 عزیزان وقتی در روایات معصومین(علیهم السلام) تاکید شده که #صلوات دعای مقبول است
🤲 پس جهت سلامتی و #تعجیل_فرج و برآورده شدن #حاجات حضرت #ولی_عصر(علیه السلام) بفرستیم ۱۴ مرتبه #صلوات
@behjat135
🌷 آیت الله مجتهدی تهرانے (ره) :
✍ اگر در گرفتاری هستید، اگر مشکل ازدواج دارید، اگر منزل میخواهید، استغفار کنید، خدا گره از کارهاتان باز میکند، اما باید شرایط استغفار را هم مراعات کرد. از جایی که گمان نداری استغفار کنی، میآید، همسفر خوب پیدا میکنی، یه زن خوب گیرت میآید، برای نماز شب اگر استغفار کردی یک زن نماز شبخون گیرت میآید و اگر استغفار نکنی یک زن بینماز گیرت میآید.
👌 رزق همهاش پول نیست، در احادیث که آمده اگر این کار را بکنی رزقت زیاد میشود، رزق معنوی رزق است، رفیق خوب رزق است، همسفر خوب هم رزق است، هر وقت میخواهید مسافرت بروید، چند بار استغفار کنید تا یک همسفر خوب داشته باشید.
@behjat135
✍ آیتالله بهجت(ره):
وقتی بلایی مانند وبا در نجف پیدا میشد، حتی در بازارها هم گاهی مجالس روضهخوانی و توسل برقرار میشد، ولی ما مثل آدمهای مأیوس و ناامید، گویا نمیخواهیم از این درِ رحمت داخل شویم و برای رفع بلا و گرفتاریها به حضرات معصومین علیهمالسلام متوسل شویم!
آیا امروز برای رفع بلاها غیر از تضرعات و دعای صادق همراه با توبه و توسل، راه دیگری داریم؟
📚رحمت واسعه|ص١٧۶
کمی تا بهجت🌷
@behjat135
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘ ثواب ختم قرآن و هدیه آن به ...
@behjat135
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلوات : تنها دعايي هست كه حتما مستجاب مي شود.
صلوات : بهترين هديه از طرف خداوند براي انسان است.
صلوات : تحفهاي از بهشت است.
صلوات : روح را جلا ميدهد.
صلوات : عطري است كه دهان انسان را خوشبو ميكند.
صلوات : نوري در بهشت است.
صلوات : نور پل صراط است.
صلوات : شفيع انسان است.
صلوات : ذكر الهي است.
صلوات : موجب كمال نماز ميشود.
صلوات : موجب كمال دعا و استجابت آن ميشود.
صلوات : موجب تقرب انسان است.
صلوات : رمز ديدن پيامبر در خواب است.
صلوات : سپري در مقابل آتش جهنم است.
صلوات : انيس انسان در عالم برزخ و قيامت است.
صلوات : جواز عبور انسان به بهشت است.
صلوات : انسان را در سه عالم بيمه ميكند.
صلوات : برترين عمل در روز قيامت است.
صلوات : سنگينترين چيزي است كه در قيامت بر ميزان عرضه ميشود.
صلوات : محبوبترين عمل است.
صلوات : آتش جهنم را خاموش ميكند.
صلوات : فقر و نفاق را از بين ميبرد.
صلوات : زينت نماز است.
صلوات : بهترين داروي معنوي است.
صلوات : گناهان را از بين ميبرد
اللَّـهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وآلِ مُحَمَّد. وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@behjat135
🌷حاج آقا دولابی میفرمودند :
🌙 شبهای ماه رمضان است، اغلب شما جوان هستید.
وضو بگیرید
نماز بخوانید
کم حرف بزنید
کم قصه بگویید !
🔹 این چیزهایی که در تلویزیون نشان میدهند برای تفریح است یا برای بچهها !
شما که روزه دارید کمتر این و آن را گوش دهید ، کمی به کارهایتان برسید.
🔸 نیم ساعت یا یک ساعت بعد از نماز در سجاده بنشینید و خدا را یاد کنید.
🔹 افطار که کردید، بدنتان که آرام گرفت ، به دعایی ، به ثنایی یک دقیقه خدا را یاد کنید.
با خودتان خلوت کنید ، به قرآن نگاه کنید ، یا اینکه اصلا ساکت بنشینید ، این خیلی قیمتی است.
@behjat135
♦️ بین الطلوعین |
✍ مرحوم «صدوق» با سند معتبرى از امیر مؤمنان حضرت على(علیه السلام) نقل کرده است که آن حضرت فرمود : هر کس سوره هاى #توحید و #قدر و همچنین #آیةالکرسى را یازده بار پیش از طلوع آفتاب بخواند، از خسارتهاى مالى محفوظ مىماند.
👌 از مجربات است که قرائت یازده مرتبه آیت الکرسی در مراقبات روز سالکین موثر است.
👌 میتوانید این یازده مرتبه را در روز پخش کنید ؛ به عنوان مثال بعد از هر وضو قرائت کنید . ( زیرا بعد از هر وضو ، آیت الکرسی مستحب است. )
@behjat135
🌷 پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) :
☘ اگر آسمان ها و زمين در برابر بنده اى سر به هم آورند و آن بنده تقواى خدا پيشه كند ، حتماً خداوند از ميان آن دو ، شكاف و راه خروجى برايش قرار خواهد داد.
☘ لَو أنّ السَّماواتِ و الأرضَ كانَتا رَتقا على عَبدٍ ثُمّ اتَّقَى اللّهَ، لَجَعَلَ اللّهُ لَهُ مِنهُما فَرَجا و مَخرَجا
📗 بحارالانوار ج8 ص258
@behjat135
✍ علامه طهراني(ره) در كتاب نور ملكوت قرآن مي فرمايد :
☘ يكروز در طهران، براى خريد كتاب به كتاب فروشى رفتم، مردى در آن أنبار براى خريد كتاب آمده، آماده براى خروج شد كه ناگهان در جا ایستاد و گفت: حبيبم الله. طبيبم الله،یارم....
🌿 فهميدم از صاحب دلان است که مورد عنایت خاص خداوند قرار گرفته،گفتم: آقاجان! درويش جان!
انتظار دعاى شما را دارم.چه جوری به این مقام رسیدی؟
♻️ ناگهان ساکت شد ، گریه بسیاری کرد ، سپس شاد و شاداب شد و خندید.
🔴 گفت : سید! شرح مفصلی دارد.
من مادر پيرى داشتم، مريض و ناتوان، و چندين سال زمين گير بود.
❄️ خودم خدمتش را مینمودم ؛ و حوائج او را برميآوردم؛غذا برايش ميپختم؛ و آب وضو برايش حاضر ميكردم ؛ و خلاصه بهر گونه در تحمّل خواسته هاى او در حضورش بودم.
🛑 او بسيار تند و بد اخلاق بود. ناسزا و فحش ميداد؛ و من تحمّل ميكردم، و بر روى او تبسّم ميكردم.
✅ به همين جهت عيال اختيار نكردم ، با آنكه از سنّ من چهل سال ميگذشت. زيرا نگهدارى عيال با اين اخلاقِ مادر مقدور نبود ...
👌 به همین خاطر به نداشتن زوجه تحمّل كرده، و با آن خود را ساخته و وفق داده بودم.
✨ گهگاهى در أثر تحمّل ناگواريهائى كه از مادرم به من میرسيد؛ ناگهان گوئى برقى بر دلم ميزد، و جرقّه اى روشن میشد؛ و حال بسیارخوشی دست ميداد، ولى البته دوام نداشت و زود گذر بود.
💠 تا يك شب كه زمستان و هوا سرد بود و من رختخواب خود را پهلوى او و در اطاق او پهن میکردم تا تنها نباشد، و براى حوائج، نياز به صدا زدن نداشته باشد.
🔵 در آن شب كه من كوزه را آب كرده و هميشه در اطاق پهلوى خودم ميگذاشتم كه اگر آب بخواهد، فوراً به او بدهم ، ناگهان او در ميان شب تاريك آب خواست.
❇️ فوراً برخاستم و آب كوزه را در ظرف ريخته، و به او دادم و گفتم: بگير، مادر جان!
🌀او كه خواب آلود بود؛ و از فوريّت عمل من خبر نداشت؛ چنين تصوّر كرد كه: من آب را دير داده ام؛ فحش غريبى به من داد، و كاسه آب را بر سرم زد.
💥فوراً كاسه را دوباره آب نموده و گفتم: بگير مادر جان، مرا ببخش، معذرت ميخواهم!
🛑 كه ناگهان نفهميدم چه شد...
🌱 إجمالًا آنكه به آرزوى خود رسيدم؛ و آن برق ها و جرقه ها تبديل به يك عالمى نورانى همچون خورشيد درخشان شد؛ و حبيب من، يار من، خداى من، بانظر لطف و عنایت خاصش به من نگاه کرد و چیزهایی از عالم غیب شنیدم و اين حال ديگر قطع نشد؛ و چند سال است كه ادامه دارد.
📒 نور ملكوت قرآن ج1 ، ص141
@behjat135
🌷 امیرالمومنین(عليه السّلام) فرمودند :
✍ مَن کَثُرَ مِزَاحُهُ قَلَّ وِقَارُهُ.
👌 هر که زياد شوخي کند ، وقارش کم مي شود.
📖 غرر الحکم ، ح۸۴۳۲
@behjat135