هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
چهره نورانی ولایت
ابوبصير كه از شاگردان معروف امام صادق و امام باقر (عليهما السلام) است نقل می كند: وقتی بنده مؤمن، وارد قبر و برزخ می شود، شش چهرهی نورانی نيز با او وارد می شوند. در بين اين شش صورت يكی از همه نورانی تر، پر بهاتر و زيباتر است. يكی از آنها طرف راست او در قبر قرار می گيرد، ديگری طرف چپ، سومی روبرو، چهارمی پشت سر، پنجمی نزديك پاهای او. سپس آنكه از همه نورانی تر است بالای سر او می ايستد.
اين شش صورت در برابر هر گونه حادثه و مشكلی كه بخواهد به او آسيب برساند از وی حمايت می كنند. اگر از طرف راست اين مؤمن بخواهد به وی آسيب برسد آنكه طرف راست اوست حفظش مي كند، نيز از طرف چپ، روبرو، پشت سر، زير پا، بالای سر.
آنگاه معارفه ای در همان برزخ بين اين صورتهای نورانی برقرار می شود و يكديگر را معرفی می كنند. آنكه از همه نورانی تر است از ديگران می پرسد كه شما كيستيد؟ خدا جزای خير به شما بدهد، آنكه طرف راست اين بنده مؤمن قرار دارد مي گويد: من نماز او هستم. حضرت فرمود: آن صورت نورانی كه طرف راست قرار می گيرد باطن و حقيقت نماز است. و آن صورتی كه طرف چپ اوست مي گويد من زكات او هستم.
آن نوری كه پايين پای اوست می گويد: من نيكيهايی هستم كه او به برادران مؤمن روا داشته است. خيری كه به ديگران رسانده به صورت نورانی مجسم شده و پايين پای انسان قرار می گيرد كه از آن طرف به انسان گزندی وارد نشود.
آن صورت نورانی كه روبروی او ايستاده می گويد من روزه او هستم. روزه هم به صورت نورانی در قبر، جلو او قرار می گيرد و آن صورت نورانی كه پشت سر اوست نمي گذارد از پشت سر به او آسيبی برسد و می گويد: من حج و عمرهی او هستم.
آنگاه اين پنج نفر كه خود را معرفی كردند از صورتی كه بالای سر مؤمن ايستاده سؤال می كنند، تو كيستی كه از همه ما نورانی تر هستی؟ مي گويد من ولايت خاندان پيغمبرم «أنا الولاية لآل محمد صلوات الله عليهم اجمعين»[۱].
آری دوستی آن خاندان و محبت علی و اولاد علی به اين صورت تجسم پيدا می كند. پيروی آنها به اين صورت در می آيد كه از همه نورانی تر است و بالای سر انسان اشراف دارد.
اين همان حكمت محبت است؛ زيرا گاهی انسان اهل بيت (عليهم السلام) را تصور می كند و به آنها علاقهی صوری دارد و گاهی هم، تشنه آنان است كه اين سرّ ولايت است.
[۱]بحار جلد ۶ صفحه ۲۳۴
حکمت عبادات صفحه ۲۴۵
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از معارف اسلامی
⭕️نامه مهم ابوالقاسم طالبی به مراجع تقلید
🌸بسم رب الخمینی
🔹محضر مبارک بعضی از مراجع عظام، مدرسین فاضل، مبلغین محترم و منبریهای عزیز
السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
اینجانب از اهالی هنر سوالی برایم پیش آمده که جوابش نزد آن فرزانگان است، امید آن دارم به جواب این سوال بیندیشید و در روز حشر جوابم دهید و از کنارم بگذرید و به بهشت برین وارد شوید.
سوال:
اگر عالمی در مقابل عمامه پرانی و حجاب از سر نوامیس خلق کشیدن و آتش زدن قرآن مجید و آتش افکندن به مساجد سکوت کند و نظاره گر توهین اوباش هرزه به نائب امام عصر (ع) باشد و دمادم اندیشهاش آن باشد که سکوت رجحان دارد در این ایام، مبادا که طهارت سلوکمان به ذائقه مقلدین، شاگردان، مریدانمان و پا منبریان خوش نیاید، این سکوت اگر گناه کبیره نیست؟! پس چیست؟ !
می دانم که می دانید قیام توابین کوفه بعد از شهادت حضرت حسین ابن علی علیه السلام به حال آن تکیه زننده بر نیزه غریبی، آن نظاره گر همیشه تاریخ در گودال قتلگاه، تفاوتی نکرد.
سکوت و عدم پشتیبانی از نائب امام (ع) جناب مسلم و سخن مجتهدین و علما و فتوی به اینکه جهاد با ابن زیاد فقط با حضور خود امام جایز است و گفتند امام حسین (ع) به جای فرستادن مسلم باید خودشان در مقابل دعوت ما به کوفه می آمد و …
همگی خوب میدانید سلیمان خزاعی فقیه و حافظ قرآن بود، پیامبر (ص) و امیرالمومنین (ع) و حسنین (ع) را به چشم سر دیده بود؛ چیزی که آرزوی شمایان است که در رویا توفیقش را پیدا کنید. و اما سلیمان خزاعی با فتوایش، با سکوتش و عدم نصرت نایب امام زمانش خسران عظیمی به بار آورد و ضربه ای به اسلام عزیز زد که تا ظهور حضرت ولی عصر (ع) هم چوب آن ضربه را محبین اهل بیت (ع) می خورند.
حضرات این سکوت سنگین و گاه سخنان دو پهلوی بعضی عزیزان مرا به طرح این سوال تاریخی واداشت تا حجتی باشد بر سکوت شمایان در مقابل وحوش مست شده از باده دلارهای آل سعود، تا حجتی باشد بر وفای به عهد مردم با شهید اسطورهسان حاج قاسم سلیمانی، که همچنان پشت سر ولی خدا رهبر عزیز و فرزانه و حکیم خویش پیش می روند و به فرزندان خود نیز می آموزند که چگونه بار دیگر خیبر را به تسخیر محبین اهل بیت (ع) در آورند و چقدر سکوت رستم به خاطر حفظ شأن پهلوانی خویش در مقابل سوال سهراب نوجوان دل تاریخ را به درد آورد.
دل نازک از رستم آید به خشم
با احترام فراوان
امضاء
ابوالقاسم طالبی نویسنده و کارگردان ایران عزیز
💠 هوش سفید| سید علیرضا #آلداود 👇🙏
🌐 @aledavood
✍امام حسن مجتبي عليه السلام فرمود:
✅مكارم اخلاق ده چيز است:
۱- راستگوئى
۲- نوميدى راستين از غير خدا
۳- بخشش به نيازمندان
۴- خوش خلقى
۵-پاداش در برابر خدمات ديگران
۶- پيوند و رفت و آمد با خويشاوندان
۷- حمايت از همسايه
۸-توجّه به حقوق دوستان
۹-مهمان نوازى
۱۰-و مهمترين اينها شرم و حياء است.
📚تاريخ يعقوبى، ج۲، ص۲۱۵
🌹🌻🌹
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اينكه گفتند: «دُم علی الطهارة يوسع عليك رزقك»[۱]
يعنی دائماً باوضو باشيد روزی شما زياد ميشود، تنها روزی به معنای نان و آب و اينها نيست، علم روزی است، اخلاق روزی است، عقل روزی است، فضيلتها روزی است. روزيهای ظاهری هم روزی است فرمود: «دُم علی الطهارة» دائماً باوضو باشيد اين #خيلی اثر دارد از همين راهها شروع ميشود.»
درس اخلاق ۹۱/١/١٠
[۱]فیض القدیر شرح جامع الصغیر صفحه ۳۶۱
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از کتاب و کتابخوانی
💠الإمامُ عليٌّ عليه السلام : اِعلَمْ أنَّ لِكُلِّ ظاهِرٍ باطِنا عَلى مِثالِهِ ، فَما طابَ ظاهِرُهُ طابَ باطِنُهُ ، و ما خَبُثَ ظاهِرُهُ خَبُثَ باطِنُهُ ، و قَد قالَ الرَّسولُ الصّادِقُ صلى الله عليه و آله : إنَّ اللّه َ يُحِبُّ العَبدَ و يُبغِضُ عَمَلَهُ ، و يُحِبُّ العَمَلَ و يُبغِضُ بَدَنَهُ . .
🖌امام على عليه السلام : بدان كه هر آشكارى،نهانى همانند آن دارد؛ بنا بر اين، آنچه آشكارش پاك است، نهانش نيز پاك است و آنچه آشكارش پليد است، نهانش نيز پليد است. پيامبرِ راستگو صلى الله عليه و آله ، فرموده است : خداوند، گاه بنده اى را دوست دارد و عملش را دشمن مى دارد و گاه عملش را دوست دارد و شخصِ او را دشمن مى دارد.
📙نهج البلاغة : الخطبة 154
📚 @ketab_Et
6.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ارزش جان انسان
سخنی از مقام معظم رهبری مُدَّ ظِلُّهُ العالی :
قیمت وجود شما خیلی بالا است؛ این را فقط به بهشت بفروشید؛ به هیچ چیزی کمتر از بهشت نفروشید که خدای متعال هم خریدارش است؛
جان ،مال خدا است ، خدا هم خریدارش است.
اِنَّ اللَّهَ اشتَرىٰ مِنَ المُؤمِنينَ اَنفُسَهُم وَ اَموالَهُم بِاَنَّ لَهُمُ الجَنَّة. ۱۴۰۱/۸/۸