🔹امیرالمؤمنین علیه السلام یک لشکر نیرومندی بلند کرد، راه انداخت، آمد بهطرف شام، معاویه هم حرکت کرد. در محلی به نام صفین به هم رسیدند. امیرالمؤمنین علیه السلام تصمیم داشت با اینها نجنگد؛ فرمود که من نصیحتشان میکنم، اگر قبول کردند، اگر حرف در گوش و دلشان فرورفت، شمشیر روی آنها نمیکِشم و با آنها نمیجنگم. امیرالمؤمنین علیه السلام آنقدر جنگ را در صفین تأخیر انداخت که اصحاب امیرالمؤمنین برگشتند و گفتند: یا امیرالمؤمنین! مگر تو میترسی از لشکر معاویه که با او نمیجنگی؟
فرمود: من میترسم؟! من که در جوانی سینۀ مردان را به خاک مالیدم؟! من که سالهای سال است هیچ تهدیدی از میدان بیرونم نکرده؟!
«فَوَ اللهِ مَا دَفَعتُ الحَربَ یَوماً اِلّا وَ اَنَا اَطمَعُ اَن تَلحَقَ بی طائِفَةٌ فَتَهتَدِیَ بِی»، من هر روزی که جنگ را عقب میاندازم، به امید این است که شاید یک عدهای دیگر از اینها بصیرت پیدا کنند، به هوش بیایند، به من ملحق بشوند و هدایت پیدا کنند.
🔸بیانات مقام معظّم رهبری در تاریخ ۱۳۶۳/۴/۱
✅ امام خامنهای حفظه الله:
🔸اگر کسی بصیرت نداشته باشد، ولو ایمان جوشانی هم داشته باشد، فریب میخورد؛ و وقتی فریب خورد، این ایمان در خدمت آن هدف به کار نخواهد افتاد.
🔹لذا اميرالمؤمنين عليهالسلام، درجنگ صفين فرمودند: «قَد فُتِحَ بابُ الحَربِ بَينَكُم و بَينَ أهلِ القِبلَةِ، و لايَحمِلُ هذا العَلَمَ إلاّ أهلُ البَصَرِ و الصَّبرِ و العِلمِ بِمَواضِعِ الحَقِّ».
🔸چه زیبا! کلمهٔ «بصر» و کلمهٔ «صبر»، از حروف مشترکی ترکیب شدهاند، اما دو معنای جدا از هم دارند.
🔹آن وقت، دو رکن فلاح، در حمل پرچم هدایتند که امیرالمؤمنین، آن روز فرمودند این پرچم را برنمیدارد، مگر کسی که اين دو خصوصیت را داشته باشد:
▫️اولاً بصیرت داشته باشد،
▫️ثانیاً استقامت داشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 قبل از نزول بلا دعا کنید!
______________________
#نهجالبلاغه
▫️مَا الْمُبْتَلَى الَّذِي قَدِ اشْتَدَّ بِهِ الْبَلاَءُ، بِأَحْوَجَ إِلَى الدُّعَاءِ مِنَ الْمُعَافَى آلَّذِي لاَ يَأْمَنُ الْبَلاَءَ!
🟠آنكس كه به شدت به بلا مبتلاست از كسى كه مبتلا نيست ولى در هيچ لحظه ايمن از بلا نمى باشد، محتاجتر به دعا نيست
✍اشاره به اينكه مردم غالبآ به افراد گرفتار توجه دارند به خصوص گرفتارانى كه به شدت مبتلا شده اند؛ يا گرفتارى مالى يا انواع بيمارىها يا مسائل مختلف. و كسانى كه به آنان علاقهمندند دعا مى كنند كه خدا آنها را از گرفتارى رهايى بخشد و از كسانى كه ظاهراً سالم و بدون گرفتارى هستند غافلند؛ در حالى كه آنها نيز به همان اندازه و گاه بيشتر نياز به دعا دارند، زيرا هر لحظه ممكن است نعمت عافيت، آرامش، غنا و ثروت از آنها گرفته شود يا لغزشى دامنگير آنها گردد و در دام شيطان گرفتار شده، از نظر معنوى سقوط كنند و آلوده گناهانى گردند كه تا آخر عمر نيز نتوانند آثار آن را برطرف سازند. با اين توجه، هر دو گروه نيازمند دعا هستند، در حالى كه مردم معمولاً به يكى توجه داشته و از ديگرى غافلند. اضافه بر اين، افرادى كه در عافيتاند گاه گرفتار غرور و غفلت فوق العادهاى مىشوند در حالى كه مبتلايان، نه مغرورند و نه غافل و پيوسته به در خانه خدا رفته و دعا مى كنند، و از اين نظر حال عافيتمندان از مبتلايان سختتر است.
📘#حکمت ۳۰۲
🍃زهد واقعی
#نهجالبلاغه
▫️أَفْضَلُ الزُّهْدِ إِخْفَاءُ الزُّهْدِ
🟠برترین نوع پارسایى مخفى داشتن پارسایى است.
📘#حکمت ۲۸
آداب کوی جانان.pdf
6.92M
📚 آداب کوی جانان
✏️ نویسنده: علامه امینی
📖 ترجمه: محسن رجبی
🇮🇷 ناشر: مشعر
⏳تاریخ نشر: ۱۳۸۷ ه.ش
📄 تعداد صفحات: ۱۵۳
📣 زبان: فارسی
#️⃣ #امام_حسین #زیارت #دعا #اهل_بیت #تسنیم #کتابخانه_مجازی #کتابخانه_دیجیتال
قبل از سفر اربعین بهتر است این کتاب را مطالعه کنیم.
#نهجالبلاغه
🟠دو چيز در زمين مايه امان از عذاب خدا بود: يكى از آن دو برداشته شد، پس ديگرى را دريابيد و بدان چنگ زنيد، امّا امانى كه برداشته شد رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم بود، و أمان باقى مانده، استغفار كردن است، كه خداى بزرگ به رسول خدا فرمود: «خدا آنان را عذاب نمى كند در حالى كه تو در ميان آنانى، و عذابشان نمى كند تا آن هنگام كه استغفار مى كنند».
كَانَ فِي اَلْأَرْضِ أَمَانَانِ مِنْ عَذَابِ اَللَّهِ وَ قَدْ رُفِعَ أَحَدُهُمَا فَدُونَكُمُ اَلْآخَرَ فَتَمَسَّكُوا بِهِ أَمَّا اَلْأَمَانُ اَلَّذِي رُفِعَ فَهُوَ رَسُولُ اَللَّهِ صلىاللهعليهوآلهوسلم وَ أَمَّا اَلْأَمَانُ اَلْبَاقِي فَالاِسْتِغْفَارُ.
✍پیغمبر اسلام صلى الله علیه وآله مطابق آیه شریفه وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاّ رَحْمَةً لِلْعالَمینَ رحمتى براى تمام جهانیان بود چگونه ممکن است این کانون رحمت الهى در میان امت باشد و خدا آنها را عذاب کند. از سویى دیگر، استغفار یکى از وسایل جلب رحمت خداست، زیرا خودش بندگان را دعوت به استغفار کرده و وعده غفران و آمرزش داده ایشان نه تنها مى توانند از عذاب الهى در امام بمانند بلکه با استغفار درهاى رحمت و نعمت و سعادت را مى توانند به روى خود بگشایند.
📘#حکمت ۸۸
🟡 آیت الله حائری شیرازی
🟢 سرنوشت انقلاب را برایتان بگویم ... | در آینده ایران و اسرائیل، تقابل مستقیم خواهند داشت
📆 (سخنرانی آیت الله حائری شیرازی در جمع سپاه استان اصفهان - سال ١٣۶۵)
⚔️ امروز در عالم دو ولایت مطرح است: «#ولایت اهلبیت علیهم السّلام نسبت به مسلمانان خالص» و «#ولایت یهود برای مسلمانان ناخالص».
هر دوی این ولایتها #در حال رشد هستند و باید هم رشد کنند. ببینید چه میخواهم بگویم! در اینطرف، ولایت امام دارد سر بلند میکند. در آنطرف هم ولایت اسرائیل دارد سر بلند میکند. در این وسط، کسانی هستند که باید یا جذب این بشوند یا جذب آن بشوند. اگر هنوز جذب نشدهاند، بهخاطر این است که این دو ولایت هنوز بهاندازۀ کافی به #رشد نهایی خودشان نرسیدهاند. اسرائیل هنوز به رشد نهایی خودش نرسیده است. نهضت امام هم هنوز به رشد نهایی خودش نرسیده است.
⚔️ کسانی که با امام مخالفت میکنند، اینها میمانند تا اینکه بالاخره از زیر پرچم اسرائیل سر دربیاورند! چون در عالم، دو ولایت بیشتر نخواهد بود. منتها این دو ولایت، هنوز به حد کافی بزرگ نشدهاند. در آینده، وقتی این دو کاملاً رشد بکنند، با یکدیگر رودررو خواهند شد؛ یعنی دیگر هیچ مملکتی، بین [نهضت] امام و اسرائیل واسطه و فاصله نخواهد بود. الآن سوریه و لبنان واسطه هستند. در آینده، حکومت اسلامی و اسرائیل [مستقیماً] با هم اصطکاک پیدا خواهند کرد؛ یعنی ولایت اهلبیت علیهم السّلام یک طرف، یهود هم یک طرف! تمام کسانی که نمیتوانند زیر بار یهود بروند، میبینند که چارهای جز قبول ولایت اهلبیت علیهم السّلام ندارند. آنوقت، اهلبیت علیهم السّلام رشد میکنند. در این وضعیت است که تمام جوامع، جز یهودیصفتان، سراغ امام زمان عجّـل الله فرجه میآیند و این مقدمۀ ظهور امام زمان علیه السلام خواهد شد.
⚔️ شما میپرسید: «چرا یهود، قطب مقابل ولایت اهلبیت علیهم السّلام است؟» در روایت داریم کسانی که با اهلبیت مخالفت کنند و بغض ایشان را داشته باشند، #یهود این امتاند.
زینب کبری علیها السلام در همین ایام محرم و صفر، در کوفه صحبت کرد. حضرت به اهل کوفه گفت: «ضربت علیکم الذلة و المسکنة»! یعنی همانچیزی را که قرآن به یهود نسبت داده، حضرت خطاب به کوفیان میگوید! اینجا مقصود از کوفیان، تنها اهل کوفه نیست. کوفه در آن روز، نمونهای بوده برای تمام کسانی که امام حسین علیه السلام را ترک کردند. قرآن به یهود گفت: (ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ وَ الْمَسْكَنَةُ وَ باؤُ بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ) و زینب کبری هم خطاب به کسانی که امام حسین علیه السلام را تنها گذاشتند، چنین گفت. امروزه هم، #ولایت فقیه، همان تجلّی ولایت اهلبیت علیهم السّلام است؛ آنهایی که ولایت فقیه را نپذیرفتند، ولایتشان به #ولایت یهود منتهی خواهد شد!
⚔️ #سرنوشت این انقلاب را برایتان گفتم تا اگر سختیها و فشارهایی پیش آمد، بدانید کسی را که بناست در صف اهلبیت باشد، تحت فشار قرار میدهند. این شخص اگر به درد اهلبیت نخورد، به صف دشمنان ایشان ملحق خواهد شد. در مقابل هم، بسیاری افراد از صف دشمنان بیرون میآیند و به صف شما میپیوندند. بدانید که صف انقلاب، این است و این مشکلات را دارد تا زمانی که جلوه پیدا بکند.