#نهجالبلاغه
▫️مَا الْمُجَاهِدُ الشَّهِيدُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً مِمَّنْ قَدَرَ فَعَفَّ؛ لَكَادَ الْعَفِيفُ أَنْ يَكُونَ مَلَكاً مِنَ الْمَلَائِكَةِ.
🟠پاداش مجاهد شهيد در راه خدا، بزرگتر از پاداش عفيف پاكدامنى نيست كه قدرت بر گناه دارد ولی خود را آلوده نمىگرداند، همانا عفيف پاكدامن، فرشتهاى از فرشتههاست.
✍قرآن مجيد و روايات، درباره شهيدان راه خدا و مقام والاى آنها سخن بسيار گفتهاند. با اين حال، امام عليه السلام مسأله عفت و پاكدامنى و چشمپوشى از گناه را به هنگامى كه انگيزههاى شديد آن در وجود انسان زنده مىشود كمتر از شهادت در راه خدا ندانسته است و اين نشان مىدهد كه اسلام براى مسائل اخلاقى مخصوصاً عفت نفس به ويژه در مقابل انگيزههاى شديد جنسى چه اندازه اهميت قائل است. امام عليه السلام در تأييد اين مطلب و تأكيد بر آن، در پايان اين سخن، عفيف و پاكدامن را همچون فرشتهاى از فرشتگان خدا مىشمرد و مىفرمايد: چنين كسى نزديك است به مقام فرشتگان مقرّب الهى برسد. بخشى از مقاماتى كه بسيارى از اوليا و انبيا پيدا كردهاند مرهون عفت نفس آنها بوده است. حضرت يوسف عليه السلام گرچه به دليل عفت و پاكدامنى سالها در زندان به سر برد و رنجهاى فراوانى تحمل كرد اما علاوه بر مقامات معنوى و اخروى، در دنيا سربلند و سرافراز شد و عزيز كشور پهناور و بزرگ مصر گشت.
📘#حکمت ۴۷۴
🌴👈 حکمت ۴۴ نهجالبلاغه👉 🌴
✅ خوشا به حال اینان
🔸 و قَالَ علیه السلام:
💠 طُوبَى لِمَنْ ذَكَرَ الْمَعَادَ، وَ عَمِلَ لِلْحِسَابِ، وَ قَنِعَ بِالْكَفَافِ، وَ رَضِيَ عَنِ اللَّهِ.
💠 خوشا به حال كسى كه همواره به ياد معاد باشد
و براى روز حساب عمل كند
و به آنچه روزيش دادهاند، قانع باشد
و از خدا راضى.
🟢#داستانی از زندگانی حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹ورود به مسجد از درهاى خصوصى
پس از هجرت به مدينه و ساختن مسجد، پيامبر اعظم صلى الله عليه و آله و سلم و اصحاب خانههاى خود را در اطراف آن ساختند و هر كدام از خانهها درى به مسجد داشت كه از همان درها وارد مسجد مىشدند.
روزى جبرئيل بر رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم نازل شد و گفت: خدايت امر كرده است كه همه بايد درهاى خصوصى به سوى مسجد را ببندند، مگر على عليه السلام و فاطمه سلام الله عليها.
سبط الجوزى مىنويسد:
اين عمل سر و صدايى در ميان عدهاى پديد آورد و گمان كردند اين استثنا از جنبه عاطفى است، رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم همه را گرد آورد و آن گاه براى روشن شدن اذهان خطبهاى ايراد نموده، فرمود: من از جانب خود هرگز دستور باز ماندن و بسته شدن درى را ندادهام، بلكه اين امرى بود از جانب خدا، و من هم از آن پيروى كردم.
📚چشمه در بستر، صص ۱۰۴ _ ۱۰۵
📌بعضى از ناآگاهان و بىخبران در عصر اميرمؤمنان علیه السلام بودند که مى گفتند معاويه سياستمدارتر است. امام به اين گونه افراد مىفرمايد:
#نهجالبلاغه
▫️وَ اللّهِ مَا مُعَاوِيَةُ بِأَدْهَى مِنِّي، وَ لکِنَّهُ يَغْدِرُ وَ يَفْجُرُ وَ لَوْ لاَ کَرَاهِيَةُ الْغَدْرِ لَکُنْتُ مِنْ أَدْهَى النَّاسِ
🟠به خدا سوگند معاويه از من سياستمدارتر و زيرکتر نيست؛ ولى او نيرنگ مىزند و مرتکب انواع گناه مىشود اگر غدر و خيانت ناپسند نبود من سياستمدارترين مردم بودم.
✍در واقع امام عليه السلام اشاره به اين نکته مهم مىکند که سياست بر دو گونه است: سياست بىقيد و شرط و آميخته با انواع گناه و در يک کلمه سياست شيطانى، و سياست و تدبير آميخته با تقوا و پرهيزکارى و در يک کلمه سياست رحمانى.
راه اين دو با هم متفاوت است و نتيجههاى آن مختلف. گونه اوّل هيچ حدّ و مرز اخلاقى و دينى و انسانى و وجدانى را به رسميت نمىشناسد و هر اصل و قانون و ضابطه و فضيلتى مزاحم آن شود، بىرحمانه آن را از سر راه بر مىدارد، همان گونه که در شرق و غرب عالم سياست امروز ديده مى شود.
اما قسم دوم سياستى است که در چهارچوب ارزشهاى الهى و وجدانى و انسانى قرار دارد؛ هرگز متوسّل به گناه و ظلم و ستم، مخصوصاً بر افراد بىگناه و بى دفاع، نمىشود؛ غدر و خيانت و فجور و پيمان شکنى را مجاز نمىداند، زيادهخواهى و زيادهطلبى را نمىپسندد و خطوط قرمزى براى خود قائل است که از آن فراتر نمىرود.
📘#خطبه ۲۰۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️این تصاویر همه واقعی بوده و از استخبارات عراق کشف شدهاند
این فیلم جانسوز و تأثیرگذار به سمع و نظر زنان بیحجاب خیابانی رسانده شود به این امید که به خود بیایند و از اعمال غیر اسلامی و غیر اخلاقی خود پشیمان شوند قبل از اینکه به نفرین شهدا گرفتار شوند. 🌷
چنین مردانی برای دفاع از این آب و خاک در برابر صدام و بعثیها جانشان را نثار کردند که در این کشور احکام اسلام و قرآن جاری باشد نه این وضعی که در خیابانها شاهد هستیم 😔
چه سرها که دادیم تا روسری از سر دختران و زنان ما نرود.
🌴👈 حکمت ۴۵ نهجالبلاغه👉 🌴
✅ حب علی علیه السلام، معیار ایمان
🔸 و قَالَ علیه السلام:
💠 لَوْ ضَرَبْتُ خَيْشُومَ الْمُؤْمِنِ بِسَيْفِي هَذَا عَلَى أَنْ يُبْغِضَنِي مَا أَبْغَضَنِي، وَ لَوْ صَبَبْتُ الدُّنْيَا بِجَمَّاتِهَا عَلَى الْمُنَافِقِ عَلَى أَنْ يُحِبَّنِي مَا أَحَبَّنِي؛ وَ ذَلِكَ أَنَّهُ قُضِيَ، فَانْقَضَى عَلَى لِسَانِ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ (صلی الله علیه وآله) أَنَّهُ قَالَ: “يَا عَلِيُّ لَا يُبْغِضُكَ مُؤْمِنٌ وَ لَا يُحِبُّكَ مُنَافِقٌ”.
💠 اگر با اين شمشيرم بر بينى مؤمن زنم كه با من دشمن شود، دشمن نشود
و اگر همه جهان را به كام منافق ريزم كه با من دوست گردد، دوست نگردد.
و اين، از آن روست كه حكم خداى بر زبان پيامبر امّى صلى الله عليه و آله گذشت كه فرمود:
يا على، مؤمن تو را دشمن نشود و منافق دوست نگردد.
🌴👈 حکمت ۴۶ نهجالبلاغه👉 🌴
✅ عجب و غرور آفت حسنات
🔸 و قَالَ علیه السلام:
💠 سَيِّئَةٌ تَسُوءُكَ، خَيْرٌ عِنْدَ اللَّهِ مِنْ حَسَنَةٍ تُعْجِبُكَ.
💠 گناهى كه اندوهگينت سازد، در نزد خدا بهتر است از كار نيكى كه به خودپسنديت وادارد.
🌴👈 حکمت ۴۷ نهج_البلاغه👉 🌴
✅ معیار صداقت و شجاعت و عفت
🔸 و قَالَ علیه السلام:
💠 قَدْرُ الرَّجُلِ عَلَى قَدْرِ هِمَّتِهِ، وَ صِدْقُهُ عَلَى قَدْرِ مُرُوءَتِهِ، وَ شَجَاعَتُهُ عَلَى قَدْرِ أَنَفَتِهِ، وَ عِفَّتُهُ عَلَى قَدْرِ غَيْرَتِهِ.
💠 مقام و مرتبت هركس به قدر همت اوست و صدق او به قدر جوانمردى اوست و شجاعتش به قدر حميّت اوست و عفّت او به قدر غيرت اوست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️خوش باش .....
#نهجالبلاغه
▫️فَاللَّهَ اللَّهَ فِي عَاجِلِ الْبَغْيِ وَ آجِلِ وَخَامَةِ الظُّلْمِ.
🟠خدا را، خدا را بپرهیزید از سركشى در این دنیا و از کیفر ناخوشایند ستم در آخرت.
📘#خطبه ۱۹۲
7.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦فیلم| سخنرانی بسیار عالی و شنیدنی از شیخ یونس ترابی در علیصدر به مناسبت ایام فاطمیه
قابل تأمل است