eitaa logo
اسماالحسنی
2.7هزار دنبال‌کننده
505 عکس
207 ویدیو
0 فایل
گزیده ای از کتاب راه های زیبای اجابت نوشته دکتر عبدالکریم شمشیری
مشاهده در ایتا
دانلود
7.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا ضار / ای ضرر رسان به عصیانگران إِنَّمَا النَّجْوَىٰ مِنَ الشَّيْطَانِ لِيَحْزُنَ الَّذِينَ آمَنُوا وَلَيْسَ بِضَارِّهِمْ شَيْئًا إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ (آیه 10 سوره مجاد له) جز اين نيست كه گفتگوى محرمانه [بى‏منطق و رازگويى بى‏دليل] از [ناحيه] شيطان است تا مؤمنان را اندوهگين كند ، ولى نمى‏تواند هيچ گزندى به آنان برساند مگر به فرمان خدا . و مؤمنان فقط بايد بر خدا توكل كنند [كه توكل كننده به خدا از گزند شيطان مصون است . ] یا ضار! ما را از ضررها و شرِ نفس اماره و وسوسه های شیاطینِ جنّی و انسی محفوظ دار.
8.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا عفو / ای درگذرنده از گناهان إِنَّ اللّهَ كَانَ عَفُوًّا غَفُورًا (آیه43سوره نساء) خدا همواره گذشت‏كننده و بسيار آمرزنده است. « عفو» در لغت به معنی پاک نمودن و محو کردن است . اگر کسی می خواهد گناهانش محو شوند و کسب نورانیّت کند و رفع وسواس در عبادات کند و توبه اش پذیرفته شود برخواندن نام نیکِ" یاعفو" مداومت نماید. همين گذشت و بخشش خداوند است كه آرامش را به سادگی وارد زندگی خواهد كرد. یا عفو! ما را عفو کن که ما سزاوارترینیم برای عفوِ تو ، فضلت بالاتر و حلمت والاتر ازآن است كه ازكردار و خطاهاى ما در نگذری. درخواست مى كنیم عفو و گذشت را از تو؛
7.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا علی/ ای بزرگ و بلند مرتبه وَ هُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ (آیه 255 سوره بقره) و او توانا و بالا و برتر و با عظمت است . "علی" به کسی اطلاق می شود که از نظر مرتبه و مقام از همه بالا و برتر است و به معنای بزرگی است که برای عظمتش حد و مرزی وجود ندارد و بزرگواری است که از شرک به دور است . اگر کسی قرض دارد یا می خواهد از فقر خود جلوگیری کند ذکر« یا علی » را بگوید . البته دقت بفرمائید؛ با گفتن ذکر "یا علی" وقتی فقر از بین می رود که دنبال رزق و روزی بروی ، این ذکر اراده را تقویت می کند تا بیشتر تلاش کنیم . کسی که مرتب این ذکر را بگوید دارای عزّت و آبرو می گردد. در نتیجه این ذکر، خواری را از انسان دور می سازد. و َهُوَ العَلیُ الکَبیِر (آیه 62 سوره حج) همانا خداوند بزرگوار و بزرگ مرتبه است. رفع بیماری وسواس نیز بواسطه همین ذکر در قالب این جمله است: بِسمّ الله وَ بِاللهِ مُحَمّد رَسُولُ اللهِ لا حَولَ وَ لا قُوَه اِلا بِاللهِ العَلیَ العَظیِم اِمحِ عَنّی ما ءَاجِد یا علی! به بلند مرتبه گی ات سوگند، ما را بواسطه ی گناهانمان در برابر سایر موجودات خوار و ذلیل مپسند.
7.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا غا لب / ای غلبه کننده وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ (آیه 21 سوره یوسف) و خداوند بر کار خود تسلط کامل دارد. او با علم و اراده و تسلط و احاطه ی کامل، امور جهان هستی را اداره می فرماید و موجودی در عالم از دایره نفوذ حکومت او بیرون نیست. نور ذکر "یا غالب"و " یا قاهر " درتقویت عزم و اراده انسان در غلبه بر مشکلات و امور دشوار وگرفتاریها مفید و مؤثر است. تا ثیرات عملی این ذکر دردوران دفاع مقدس در غلبه ی رزمندگان اسلام بر دشمن بعثی با همه تجهیزات کامل و عِده وعُده اش بسیار مشهود و عیان بود . كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ (آیه 249 سوره بقره) چه بسا گروهی اندک که به خواست خدا بر گروهی بسیار غلبه یافتند و خدا با صابران است . یا غالب! إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ (آیه 160 سوره آل عمران) اگر خدا شمارا یاری کند کسی بر شما پیروز نخواهد شد. ما به واسطه ی حمایت و یاری و پشتیبانی توست که مشکلات را از سر راه برمی داریم ، عزم و اراده خود را به تو سپردیم ، آن گونه که شایسته خدایی توست هدایت مان فرما.
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا غفور / ای بسیار آمرزنده إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ ( آیه 5 سوره توبه) همانا خداوند آمرزنده و مهربان است. غفور به کسی گفته می شود که بسیار رحیم است وگنهکاری را که به او رجوع کرده مورد بخشش ومغفرت قرار می دهد. اگر کسی معصیّتی کرده اما پشیمان است و نمی خواهد دردنیا و برزخ وآخرت رسوا شود ،ذکر « الغفور» بگوید . به جهت رفع وسواس شیطانی حتی در عبادات هر روز بعد از نماز صبح ذکر « الغفور» را بخواند. به واسطه این ذکر غم از روی دل برداشته می شود. به برکت این اسم الهی، توبه ی طغیانگر قبول می شود. به شرط آن که خطای دیگران را بپوشاند و افشا نکند. نَبِّئْ عِبَادِي أَنِّي أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِيمُ به بندگان خبر بده که من آمرزنده و مهربان هستم ( آیه 49 سوره حجر) آنان که به مسائلی چون سحر ، جادو ، جن زدگی و... مبتلا هستند، با گفتن : این ذکر خود را نجات دهند . "یا غفور" "یا غفور" " یا غفور" یا غفور ! بر ما بیامرز و ببخش گناهانی که دانسته و نادانسته مرتکب شدیم.
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا غنی / ای بی نیاز توانگر اِنَّ اللهَ غَنیٌ حَمید (آیه12سوره لقمان) همانا خداوند بی نیاز ستوده است. تمام موجودات در قبال او فقیر هستند. يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ (آیه15سوره فاطر) ای مردم شما همگی به درگاه خداوند متعال نیازمند و محتاجید و تنها خدا است که ازهر چیز بی نیاز و ستوده است. اگر کسی می خواهد از فقر جلوگیری کند و وضع مالی اش بهبود پیدا کند هر روز ذکر « یاغنی» را بخواند.( این ذکر حتی برای افزایش غنای معنوی هم موثر است. ) خدایی که بندگانش را به انفاق و بخشش دستور می دهد ، خود غنی و بی نیاز است .یا غنی ! تو بی نیازی و من نیازمندم . جز توهیچ کس نمی تواند نیازهای حقیقی و واقعی مرا بر طرف سازد.
12.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا قبیل / ای قبول کننده با این ذکر مبارک پس از انجام هر کار خیر پیشانی را بر خاک نهاده و بگوییم : خدایا تو بزرگی اگر چه حواسمان پرت است ولی می خواهیم با این حالت بگوییم: دوستت داریم . واین سجده ، شیطان را نا امید می کند. با این کار یقیناً نمازهایمان به لطف الهی قبول است . چرا که نام مبارک خدا "قبیل" است. یا قَبیل! عبادات و اعمال نیک و شایسته ی ما را به حقِ این نامِ نیکویت ، قبول فرما.
7.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا قوی / ای نیرومند و صاحب قدرت و ای توانا و قدرتمند إِنَّ رَبَّكَ هُوَ الْقَوِيُّ الْعَزِيزُ (آیه66 سوره اعراف) مسلماً فقط پروردگارت نيرومند و تواناى شكست‏ناپذير است. این ذکر قدرت و شجاعت و ایستادگی ما را در برابر مدعیّان قدرت و اقتدار افزایش می دهد. و لا حول و لا قوه الا بالله و حول و قوه و قدرتی جز قدرت الهی وجود ندارد. چون : إِنَّ اللّهَ قَوِيٌّ شَدِيدُ الْعِقَابِ (آیه52 سوره انفال) همانا خدا توانا و سخت کیفر است ذکر "یا قوی" توان ما را در مقابل دشمنان و مشکلات افزایش می دهد. یا قوی ! تنها با تکیه به قدرت توست که بر پای می ایستیم .
7.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا کفیل / ای سرپرست و ای ضامن و ای متولی این صفت از صفات ذاتی حضرت حق است و انجام تعهد آن از غیر خداوند ساخته نیست. وَأَوْفُوا بِعَهْدِ اللَّهِ إِذَا عَاهَدْتُمْ وَلَا تَنْقُضُوا الْأَيْمَانَ بَعْدَ تَوْكِيدِهَا وَقَدْ جَعَلْتُمُ اللَّهَ عَلَيْكُمْ كَفِيلًا (آیه 91 سوره نحل) چون با خدا پیمان بستید ، به عهد و پیمان خود وفا کنید و سوگندهای خود را پس از استوار کردن آنها مشکنید زیرا که خدا را برخود ناظر و گواه و ضامن و سرپرست قرار داده اید. یا کفیل ! ای متولی و ای ضامن ما! ما جز تکیه برکفالتِ تو بر هیچ کاری قادر و توانا نیستیم، ما را به خود وامگذار.
7.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا مالک / ای صاحب و مالک یا مالِکِ یَومِ الدِّین (آیه3 سوره حمد ) ای صاحب و همه کاره ی روز جزا مهمترین خبر همه ی کتب آسمانی همین (روز جزا) است . این خبر به زندگی انسان ها معنی می بخشد و برای اخلاق آن ها پشتوانه ی واقعی است . مالک به دو معنی آمده یکی صاحب اختیار و دیگری مالک تمامی عوالم موجودات بودن است. چند اسم را حق نداریم بر کسی نام گذاری کنیم. مگر آن که قبل از آن کلمه" عبد" قرار گیرد. مالک ، رحیم و رحمان از آن جمله است . همچنین این که نام دختر را فرشته می گذارند که خلاف آیه 27سوره نجم می باشد. بنا براین نام دختران را نباید فرشته ، ملکه و الهه انتخاب کنیم. گفتن ذکرِ "یا مالک" در برآورده شدن حوائج دنیا و آخرت موثر است. و انسان را توانگر می سازد. يَا إِلَهَ كُلِّ شَيْ‏ءٍ وَ مَلِيكَهُ اى معبود و مالک هر چیز يَا مَالِكَ كُلِّ مَمْلُوكٍ اى مالک هر مملوک يَا مَالِكا غَيْرَ مَمْلُوكٍ اى مالکى که مملوک کسى نیست يَا مَالِكَ الْمُلْكِ اى فرمانرواى عالم هستى یا مالک! ای صاحب و قدرتمند و مقتدر و فرمانروا ! ما هر جا که باشیم و هر چه انجام دهیم ، در دایره قدرت و حکومت توست. توفیق ده آن چنان کنیم که تو می پسندی.
7.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا مبدی/ ای آغاز کننده و ای آفریننده إِنَّهُ هُوَ يُبْدِئُ وَيُعِيدُ (آیه 13سوره بروج) اوست كه [مخلوقات را] مى‏آفريند ، و [پس از مرگ] باز مى‏گرداند. بلاها و نکبت ها با این ذکر دور شدنی هستند و تخیّلات و افکار مزاحم با گفتنِ "یا مبدی" به سوی ما نخواهد آمد. بعد از بسم الله ، شروع کارها با "یا مبدی" ما را به مبداء آفرینش و همه امور مربوط می سازد. زن باردار و همسرش با گفتن چنین ذکری ، باعثِ صالح شدن فرزندشان خواهند شد. یا مبدی! آغاز و میان و انجام همه کارهایمان را فقط به تو می سپاریم.
18.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا مُسَبِّب / ای سبب ساز إِنَّا مَكَّنَّا لَهُ فِي الْأَرْضِ وَآتَيْنَاهُ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ سَبَبًا (آیه 84 سوره کهف) ما او را]ذوالقرنین[در زمین تمکین دادیم وازهر چیزی وسیله ای به او عطاکردیم . وخدای غالب و قادر ومحیط ، علیرغم غلبه و احاطه اش برهمه چیز واین که بر انجام همه امور قادر وقدرتمندو مقتدر است ولی ابا دارد از این که جریان امور را خارج از طریق اسباب انجام دهد: ابی الله ان یجری الامور الا باسباب (کافی، ج1،ص183) خدايا ! از تو مى‏خواهم به حق نامت اى مسبّب و اى سبب ساز ما را وسیله ای ده که برنفس خویش مسلط گردیم و تنها ، لذّت مناجات و عبادت تو را لذّت حقیقی بدانیم.