eitaa logo
اسماالحسنی
2.3هزار دنبال‌کننده
307 عکس
207 ویدیو
0 فایل
گزیده ای از کتاب راه های زیبای اجابت نوشته دکتر عبدالکریم شمشیری
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا محیط / ای فراگیرنده وَ کانَ اللَّهُ بِکُلِّ شَيْ‏ءٍ مُحيطاً (آیه¬ی 126 سوره¬ی نساء) و خدا همواره بر هر چیزی احاطه دارد. جالب است که این احاطه و اشراف در هر سطح و هر معناست. وَ أَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحاطَ بِکُلِّ شَيْ‏ءٍ عِلْماً (آیه¬ی 12 سوره¬ی طلاق) و (بدانید) یقیناً علم خدا به همه چیز احاطه دارد. محیط به کسی گفته می شود که برتمام ممکنات ( یعنی موجودات) احاطه دارد. اگر کسی طلب علم دارد و توانایی فوق العاده برای پیدا کردن یادگیری می خواهد هر روز ذکر «یا محیط» را بخواند. یا محیط! ای آن کس که بر ملکوت آسمان و زمین احاطه داری و هیچ چیز از دایره¬ی دانش و توانایی¬ات بیرون نیست. محبت دائمی خود را بر قلب ما نیز محیط گردان.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا محیی / ای زنده کننده فَانظُرْ إِلَى آثَارِ رَحْمَتِ اللَّهِ كَيْفَ يُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا إِنَّ ذَلِكَ لَمُحْيِي الْمَوْتَى وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (آیه50 سوره روم) پس با تأمل به آثار رحمت خدا بنگر كه چگونه زمين را پس از مردگى‏اش زنده مى‏كند، بى‏ترديداين [خداى قدرتمند] زنده‏كننده مردگان است و او بر هر كارى تواناست. کسی که مرتّب این ذکر را بگوید ، حافظه و ادراک او قوی می گردد و از سرگردانی در افکار نجات پیدا می کند. گفتن "یا محیی" انسان را در برابر بلا و امتحانات محکم و مقاوم می سازد و در برابر رنج و سختی شدید آرامش را نصیب او می سازد و نور معرفت و فضل و رحمت را در دل وی ایجاد و جایگزین می کند. لا اِلهَ اِلاّ هُوَ یُحیی وَ یُمیت هیچ خدایی جز او نیست که او زنده می کند و او می میراند . اگر کسی می خواهد عالِم گردد ، به مدت چهل روز بر اسم « یا محیی» مداومت کند. یا محیی ! دل ما را به عشق و محبت و شوق وصال خویش همیشه زنده بدار.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مختار / ای صاحب اراده و اختیار خدای قادر به واسطه آن که در انجام هر فعل و ترک آن مجبور نیست ، مختارِ آگاهی است که صاحب اراده و اختیار کامل بوده و این قدرت و اختیار از صفات کمال اوست . تکرار ذکر"یامختار" گوشزد این نکته به مؤمنِ ذاکر است که خداوند متعال علی رغم تسلط مطلقش بر بندگان، مانع اختیار و آزادی آنان (در چار چوب مشخص شده) نمی باشد و کسی نمی تواند ادعا کند من کارهایم را از روی اجبار انجام می دهم و مسئول اعمال خود نیستم. اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ خدايا ! اى مالك همه موجودات ! تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ به هر كه خواهى حكومت مى‏دهى، وَ تَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَاءُ و از هر كه خواهى حكومت را مى‏ستانى، وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ و هر كه را خواهى عزّت مى‏بخشى، وَ تُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ و هر كه را خواهى خوار و بى‏مقدار مى‏كنى، بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ هرخيرى به دست توست، يقيناً تو بر هر كارى توانايى. ( آیه 26 سوره آل عمران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مرتاح / ای خشنود کننده و شادی آفرین خداوند مرتاح به واسطه غلبه و سبقت رحمتش بر غضبش باعث شادی و نشاط بندگان می شود. وَإِنَّا إِذَا أَذَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنَّا رَحْمَةً فَرِحَ بِهَا (آیه 48 سوره شوری) و براستی ما چون به انسان رحمتی از خود بچشانیم ، بدان شاد ]و سرمست[ می گردد. و مومنین شاد می شوند به این که می دانند: لِلَّهِ الْأَمْرُ مِنْ قَبْلُ وَمِنْ بَعْدُ وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ (آیه 3 سوره روم) امر، امرخداست چه قبل ]ازپیروزی[ و چه ]بعد از آن[ و در آن روز مومنان شاد می شوند. قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَٰلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ (آیه 58 سوره یونس) بگو : [اين موعظه و شفا و هدايت و رحمت] به فضل و رحمت خداست ، پس بايد مؤمنان به آن شاد شوند كه آن از همه ثروتى كه جمع مى‏كنند بهتر است . و شهدا نیز به آنچه خدا از فضلش عطایشان کرده است شاد و با نشاطند. (170/ آل عمران) نور ذکرِ "یا مُرتاح" دل مؤمن را روشن و زمینه های شادی و خشنودی را در سایه عمل به دستورات الهی فراهم می آورد . کسی که خدا را با نام های "یا فتاح "و "یانفاح" و "یا مُرتاح " صدا بزند، همیشه شاد و خندان خواهد بود. یا مُرتاح! همه شادی و نشاط حقیقی و ماندگار در نزد توست . دل غم زده ی گن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مصلح الاعمال / ای نیکو گرداننده و درست کننده ی کردارها و رفتارها خدا اصلاح کننده و نیکو گرداننده اعمال بندگانی است که به اندازه وسع و توانشان در راه او تلاش می کنند. *و البته این لطف خدا شامل حال مفسدان نخواهد شد. إِنَّ اللَّهَ لَا يُصْلِحُ عَمَلَ الْمُفْسِدِينَ (آیه 81 سوره یونس) یقیناً خدا عمل فساد کنندگان را اصلاح نمی کند. وکسانی که توبه کرده و جبران مافات کنند،خدای مصلح الاعمال نیز حالشان را نیکو می گرداند. ( آیه 89 سوره آل عمران ) و مومنان نیز که برادر یکدیگرند باید بین خود را اصلاح نمایند تا خدا مصلح الاعمال شان گردد. ( آیه10 سوره حجرات) یا مصلح الاعمال! اعمال نیک ما اندک است و معاصی مان بی شمار، امّا نیّت مان خیر است و مدالِ بندگی تو افتخارمان، ای اصلاح کننده! حال و عمل و نتیجه کردارمان را نیکو و شایسته گردان.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مطهِّر / پاک و پاک کننده مطهِّر از نام های زیبای خداست . خدایی که نعمت پاکی را به پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و اله و سلم و خاندان پاکش عطا کرده است. إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا (آیه 33 سوره احزاب) جز اين نيست كه همواره خدا مى‏خواهد هرگونه پليدى را از شما اهل بيت [محمّد ، على ، فاطمه ، حسن و حسين عليهم‏السلام‏] برطرف نمايد ، و شما را چنان كه شايسته است [از همه گناهان و معاصى] پاك و پاكيزه نگه دارد. بقیه مؤمنان صالح نیز به میزان شایستگی های اکتسابی شان، از این تطهیر بهره مند می شوند. خداوند آب را برای تطهیر جسم ما و زکات رابرای تطهیر مال ما و قصاص را برای تطهیر جامعه ی ما و دین را برای تطهیر روح و جان ما قرارداده است . اگر ما دین را درست نفهمیده ایم مقصر کسی جز خودمان کیست؟ یامطهِّر! تو به قدس خویش پاک و پیراسته از هر آفتی ، ما را نیز از آفت وساوس شیطانی و گناهان انسانی پاک و مطهِّر گردان .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا معز / ای عزّت دهنده وَتُعِزُّ مَن تَشَاء (آیه 26 سوره آل عمران) ]ای کسی که[آن که را بخواهد] با توجه به شایستگی ها[ عزّت و بزرگی می بخشد. شایستگی بدست نمی آید مگر: 1- ظلم نکند. (آیه25 / آل عمران) ، 2- در عظمت خلقت تفکّر کند. (آیه 27 / آل عمران)، 3- با کافران دوستی نکند. (آیه 28 / آل عمران) کسی که مرتّب بگوید :"یا مُعِزّ" و "یا عزیز" ، خدای کریم او را عزیز می دارد و عزّت می بخشد ؛ به شرط آن که کسی را تحقیر نکند و کوچک نشمارد . ضمناً بیان این ذکر باعث ذلّت و خواری ظالمان و ستمگران شده و از ذلیل و خوار شدن مظلومان مانع می شود و نجات دهنده آنان است. یا مُعِزّ ! اگر عزیز تو شویم، در بین مردم نیز عزیز می گردیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا معطی / ای عطا کننده و بخشنده رَبُّنَا الَّذِي أَعْطَىٰ كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدَىٰ (آیه 50 سوره طه) پروردگار ما کسی است که آفرینش هر چیز ی را به او عطا کرده وسپس هدایتش نموده است. او کسی است که از روی مهر و محبّت، عمل اندک را پاداش بسیار می دهد. او هم به کسی که از وی درخواست کند عطا می کند و هم به کسی که خدای خود را نشناسد و درخواست نکند. (از دعاهای ماه مبارک رجب) ذکر"یا معطی"توجه انسان را به عطا کننده حقیقی (خدا)، جلب کرده و زمینه برآوردن حوائج رادرسایه کاروتلاش وطلب رزق حلال را فراهم می آورد. یا معطی! ای عطا کننده بی منّت! دستان گشاده ما را از درگهت خالی باز مگردان و رغبت و امیدمان را نا امید مساز ، ازخویش مرانمان که ما را جز تو نه پناهی است و نه رجائی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا معید/ ای بازگشت دهنده ، ای برگرداننده همه چیز به اصل خویش "معید" یعنی خالق زندگی ؛ یعنی کسی که رستاخیز به امر اوست و مخلوقات را به زندگی باز می گرداند. خداوند خلق را می آفریندو سپس به سوی خود بر می گرداند . چنان چه می فرماید : مِنْهَا خَلَقْنَاكُمْ وَفِيهَا نُعِيدُكُمْ وَمِنْهَا نُخْرِجُكُمْ تَارةً أُخْرَى ٰ( آیه55 سوره طه) ما شما را از خاک آفریدیم و به همان خاک بر می گردانیم و بار دیگر شما را از آن خارج می سازیم. چنین ذکری نجات بخش انسان ازافسردگی است و سلامت مسافر در راه تا رسیدن به مقصد تضمین می کند. یا معید ! ما گمشده ی جستجوگر توئیم ، به صراط خویش بازمان گردان.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا معین / ای کمک کار و ای یاور کسی که استعانت بجوید. بیان ذکر "یا معین" در گشایش گره از کارها و گشودن بخت مفید است. یا مُعینَنا ! یا مُعینَ الْضُعَفاَّءِ ! ای یاور ما! ای یاری کننده ی ضعیفان! یا مُعینَ مَنْ لا مُعینَ لَهُ ! ای کمک حال آن کس که کمکى ندارد یا مُعینَ مَنِ اسْتَعانَهُ ! ای مدد رسان به کسی که یاوری ندارد یا معینی عند مفزعی! ای یار و یاورم در درماندگی و بیچارگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مقتدر / ای قدرت مدار حقیقی ،ای روشنی چشم چشم بصیرت یافتن واز غفلت رهایی پیدا کردن همه ازاثرات ذکر"یا مقتدر”است. همین ذکر است که به انسان قدرت و منزلت می دهد و عاقبت بخیری عطا می کند. البته با رعایت سفارشهای خداوند مقتدر درآیات 19 تا 30 سوره ی رعد ، وَ کانِ اللهُ عَلی کُلِّ شَیءٍ مُقتَدِرا ( آیه 45 سوره کهف ) وخدا بر هر چیزی تواناست. یا مقتدر ! به ما اقتداری عطا کن تا باعث ترویج اهداف دین تو شویم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مقسط / ای دادگر إِلَيْهِ مَرْجِعُکُمْ جَميعاً وَعْدَ اللَّهِ حَقًّا إِنَّهُ يَبْدَؤُا الْخَلْقَ ثُمَّ يُعيدُهُ لِيَجْزِيَ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ بِالْقِسْطِ (آیه¬ی 4 سوره¬ی یونس) بازگشت همه شمافقط به سوی اوست.[ خدا شما را وعده داد ] وعده ای حق وثابت. بی تردید اوست که جهان آفرینش را می آفریند ، سپس آن را [ به قیامت ] باز می گرداند تا کسانی را که ایمان آورده اند و کارهای شایسته انجام داده اند ، به عدالت و انصاف پاداش دهد و این دادگری و انصاف و عدل درباره¬ی کافران نیز اجرا می¬شود. وَ الَّذينَ کَفَرُوا لَهُمْ شَرابٌ مِنْ حَميمٍ وَ عَذابٌ أَليمٌ بِما کانُوا يَکْفُرُونَ (آیه¬ی 4 / یونس) و برای کسانی که کافر شدند به کیفر کفری که همواره می ورزیدند ، شربتی از آب بسیار جوشان و عذابی دردناک است. عدالت و دادگری خدا اینگونه است که: با بلا و آزمایش های سخت ظالمان را ادب می کند، مومنان را امتحان می نماید، وانبیاء را مقام و درجه عطا می فرماید. این مفهمومِ قسط و دادگری الهی می¬باشد. مفهمومی که با عشق و محبّت، آمیخته است. یا مقسط! ما را در رعایت انصاف و دادگری در حق سایر بندگانت تنها مگذار.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مقیت / ای اقتدار محض مقیت هم مقتدر است و هم توانا ، هم قوت و روزی می بخشد وهم حافظ و شاهد و گواه هر چیز می باشد. وَكَانَ اللّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ مُّقِيتًا ( آیه 85 سوره نساء) و خداوند بر همه نیک و بد اعمال خلق مراقب است . حافظ، نگهبان و صاحب قدرت و مسلط برهمه موجودات وآفریده ها است. اگر از شفای مریضی مایوس هستید، اسم « یامُقیت» را بگویید . با این ذکر حافظه تقویت شده و نفس انسان مطیع می گردد به شرط آن که افتادگان و ضعیفان را در یابیم. یا مقیت! ما را در امان خویش گیر و اختیارمان را در کمتر ازآنی به خودمان وامگذار.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا منّان /ای عطا کننده بسیار که منّت تو را به جان می خریم! خداوند منّان است . یعنی عطای بسیار می کند. منّت گذاشتن به دیگران برای انسان از رذائل است و فقط در شأن خداست. ای ایمان آورده ها ! نیکی های تان را با منّت گذاشتن و اذیّت کردن باطل نکنید. (آیه 267 سوره بقره) بَلِ اللَّهُ يَمُنُّ عَلَيْكُمْ خدا بر شما منّت دارد أَنْ هَدَاكُمْ لِلْإِيمَانِ که شما را به سوی ایمان هدایت کرده است.(17/حجرات) اگر کسی می خواهد از نعمات ظاهری یا باطنی خداوند بیشتر استفاده کند هر روز ذکر« یا منّان» را بگوید .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا منتقم / ای کیفردهنده و سرزنش کننده ی ستمکاران وَاللهُ عَزیِزٌ ذُو انتِقام (آیه 95 سوره مائده) و خدا قدرتمند است وحقِ مظلومان را می گیرد. برای گرفتن جرأت ظلم کردن از ظالمان ، این ذکر مؤثر و کاری است . البته به شرط آن که نه تنها خود به دیگران ظلم نکنیم بلکه نیکی و محبّت را سر لوحه زندگی قرار دهیم . به برکت این ذکر انبیاء و خوبان بر کفار و مشرکین پیروز می شدند. خداوند می فرماید : ما از مجرمان و تبهکاران انتقام می گیریم . (آیه 22سوره سجده)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مونس / ای همدم و ای انس گیرنده خداوند انیس القلوب یعنی مونس و آرامش بخش و بهترین همدم و راحت دلهای مؤمنان است . دلهای چه کسانی ؟ انیس الاصفیا ء مونس پاکان و برگزیدگان انیس الذاکرین مونس آنانی که اورا یاد می کنند انیس المریدین مونس آنانی که خواستار و مُرید اویند یا مُونس ! تو بودی که در این جهان پر آشوب و غوغا ، اُنس خود را بر دل ما نشاندی و ما را از مونس شدن با غیر خودت که نتیجه ای جز خُسران ندارد، حفظ نمودی. پروردگارا! ما را ازکسانی قرار ده که محفل انس شان با تو ، موجب پاکی ضمیر و با طن شان می شود. خدایا ! از هر آرامش و راحتی خیالی که بدون انس تو حاصل شود، استغفار می نماییم. چرا که راحتی از غیر تو ،راحتی غفلت ، بی خبری، بی دردی ، سکون و جُمود است که سر انجامی جز انحراف و گمراهی و ظلمت و ذّلت ندارد. اماآرامشی که ناشی از اُنس تو باشد ، آرامشِ ترقی وکمال، به یقین رسیدن ، نورانی شدن، اطمینانِ قلبی و همه خوبی هاست .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا نعم المولی ویا نعم النصیر / ای بهترین سرور و ای بهترین یار وَإِن تَوَلَّوْاْ فَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ مَوْلاَكُمْ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ (40 / انفال) واگرآن کافران به دین خدا پشت کردند ]شما مؤمنان غم مخورید[ و بدانید که خدا سرپرست شماست. چه خوب سرپرستی ، و چه خوب یاوری. اگر کسی می خواهد از شر دشمن خلاص شود، هنگام بروز خطر از جانب آن دشمن بر خواندن این اسم در هر روز مداومت داشته باشد .ضمناً برای رفع حاجات این ذکر خوانده شود. یا نعم المولی ونعم النصیر! ما را هم چنان سرپرست ویاور باش که تو بهترینی .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا نفَّاح / ای وزاننده ی نسیم رحمت و ای بسیار عطا کننده ی کرم آیا رحمتش حدّی دارد؟ نه ! همچون ذاتش بی نهایت است. باران رحمت بی حسابش همه را رسیده و خوان نعمت بی دریغش همه جا کشیده. اَللّهُمَّ اِنّى‏ اَسْئَلُكَ بِاسْمِكَ يا سَتَّارُ يا غَفَّارُ ، يا قَهَّارُ يا جَبَّارُ ، يا صَبَّارُ يا بارُّ ، يا مُخْتارُ يا فَتَّاحُ، يا نَفَّاحُ يا مُرْتاحُ (جوشن کبیر) خدايا!ازتومى‏خواهم به حق نامت اى پوشاننده ،اى آمرزنده ،اى با قهرو با سطوت، ای باجبروت وعظمت،اى صبر پيشه،اى نيك بخش، اى مختار دركارها،اى كارگشا، اى و زاننده نسیمِ رحمت و جود و عطا ، اى فرح بخش هر آنچه را طلب کنیم و نکنیم تو قبلاً بی منّت عطا کرده ای ، تو خدای خوبی آنچنان که ما خواهیم، نسیم مِهرت را بر ما بوزان و آن چنان خوبمان نما که خود خواهی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا نور / ای روشن و روشنی بخش اللهُ نُورُ السَّماواتِ وَالاَرض (آیه 35 سوره نور) خداوند نور آسمانها و زمین است اگر کسی بخواهد تاریکی های زندگی ، از دل او پاک شود و به صفای دل برسد هر روز ذکر« یا نور» را بخواند . خداوند نور است و همه ی نور، اوست. با ذکر مداوم "یا نور" دل را نورانی کنیم ، هدایت یابیم و درستکاری خویش را بیمه نمائیم. بینایی و بصیرت به واسطه ذکر "یا نور" حاصل می شود و حقیقت به وسیله گفتن مستمر "یا نور" عیان می گردد. قَد جاءَکُم مِّنَ اللهِ نُورٌ وَکِتابٌ مُبیِن( آیه 15 سوره مائده) همانا برای (هدایت) شما از جانب خدا نوری(عظیم) وکتابی روشنگر آمده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا هادی / ای راهنما و هدایت کننده از گمراهی ها و حیرت ها و سر گردانی ها و ای رهایی بخش و نجات دهنده ، وَكَفَى بِرَبِّكَ هَادِيًا و َنَصِيرًا (آیه31 سوره فرقان) و خدا برای هدایت و یاری تو کافی است. اگر کسی خواهان هدایت و معرفت به خدا است در هر شبانه اسم "یا هادی" را بخواند. چون گفتن مداوم "یا هادی" چشمان ما را به نور حقیقت روشن ساخته و راه معرفت و شناخت را بر ما هموار می سازد. قَالَ رَبُّنَا الَّذِي أَعْطَىٰ كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدَى ٰ( آیه 50 سوره طه) گفت : پروردگار ما كسى است كه به هر موجودى ، آفرينش [ويژه] او را [آن گونه كه سزاوارش بود] به وى عطا كرده ، سپس هدايت نمود . وَالَّذِي قَدَّرَ فَهَدَىٰ (آیه 3 سوره اعلی ) و آنكه اندازه قرار داد و هدايت كرد ، یا هادی ! کسی را که تو هدایت فرمایی و راه بنمایی، هیچ گمراه کننده نمی تواند او را گمراه کند. ما را به لطف و کرم خویش این گونه هدایت فرما.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا واهب / ای بخشنده ، ای عطا کننده "واهب" از جمله نام های نیکی است که بیانگر بخشندگی خدا در انواع داده ها و هدیه ها و عطایای مادّی و غیر مادّی است ؛ همو که خزانه مهربانی و داشته هایش هیچ گاه کاستی پیدا نمی کند. همه زیبایی ها،راه ها،نگاه ها، توان ها، فرصت ها،امکانات ، نعمت ها، فضائل و... در اختیارِ واهب و وهابِ حقیقی عالم وجود، یعنی خدای تبارک و تعالی است. به همین دلیل ذکرِ"یا واهب" و" یا وَهّاب"هم باعث عنایات خاص خداوندی در حق مومنان ذاکر می شود وهم تلاشهای ایشان را درجهت رفع نیازهای مادّی و حوائج و فقرزدایی به ثمر می رساند. نشانه ی بخشندگی خدا آن است که وقتی نبودی تا از او در خواستی کنی، تو را آفرید و این همه نعمت به تو داد. اگر با او عهد نیکی کردن ببندی ، با تو چه خواهد کرد؟ رَبَّنَا اى پروردگار ما ! لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا منحرف مكن دل‏هايمان را بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا پس از آن كه هدايتمان فرمودى، وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً و از سوى خود رحمتى برما ببخش ؛ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ ( 8 آیه سوره آل عمران) زيرا تو بسيار بخشنده‏اى رَبِّ هَبْ لِي حُكْمًا اى پروردگار من ! به من حكمت ببخش ، وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ (آیه 83 سوره شعرا) و مرا به شايستگان ملحق كن.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا وتر / ای یکتای بی همتا اگر کسی می خواهد هیبت و عظمت پیدا کند ذکر« یا وتر» بخواند . یا وتر انت وتر کل شیء و لا یعدلک شیء (الاقبال، ج2، ص 362) ای یگانه و تک، تو یگانه و ُرکن هر چیزی و هیچ ¬چیز با تو برابری نمی¬کند. خدايا ! از تو خواهم به حق نامت اى آغاز اى انجام اى ظاهر اى نهان اى‏نيكوكار اى برحق اى يكتا اى بى‏همتا اى بى‏نياز اى ابدى (فراز 86 دعای جوشن کبیر) یا وتر! ما را آن¬چنان خلوصی عطا فرما که جز مهر تو در دل نگیریم که تو یکتای یگانه¬ی بی¬همتایی!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا وهَّاب / ای بسیار بخشنده اِنَّکَ اَنتَ الوهَّاب (آیه 35 سوره ص) ( بار خدایا) همانا که تو بسیار بخشنده ای . خداوند متعال در ازای چیزی که می بخشد توقع بازگشتی ندارد . و برای انسان هیچ محدویّتی در مورد در خواست او وجود ندارد. اگرکسی می خواهدازبخشش های مادّی خاص بهره مند شود،درسجده های نیم شب ذکر« یاوهَّاب» را بخواندوبرای برخوردار شدن ازعطایاوعنایات خاصه خداوند در هر زمان که حال خوشی پیدا شود، خدا را این گونه خطاب نماید: یا واهبَ العَطایا اَعطِنی ای بسیار بخشنده عطایا و نعمت ها! به من عطا فرمابیان ذکر "یا وهَّاب" موجب اجابت دعاها، زیاد شدن رزق و داشتن اراده پولادین برای مقابله با مشکلات می شود. به شرط آنکه انفاق نمائیم ، پدر و مادر را شادمان سازیم و نماز را سر وقت اقامه کنیم . یا وهّاب! ای بسیار بخشنده هدیه ها و عطایا به بندگان خویش در دنیا و آخرت ای عطا کننده ی همه زیبایی ها ، نگاهها ، توان ها ، جانها و نعمت ها ای وهّابِ بهشت مغفرت که از بذل و بخشش خسته نمی شوی و خزانه ی بخشش تو را پایانی نیست . از خزانه بی انتهای خود، معرفت توأم با بصیرت عطایمان بفرما و شوق به دیدار خودت را به ما ببخش.