eitaa logo
اسماالحسنی
2.8هزار دنبال‌کننده
543 عکس
207 ویدیو
0 فایل
گزیده ای از کتاب راه های زیبای اجابت نوشته دکتر عبدالکریم شمشیری
مشاهده در ایتا
دانلود
یا مُجیِر/ ای پناه دهنده سُبْحانَکَ یا اَللّهُ تَعالَیْتَ یا رَحْمنُ اَجِرْنا مِنَ النّارِ یا مُجیرُ (فراز اول دعای مجیر) منزّهى اى خدا ، برترى تو اى بخشنده پناه ده ما را از آتش، اى پناه دهنده. ذکر"یامجیر" همراه دیگر اسماء الحسنی در ایّام البیض ماه مبارک رمضان (سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم) در قالبِ دعای مجیر این امید را در دلِ مومنان روزه¬دار و توبه-کننده ایجاد می¬کند که خدای پناه¬دهنده¬ی بندگان، گناهان¬شان را بخشیده و آنان را می آمرزد. با ذکر "یا مجیر" و "یا شافی" در صورت مراجعه به پزشک و استفاده از درمان و دارو می¬توان انرژی مثبتی برای شفای بیمار ایجاد کرد. ضمناً هنگامی که مرتّب این ذکر را بگوییم یار و یاور مستمند و یتیم می¬شویم. یامجیر!درگرداب سهمگین وخروشنده و وساوسِ شیاطین مختلف و رنگارنگ، ما غریقان را در کشتی نجات مهر خویش پناه ده و از غرق شدن بِرَهان.
یا متین / ای استوار و نیرومند إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِينُ ( آیه58 سوره ذاریات) به راستی که خداوند آن روزی دهنده ی صاحب قدرت و استوار است. اسم نیکوی "یا متین" در کنار دو نام زیبای "رزّاق" و "ذوالقوّه" قدرت بی¬انتهای خدا را در تامین رزق و روزی همه¬ی موجودات، با توجه به کثرت چشمگیرشان می¬رساند. تکرار این ذکر، ما را از تکیه بر غیر خدای متین باز می¬دارد و بر توکّل ما افزوده و باورهای توحیدی¬مان را استحکام می¬بخشد. یا متین! نمی توان ساغر بندگی از دست تو نوش کرد و حلقه¬ی بندگی دیگری در گوش نمود. تو استوار و نیرومندترینی، ایمان ما را محکم کن.
یا مبین / ای آشکار و روشن أَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ الْمُبِينُ (آیه 25 سوره نور) همانا خداوند حقیقت آشکار و روشن است . مبین آشکار کننده آثار قدرت خدا است و تمام مخلوقات آثار قدرت او هستند. توجه داشته باشیم که بدون لطف لحظه به لحظه ی خدای مبین همه چیز پنهان شده و در تاریکی مطلق فرو می رود. وَكُلَّ شَيْءٍ أَحْصَيْنَاهُ فِي إِمَامٍ مُبِينٍ( آیه 12 سوره یس) و همه چيز را در كتابى روشن [كه اصل همه كتاب‏هاست و آن لوح محفوظ است] برشمرده‏ايم . ( اگر کسی حق تو را ضایع کرده جهت احقاق حق خود ذکر « یا مبین» را بخوان.)
یا معین / ای یار و یاور و مددرسان چون خداوند،معین ویاورو مددرسان است فقط او را حمد می¬کنیم و تنها از او کمک می¬خواهیم: إِيَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاکَ نَسْتَعينُ (آیه¬ی 5 سوره¬ی حمد) [ پروردگارا! ] فقط تو را می پرستیم وتنها از تو یاری می خواهیم. و این استعانت و یاری را با صبر و با نماز از خدای معین طلب می¬نماییم: وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ (آیه¬ی 45 سوره¬ی بقره) و به وسیله صبر و نماز از خدا یاری بخواهید. در زندگی روزمره مان نیز کمک و مددرسانی به یکدیگر را باید حول محور رضایت ِخداوند بزرگ به انجام رسانیم. وَ تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوى‏ و یکدیگر را بر انجام کارهای خیر و پرهیزکاری یاری نمایید ، وَ لا تَعاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ و یکدیگر را بر گناه و تجاوز یاری ندهید وَ اتَّقُوا اللَّهَ (آیه¬ی 2 سوره¬ی مائده) و از خدا پروا کنید. خدا معین است ما هم سعی کنیم یار و یاورو معین مستمندان و محرومان باشیم. با ذکر" یا معین" استعانت و یاری خدا را هماره طلب کنیم. یا معین! وقتی به خود و اعمالمان می¬نگریم هیچ استحقاقی بر کمک و یاری تو در خود نمی¬بینیم، اما هرگاه به لطف و کرم و فضل تو می¬نگریم تو را شایسته¬ترین در عطا می¬یابیم.
یا امین / ای امان¬بخش و امنیّت¬دهنده این نام نیکوی خداوند، برای مؤمنان صالح این امنیّت خاطر را ایجاد کرده است که آنان را از عذاب در امان می¬دارد، به همین دلیل خدای امین می¬فرماید: الَّذينَ آمَنُواوَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِکْرِ اللَّهِ أَلا بِذِکْرِاللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (آیه¬ی 28 / رعد) کسانی که ایمان آورده اند و دل هایشان به یاد خدا آرام می گیرد،آگاه باشید! دل ها فقط به یاد خدا آرام می گیرد. یا امین! امن و آرامش تنها در دستان توست و جان ما، تنها با یاد تو قرار می¬یابد و دل تنها به یاد تو اطمینان می¬پذیرد. آرامشی از خویشتن نصیب مان فرما و آینه¬ی دلِ ما را با نور محبّت خویش جلا بخش.
یاحمید/ ای سزاوار حمد وثنا وای ستوده و پسندیده أَنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ حَمِيدٌ ( آیه 267 سوره بقره ) همانا خداوند از خلق بی نیاز و شایستة هرگونه ستایش و تمجید است. حمید ، اوست که استحقاق حمد و ستایش دارد. اگر کسی می خواهد صفات خدایی در او نمایان شود هر روز ذکر « یا حمید» را بگوید. کسی که فحاش است برای اصلاح خویش اسم « یاحمید» بگوید. ذکر "یا حمید" لغو گویی و بیهوده گویی را از بیان انسان دور می سازد. یا حمید ! زبان مرا پسندیده و سخنانم را نیکو بگردان
یا رزّاق / ای صاحب روزی و ای دهنده رزق و ای روزی دهنده هر موجود به اندازه خداوند بهترین روزی رسان است؛ ولی بازهم دانه ی موردنیاز پرنده رادرلانه اش نمی ریزد ، چرا ؟ چرا خداوند به بعضی ها کمتر رزق می دهد؟ وَلَوْ بَسَطَ اللَّهُ الرِّزْقَ لِعِبَادِهِ لَبَغَوْا فِي الْأَرْضِ وَلَکِن يُنَزِّلُ بِقَدَرٍ مَا يَشَاءُ إِنَّهُ بِعِبَادِهِ خَبِيرٌ بَصِيرٌ (آیه27 سوره شوری) اگر خدا رزق را بر بندگانش وسعت دهد ، در زمين سركشى و ستم كنند ، ولى آنچه را بخواهد به اندازه نازل مى‏كند ؛ يقيناً او به بندگانش آگاه و بيناست. پرودگار عالم به تمام موجودات به اندازه ظرفیتشان روزی می دهد. منظور از رزق چیزی است که از آن بتوان بهره برد، خواه خوردنی باشد، خواه نوشیدنی ، خواه معارف که دلهای بی غل و غش به سبب آنها زنده گردد. گفتن "یا رزّاق" به شرط انجام کارهای زیر، سببِ زیاد شدن رزق می شود: 1-داشتن 8 خصلت که در آیه 19 تا 24 سوره رعد آمده است. 2-ذکر صلوات بر خوش خلق ترین انسانها یعنی حضرت محمّد صلی الله علیه وآله 3-دوری از ربا (ربا دادن و گرفتن ) 4-هر شب با وضو بودن و یکصد بار "یا رزّاق" گفتن 5-احترام به پدر و مادر و خشنود ساختن آنها (آیه 24 سوره اسراء) 6-خوش اخلاقی با خانواده و دوستان ( آیه 35 سوره نساء) 7-مخلوط نکردن مال حلال و حرام 8-توجه کامل به ده فرمان الهی درآیات 151 و 152 سوره ی انعام یا رزّاق! روزی ما را آنقدر قرار ده که به غیر تو محتاج نشویم.
یا محصی/ ای خدای دانا و ای شمارنده و آگاه به تعداد هر چیز کسی که مرتب این ذکر را بگوید دچار فراموشی نمی شود. ذکر مبارک "یا محصی" حساب صالحان مومن را در قیامت آسان می کند. فراموشی و آلزایمر با این ذکر دور می شود. یا محصی ! بی یاد تو خود نیز خود را فراموش خواهیم کرد . ما را دریاب!
یا صادق / راست گفتار وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِيثًا (آیه 87 سوره نساء) و راستگوتر از خدا در گفتار كيست ؟ اگرکسی می خواهد نفس و باطن خود را ازکدورت پاک کند هر روز ذکر«یاصادق» را بخواند. خداوند راستگویان را نجات می دهد و نمونه ی آن زندگی یوسف صدیق(ع) است. قیامت روزی است که راستگویان ، نتیجه راستی خویش را خواهند دید. (مائده /119) یا منجی الصادقین ! وَأَتَيْنَاكَ بِالْحَقِّ وَإِنَّا لَصَادِقُونَ (آیه64 سوره حجر) و به حق و به راستی به سوی تو آمده ایم و آنچه گوییم صدق محض است. ای خدایی که نجات دهنده ی راستگویانی، ما را ببخش .
یا فالق / ای شکافنده اِنَّ اللَّهَ فَالِقُ الْحَبِّ وَالنَّوَى (آیه95 سوره انعام)ٰ همانا خداست شکافنده دانه وهسته. برترین تجلی نام زیبای فالق، شکافتن تاریکی شب و برآوردن روشنایی سپیده-دمان از دل آن است که نوعی اشاره به شکافتن تاریکی عدم و نیستی و برآوردن روشناییِ وجود و هستی از آن است. صادق آل¬محمّد علیه السلام در تفسیر آیه¬ی فوق می¬فرماید: "حَبّ" در آیه، طینت مومنان است که خداوند محبّت خویش را به آن چیره کرده است و "نوی" طینت کافران است که از هر خیری دوری گزیده¬اند، وجه نام¬گذاری "نوی" نیز همین است که از هر خیری دوری جسته است. (الکافی، ج 2، ص 5) اگر کسی گمشده ای دارد برای پیدا کردنش ذکر«یا فالق» را بخواند . یا فالق! دانه¬ی به خاک نشسته را بی آب و آفتاب تو، کجا سر شکفتن هست؟! و ما غریبان خسته را بی ماهتاب لطف تو کی پای رفتن؟! شکاف تنهایی ما را به بارش مهر خود پُر کن و غنچه¬ی حوائج¬مان را به باغبانی خود شکفته ساز.
یا سابق / ای سبقت گیرنده نام نیک و زیبایی است از خداوند به دلیل تقدمش بر هر چیزی. یا مَن سَبَقَت رَحمَتُهُ مِن غَضَبَه ای خدایی که سبقت و پیشی می¬گیرد رحمتت بر خشم و غضبت. امام علی علیه السلام می¬فرماید: با زمان همراه نبوده و از ابزار و وسایل¬شان یاری نگرفته، هستی او برتر از زمان است، وجود او بر نیستی مقدم می¬باشد و ازلیّت او را آغازی نیست. (خطبه¬ی 186 نهج¬البلاغه) و خدای سابق بندگان مومن خود را فرمان می¬دهد که آنان نیز سبقت گیرنده باشند: سابِقُوا إِلى‏ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّکُمْ (آیه¬ی 21 سوره¬ی حدید) به سوی آمرزش خدا سبقت بگیرید. فَاسْتَبِقُوا الْخَيْراتِ (آیه¬ی 48 سوره¬ی مائده) پس به سوی کارهای نیک از یکدیگر سبقت گیرید. وَ مِنْهُمْ سابِقٌ بِالْخَيْراتِ بِإِذْنِ اللَّهِ(آیه¬ی 32 سوره¬ی فاطر) و برخی از آنان میانه رو ، و برخی از آنان به اذن خدا در کارهای خیر[بردیگران] سبقت می گیرند. یا سابق! سِبقت رحمتِ تو بر غضبت از سر لطف بیکرانت به ما بندگان است.
یا سامق / ای والا مرتبه بلند مرتبگی و سامق بودن خدا باعث احاطه کامل او بر همه موجودات می شود و بالاتر از او در هیچ یک از ابعاد قابل تصوّر نیست . اَللّهُمَّ اِنّى‏ اَسْئَلُكَ‏ بِاسْمِكَ ياخالِقُ يارازِقُ، ياناطِقُ ياصادِقُ، يافالِقُ يافارِقُ، يا‏فاتِقُ يا راتِقُ، يا سابِقُ يا سامِقُ (جوشن کبیر) خدايا ! از تو مى‏خواهم‏ به حق نامت،اى آفريننده،اى روزى ده،اى گويا،اى راستگو، اى شكافنده،اى جدا كننده،اى باز كننده،اى پيوند دهنده، اى سبقت جوينده، اى بلندمرتبه یا سامق ! بلند مرتبه گی تو زبان ما را به ثناء و مجد و جلال تو گویا کرده ودلمان را به مهر تو عجین ساخته است . به فضلت گام مارا در جاده رحمتت استوار ساز و سعادت مان را به بوستانت ابدی فرما.