اردوی خانوادگی مدرسه و ارتباط آن با آموزش و تربیت ( ۹ )
🔴 ایجاد مولفه اعتماد به نفس و وسعت نظر در دانش آموزان
✳️ مدرسه به دنبال این است که مولفه اعتماد به نفس و وسعت نظر را در دانش آموزان ایجاد نماید و چنین اردوهایی بسیار کمک کار است .
این اردوها وسعت نظر و دید و افق می دهد و به دانش آموز ثابت می کند که می تواند شکلی دیگر فعالیت هایش را پی بگیرد و خودش را منحصر نمی بیند .
از طرفی این اردوها موجب « خود یابی » می شود چرا که دانش آموز با این اردوها به « خودِ مستقل » بیشتر دست پیدا می کند و همین باعث می شود نوع نگاه و دیداش وسیعتر گردد .
#اردوی_مشهد
اردوی خانوادگی مدرسه و ارتباط آن با آموزش و تربیت ( ۱۰ )
🔴 خاصیت درمانی چنین اردوهایی
✳️ این اردوها خاصیت درمانی دارد و می تواند با « استقلال » ، « اعتماد به نفس » ، « وسعت نظر » ، « محوریت بخشی حبّ آل الله با زیارت » که ایجاد می کند بسیاری از روحیات منفی که در حال شکل گیری است را در بچه ها از بین ببرد .
همه این ها موجب نشاط در دانش آموز می شود و نشاط این چنینی درمان گر است و می تواند « ترس » « خودخواهی » « بزرگ دیدن سختی ها » و « تنبلی » و « کسالت و خستگی » را از بین ببرد .
اردوی خانوادگی مدرسه و ارتباط آن با آموزش و تربیت ( ۱۱ )
🔴 تلاش برای تحکیم خانواده و بستر سازی حضور دانش آموز در نهادی مستحکم
✳️ لازم است که کودک حضورش در خانواده به عنوان نهاد مستحکم باشد .
در صورتی خانواده نهادی مستحکم است که در تمامی ابعاد همچون علمی ، عاطفی ، اخلاقی ، اقتصادی ، جنسیتی ، حقوقی ، عبادی ، معنوی ، جسمی به درستی حاضر گردد .
اگر دانش آموز چنین حضوری را تجربه نماید پیشاپیش بسیاری از معضلات و مشکلات آن حل خواهد شد .
باید برای استحکام خانواده تلاش کرد و هزینه پرداخت کرد که از جمله هزینه پرداخت ها برگزاری چنین اردوهایی با محوریت زیارت است .
بنای بر این است که در چنین اردوهایی حتی الامکان بر تمامی ابعاد تاکیدی شود و مورد توجه قرار بگیرد .
بدون خانواده مستحکم نمی توانیم انتظار داشته باشیم ، جامعه سالم و صالح داشته باشیم . مدرسه تمام تلاشش این است که بر این مقوله سرمایه گذاری کند .
اردوی خانوادگی مدرسه و ارتباط آن با آموزش و تربیت ( ۱۲ )
🔴 تلاش برای هم افزایی ایمانی مومنین
✳️ ما در دوران آخرالزمان نیاز داریم که جبهه مومنین ، محوریت اجتماع شان ایمان باشد و با محوریت ایمانی ، سمت و سوی زندگی خود را ایمان قرار دهند و زندگی ظهور و بروز ایمان باشد .
باید مومنین ، اجتماع ایمانی و با محوریت ایمان داشته باشند و تعامل بر اساس ایمان داشته باشند .
با چنین اردوهایی می توانیم محوریت تعامل را اینگونه قرار دهیم و تفکر ایمانی و اخلاق ایمانی و رفتار ایمانی را تا حدودی به صحنه بیاوریم و این ها را انگیزه برای کل زندگی قرار دهیم .
#اردوی_مشهد
اردوی خانوادگی مدرسه و ارتباط آن با آموزش و تربیت ( ۱۳ )
🔴 بسترسازی تغییر نگاه دانش آموزان به مدرسه
✳️ متاسفانه نگاه دانش آموزان به مدرسه ، یک نگاه حاشیه ای است و همین باعث می شود که گاهی نشاط لازم را نداشته باشند و به میزان نداشتن نشاط ، سطح یادگیری پایین می آید و تأثیر گذاری مدرسه تضعیف شود .
اگر مدرسه خودش را به متن بکشاند و حتی در اردوهای خانوادگی دخالت داشته باشد ، علی القاعده تأثیرگذاری خود را افزایش داده است .
#اردوی_مشهد
اردوی خانوادگی مدرسه و ارتباط آن با آموزش و تربیت ( ۱۴ )
🔴 رفتار سازی دینی
✳️ با اردوهای خانوادگیِ مدرسه همه و همه پای کار می آیند و مورد تماشای دانش آموز قرار می گیرد و به عبارتی همه موثران ( پدر ،مادر ، خواهر و برادر ، مربی و معلم مدرسه و مدیر مدرسه ) در زندگی دانش آموز در یک جا با محوریت زیارت جمع می شوند و دانش آموز در این فضا فعالانه به صحنه می آید و خودش هم کنشگر است و خود را در موقعیت « زائر » می بیند .
این خود باعث رفتار سازی دینی است که در مراحل رشد ، اول نیاز به حاکمیت رفتار داریم هر چند معنای رفتار زیاد روشن و واضح نباشد و آرام آرام با تبیین با انگیزه ، می توانیم معنا را مطرح کنیم . در ابتدا رفتار و فعلِ « زیارت » برای کودک وجود دارد هر چند از رفتار به معنا می رویم و کودک زیاد معنای « زیارت » را نمی داند ولی ما سعی می کنیم که فعلِ « زیارت » را داشته باشد و کمی هم معنا دار می کنیم هر چند فعل « زیارت » ناشی از دستیابی به معنای زیارت نیست و بلکه فعل و رفتار زیارت را می آوریم تا آرام آرام معنای زیارت بُلد شود و از معنا به فعل زیارت بیاید .
دانش آموز کودک ، در واقع اول قالب فعل و رفتار زیارت را می آورد هر چند معنای آن را به طور دقیق نمی داند ولی خالی از معنا هم نیست .
دانش آموزِکودک در ابتدا فعل و رفتار زیارت را می آورد و بعد آرام آرام به معنای دقیق آن منتقل می شود ؛ از اینرو باید به کودک با تفکر و پرسش کمک کرد که به معنا در حد خود منتقل شود تا جایی که بتواند در سن نوجوانی و بلوغ و جوانی بزرگسالی ، معنا آن را به فعل و رفتار زیارت بکشاند. از اینرو نیاز است که رفتار زیارت برای کودک خشک و خالی نباشد و بلکه همراه با معنا باشد و با زبان کودکی با او گفتگو کرد تا آرام آرام به معنای زیارت و حرمت امام معصوم برسد و آن معنا آن را به فعل و رفتار زیارت بکشاند .
در اینجا هم ما با اردوی خانوادگی زیارت امام را محور قرار می دهیم و رفتار را با محوریت زیارت امام معصوم علیه السلام می بندیم و رفتار می شود « زیارت » ؛ همین باعث می شود که رفتار سازی دینی با تمام زحمت و هزینه های وقتی و مالی شود که همه اینها در پیش روی دانش آموز است .
اینجاست که مهم می شود که رفتار و فعل با تمامی زحمت ها و دردسرها خودش را متعین در رفتار و فعل دینی کرده است .
پس همه و همه آمده اند که رفتار ، رفتار دینی باشد پس تا می شود باید رفتار دینی داشت و رفتار دینی محور است هر چند با انواع هزینه های مالی و وقتی و ... روبرو باشد .
✍️ برنامه های علمی معرفتی ویژه اردوی مشهد مخصوص والدین گرامی
در سه موضوع طی ساعت 8:15 الی 10:15
1️⃣ ویژگی ها و مختصات کودکی دوره دوم ◀️ حجت الاسلام دکتر مهدی منصوری
2️⃣ اخلاق تربیت ◀️ حجت الاسلام دکتر مهدی منصوری
3️⃣ مداخلات رفتاری کودکان ◀️ حجت الاسلام موسویان
#اردوی_مشهد فروردین 1402
📚 برنامه متن خوانی ویژه اردوی مشهد - برای مادران
بعد از ظهر ها از ساعت 15:30 الی 17
📖 متن خوانی کتاب ادب و کودک
و نیز
📖 متن خوانی کتاب فتح خون
#اردوی_مشهد فروردین 1402
اردوی خانوادگی مدرسه و ارتباط آن با آموزش و تربیت ( ۱۵ )
شکل گیری انگیزه خاص و تقویت انگیزه
1⃣مهم ترین عامل تاثیرگذار در پیشرفت و موفقیت ،انگیزه است . باید چراغ انگیزه را در قلب دانش آموز روشن ساخت . بی انگیزگی ، منجر به ناهنجاری های روحی و روانی ، مشکلات اجتماعی و گاه بزهگاری می شود . برای هر نوع فعالیتی نیاز به انگیزه می باشد و می بایست بر انگیزه سرمایه گذاری نمود .
2⃣انگیزه نشان از حیات و زنده بودن دانش آموز دارد ؛ بی انگیزگی مردگی دانش آموز است ؛ باید یک دانش آموز احیا شود که در برنامه ها در صورت فهمِ نیاز ، انگیزه داشته باشد .
3⃣ مدرسه می داند حیات دانش آموز و به عبارتی ایجاد و تقویت انگیزه در دانش آموزان نیاز به مولفه هایی همچون « استقلال » و « اعتماد به نفس » و « هدف گذاری » و مولفه های دیگر دارد . اینها حیات آور است و باعث می شود که دانش آموز زنده باشد و زنده بودن آن انگیزش آن را تامین نماید .
4⃣ از جمله مولفه های مهم در میان مولفه ها « امید » است که در پرتو هدف گذاری ها پیدا می شود .
5⃣ مدرسه سعی دارد با فضایی که در اردو با محوریت امام معصوم پدید می آورد ، در مسیر انگیزه سازی گام بر می دارد چون مدرسه همه موثران تربیت را به میدان می کشد و آن ها را به خدمت امام معصوم آورده است و سعی بر فعال سازی داشته های دانش آموز دارد و داشته ها را با محور امام معصوم به میدان می آورد که همین باعث این می شود انگیزه مضاعف در دانش آموز شکل بگیرد و از دانش آموز به جای شخص ضعیف و علیل و ناتوان ، شخصی قوی و با توان بسازد چرا که انگیزه او را تقویت کرده است و او به گونه ای است که در هر میدان نیازی را احساس کند به میدان می آید و می تواند مدیریت میدان کند چون با انگیزه ای که دارد چیزی کم ندارد که بخواهد در میدان کم بیاورد .
یک دانش آموز با تغییر محیطی که با اردو برای اش ایجاد می شود و محیط خاص موجب غلیان انگیزش در او می شود ، می تواند توانایی اش را به جای جای زندگی اش سرایت دهد و کاری کند که موفقیت او در همه جا حتی در یادگیری هم باشد .
🔵 پس با اردو که تغییر محیط صورت می گیرد می توانیم به بازیابی انگیزش کودک در نسبت به مدرسه و بالاتر به زندگی فکر کنیم . چرا که انگیزه نشان حیات دانش آموز است ؛ باید یک دانش آموز احیا شود که در برنامه ها در صورت فهم نیاز انگیزه داشته باشد .
مدرسه با طراحی که در اردو دارد سعی بر این دارد که بر ایجاد انگیزه کار کند .
🔴 انگیزه و نشاط بسیار به هم گره خورده است ؛ با آمدن یکی ، دیگر مولفه هم به میدان می آید از اینرو برنامه ریزی می شود که انگیزه حتی در میادین سخت به میدان بیاید که با آمدن آن نشاط هم به میدان می آید .
🟡 پس انگیزه و نشاط و قوت و قدرت و اقتدار و عزت را با هم ملاحظه می کنیم . یک شخص با انگیزه 👈 با نشاط است 👈و با نشاط 👈 قدرتمند است و چیزی کم ندارد و به خاطر همین 👈عزتمندانه در میدان های عاطفی ، آموزشی و ... حاضر می شود .
گزارش تصویری
30 فروردین 1402
سالن اجتماعات هتل امام رضا علیه السلام
جلسات بینش افزایی والدین با موضوعات
1- ویژگی ها و مختصات کودکان 6-13 ساله
2- اخلاق تربیت
3- مداخلات رفتاری کودکان
از ساعت 8:15 الی 10:15
#اردوی_مشهد فروردین 1402
🌺گزارش تصویری
📣جلسه افتتاحیه اردوی معرفتی زیارتی مشهد
29فروردین
سالن همایش هتل امام رضا علیه السلام
ساعت 20:30
در ابتدا برخی هدف های اردو تشریح شد
برنامه های این چند روز گفته شد مثل کلاس ها برای والدین
متن خوانی برای مادران
ویژه برنامه صبح تاظهر دانش آموز و مربی
گعده شبانه پدران با استاد
همچنین سرور گرامی جناب آقای خاتمی هم که این مدت عهده دار برپا کردن برنامه های اردو بودن نکات مختلف راجع به برنامه قطار و برنامه اسکان و شام و نهار ... ساعت سرویس های هماهنگ شده برای حرکت به سمت حرم از هتل و دیگر مسائل مربوطه رو بیان کردن
#اردوی_مشهد فروردین ۱۴۰۲
بایدها و نبایدهای تربیتی،جلسه اول،آقای موسویان.mp3
6.18M
موضوع: مداخلات رفتاری کودکان
بایدها و نبایدهای در تربیت(جلسه اول)
۱۴۰۲/۱/۳۰
🎙حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی موسویان
#جلسهخانواده
#بایدهاونبایدهادرتربیت
بایدها و نبایدهای تربیتی،جلسه دوم،آقای موسویان.mp3
6.99M
موضوع: مداخلات رفتاری کودکان
بایدها و نبایدهای در تربیت
(جلسه دوم)
۱۴۰۲/۱/۳۱
🎙حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی موسویان
#جلسهخانواده
#بایدهاونبایدهادرتربیت
اردوی خانوادگی مدرسه و ارتباط آن با آموزش و تربیت ( ۱۶ )
خوشایندی در نسبت به پدر و مادر
از جمله عوامل استحکام خانواده ، ایجاد بستری برای خوشایندی فرزند از پدر و مادر است .
مدرسه با بسترسازی حال خوب و خوش برای دانش آموز ، سعی می کند که نشان دهد لطف پدر و مادر در سایه عنایت و توجه امام معصوم علیه السلام ، بوده است که چنین بستری فراهم شده است که دانش آموزبه نشاط برسد .
دانش آموز نشاط حاصل شده را می تواند به خانواده نسبت دهد و همین باعث خوشایندی در نسبت به پدر و مادر می شود .
خوشایندی از پدرو مادر آثار بسیاری را در پی دارد از جمله کاهنده مشاجرات و تنازعات و بستر ساز و شکوفاکننده قابلیت اطاعت پذیری کودک می شود .
اردوی خانوادگی مدرسه و ارتباط آن با آموزش و تربیت ( ۱۷ )
بسترسازی دعای ویژه پدر و مادر برای تربیت فرزندان
بدون دعا کردن ، تربیت آنچنان که باید و شاید محقق نمی شود . انسان در تربیت نیاز به استعانت از خدا دارد و این استعانت با دعا محقق می شود .
پدر و مادر باید برای تربیت فرزندشان دست به دعا ببرند و درخواست از خدای خود داشته باشند .
مدرسه با دانش افزایی والدین در اردو کاری می کند که پدر و مادرها در کنار افزایش دانش ، به این نتیجه برسند که گام اول در تربیت ، احساس عجز در تربیت است و از طرفی نشان می دهد که لازم است که استعانت تربیتی داشته باشند تا بتوانند موفقیت در تربیت به دست آورند .
استعانت تربیتی با دعا و توسل است
از اینرو مدرسه با اردوی خانوادگی و درگیر کردن خانواده ها به صورت مضاعف 👈در آنها ایجاد احساس عجز می کند 👈 و در پی آن ، آنها را به اضطرار و ناچاری 👈و پس از آن ، آنها را به استعانت و طلب کمک می کشاند و در آخر 👈به دنبال این است که آنها را به دعا کردن بکشاند و بدین جهت توسل داشته باشند و دعای خود را تربیت بچه های خود کند .
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔸 زمان كنار گذاشتن فطریه
⁉️ زمان کنار گذاشتن فطریه و پرداخت آن، چه موقع است؟
✅ از غروب شب عید فطر میتواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابراحتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمیخواند، میتواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد و در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنابراحتیاط واجب ساقط نمیشود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
📱 رسانه KHAMENEI.IR بهمناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، احکام روزهداری مطابق با فتوای حضرت آیتالله خامنهای را به مرور منتشر میکند.
⭐️ #بهار_معنویت
💻 Farsi.Khamenei.ir
✅عبادت در حضور کودک
🔸عبادت در حضور کودک تشویقی است برای جلب او به نماز و نیایش. امام صادق فرمودند: امیرالمؤمنین علیهالسلام در خانه خود اتاق متوسطی برای نماز داشت هر شب که طفلی به خواب نمیرفت امام او را به آن اتاق میبرد و نماز میخواند.
📚جامع آیات و احادیث نماز، ج2، ص111
حال کودکی که شاهد نماز خواندن والدین نیست یا به ندرت آنها را در حال نماز میبیند چگونه اهل نماز شود؟ باید دانست که پدر و مادر نخستین الگوی کودک هستند.
📚شیوههای ترغیب و جذب به نماز، صفحه77
#تربیت_عبادی
🆔@MadaraneRaheAseman🌷