eitaa logo
🌹ادعيه و زيارات عطرخدا🌹
1.5هزار دنبال‌کننده
5.9هزار عکس
3هزار ویدیو
151 فایل
http://eitaa.com/joinchat/2429550594Cdd5083c0c2 ⭐كانال ادعيه و زيارات عطرخدا⭐ ارتباط با ادمین کانال @Khadem2018
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
دوستان فقط تا غروب امروز که آخرین روز ماه ربیع الاول هست فرصت دارید ردّمظالم رو پرداخت کنید
در حق الناس به طوری که هر گونه نادیده گرفتن آن موجب عذاب های دنیوی و اخروی است. بر اساس آموزههای اسلامی اگر در حق کسی ظلم جانی، عرضی و مالی روا شده می بایست جبران شود تا در قیامت مشکلاتی را برای شخص پدید نیاورد.
؛ یک اصطلاح فقهی به معنای بازگرداندن مالی است که به ناحق به عمد یا جهل از راه غصب و سرقت و مانند آن ها از کسی گرفته‏ شده است.
مظالم، مالی یا اموالی است که به ناحق و ظالمانه از روی نادانی یا عالمانه و عامدانه تصرف شده است. حال اگر اصل مالی باقی است بازگرداندن اصل مال واجب است و اگر مال با تصرف از دست رفته و باقی نیست، بهایی آن به قیمت روز بر عهده و ذمه شخص است. ردّ مظالم، بازگرداندن آن اموال به صاحبش است.(اگه مال رو دارید به صاحبش برگردونین اگه مال رو از دست دادید به نرخ روز پولشو بدیدبه صاحب مال)
پس اموالی که دارای صاحب مشخص است، به صاحب مال برگردانده می شود که در این صورت اصطلاح رد مظالم شامل آن نمی شود. هم چنین اموالی که تلف شده و صاحب آن مشخص است باید بهایی آن به صاحب آن بازگردانده شود که در این صورت نیز مصداق اصطلاح رد مظالم نیست
حال اگر اصل مال باقی است به مرجع داده می شود و در صورت تلف بهایی آن به مرجع داده می شود تا در موارد مجاز مصرف شود. البته در صورت اذن مرجع و حاکم شرع می توان در موارد مشخصی چون صدقه به فقیران مصرف کرد.
 اگر در آغاز مال به حق در اختیار قرار گیرد ولی در ادامه به ناحق تصرف ادامه یابد، مظالم اطلاق می شود. مثلا کسی مالی را به عاریه و قرض و مانند آن در اختیار شخص قرار می دهد ولی پس مرگ صاحب مال آن را به ورثه باز نمی گرداند و هم چنان در مال تصرف می کند که این نوع تصرف در مال غیر به ناحق خواهد بود، در حالی که در آغاز به حق بوده است.
مالى که از سوى میّت به عنوان مظالم برگردانده مى‏ شود از اصل ترکه برداشت مى‏ گردد. پس پیش از آن که تقسیم ارث شود باید مقدار مشخص آن همانند سایر دیون جدا شده و پس از آن ارث تقسیم شود. ( جامع الشتات ج۴، ص۲۳۷؛ رسائل ومسائل ج۲، ص۱۹۸؛ العروه الوثقی‌ ج۳، ص۸۰ 
وصیّت به مبلغ ردمظالم در آستانه مرگ بر فردى که مظالم بر عهده دارد واجب است👌
برخی از گرفتاریهایی که منشا آنها را نمیدانیم ممکن است بدلیل مظالمی باشد😞 که بر دوشمان هست با اینکار خودمان را سبک کنیم👌
طی یک سنت حسنه برنامه سمت خدا در ماه ربیع الاول از مراجع محترم تقلید به صورت کلی اجازه میگیرد که مومنین تا سقف مشخصی از مظالمی را که بر عهده دارند(اموالی را که تلف کرده اند اما دسترسی به صاحب آن ندارند) خودشان شخصا به فقرایی که میشناسند پرداخت نمایند مبلغ اجازه داده شده برای پارسال پانصد هزار تومان گفته شده ممکن است سوال پیش بیاید که چرا ما که میخواهیم این پول را به فقیر بدهیم از مراجع هم اجازه بگیریم؟ جواب این است که چون صاحب این پول فرد دیگریست، ما نمیتوانیم پول شخص دیگر را بدون اجازه او حتی در کار خیر مصرف کنیم. حالا که آن فرد را نمیشناسیم و یا دسترسی به او‌نداریم، مراجع تقلید این اجازه را دارند که در مورد اموال فرد غایب تصمیم بگیرندو لذا اجازه آنها لازم است. 🔹 چنانچه فرد را میشناسیم یا ورثه او هستند حتما باید مال رابه خودشان بدهیم