◀️سبقت چین از آمریکا
🔹 با سبقت گرفتن تعداد پرتاب موشک های هسته ای فضایی چین نسبت به آمریکا، دریاسالار چارلز ریچارد، فرمانده سابق فرماندهی استراتژیک آمریکا معتقده «قدرت نظامی آمریکا مانند یک کشتی به آرامی در حال غرق شدن است».
🔹 طبق این گزارش اندیشکده هریتیج، رویای جوان سازی چین با تقویت قدرت هسته ای چین برای آمریکا خطرناک خواهد بود.
📎https://www.heritage.org/asia/commentary/china-surpasses-us-nuclear-missile-launchers-us-unprepared-deter-growing-threat
💟attacheintl.ir
♻️ سیاست ارزآوری چین
🔹 طبق اعلام رسانه های چین، این کشور طی سالهای اخیر با هدف تامین ارزی موفق شده به بزرگترین صادرکننده تسلیحات نظامی به عربستان تبدیل شود.
🔹 در صورت تداوم این سیاست، ضمن تضعیف منافع نظامی آمریکا در خاورمیانه، منافع اقتصادی این کشور نیز تضعیف خواهد شد.
🔹 فروش تسلیحات چه توسط آمریکا و چه چین، بوسیله ایجاد اختلاف میان کشورهای منطقه، ایران هراسی و سیاست دلال مسلکانه، طی سالهای اخیر تداوم داشته است.
💟attacheintl.ir
❇️تاثیرات هوش مصنوعی در آینده
🔹 طبق نظرسنجی سال 2022 مردم اعلام کردند توقع آنها از بیشترین تغییرات هوش مصنوعی در ابعاد تحصیلات، استخدام، خرید و سلامتی خواهد بود.
🔹 این موضوع یعنی چگونگی تغییرات هوش مصنوعی در آینده به مهمترین چالش شرکتهای آلفابت و مایکروسافت تبدیل شده است.
#هوش_مصنوعی #آینده_تکنولوژی
📎https://www.statista.com/chart/29229/areas-of-life-most-expected-to-change-by-the-use-of-ai/
💟attacheintl.ir
⏪ ابزار تحلیل مسائل بینالملل
🔹همگی روزانه و به صورت مستمر با افرادی از اصناف مختلف مواجه شدیم که شروع به تحلیل مسائل بینالملل کردن؛ از معلم، کارگر، راننده تاکسی گرفته تا پزشک و مهندس.
🔹اما چه تحلیلی معتبره و ارزش داره که بهش توجه کنیم؟ طبق قواعد دانش روابط بینالملل، تحلیلی معتبره که دارای دو شاخص تاریخچه و نظریه باشه.
🔹تاریخچه یعنی ریشه اون موضوع و دلایل شکل گیری اون رو به طور کامل مسلط باشه، مثلا بدونه وقتی درباره خوب یا بد بودن انقلاب در کشورش صحبت میکنه، دلایل و اقتضائات شکل گیری و تحولات بعد از اون رو هم آگاهی داشته باشه.
🔹 در وهله دوم تحلیلش بر مبنای یکی از نظریات دانش روابط بینالملل باشه؛ یعنی بگه طبق الگوی نظریه رئالیسم، سازه انگاری، لیبرالیسم و دیگر نظریات دارم تحلیل می کنم.
🔹عدم آشنایی با نظریات و ریشه مسائل باعث شده روزانه چندین تحلیل سطحی از مسائل روز رو بشنویم و آگاهی از این دو شاخص میتونه در شناسایی تحلیل صحیح و ترویج اون موثر باشه.
🔹 در ادامه به صورت مستمر به بیان اهمیت نظریات و معرفی نظریات حیطه روابط بینالملل خواهیم پرداخت...
#دانش_روابط_بین_الملل #نظریه #تاریخچه #تحلیل_سیاسی
💟attacheintl.ir
◀️تحریم های ضدبشری
🔹 طبق اعلام نماینده ویژه سازمان ملل، تحریمهای آمریکا علیه مردم ایران مصداق بارز نقض حقوق بشر است.
🔹 به نظر می رسد با وجود قبول اقدامات ضد بشری آمریکا علیه ایران، سازمان ملل به دلیل وابستگی به آمریکا قدرت تاثیرگذاری ندارد.
📎https://www.rt.com/news/571487-iran-sanctions-un-human-rights/
💟attacheintl.ir
❇️در آرزوی مهاجرت
🔸طبق آمار گالوپ، در سال 2021 حدود 900 میلیون نفر به دنبال مهاجرت به سایر کشورها بوده اند که بیشترین آمار نسبت به دو دهه اخیر است.
#مهاجرت #گالوپ
📎https://news.gallup.com/poll/468218/nearly-900-million-worldwide-wanted-migrate-2021.aspx
💟attacheintl.ir
❇️ تغییر چهره استراتژی آمریکا
🔹 طبق پژوهش اندیشکده بروکینگز، با قدرت یابی چین، عمده کشورهای بی طرف تمایل به استفاده از ظرفیتهای این کشور دارند.
🔸 به عبارت دیگر در این شرایط کشورها ترجیح می دهند هم با آمریکا و هم با چین روابط راهبردی داشته باشند و از منافع بیشتری برخوردار شوند.
🔹 کشورهای خاورمیانه، آسیای مرکزی، آمریکای لاتین و شمال آفریقا از جمله این بازیگران هستند که برای حفظ منافع آمریکا پیشنهادات زیر ارائه می شود:
✅ایجاد رویکردهای منعطف و پرهیز از اتخاذ مواضع یکسان مانند «یا با ما یا علیه ما» با بازیگران منفعت طلب
✅ صبر استراتژیک برای تزلزل مدل تحت رهبری چین و اختلاف این کشور با سایر بازیگران
✅ اولویت بخشی به دیپلماسی اقتصادی جهت حفظ منافع موجود با بازیگران
#اندیشکده_بروکینگز #استراتژی_آمریکا
📎https://www.brookings.edu/research/the-united-states-china-and-the-new-non-aligned-countries/
💟attacheintl.ir
♋️دوستی با عراق
⏪ طبق بررسی اندیشکده هریتیج، آمریکا برای ضربه زدن به ایران باید روابطش با عراق رو باتعریف کنه.
⏪ به این معنی که کنگره آمریکا مجوزهای حمله به عراق در سال 1991 و 2003 رو باطل کنه و با رویکرد تعاملی سعی در تضعیف قدرت ایران داشته باشه.
⏪ به نظر میرسه علت اصلی این پیشنهاد تضعیف قدرت نظامی آمریکا در منطقه باشه که در آینده نزدیک نیاز به اقناع مقمات عراقی برای فشار به ایران دارن و زور به تنهایی کافی نباشه.
#اندیشکده_هریتیج #تحریم_ایران #عراق
📎https://www.heritage.org/middle-east/commentary/will-congress-finally-take-back-some-power-and-end-outdated-iraq-war
💟attacheintl.ir
❇️تداوم جهانی سازی
🔸موسسه کیتو با بررسی حجم صادرات و واردات آمریکا طی سالهای اخیر معتقده روند جهانی سازی همچنان ادامه داره و مرگ پروژه جهانی سازی واقع بینانه نیست.
#موسسه_کیتو #جهانی_شدن
📎https://www.cato.org/blog/checking-death-globalizationtm
💟attacheintl.ir
📎رکوردزنی حجم تجارت آمریکا براساس تورم در این کشور
⏯پیوست مطلب قبل
💟attacheintl.ir
🌐 عدم استراتژی مشخص در روابط چین و اتحادیه اروپا
🔶در اوایل دسامبر 2022، رئیس شورای اروپا، چارلز میشل برای اولین دیدار رو در رو خود با رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، به پکن سفر کرد.
🔶در حالیکه این نشست نتایج مهمی به همراه نداشت. اما به نظر می رسد هیچ یک از طرفین هیچ استراتژی مشخصی در مورد نحوه برخورد با طرف مقابل ندارند.
🔶در اوایل سال 2019، اتحادیه اروپا شروع به معرفی چین به عنوان «شریک همکاری»، «شریک مذاکره»، «رقیب اقتصادی» و «رقیب سیستمی» کرد. اما از آن زمان، اتحادیه اروپا نتوانسته بفهمد که از چین چه میخواهد. اکثر اقدامات اتحادیه اروپا تاکنون در برابر آنچه که اقدامات اقتصادی ناعادلانه یا خطرات ناشی از پکن میداند، دفاعی بوده است.
🔶دیدگاههای متفاوت در مورد روابط با چین در میان کشور های عضو اتحادیه اروپا وجود دارد که این تفاوت دیدگاه مانع از ایجاد یک استراتژی منسجم از سوی کشور های اروپایی در قبال چین بوده است.
🔶با وجود دیدگاه های فردی متفاوت، محیط سیاسی در اروپا در برابر همکاری با چین سخت تر شده است. در طرف چینی نیز اقدام عملی برای بهبود روابط دیده نمی شود و اقدامات پکن به برخی اقدامات دیپلماتیک محدود شده است و هیچ یک از طرفین نمی توانند یا نمی خواهند اقدامات لازم را برای اصلاح روابط انجام دهند.
🔶علی رغم سردی روابط سیاسی، توسعه روابط اقتصادی بصورت خودکار همچنان به جلو می رود بدون اینکه هیچ طرف دید روشن یا واقع بینانه ای از اینکه می خواهد روابط به کجا برود یا چگونه به آنجا برسد، داشته باشد.
🔶سخت شدن محیط سیاسی در نهایت بر روابط اقتصادی نیز تأثیر منفی می گذارد چرا که با بحث برانگیزتر شدن روابط و همکاری ها، هر دو طرف محدودیت های اقتصادی را اعمال خواهند کرد.
#چین #اروپا #اتحادیه_اروپا
📌https://www.eastasiaforum.org/2023/02/02/eu-china-relations-disintegrating-on-autopilot/
💟http://attacheintl.ir