❇️ تحقیر کره جنوبی
🔸اوایل هفته گذشته ۵ پهباد شناسایی کره شمالی ۵ ساعت در آسمان کره جنوبی پرواز کردند و ارتش کره جنوبی علی رغم بسیج جنگنده ها و هلیکوپتر های تهاجمی و شلیک ۱۰۰۰ گلوله موفق به انهدام هیچکدام از پهباد ها نشد و این پهباد ها با طی مسیر به کره شمالی بازگشتند.
🔹گفته میشود یکی از این پهباد ها از دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی در سئول جایی که بالاترین تدابیر امنیتی را دارد فیلم برداری کرده است.
🔸در طی این حادثه پرواز های فرودگاه بین المللی اینچئون و فرودگاه گیمپو یک ساعت به حالت تعلیق درآمد.
🔹ناتوانی ارتش در رهیگیری و انهدام این پهباد ها با وجود بودجه نظامی هنگفت موجی از نگرانی و خشم را در بین مردم کره جنوبی ایجاد کرده است این انتقاد ها ارتش کره جنوبی را مجبور کرد یک روز بعد از این حادثه بطور رسمی عذرخواهی کند.
🔸پس از این واقعه ارتش کره جنوبی خواهان دریافت بودجه بیشتر برای افزایش توانایی به منظور مقابله با پهباد های کره شمالی شده است.
🔹 کره جنوبی از جمله کشورهاییست که با تضعیف نیروی نظامی خود، تامین امنیت خود را به آمریکا و تسلیحات غربی سپرده است و سالیانه به آمریکا باج می پردازد.
#کره_جنوبی #پهباد #ارتش #کره_شمالی
🔄 https://www.rt.com/news/569029-south-korea-apologizes-drones/
💟@attacheeintl
❇️خشونت فرانسوی
🔹توییت کاظم غریب آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران درباره سرکوب شدید در فرانسه: «سرکوب شدید معترضان مسالمتآمیز در فرانسه، میزان بیتوجهی این کشور به حقوق بشر را ثابت میکند. دولت فرانسه با خشونت تمام، صداهای مخالف را خاموش می کند. استانداردهای دوگانه در قبال حقوق بشر چرخش جدیدی پیدا کرده است!»
💟@attacheeintl
⭕️ شاهزاده قاتل
🔹طبق گزارش دیلی میل، پس از انتشار سریال 6 قسمتی Harry and Megan از شبکه نتفلیکس، پایگاه YouGov نظرسنجی را برای روزنامه تایمز انجام داده است که 44% افراد معتقدند شاهزاده هری باید مقام سلطنتی را از خود سلب کند.
🔸سه قسمت اول شامل یک سری کنایات هری از جمله ادعای هری مبنی بر اینکه او توسط یک «خانواده دوم» در آفریقا بزرگ شده که پادشاه چارلز سوم را ناراحت میکند، است.
🔹 این در حالیست که هری سابقه چهارماه خلبانی بالگرد تهاجمی آپاچی در کشتار مردم افغانستان توسط ناتو را به ثبت رسانده است!
🔄https://www.dailymail.co.uk/news/article-11587187/
💟@attacheeintl
❇️جنگ زمستانی روسیه
🔹 طبق بررسی فارن افرز در حالی که جنگ ولادیمیر پوتین، در اوکراین وارد سختترین ماههای سال میشود، نشانههای زیادی وجود دارد که این بار ممکن است روسیه و نه دشمن آن، بدترین عواقب را متحمل شود.
🔸در آغاز جنگ به پیشتازان گفته شد که یونیفورم رژه خود را برای جشن پیروزی - یکی از بزرگترین نمونه های غرور نظامی در تاریخ - آماده کنند.
🔹مشکل دیرینه ارتش روسیه - کمبود افسران باتجربه -منجر به رکورد وحشتناکی در نگهداری تسلیحات، تجهیزات و وسایل نقلیه شده است.
🔸 ژنرال سرگئی سوروویکین، فرمانده کل جدید پوتین در جنوب، مصمم است تا تلاشهای برخی از سربازان وظیفه برای اجتناب از جنگ را سرکوب کند، چراکه رنجی که سربازان روس تاکنون متحمل شده اند فرسایشی بوده است.
🔹 پوتین ممکن است با متمرکز کردن موشکهای خود علیه شبکه انرژی اوکراین و جمعیت غیرنظامی آسیبپذیر آن اشتباه دیگری مرتکب شود.
🔸 با وجود موارد فوق، نشانه ای ملموس از تحقق شکست تاریخی روسیه به مانند هیتلر و ناپلئون وجود ندارد.
#هیتلر #پوتین #موشک #دیپلماسی
📌https://www.foreignaffairs.com/russian-federation/russias-new-winter-war
💟@attacheeintl
❇️توهم کنترل
🔹طبق اعلام فارن افرز، دولت بایدن مجموعهای از کنترلهای صادراتی جدید و یکجانبه را که برای متوقف کردن تولید تراشههای پیشرفته و قابلیتهای ابررایانهای چین را اعلام کرده.
🔸در سال 2019 نیز، آمریکا از کنترلهای فراسرزمینی استفاده تهاجمی کرد تا شرکت مخابراتی چینی هوآوی را از دسترسی به تراشههای جهانی محروم کرده و گسترش هواوی را متوقف کرد.
🔹برخلاف تسلط دلار آمریکا در امور مالی جهانی، موقعیت ایالات متحده در زنجیرههای تامین فناوری پیشرفتهتر آسیبپذیر است.
🔸آمریکا برای ساخت پیشرفته ترین نیمه هادی ها کاملا به تایوان و کره جنوبی متکی است.
🔹 شرکتهای تراشههای خارجی به دنبال ایجاد خطوط تولید عاری از ابزارهای آمریکایی هستند تا از دسترسی طولانی سیاست جدید کنترل صادرات جلوگیری کنند.
🔸 بنابراین برخلاف تصور مقامات آمریکایی، تحریم تراشه های رایانهای نمی تواند محدودکننده جدی قدرتهای رقیب از جمله چین و روسیه باشد.
#هوش_مصنوعی #تراشه #دلار
📌https://www.foreignaffairs.com/united-states/illusion-controls
💟@attacheeintl
✅ معرفی نظریه
🔹 نظریه واقع گرایی یا رئالیسم
🔹واقع گرايي مهم ترين نظريه جريان اصلي روابط بين الملل است كه نظريه پردازان نسبتاً زيادي چون اي. اچ. كار، فردريك شومان،ريمون آرون، جرج كنان و هانس جي مورگنتا و... در مورد آن به تحقیق پرداختند.
🔹واقع گرايي از مفروضه هایی چون دولتها در نقش بازيگران اصلي روابط بين الملل، آنارشيك بودن نظام بين الملل، موازنه قدرت و حفظ منافع ملي برخوردار بوده و به صورت واكنشي در برابر بحران نظام بين المللي و در تضاد با بنيانهاي فكري- فلسفي آرمان گرايي در ایجاد ايجاد صلح از طريق هنجارهاي حقوقي، اخلاقي و فوق ملي پس از پایان جنگ جهانی دوم شكل گرفت.
🔹 مورگنتا نظريه پردازي است كه بيشترين تأثير را بر نظريه واقع گرايي روابط بين الملل داشته است. او به عنوان واقع گراي كلاسيك به سرشت پایدار و شرور بشر قائل است و اين شرارت را ناشی از قدرت طلبي انسان میداند.
🔸 به اعتقاد مورگنتا، مانند همه واقع گرايان، نظام بين الملل را آنارشيك به معنای عدم وجود یک اقتدار مركزي بوده و در شرايط آنارشيك ، توسل به زور و جنگ خصيصه مهم روابط بين الملل مي شود. به زعم اودولت ها كنش گران اصلي نظام بين الملل هستند.
🔸 براي مورگنتا قدرت و منافع ملي دو مفهوم اصلي و اساسي هستند. مورگنتا گاه قدرت را به عنوان هدف و گاه به عنوان وسيله در نظر میگیرد.
🔹 برداشت مورگنتا از قدرت رابطه اي كنش گر است كه از سه طريق دستور، تهديد و جاذبهاعمال میشود.از نظر او هم مفهوم قدرت و هم مفهوم منافع ملي، مفاهيمي چند بعدي، ذهني و مبهم هستند.
🔹مفهوم ديگر نزد مورگنتا مفهوم موازنه قدرت به عنوان الگويي از روابط ميان كشورهاست كه هيچ يك از آنها به تنهایی توانایی تسلط بر دیگران را ندارد. از نظر مورگنتا دولت ها دو دسته اند: دولتهاي راضی از وضع موجود و دولت هاي ناراضي از وضع موجود كه اگر بخواهند وضع موجود تغيير باید سیاست امپرياليستي را در پيش بگيرند و در برابر آنها باید سياست سد نفوذ را اتخاذ کرد. مورگنتا ديپلماسي را به عنوان ابزاري مي داند كه مي تواند در خدمت صلح باشد.
#روابط_بین_الملل #نظریه_رئالیسم #دولت #مورگنتاو
💟@attacheeintl
خلاصه-کتاب-مشیرزاده.pdf
1.27M
❇️ خلاصه کتاب تحول در نظريه هاي روابط بين الملل
📝نویسنده: خانم دکتر مشیرزاده
🔹 این کتاب به انواع نظریات مطرح در دانش روابط بین الملل از جمله واقع گرایی، لیبرالیسم، سازه انگاری، مکتب انگلیسی، جهانی شدن و... پرداخته است.
#نظريه_هاي_روابط_بين_الملل #حمیرا_مشیرزاده #دانش_روابط_بین_الملل
💟@attacheeintl
❇️ابعاد سیاسی همکاری پکن-مسکو
🔹رهبری چین و روسیه هدف مشترکی از همکاری برای به چالش کشیدن نظم جهانی تحت سلطه غرب داره.
🔸در حالی که روسیه در حال حاضر با انزوای دیپلماتیک فزاینده و رکود اقتصادی مواجهه، موقعیت و قدرت جهانی چین همچنان در حال رشده که بر پویایی دوجانبه طرفین تأثیر داره.
🔹 در حالی که قبلا روسیه شریک پیشرفتهتری از نظر فروش تسلیحات و انتقال فناوری بود، توسعه سریع چین در این زمینهها باعث شده این دو شریک در موقعیتی برابر قرار بگیرن.
🔸 از طرفی با وجود آنکه چین و روسیه اهمیت جنگ ترکیبی در ژئوپلیتیک معاصر را می شناسن، فاقد یک استراتژی مشترک برای بهترین روش مقابله با قابلیت های هیبریدی غربن!
🔹با نگاهی به آینده، پیامدهای جنگ روسیه در اوکراین، توانایی بلندمدت کرملین برای مشارکت با پکن رو تهدید میکنه.
🔸 همچنین، تلاشهای روسیه برای واکنش به تحریمهای اقتصادی تحت رهبری غرب و حمایت از اوکراین میتونه راهنمایی مهمی برای رهبری چین فراهم در برابر فشار غرب در بحران منطقه هند و اقیانوس آرام باشه.
#روسیه #چین #اقتصاد #اقتصاد_جهانی
📌https://www.ifri.org/en/publications/publications-ifri/chapitres-douvrages-ifri/china-russia-cooperation-space-reality
💟@attacheeintl