تسنیم:
سید یاسر جبرائیلی
✨چند روز پس از پرتاب موفق ماهواره نظامی «نور» و قرار گرفتن آن در مدار زمین، آقای محسن امینزاده عضو موسس جبهه مشارکت و معاون وزارت امور خارجه در دولت آقای خاتمی، طی مطلبی با عنوان «استراتژی بازدارندگی» در روزنامه شرق، به ناکارآمدی ایده «بازدارندگی نظامی» پرداخته، ضرورت در اولویت قرار گرفتن «بازدارندگی اقتصادی» را مطرح کرده، و راه رسیدن به این نوع بازدارندگی را، نه خودکفایی اقتصادی و نه اقتدار نظامی، که «تنشزدایی با آمریکا» و رفع تحریمها نشان داده است. نوشته آقای امین زاده، باب خوبی را برای بحث پیرامون جهانبینی ایشان و همفکرانشان و نیز راهحلهایی که طی دهههای گذشته مبتنی بر این جهانبینی مطرح و اجرایی ساختهاند، باز کرده است.
▫️در سرمقاله ۹۹/۰۲/۱۰ روزنامه جوان به اعتبارسنجی مفروضات و پیشنهادات آقای امین زاده -که بخشی از تجلیات جهانبینی لیبرالیسم ایرانی است- پرداخته ام.
🔸برشی از مقاله استراتژی بیشینه سازی قدرت
🖊چرا پاکستان و مصر قدرت نظامی هستند، اما رتبه اقتصادی نازلی دارند؟
▫️آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ژاپن، چین و هند که جزو ۱۰ قدرت برتر اقتصادی جهان هستند، جزو ۱۰ قدرت برتر نظامی جهان نیز هستند، اما چرا امثال مصر، پاکستان و روسیه با وجود قدرتمندی نظامی، از نظر اقتصادی عقب ماندهاند. پاسخ این چرایی را باید در خطایی جست که این کشورها در روابط اقتصادی خارجی خود مرتکب شدند و همان خطا، امروز بهعنوان نسخه شفابخش اقتصاد ایران توسط طیف فکری متبوع آقای امینزاده تجویز میشود: ادغام در نظم اقتصادی بینالمللی که توسط امریکا و شرکایش پایهگذاری شده است.
▪️پاکستان از ۳۰ جولای ۱۹۴۸ و مصر از ۹ می ۱۹۷۰ به موافقتنامه عمومی تعرفه تجارت (GATT) پیوستند، دروازههای خود را به روی کالاهای خارجی گشودند و متعهد شدند از تولید داخلی حمایت نکنند.
▫️وقتی در سال ۱۹۹۵ نیز که سازمان تجارت جهانی تأسیس و جایگزین GATT شد، هر دو در همان سال نخست به عضویت WTO درآمدند. نگارنده در فصل سوم کتاب «دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل» نشان داده است که کشورهای غربی چگونه با حمایت از تولید داخلی به بام پیشرفت رسیدند و با تأسیس نهادهایی مانند GATT و WTO، اجازه حمایت از تولید داخلی را به کشوری، چون مصر که تا ۱۹۲۲ تحتالحمایه انگلیس بود و تازه از یوغ استعمار و استثمار رهایی یافته بود، ندادند، لذا اشتباه نباید کرد. نه امریکا، انگلیس و آلمان برای پیشرفت اقتصادی، هزینه در امور نظامی را حذف کردند و نه علت عقبماندگی مصر و پاکستان، هزینه در تسلیحات به جای اقتصاد است.
▫️از قضا میان هزینه نظامی و پیشرفت کشورهای پیشرفته امروزی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. چه، قدرت نظامی از دو جهت مولد قدرت اقتصادی است. نخست از این جهت که بدون امنیت، پیشرفت ممکن نیست (و چه زیبا فرمود آن پیر حکیم که داشتن امنیت، مستلزم داشتن «عزت» است و اینک میتوان دید که این شورش علیه امنیت، از سوی کسانی صورت میگیرد که نشان دادهاند قائل به عزت ملی نیستند)؛ و جهت دوم اینکه، بسیاری از فناوریهایی که اهرم پیشرفت امثال امریکا شدهاند، از پروژههای نظامی به حوزههای تجاری سرریز کردهاند. میکروچیپهایی که برای پردازش حجم وسیعی از اطلاعات و ذخیره اطلاعات در کامپیوترها و گوشیهای شخصی تولید شده توسط شرکت اپل استفاده میشود، در واقع محصول برنامههای فضایی و نظامی امریکا هستند که در حوزه ارتباطات تجاریسازی شدهاند.
▪️زیربنای تکنولوژیهای اینترنت توسط سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته (دارپا) در وزارت دفاع امریکا ایجاد شد.
✅تحریمشده، اما موفق و کارآمد
🔴ایران چگونه کرونا و آمریکا را با هم شکست داد؟
🔵ایران در مواجهه با تحریمهای شدید و وضعیت غیرانسانی و ضدبشری که حتی در تاریخ جنگهای اقتصادی هم دیده نشده، به منابع خود توجه کرد
✳️همه این دستاورد و موفقیت ایران با همه کمبودها در تجهیزات و زمان و منابع،و با مشارکت سازمانهایی که توسط ایالات متحده «تروریست» عنوان شده به دست امد.
👉👉 mshrgh.ir/1068840
🖌 #یادداشت_روز
🔹تا دیر نشده اخراجشان کنید!
#جعفر_بلوری
🔸اقدام ناگهانی و بیمقدمه آلمان در معرفی حزبالله لبنان به عنوان یک گروه تروریستی، حمله سنگین جمعه شب داعش به نیروهای حشدالشعبی و ارتش عراق در صلاحالدین، شروع آشوبهای لبنان چند روز پس از بازگشت سعد حریری از پاریس و فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی به فرانسه برای معرفی حزبالله لبنان به عنوان گروه تروریستی، از جمله تحولات روزهای گذشته در منطقه بودهاند که، هم با یکدیگر ارتباط دارند هم با کشور ما ایران! آیا دشمن، به دنبال تضعیف مقاومت از طریق احیای مجدد داعش است؟ اگر پاسخ «بله» است، چه باید کرد؟ یا نه؛ این تحولات هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند و مثلا حملهای که داعش جمعه شب در عراق انجام داد و ۴۱ نیروی ارتش و حشدالشعبی را به شهادت رساند، یک حمله معمولی مثل حملات همیشه در این کشور بود؟
پاسخ را از همین سؤال آخر شروع کنیم. این حمله اصلا عادی نبود. داعش مدتهاست که کمرش شکسته و طی سالهای گذشته صرفا اقدام به انجام یکسری حملات کور و پراکنده که غالبا تلفاتی هم بر جای نمیگذاشت؛ میکرد. حمله جمعه شب اما، حسابشده، پرتلفات بود و بزرگ و این یعنی، در عراق اتفاقاتی در جریان است. اما این اتفاق چیست؟
طی چند هفته گذشته کیهان، در چند گزارش خبری تحلیلی، نسبت به تحرکات مشکوک آمریکا در عراق و سوریه هشدار داده بود. طبق گزارشهای رسمی که از عراق و سوریه میرسید، آمریکاییها به شدت مشغول جابهجایی سرکردههای گروههای تروریستی و ارسال تجهیزات نظامی به شکل انبوه بین این دو کشور بودند. به عبارتی، برای کسانی که این اخبار را دنبال میکردند، پیشبینی آنچه روز جمعه در صلاحالدین عراق اتفاق افتاد، کار سختی نبود. اکنون که در حال مطالعه این یادداشت هستید، وِلولهای در عراق به راه افتاده و تقریبا تمام جریانهای سیاسی این کشور که بعضا دچار اختلافاتی هم با هم هستند، به این نتیجه رسیدهاند که، جمله «داعش ممکن است بازگردد» جدی است....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/187438
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
5.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه از
پیگیری بین المللی حقوق ۱۰۰ هزار مصدوم شیمیایی ایران در جنگ تحمیلی خبر داد.
🔴 اهمیت برداشتن تحریم های تسلیحاتی ایران؛ نیاز اصلی ایران چیست؟
🔻 از ۵ ماه دیگر طبق قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد تحریم های تسلیحاتی ایران برداشته میشود و ایران قادر به خرید و فروش تسلیحات خواهد شد.
🔸 این امر سرآغاز اتفاقی بسیار مهم و راهبردی در منطقه غرب آسیا خواهد بود چرا که جمهوری اسلامی که در سالیان اخیر در برخی فناوری های نظامی خاص در عداد کشورهای پیشرفته قرار گرفته می تواند ضعف ها و خلاء های تسلیحاتی خود را پر کند.
🔸 تاریخچه تحریم های تسلیحاتی ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل به سالهای ۲۰۰۶ بر می گردد که ایران طبق قطعنامه ۱۷۴۷ از خرید هرگونه تسلیحات سنگین مانند هواپیما ، تانک ، ناوهای جنگی محروم گشت.
🔹 در سالهای پس از این قطعنامه اگرچه ایران ناتوان از خرید تجهیزات پیشرفته بود اما توانست با اتکا به توان داخلی در برخی صنایع نظامی مهم مانند پهپاد و موشک های بالستیک به خودکفایی و استغنای صددرصدی برسد و در ساخت برخی تجهیزات دیگر مانند پدافندهای موشکی زمین پایه تا حد زیادی خودکفا گردد .
🔹 مقایسه بودجه نظامی ایران با کشورهای همسایه اش نشان می دهد که این کشور با صرف کمترین هزینه بقا ،تمامیت ارضی و امنیت ملی اش را از معرض تهدیدها مصون نگاه داشته که این امر موفقیت استراتژی دفاعی جمهوری اسلامی را نمایانگر است.
🔸 شاید برای برخی این سوال به وجود بیاید که پس برداشتن تحریم های تسلیحاتی ایران ، اولویت های آن برای خرید تجهیزات نظامی به چه صورت خواهد بود؟
🔸 معتقدم ایران در زمینه تجهیزات نیروی زمینی خصوصا در امر تسلیحات سبک و نیمه سنگین مانند ضد زره خودکفا بوده و کیفیت تجهیزاتش در نبرد سال ۲۰۰۶ میان حزب الله و اسرائیل و نبردهای یمن و سعودی و همچنین نبرد با تروریسم در عراق و سوریه اثبات شده است.
🔹 در زمینه زرهی نیز با توجه با تهدیدات مرزهای شمال غرب و جنوب شرق که عمدتا کلاسیک نیستند خرید تانک های پیشرفته به نظر جزو اولویت های وزارت دفاع نیست. خصوصا که ایران نیز مقاصد آفندی نسبت به همسایگان ندارد.
🔹 در زمینه دریایی نیز ایران تولید کننده انواع شناورهای سبک و نیمه سنگین و موشک های زمین به دریا از نوع بالستیک و کروز و سطح به سطح می باشد و با توجه به خودکفایی نسبی که در این مقوله دارد و همچنین در نظر گرفتن محدودیت هایش در امر تخصیص بودجه به نظر معقول نمی نماید که به سراغ خرید های دریایی کلان برود .
اما معتقدم نقطه ضعف اصلی ایران در زمینه هواپیماهای جنگنده می باشد.
🔸 پس از وقوع انقلاب اسلامی دیگر ایران نتوانست هیچ هواپیمایی از غرب خریداری کند و در جنگ تحمیلی هواپیماهای غربی اش مانند فانتوم و تامکت و تایگر به شدت فرسوده شدند.
این در حالی بود که ایران از نظر قطعات این هواپیماها کاملا وابسته نگه داشته شده بود و به همین علت بود که بسیاری از هواگردهایش زمین گیر شدند.
🔸 پس از انعقاد برجام ایران بلافاصله تلاش هایی برای خرید تعداد بالایی سوخو ۳۰ مدل اس ام از روسیه انجام داد که خبرها حکایت از موفقیت بدون سر و صدای مذاکرات داشت.
🔹 این هواپیما همچنین بدون سوخت گیری می تواند تا ۳۰۰۰ کیلومتر را بپیماید و ۸ تن بمب و موشک حمل کند که معنای آن را اسرائیلی ها و سعودی ها به خوبی درک می کنند .
🔹 با توجه به قدرت بالای موشکی بالستیک و کروز و یگان های پهپادی ایران ورود سوخوهای جدید توان تهاجمی آن در مقابل رقبای متخاصم منطقه ای را شدیدا تقویت می کند چرا که این کشورها در برابر ایران صرفا بر هواپیماهای پیشرفته غربی خود تکیه داشتند.
🖌 #علیرضا_تقوی_نیا
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
#ایتا #تلگرام #سروش
📌 #خبر_ویژه
🔹تحلیلگر صهیونیست: خودمان را گول نزنیم /ایران، کشوری پیچیده و قدرتمند است
🔸تحلیلگر مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائيل تأکید کرد ایران بازیگر قدرتمند است و بدون قاسم سلیمانی هم در منطقه نفوذ دارد.
▫«راز ریمت» در سایت اندیشکده شورای آتلانتیک نوشت ایران بازیگری نیست که با فشارهای خارجی و داخلی، دست از اهداف استراتژیک خود بردارد و تسلیم شود.
در حالی که صهیونیستها از عناصر پشت صحنه ترویج گروههای تروریستی در منطقه بودند این تحلیلگر صهیونیست مینویسد: «آشفتگی سیاسی در جهان عرب از سال ۲۰۱۱ فرصتهای جدیدی برای ایران خلق کرده است تا نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد. فروپاشی داعش و بقای حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه - با کمک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و روسیه - فرصتهایی برای گسترش موقعیت ایران در سوریه و عراق فراهم کرد.
با این وجود هر چند ماه یک بار به ما گفته میشود که ایران در حال از دست دادن نفوذ منطقهای خود است. اول به دلیل تحریمهای اعمال شده توسط دولت ترامپ ادعا شد که «ماجراجویی نظامی ایران» در منطقه به طور قابل توجهی محدود شده است. بعد به دلیل حملات اسراییل به مواضع نیروهای طرفدار ایران در سوریه و یا به دنبال تظاهرات اخیر در لبنان و عراق بود که گفته شد «ایران در حال از دست دادن خاورمیانه است». سپس، اعتراضات نوامبر ۲۰۱۹ در ایران روی داد که امید به تغییر رژیم را افزایش داد. این چرخه با ترور قاسم سلیمانی در ماه ژانویه به عنوان ضربه بزرگی به برنامههای ایران برای تسلط منطقهای تکمیل شد و در نهایت اکنون ویروس مرگبار کروناست که بعضیها امید بستهاند فعالیتهای ایران در خاورمیانه را کُند و یا مهار کند.»...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/187439
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مکتب_امام
🔹پرهیز از مصوبات غیرضروری در مجلس
http://kayhan.ir/fa/news/187426
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جیسون رضائیان، جاسوس آمریکایی: سقوط آمریکا در رده بندی کشورهای تضمین کننده حق آزادی بیان، خیلی ناراحت کننده است
📌 #خبر_ویژه
🔹 همیشه بعد از پایان نمایندگی در دولت به مردم خدمت نکنید؟!
🔸 یک سایت اصلاحطلب از اینکه اعضای فراکسیون امید دنبال خدمت در مناصب دولتی هستند و از بیعملی خود عذرخواهی نمیکنند اظهار تعجب کرد.
خردادنیوز با اشاره به گزارش خبرآنلاین در پیگیری اینکه نمایندگان بعد از پایان دوره نمایندگی مشغول چه فعالیتی میشوند نوشت: زمستان 94 و اردیبهشت 96 صفهای چند صد متری رایدهندگان در کنار شعب و حوزههای رایگیری بهت و حیرت ناظران را در پی داشته و از همراهی و همنوایی و سنگتمام بدنه اجتماعی اصلاحطلبان در مشارکتی معنادار خبر میداد، دو سال و اندی بعد اما هیچ خبری از صفهای دور و دراز و مشارکت خیرهکننده نبود، سقوط و نزولی محسوس و ملموس که خبر از ثمربخشی تلاشهای انهدامی جماعتی مدعی بود که بر موج همراهی و همدلی مردم برای رسیدن به صندلیهای قدرت سوار شدند اما با ناکارآمدی و اشتباهات پیدرپی خود تیشه به ریشه زدند و شأن و اعتبار اجتماعی اصلاحطلبان در بدنه اجتماعی حامیان را به ثمن بخس بر باد دادند.
وقتی از نظر عموم مردم، نمایندگان فراکسیون امید توانایی اصلاحات حداقلی را نداشته و حتی عزم جدی در این زمینه را نمیبینند و ناکارآمدی آنان به وضوح در ذوق هم میزند، وقتی در انتصابات و سؤالات از وزرا نقش لابیگریهای خاص و منفعتمحورانه را مشاهده میکنند و در ارتباطات نمایندگان نکات سوالبرانگیز و دافعانه ملاحظه میشود و پیرامون نزدیکان و منسوبان آنان و سبک زندگی ایشان در اذهان عمومی سؤالات فراوانی مطرح است، طبیعی است که مردم به اصلاحات و اصلاحطلبان و سازوکاری که این عزیزان ناشناخته در افواه عمومی را برکشیده و تا جایگاه نمایندگی مردم در مجلس ترفیع داده، بدبین شده و چشم امید بر آن ببندند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/187431
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
تکذیب شایعه بازگشایی حرم امام رضا(ع) در شبهای قدر
🔹آستان قدس رضوی ضمن رد شایعه بازگشایی صحنهای حرم در شبهای قدر گفت: برای بازگشایی صحنهای حرم در شبهای قدر ابلاغیهای از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا به ما اعلام نشده است.
fna.ir/ex40kn
@Farsna
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 منتخب مجلس یازدهم:
مناطق آزاد به پاتوق سودجویان تبدیل شده است
🔸 منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: مناطق آزاد کشور به پاتوقی برای سرمایهدارها تبدیل شده و مردم بومی هم باغبان و دربان آنها شدهاند.
روحالله ایزدخواه در گفتوگو با خبرگزاری فارس ضمن نقد طرحهای افزایش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، درباره برخی اقدامات انجام شده در منطقه آزاد اروند اظهار داشت: منطقه آزاد اروند باید مبتنی بر مزیت منطقه شکل میگرفت و بعد رشد میکرد، مزیت منطقهای چیزی است که برای نیروهای محلی شغل ایجاد میکند، در نتیجه اگر پروژهای برای نیروهای غیربومی شغل ایجاد کرد، آن پروژه مزیت منطقهای محسوب نمیشود.
وی ادامه داد: متاسفانه یکی از برنامههایی که برای منطقه آزاد اروند در نظر گرفته شده بود، فروش اراضی آبادان و خرمشهر به ثروتمندان سایر مناطق کشور بود تا آنها زمین را بخرند و بعد در آن ویلا بسازند و این را صراحتا آقای ترکان؛ دبیر وقت مناطق آزاد کشور اعلام کرد.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: آقای ترکان ادعا میکرد که مردم بومی از کنار سرمایهگذاری ثروتمندان در ویلاسازی، بهرهمند میشوند، البته فکر میکنم منظورشان از بهرهمند شدن، گماشته شدن مردم بومی به شغلهای دربانی و باغبانی بود. ایدهای که برای منطقه آزاد اروند بیان شد همان چیزی بود که قبلا در عسلویه و مناطق شمالی کشور پیاده شده بود و آن ایده خرید اراضی مردم با قیمتهای جذاب بود که این امر نتیجهای جز مهاجرت مردم بومی به شهرهای بزرگ به همراه نداشت.
ایزدخواه افزود: به طور مشخص در شمال کشور، اراضی کشاورزی با قیمت خوب از کشاورز خریده شد و بعد در آن ویلاسازی صورت گرفت و در نهایت مناطق آزاد کشور به پاتوقی برای سرمایهدارها تبدیل شد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/187409
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper