🔴 آیا جمهوری اسلامی برتون وودز را احیا می کند؟!
🔻در سال ۱۹۴۴ با قطعی شدن شکست متحدین در جنگ جهانی ۶۰ کشور عمدتا بلوک غرب در برتون وودز آمریکا گرد آمدند و یک نظام پولی جدید را پایه گذاری کردند .
🔹در این سیستم طلا مبنای تجارت جهانی بود ولی آمریکا که خود را بعد از جنگ یکه تاز عرصه بین الملل می دانست و در تلاش بود تا پس از تضعیف قدرت های جهانی مانند ژاپن ، شوروی و اروپا ابرقدرت اقتصادی جهان نام بگیرد تلاش کرد تا علاوه بر طلا ، دلار نیز مبنای تجارت جهانی باشد.
🔹به همین علت فدرال رزرو که تعیین کننده سیاست گذاری اقتصادی ایالات متحده بود ارزش هر اونس طلا را ۳۵ دلار تعیین کرد؛ یعنی هر شخص ، شرکت یا دولتی میتوانست به راحتی با مراجعه به این بانک در ازای هر ۳۵ دلار یک اونس طلا دریافت کند .
🔹به همین دلیل دلار هم ارزی بسیار با ثبات و مطمئن بود و هم فدرال رزرو نمی توانست بی حساب و کتاب دلار چاپ کند چرا که به هر میزان که دلار چاپ می کرد باید طلا نیز به خزانه اضافه نماید. در آن دوران آمریکا حدود ۶۵ درصد ذخایر طلای جهان را در اختیار داشت و از این بابت خیالش راحت بود .
🔹اما پس از اتمام جنگ جهانی دوم اتفاقات مهمی افتاد از جمله جنگ سرد آمریکا با شوروی که مسبب صرف هزینه های بسیار بالا بود و همچنین رشد اقتصادی سریع ژاپن و اروپای غربی که تراز تجاری آمریکا را دچار چالش کرده بود .
🔹بنابراین این کشورها صاحب ثروت ( دلار ) زیادی شدند و اگر همزمان در ازای دلارهایشان از فدرال رزرو ( بانک مرکزی آمریکا ) طلا درخواست می کردند خزانه آمریکا به شدت از طلا تهی می شد و طلای جهان از آمریکا به نقاطی دیگر منتقل می گشت و توان تاثیر گذاری ایالات متحده در اقتصاد جهانی کاهش می یافت.
🔹به همین علت نیکسون رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۹۷۱ در اقدامی که به شوک نیکسون معروف است با نقض اصل اساسی برتون وودز ، پشتوانه طلا را از دلار برداشت و اتکای دلار صرفا قدرت اقتصادی ، نظامی و تکنولوژیک آمریکا شد؛ به عبارت دیگر دلار یک کاغذ بود که اعتبارش از نام آمریکا نشات می گرفت .
🔹از آن سال به بعد نظام نرخ ارز شناور در دنیا رواج یافت ولی آمریکا برای آن که دلار را پر قدرت و تاثیر گذارکند به کشورهای تولید کننده اصلی نفت در خلیج فارس وعده داد در صورتی که نفتشان را صرفا در ازای دلار بفروشند از امنیت و حمایت ایالات متحده برخوردار خواهند شد.
🔹 فلذا کشورها مجبور بودند برای خرید نفت ، ارز از آمریکا تهیه کنند و دلار ذخیره اصلی بانکهای مرکزی کشورها شد و آمریکا عملا پول بدون پشتوانه چاپ می کرد تا آنجا که امروز هر اونس طلا بیش از ۱۷۰۰ دلار قیمت دارد.
🔹با وابسته شدن اقتصاد کشورها به دلار ، آمریکا عملا سلطه اقتصادی خود را بر جهان حفظ کرد و هر کشوری که سعی داشت دلار را از معاملاتش حذف کند به شدت تنبیه می شد.
🔹صدام حسین بعد از تحریم های شدید ناشی از اشغال کویت، از سال ۲۰۰۰ تلاش کرد تا نفتش را در ازای یورو بفروشد که ۳ سال بعد به بهانه سلاح های شیمیایی که هیچوقت هم پیدا نشد به حکومتش خاتمه دادند.
🔹 همین طور قذافی در تلاش بود تا با پشتوانه طلاهای بی انتهایی که داشت پول واحد اتحادیه آفریقا را ایجاد نماید و به سلطه دلار و یورو پایان دهد که توسط جنگنده های ناتو در یک انقلاب مردمی !!! سرنگون شد. پس به طور کلی آمریکا هیچگاه اجازه نمی داد کشوری با طلا یا ارزی غیر از دلار معاملاتش را انجام دهد خصوصا خرید و فروش نفت .
🔹اما پس از تحریم های همه جانبه و کمرشکن اقتصادی ترامپ علیه ایران در سال ۲۰۱۸، جمهوری اسلامی که در برابر تلاطمات شدید ناشی این تحریم ها تاب آورده ، با احیای اصل اصلی معاهده برتون وودز به پشتوانه قدرت نظامی و ژئوپلتیک خود که با مقاومت اقتصادی مردمش نیز همراه بوده ، در حال فروش علنی نفت خود به ونزوئلا در ازای طلاست و اگر این اتفاق به عنوان یک رویه در کشورهای مخالف آمریکا در دنیا رواج یابد علنا سلطه دلار که یکی از پایه های ابرقدرتی آمریکاست فرو خواهد پاشید .
🔹یادمان نرود ایران مدت هاست که در مناطق اطرافش ابرقدرتی نظامی آمریکا را نیز به مبازه طلبیده است و مجموع این تحولات همزمان با چالش هایی که چین ، روسیه و کشورهای بریکس برای آمریکا ایجاد کرده اند ، می توانند پایان ابرقدرتی همه جانبه آمریکا را رقم بزند.
🖌 #تقوی_نیا
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 l eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
#ایتا #تلگرام #سروش
⚡️دکتر سید یاسر جبرائیلی
امروز که بسته کمکهای سوختی ایران به ونزوئلا میرسد، شاید مرور فاجعهای که باعث شده ونزوئلا به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر نفتی جهان، نتواند مستقلا نیاز خود را تامین کند، خالی از لطف نباشد.
▫️لیبرالهای ایرانی سعی دارند وضع امروز ونزوئلا را نتیجه حکومت هوگو چاوز و نیکلاس مادورو بخوانند. اما واقعیت این است که رنج امروز مردم ونزوئلا، نتیجه رابطه بسیار خوب حکام وابسته این کشور با آمریکا در دوره پیش از چاوز است.
▪️پیش از چاوز، ونزوئلا با وجود درآمدهای سرشار نفتی، یک کشور کمتر توسعهیافته باقیمانده بود. لوئیس گیوستی لوپز، که یک مهندس نفت و تحصیلکرده دانشگاههای آمریکا بود، در دهه 1990 میلادی با این توجیه که میخواهد با افزایش تولید، قیمتها را پائین بیاورد، تولیدکنندگان کوچک در ایالاتمتحده را زیر فشار گذاشته، از بازار نفت خارج کند و سهم بزرگتری از بازار نفت را نصیب خویش سازد، با اعطای امتیازهای ویژه به شرکتهای نفتی خارجی ازجمله معافیتهای مالیاتی، تولید نفت ونزوئلا را با 33 درصد افزایش از 2.5 میلیون بشکه به 3.3 میلیون بشکه در روز رساند. صادرات نفت ونزوئلا به آمریکا از حدود یکمیلیون بشکه در سال 1991 به 1.8میلیون بشکه در روز، در سال 1997 رسید، و درواقع 17 درصد کل واردات نفت ایالاتمتحده را تشکیل میداد. شورای امنیت ملی دولت بیل کلینتون این پیروزی جدید در تأمین امنیت انرژی را جشن گرفته و اعلام کرد، «ما یک گام اساسی در کاهش وابستگی به خاورمیانه برداشته و به انجام رساندهایم و اکنون ونزوئلا عرضهکننده خارجی شماره یک نفت ما شده است».
▪️این افزایش تولید که با افزایش نسبی درآمد نفت همراه بود اما تأثیر چندانی بر زندگی مردم ونزوئلا یا توسعه صنعت نفت آن نگذاشت. این کشور تشنه سرمایهگذاری، حجم عظیمی از درآمدهای نفتی خود را در بازارهای مالی آمریکا انباشت میکرد و بر ثروت و قدرت بانکداران و دلالان نفتی میافزود. روبرتو لمپا توصیف جالبی از اقتصاد ونزوئلا ارائه میکند: «ونزوئلا برای دههها کشور کمتر توسعهیافتهای بود که سرمایه صادر میکرد».(به فصل سوم کتاب دولت و بازار مراجعه کنید)
▫️به عبارت دیگر، ونزوئلا پیش از چاوز یک گاو شیرده برای آمریکا بود. واشنگتن هم نفتش را میبرد، هم درآمدهای نفتیاش را در بازار خود حفظ میکرد، هم اینکه اجازه پیشرفت را به آن نمیداد چون منافعش در وابستگی ونزوئلا بود؛ چنانکه سعودی چنین است و چنانکه ایران پیش از انقلاب اسلامی چنین بود. ایران اگر امروز صنعت نفت ونزوئلا را جان میبخشد و طلا دریافت میکند، به برکت انقلابی است که اگر نبود، ایرانی اینجا نبود.
5.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کشف جالب بازرسان تعزیرات
🔹عسل ۷هزارتومانی!
fna.ir/exnafx
@Farsna
▪️آنچه در غیزانیه اتفاق افتاده، خیلی پیچیده نیست. دستکم از اواسط سال ۹۵ که چالش آب در منطقه جدیتر شد، تا الان که بهار ۹۹ است، مسئولین استان مدام وعده حل مسئله را دادند اما هنوز اتفاق ویژهای نیفتاده و اصلاح وضعیت علیرغم ابلاغ صریح رهبری و تخصیص بودجه ویژه، به کندی پیش میرود.
🔻چند هفتهای هست که مشکل جدیتر شده و مردم منطقه در روزهای گرم اخیر و در شرایط روزهداری، برای تأمین آب شرب مصرفی حتی از طریق تانکرهای آبرسان تحت فشار قرار دارند و نهایتا با فراخوانی که پریروز در بعضی گروههای واتساپی محلی منتشر شده، دیروز تجمعی صورت گرفت که به درگیری تبدیل شد.
🔻البته آن گونه که رسانههای معارض انقلاب بزرگنمایی کردند درگیری آنچنان گسترده نبوده و تیراندازیهای دو طرف خیلی طول نکشیده اما خب به بعضی از مناطق دیگر اهواز هم کشیده شده و بعضا فضا را ملتهب کرده که البته چیز جدیدی هم در اهواز نیست و بهزودی مدیریت میشود
🔻اینطور که گفته شده حل مسئله آب در غیزانیه حدود ۵۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که به گفته استاندار برای تأمینش مشکلاتی وجود دارد. هرچند اعتبار تخصیصی از سوی رهبری برای حل مشکل آب و فاضلاب اهواز بهزودی وارد استان میشود اما باید بهدقت هدف مطالبه و نظارت انقلابیها قرار بگیرد.
💬 سیدپویان حسین پور
@Fars_plus
این کلیپ مقایسه ای را ببینید
قطب نما 137 | از ادعای فروپاشی اجتماعی تا تحقق همبستگی اجتماعی
https://basirat.ir/fa/news/322672
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس:
🔹یکی از مسائل مهم در بحث ریاست مجلس آینده، داشتن سابقه مدیریتی فرد است.
🔹البته فرق است بین سابقه مدیریت اجرایی و مسائل مربوط به حوزه قانونگذاری و این دو به لحاظ ماهوی با هم متفاوتند.
🔹رئیس مجلس یازدهم باید در حوزه نظارت مجلس قوی عمل کند و قانونگذاری و نظارت قوی میتواند به رفع مشکلات کشور کمک کند.
fna.ir/exna98
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شرط ارائه چک برای خرید محصولات «ایران خودرو» حذف شد
@Farsna
ماجرای تجمع مردم غیزانیه خوزستان از کجا آب می خورد؟
«مقدم» عضو شورای روستای عوده:
🔹فرسودگی خطوط آبرسانی سبب تاخیر در پمپاژ آب ۴۰ روستای پرجمعیت بخش غیزانیه شده و هر ۴ روز یکبار برای ۴ ساعت آب وصل میشود.
🔹آب مورد نیاز این روستاها که تعداد آنها ۴۰ روستا نیزاست باید توسط تانکرهای سیار تامین شود.
🔹زمستان سال ۹۵ استاندار خوزستان به منظور بررسی وضعیت شرب روستاهای بخش غیزانیه از این منطقه بازدید کرد و در این بازدید طی دو مصوبه مقرر شد ظرف ۳ ماه مشکل آب این روستاها حل شود.
🔹پروژه انتقال آب از ایستگاه شیبان-صفیره پس از سه سال، امسال قراردادش منعقد شد و بنا بود ظرف دو ماه تحویل داده شود اما همچنان کار متوقف شده است.
🔹کارفرمای پروژه برای سرپوش گذاشتن بر کم کارهای خود انگشت اتهام را به سوی اهالی و صاحبان زمینی گرفته است که به صورت قانونی خسارت زمین های خود را مطالبه میکنند.
🔸تعدادی از مردم بخش غیزانیه صبح روز شنبه در اعتراض به بی توجهی مسئولان به تامین نشدن آب شربشان اقدام به بستن جاده (http://uupload.ir/files/jprn_578.jpg)"اهواز- رامهرمز- امیدیه" کردند که برای مدتی اخلال در تردد مسیر ترانزیتی گردید که پلیس برای جلوگیری از این کار وارد عمل شد.
fna.ir/exn32p
@Farsna
📸 آغاز اولین جلسه محاکمه نتانیاهو
🔹اولین جلسه محاکمه نتانیاهو درباره پروندههای فساد، در دادگاهی در قدس اشغالی آغاز شد.
🔹نخستوزیر رژیم صهیونیستی به فساد، خیانت در امانت و دریافت رشوه متهم شده است.
fna.ir/exnags
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 تا قبل از پیروزی انقلاب ۴ میلیون و ۳۲۲ هزار کیلومترمربع از خاک ایران جدا شد.
💠دفاع مقدس اولین باری بود که دشمنان نتوانستند در یک جنگ نابرابر قطعهای از خاک کشورمان را جدا کنند.
#خرمشهر
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
اردوغان: قدس خط قرمز تمامی مسلمانان جهان است
🔹برادرمانمان در کشورهای غربی هر روز با اقدامات نژادپرستانه و اسلام هراسانه مواجه میشوند.
fna.ir/exnakr
@Farsna
13.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐ایران همدل شد💐
🔅رهبرانقلاب: ماه رمضان، ماه انفاق است، ماه ایثار است، ماه کمک به مستمندان است؛ چه خوب است که یک رزمایش گستردهای در کشور به وجود بیاید... که این اگر اتّفاق بیفتد، خاطرهی خوشی را از امسال، در ذهنها خواهد گذاشت. ۹۹/۰۱/۲۱
🔰🚨به همت ملت عزیز ایران، پویش #ایران_همدل با جمعآوری بیش از ۱۵۱ میلیارد تومان کمک نقدی توسط ۲ میلیون و ۱۴۰ هزارنفر از مردم سراسر کشور، بزرگترین پویش مردمی پس از انقلاب شد.
👌همدلیتون مستدام! ایران همدل ادامه دارد...
👇منتظر خبرهای بعدی باشید.
https://eitaa.com/joinchat/3789946883C77b387e979