🖼 #در۱۰۰کلمه| هفتخوانِ خانطومان
▪️۱. غروب جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵ تکفیریها آتشبس را نقض و به خانطومان حمله کردند.
▪️۲. خانطومان روستایی استراتژیک، در ۱۰ کیلومتری حلب و نزدیکی اتوبان حلب-دمشق است.
▪️۳. اگر مقاومت این روستا را میگرفت محاصره تکفیریها کامل میشد.
▪️۴. برای همین دشمن با آتشی که هیچکس نظیرش را ندیده بود به آنجا حمله کرد.
▪️۵. نیروهای مقاومت بهخاطر تمام شدن مهمات مجبور شدند عقبنشینی کنند.
▪️۶. از ۷۰ رزمنده ایرانی ۱۶ نفر شهید و از دو هزار نیروی تکفیری صدها نفر هلاک شدند.
▪️۷. آتش بسیار سنگین بود و چند نفر که برای برگرداندن پیکر شهدا جلو رفتند، توسط تکتیراندازها شهید شدند.
@Farsna
🖌 #سرخط_تحلیلے
🔻 رهبر انقلاب _ امروز _:
🔹 اقتصاد کشور زیر فشار است و مردم از نظر معیشت دچار مشکلات هستند اما همه این مشکلات قابل حل است
🔹 من عقیده ندارم که مسئولان در زمینه مسائل اقتصادی تلاش نمیکنند. تلاشهای زیاد و خوبی در برخی بخشها انجام شده اگرچه در بعضی بخشهای اقتصادی توان مدیریتی ضعیف است.
🔹 به مقاومت ادامه خواهیم داد تا فشار حداکثری آمریکا را به روسیاهی حداکثری آنها تبدیل کنیم. (۹۹/۷/۲۱)
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
سه نکته درباره جریمه کرونایی: ناعادلانه، غیرعملی و با تاثیر احتمالاً منفی
🔻همکاری مردم با دولت و به معنای اعم آن حکومت برای مهار کرونا امری قطعی و بدیهی است و در مسائل اجتماعی، غفلت از نقش مردم به نوعی سادهانگاری است، اما تصمیم اخیر دولت از سه جهت قابل داوری و انتقاد است:
🔹نخست: پیام ضمنی این تصمیم و توضیحات مقامات دولتی آن است که مردم مهمترین مقصر تشدید کرونا هستند؛ لذا اگر ماسک زدن رعایت شود، بر بحران هم فائق خواهیم بود. این یک مغلطه علیه سهم مردم است. اگر حقیقتاً ارزیابی منصفانهای از نقش مردم و دولت درباره کرونا صورت بگیرد، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ آیا دولتی که میتوانست سفرها را محدود کند، دورکاری کارمندان را بهتر ساماندهی کند، اجتماعات مترو و اتوبوسها را مدیریت کند، میزان تستهای کرونا را افزایش دهد و دهها کار دیگر از این دست، مقصر و قاصر است یا مردمی که بسیاری از آنها برای لقمهای نان، به مهلکهی جان رفتهاند؟
🔹دوم: این تصمیم در عمل هم به نظر میرسد که غیرکاربردی و غیرعملی است؛ در توضیح نحوهی عملیاتی کردن این طرح مسئولان متعددی سخن گفتهاند که آخرین آنها آقای رئیسی معاون وزیر بهداشت در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شب گذشته بود.
🔹حقیقتاً بسیاری از شیوههایی که آقایان میگویند، غیرعملی است؛ میگویند اگر راننده تاکسی یا مسافر آن تاکسی ماسک نزده باشد، راننده و مسافر جریمه میشوند؛ به فرض راننده با استناد به پلاک ماشین جریمه شد، مسافر اگر کارت ملی به شما نشان نداد چه میخواهید بکنید؟ با او وسط خیابان کتککاری خواهید کرد؟ یا با خیل عظیم مسافران مترو و اتوبوس چه خواهید کرد؟ یا با عابران پیاده در محلهای پررفتوآمد؟ دم زدن از تکنیکهایی مثل تصویربرداری و تشخیص چهره را چه کسی نمیداند که بیشتر شبیه طنز است؟ آیا اینگونه ادعاها بیش از آنکه کمکی به اتوریته دولت کند، مایه تمسخر و سستی اعتبار اجتماعی بقیه تصمیمات دولت هم نخواهد شد؟
🔹از این مهمتر، برخی از مردم واقعاً ممکن است از آنجا که پولی برای تهیه ماسک ندارند، از آن استفاده هم نکنند؛ البته احتمالاً برخی مسئولان در دولت بخاطر سبک زندگی خود، چنین احتمالی را ندهند، اما واقعیت بیرونی، چیز دیگری است؛ حالا سوال از دولت اینجاست که آیا شما به همه مردم ماسک رایگان دادهاید که میخواهید فقیرترین انسانها هم ماسک بزنند؟ و تازه اگر نزد، جریمه هم میکنید؟
🔹اینها به معنای مباح دانستن عدم استفاده از ماسک برای مردمی که میتوانند نیست؛ بلکه مشخصاً هرگونه اهمال عامدانه دراین زمینه، مشارکت رسمی در قتل انسانهاست. اما تغییر میزانسن مسئولیت اصلی از مسئولان به مردم، جوانمردانه و عادلانه نیست!
🔹سوم: این تصمیم حتی در صورت عملی و اجرایی بودن، بازهم احتمالاً تاثیرات مثبتی نخواهد داشت؛ استیون لویت و استیون دابنر در کتاب معروف Freakonomics (که به اقتصاد ناهنجاریهای پنهان ترجمه شده)، به تحقیق واقعی جالبی اشاره کردهاند که اینجا میتواند محل تأمل باشد. یک مرکز نگهداری کودکان(مشابه مهدکودک) آنگاه که با تاخیر والدین در تحویلگرفتن کودکانشان در بعد از ظهرها مواجه میشوند تصمیم میگیرند فکری به حال این معضل کرده و آن را کاهش دهند.
🔹جمعبندی این میشود که برای والدین متأخر، جریمهای درنظر بگیرند؛ لذا اعلام میشود مثلاً هریک از والدین به ازای هر ۱۰ دقیقه تاخیر فیالمثل ۱۰ دلار جریمه خواهد شد؛ نتیجهی این اقدام اما در عمل ۱۸۰ درجه مخالف آنچیزی شد که تصمیمگیران در نظر داشتند! لویت و دابنر میگویند که پیش از اجرای این تصمیم تعداد والدین تاخیرکننده در هفته، ۸ مورد بود اما بعد از تصمیم، به ۲۰ مورد در هفته، (دو و نیم برابر!) رسید.
🔹نویسندگان مشهور این کتاب جالب، علت را اینچنین توصیف میکنند که با اعمال جریمه، در واقع «انگیزه» افراد تغییر کرده است. اگر تا قبل از اجرای تصمیم، والدین انگیزههای انسانی و اخلاقی و ... را در کار خود در نظر میگرفتند و مثلاً برای جلوگیری از شرمندگی خود نزد معلمی که به خاطر تعلل آنها از کار وزندگی افتاده، سعی میکردند کمتر تاخیر کنند، حالا این تاخیر خود را با آن جریمه میسنجیدند و احساس میکردند این تاخیر درواقع معادل همان ۱۰ دلار است.
🔹درباره مواجههی جریمهای با مسئلهی بحران کرونا هم ممکن است همین اتفاق بیفتد. فردی که عامدانه به شیوع کرونا کمک میکند درواقع در فاجعهای مثل قتل احتمالی دیگران مشارکت کرده، حال اگر حد و سطح خطای او را در حد ۵۰ یا ۲۰۰ هزار تومان کاهش دهیم، چه بلایی بر سر «انگیزه» رفتاری انسانها خواهد آمد؟ آیا اساساً به چنین مسائلی فکر شده است؟
👉 tn.ai/2367563
⭕️ نخستین دادگاه جرایم سیاسی با حضور هیأت منصفه برگزار شد/ زاکانی متهم شناخته نشد
🔸مومنی راد، سخنگوی هیأت منصفه جرایم مطبوعاتی و سیاسی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
🔹نخستین پرونده جرایم سیاسی تاریخ جمهوری اسلامی ایران در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران با حضور هیأت قضایی و به ریاست قاضی محمدی کشکولی و در حضور هیأت منصفه جرایم مطبوعاتی و سیاسی برگزار شد.
🔹صبح روز یکشنبه ۲۰ مهرماه سال ۱۳۹۹ در سالن ولایت دادگستری استان تهران علیرضا زاکانی به عنوان متهم جرم سیاسی بابت مصاحبه در برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ شبکه ۵ با شکایت وزارت اطلاعات مبنی بر نشر اکاذیب در دادگاه حاضر شد.
🔹بر اساس بند «ث» ماده ۲ قانون جرم سیاسی علیرضا زاکانی متهم به نشر اکاذیب در دادگاه حاضر شد و سپس رئیس دادگاه از نمایندگان وزارت اطلاعات خواست تا شکایت خود را با ذکر دلایل مطرح کنند، بعد از آن زاکانی در سخنانی مشروح و مفصل با ذکر دلایل و شواهد دفاعیات خود را ارائه کرد.
🔹هیأت منصفه پس از شنیدن سخنان دو طرف پرونده و مطالعه آن و مشورت و ارائه دیدگاههای مختلف به اتفاق آرا متهم را مجرم ندانستند.
🔹لازم به ذکر است قانون جرم سیاسی در ۲۹ اردیبهشت سال ۹۵ به تصویب مجلس شورای اسلامی و به تأیید شورای نگهبان رسید.
🔹براساس ماده ۲ قانون جرم سیاسی، توهین یا افترا به روسای سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونان رئیس جمهوری، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان و اعضای شورای نگهبان به واسطه مسئولیت آنان، توهین به رئیس یا نماینده سیاسی کشور خارجی که در قلمرو ایران وارد شده است، جرایم سیاسی محسوب میشوند.
👉 yjc.ir/00VZ54
🔴انتقاد بسیج دانشجویی ۴ دانشگاه از جهرمی
🔹بسیج دانشجویی #دانشکدههای_برق_و_کامپیوتر ۴ دانشگاه در نامهای به وزیر ارتباطات با انتقاد از استعماری که فضای مجازی کشور را تحت سلطه قرار داده، خواستار تحقق استقلال و حاکمیت سایبری شدند.
🔸آقای آذر جهرمی؛ عملکرد شما در تحقق استقلال سایبری کشور نه مورد تایید رهبری و نه کارشناسان است
🔹آنچه از سیاستهای حال حاضر وزارتخانه بر ما پیداست، این است که ارادهای در خور برای تحقق استقلال سایبری در کشور دیده نمیشود.
متن کامل خبر را در آدرس ذیل ببینید:
Tasnimnews.com/fa/news/1399/07/19/2366740
🔺تحریم تبلیغاتی در ایستگاه پایانی تحریم تسلیحاتی🔺
❌نکته جالب توجه این هست که دوتالد ترامپ با راه اندازی سیاست فشار حداکثری بدنبال محدودسازی، مهار و در نتیجه کشاندن ایران پای میزه مذاکره یک طرفه ای بود که متن آن در کاخ سفید نوشته شده بود، باشد.
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل / اکبر معصومی
https://basirat.ir/fa/news/325316/
✅کانال بصیرت
را به بهترین دوستان و همکاران خود سفارش کنید.💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
📌 #خبر_ویژه
🔹 فارن افرز: دردآور است /نفوذ منطقهای ایران افزایش یافته است
🔸 یک نشریه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا در گزارشی تاکید کرد آمریکا به زودی شاهد افزایش نفوذ ایران در غرب آسیا و کاهش بیشتر تاثیرگذاری کشورهای همسوی خود خواهد شد.
مجله فارنافرز نوشت: مدتهاست معلوم شده آمریکا باید با توجه به هزینهها و ریسکهای موجود، حضور و تقلای کمتری در خاورمیانه داشته باشد. تحولات جنجالی ماههای اخیر تاکیدی است بر اینکه آمریکا باید کمتر بر این منطقه تمرکز داشته باشد. این تحولات هزینههای درگیر ماندن و نیز خطرات غریب رویکرد ترامپ را روشن ساخت. البته در منطقهای که آمریکا، برای دورانی طولانی به عنوان یک هژمون، دست برتر را داشته، برای بسیاری از سیاستگذاران و تحلیلگران آمریکایی پذیرش واقعیتهای مربوط به کاهش منافع و در نتیجه کاهش نفوذ آمریکا، دردآور است.
چالش آمریکا این است که از باقیمانده منافع مهمش در یک دوران اضطرار و رقابت حفاظت کند بیآنکه بر رویکردهای ناکام گذشته، بیشتر پافشاری داشته باشد. تمرکز بر محدود کردن رقابت ژئوپولیتیکی با منطقه، مقابله موثرتر با رفتار ایران و چاره کردن کشمکشهای نیابتی تا حد ممکن، میتواند واشنگتن را قادر سازد تا نفوذ غالب خود را حفظ کرده و بیآنکه بهطور کامل کنار بکشد، تقلای کمتری در خاورمیانه داشته باشد.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، در ادامه این تحلیل آمده است: کاراترین ابزار کشورهای عرب خلیج فارس در رقابت ژئوپولیتیکی منطقهای، پول است که اکنون با کاهش بهای نفت، ته کشیده است. عربستان و امارات، سی میلیارد دلار هزینه کردند تا دولت ژنرال عبدالفتاح السیسی در مصر را سر پا نگه دارند. اکنون اقتصادهای خودشان به مشکل خورده و همه کشورهای خلیج فارس با انسداد مالی روبهرو هستند. اکنون باید چرتکه بیندازند که چقدر میتوانند در مصر و اردن خرج کنند، چقدر برای پس زدن نفوذ ایران در عراق و لبنان هزینه کنند و چطور میتوانند همزمان با پیجویی صلح در یمن، منافع کلیدی خود را حفظ کنند. اکنون باید رویاپردازی درباره ناکار کردن دشمنان ایدئولوژیکی و شکل دادن منطقه مطابق میل خود را کنار گذارند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/200683
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_مهمان
🔹تقابل تفکر برجامی و کرونایی با تفکر جهادی و مقاومت
#دکتر_محمد_حسین_محترم
۱- همواره دولتها تلاش میکنند از هر پدیدهای حتی غیرسیاسی، از جمله پدیده منحوس کرونا در شرایط کنونی، بهعنوان ابزار سیاسی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند، از دولت ایالات متحده آمریکا گرفته تا دولت تدبیر و امید ایران! اینکه اصل داستان شیوع کرونا و کروناهراسی یک بازی سیاسی و جنگ بیولوژیکی بوده و تاکنون چه استفادهها و سوءاستفادههایی از این ابزار منحوس شده و همچنین اینکه ابتلای ترامپ به کرونا ترفندی برای مظلومنمایی و جمعآوری رأی بوده یا واقعی و چه سناریوهایی پشت آن وجود دارد اکنون مورد بحث ما نیست...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/200691
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🔹آمریکا تحریم میکند اروپا همراهی میکند مدعیان اصلاحات تحریف میکنند!
http://kayhan.ir/fa/news/200688
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 حرکت لاکپشتی در شناسایی و اخذ مالیات از خانههای خالی
🔸 «ناتوانی سازمانهای ذیربط در تعیین تکلیف املاک، دریافت مالیات از خانههای خالی را با چالش مواجه کرده است.»
روزنامه همشهری ضمن انتشار این خبر نوشت: شناسایی خانههای خالی از طریق خوداظهاری مالکان با چالش جدی مواجه و به بروز سوءتفاهم میان وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی منجر شده است.
براساس شیوهنامهای که 2 ماه پیش وزارت راه و شهرسازی برای شناسایی خانههای خالی منتشر کرده بود، برای ایجاد بانک اطلاعاتی حوزه مسکن، به تدریج به همه مالکان پیامک ارسال میشود تا وضعیت سکونت واحد یا واحدهای تحت مالکیت خود را اظهار کنند و چنانچه کسی در مهلت 2 هفتهای نسبت به این خود اظهاری اقدام نکند، ملک او به عنوان خانه خالی قلمداد خواهد شد.
در اواسط مردادماه، در فاز اول شناسایی خانههای خالی، ارسال پیامک برای مالکان دارای بیش از یک واحد مسکونی در دستور کار قرار گرفت و روزانه صد هزار پیامک برای این افراد ارسال شد. در ادامه از مجموع 1/5 میلیون پیام ارسالی، تعداد 109 هزار واحد مسکونی، خالی یا فاقد خوداظهاری اعلام شدند و این فهرست برای تعیین تکلیف و وصول مالیات به سازمان امور مالیاتی ارسال شد. حالا، آخرین اظهارات متولیان سازمان امور مالیاتی نشان میدهد از مجموع این فهرست، فقط 2 هزار و 574 واحد قطعا خالی هستند و مابقی همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند. در شرایط فعلی، چالش اصلی متولیان شناسایی و وصول مالیات خانههای خالی این است که فعلاً قادر به تعیین تکلیف موارد مشکوک و فاقد خوداظهاری نیستند و عملاً در صورت تداوم این مشکل، کل فرآیند شناسایی خانههای خالی با خوداظهاری به شکست منجر خواهد شد. البته پیش از اجرای طرح شناسایی خانههای خالی، اعلام شده بود که اطلاعات مورد نیاز برای راستیآزمایی اطلاعات اظهارشده از سوی مالکان در دسترس سامانه ملی املاک و اسکان قرار دارد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/200685
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎مشکلات ربطی به ما اصلاحطلبان و دولت ندارد/ به خاطر FATF است!
🔸روزنامه سازندگی در یادداشتی با عنوان «اگر FATF تصویب میشد...» نوشت: برخی معتقدند با عدم تصویب لوایح (FATF) عملاً راه را برای اعمال تحریمهای بانکی به دست آمریکا باز کردهایم.»
در ادامه مطلب به نقل از یک فعال سیاسی اصلاحطلب آمده است: «اگر شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت لوایح FATF را میپذیرفتند سیاست خارجی هماهنگ با دولت بود و به سفارت عربستان حمله نمیشد شدت مشکلات تا این حد نمیشد.»...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/200668/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹آدرس همکاری بیشتر با FATF را میدهند تا دور زدن تحریمها سختتر شود
دادن آدرسهای غلط برای همکاری با FATF موجب تخریب روابط ایران و چین میشود.
روزنامه قدس در یادداشتی نوشت: در حال حاضر ایران تحت شدیدترین تحریمهای آمریکا قرار دارد هر از چند گاهی برخی جریانها با فراموشی این موضوع، مشکلات اقتصادی کشور و روابط تجاری را به موضوع FATF نسبت میدهند، اظهارات اخیر یکی از مقامات ارشد حوزه سیاست خارجی درباره روابط ایران و چین نیز سبب شد بار دیگر این مسئله مطرح شود. طرح این موضوعات همزمان با تحریمهای جدید بانکی آمریکا نیز قابل توجه است....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/200692
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper