نظر آیت الله فلاح زاده در خصوص اختلاف فتوا و تکلیف مقلدان
👇👇👇
ایشون فرموده بود که اگر در مسئله رویت هلال حاکم شرع (یعنی حضرت آقا) تصریح کرده باشند که حکم این است، اونوقت باید همه تبعیت کنند و برای همه عید فطر خواهد بود چون حکم شرعی محسوب شده ولی اگر فرموده باشند که برای ما ثابت شده یا محرز شده، در این صورت تصریح به حکم نیست و هر کس باید به نظر مرجع خودش عمل کنه
👈که در پیامی که از سوی دفتر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) صادر شده تصریح به حکم بودن نشده، بنابراین هر کسی طبق نظر مرجعش عمل میکنه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🚨علت اختلاف مراجع در ثبوت ماه رمضان و عید فطر | 👇
https://dorar.ir/5854/
➖➖➖➖➖➖
🌒 دفاتر آیات عظام آیت الله خامنهای و آیت الله نوری همدانی #یکشنبه را #عید فطر اعلام نمودند.
🌑 دفاتر آیات عظام سیستانی و وحیدخراسانی و جوادیآملی نیز #یکشنبه را روز #سیام_رمضان اعلام کردند.
◽️ دفاتر دیگر مراجع تقلید هنوز اطلاعیه رسمی در این زمینه منتشر نکردهاند.
➖➖➖➖➖
✅ تکلیف مقلدان در اختلاف نظر مراجع در اعلام عید فطر چیست⁉️
🔹 پاسخ:
🔺این مسئله تقلیدی نیست. علت اصلی اختلاف نظر در تشخیص اول ماه در روش دیدن هلال ماه می باشد بدین صورت که مراجع تقلیدی مثل آیت الله سیستانی قائلند که هلال ماه را باید با چشم غیر مسلح دید و برخی دیگر از مراجع هم قائلند که میشود با چشم مسلح هلال را رویت کرد. منظور از چشم غیر مسلح همان چشم عادی است و منظور از چشم مسلح هم چشم به همراه ابزاری مثل تلسکوب می باشد.
🔺ملاک یقین مقلد است. اگر از اعلام رسمی یقین کرد باید افطار کند و اگر یقین نکرد طبق نظر مرجعش عمل کرده و روزه بگیرد.
👈👈می توانید به سفر بروید و روزه را باز کنید
بعدا هم یک روز قضا بگیرید که هم به دستور مرجع خود عمل کرده اید و هم به دستور شرع.
👈درباره مسافرت هم میتونید صبح از حدترخص خارج بشید افطار کنید و بعد برگردید
پاسخ هایی از حجت الاسلام موحد نژاد عضو ستاد استهلال مقام معظم رهبری:
۱.مبنای فقهی رهبر معظم انقلاب در اثبات رؤیت هلال ماه چیست و چرا گاهی اوقات شاهد بروز اختلاف در میان برخی مراجع تقلید هستیم؟
الحمدلله در سالهای اخیر، روند کار بسیار مثبت است و گزارشهایی که به دفاتر مراجع میرسد و اعلامهایی که میکنند، اساس بسیار دقیقی دارد و این نکته خیلی مهم است. علاوه بر این مجموعهی فعالیتهای خوبی که رصدگران کشور (اعم از فعالیت، آموزش و...) انجام دادهاند، موجب آن شده است که گزارشهای صحیح به دفاتر مراجع و آقا ارسال شود. اما یک اختلاف فتوایی باقی میماند و آن اینکه نظر آقا این است که اگر هلال با ابزار دیده شود، قابل قبول است و رؤیت حاصل شده است.
به زبان ساده، این سخن بدان معنا است که اگر کسی پشت عدسی دوربین یا لنز تلسکوپ هلال را ببیند، مانند کسی است که دوست خود را با دوربین روی کوه دیده است و نمیتوان گفت که دیدن صورت نگرفته است. اما برخی از مراجع، رؤیت با چشم غیرمسلح را قبول دارند و بر این باورند که فقه آنچه در عرف در زمان معصومین علیهمالسلام برای رؤیت وجود دارد، تأیید میکند. برخی از مردم هم فکر میکنند که این موضوع به امروزی یا غیرامروزی بودن مراجع برمیگردد و این در حالی است که این موضوع صرفاً به مبانی فقهی مراجع بازمیگردد.
بنابراین ایشان با توجه به مبانی خودشان اول ماه را اعلام میکنند و سایر مراجع نیز بر اساس معیارهای خود عمل میکنند. نکتهی دیگر آنکه ایشان بر این باورند که اگر هلال، پیش از غروب نیز دیده شود، قابل قبول است. این نظر ایشان البته در میان برخی مراجع نیز دیده میشود.
۲.در صورت بروز اختلاف میان نظر مراجع تکلیف مردم چه میشود؟ آیا باید به حکم مرجع تقلید خود رجوع کنند یا حاکم اسلامی؟
در اینجا یک بحث وجود دارد که آیا این موضوع یک بحث اجتماعی و حکومتی است که نظر حاکم در آن ترجیح داشته باشد یا خیر. اینطور که در نظر مراجع و بیان مقام معظم رهبری دیده میشود، تشخیص روز اول ماه بودن یا نبودن را یک امر حکومتی نمیدانند و آقا نیز در یکی از خطبههای عید فطر اشاره کردند که این یک موضوع فقهی است و هرکس باید به فتوای فقیه خود رجوع کند. نظر مراجع نیز در این موضوع مانند آقا است.
از فتوا که بگذریم، به «موضوع» میرسیم، اینکه آیا هلال ماه با چشم غیرمسلح رؤیت میشود یا خیر، وظیفهی مکلف است که آن را پیگیری کند. برای مثال دربارهی اینکه این لکهی قرمز روی لباس، خون است یا آب آلبالو، فقیه تنها میگوید «حکم» را بیان میکند که اگر خون حیوان جهنده یا انسان باشد، نجس است. اما نمیآید موضوع را مشخص کند که آن لکه چیست. این وظیفهی مکلف است که تشخیص دهد. مراجع نیز پذیرفتهاند که این مسئله (رؤیت هلال ماه) از جمله امور موضوعی است که مکلف باید پیگیر باشد.
۳.یعنی مکلف باید خودش استهلال را انجام دهد؟ در این حالت اگر فرد در منطقهای باشد که رؤیت، سخت باشد و به اسناد مرجع خود نیز دسترسی نداشته باشد، تکلیف چیست؟
ممکن است بر فتوای مرجع خود اطمینان کند و این کافی است. اما اگر اطمینان حاصل نشد و فرد متخصص است و یا اینکه گزارشهای موثقی به او رسیده است که ماه رؤیت شده است، اما مرجع تقلید وی اول ماه را اعلام نکرده باشد، در اینجا فرد، فتوا را از مرجع خود میگیرد و در مورد موضوع خودش به نتیجه میرسد و بر اساس همان عمل میکند. البته برای بسیاری این امکان وجود ندارد و بر اساس نظر مرجع خود عمل میکنند.
مهم فتواست که از مرجع میگیرد (که رؤیت باید با چشم غیرمسلح باشد یا لازم نیست در محل زندگی او یا مکانهای نزدیک او دیده شده باشد) و حال اینکه در موضوع به نتیجهی متفاوتی رسیده است که اشکالی ندارد. از این جهت ظاهرا مراجع این موضوع را که تشخیص اول ماه اجتماعی است، قبول ندارند و آن را یک امر فردی میدانند.
منتها آنچه در فرمایشهای مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته و آن را حکومتی میدانند، بحث اقامهی نماز عید سعید فطر است. ایشان میفرمایند که اگر بهطور رسمی (مثلا از طریق صداوسیما) روزی بهعنوان عید اعلام شد اما مرجع بزرگوار دیگری، روز دیگری را بهعنوان عید قبول دارند، نماز عید بهصورت جماعت، تنها در روزی که رسما اعلام شده اقامه گردد. علت آن هم از این قرار است که این موضوع (اقامهی نماز عید در روزهای متفاوت) موجب بروز درگیری در برخی مناطق شده است.
برای نمونه یک عالمی که نماز را اقامه کرد، برخی مردم گفتند که قصد دهنکجی به نظام را دارد یا اینکه ضد ولایت فقیه است. عدهای نیز که هیچکدام (نه آن مرجع تقلید و نه نظام را) قبول ندارند، بهدنبال سوءاستفاده و بهراهانداختن دعوا هستند. بر همین اساس رهبری فرمودند که اقامهی نماز عید فطر بهصورت جماعت یک مسئلهی حکومتی است
اختلاف در رؤیت هلال ماه.mp3
1.39M
🔹 توضیحات حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم درباره اختلاف مراجع تقلید پیرامون عید فطر
🔹 مباحث تکمیلی را در فایل صوتی بعدی بشنوید.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
راههای ثبوت عید فطر.mp3
6.14M
بررسی مبانی اختلاف در رؤیت هلال ماه
تفاوت نظر شیعه و اهل سنت
سبب اختلاف نظر فقها چیست؟
آیا رؤیت هلال ماه تقلیدی است؟
حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
🔴اختلاف نظر مراجع در مورد روز عید سعید فطر سال 1441 قمری:👇
به گزارش «شیعه نیوز»، نظر مراجع تقلید در خصوص رویت هلال ماه شوال به شرح زیر است :
🔹رهبر انقلاب : فردا ۴ خرداد ۱۳۹۹ روز اول شوال المکرم و عید سعید فطر است.
🔹آیت الله سیستانی : فردا یکشنبه آخرین روز ماه مبارک رمضان و دوشنبه عید سعید فطر است .
🔹آیت الله وحید خراسانی : حلول ماه شوال 1441 در غروب روز شنبه 3 خرداد برای آیت الله وحید خراسانی ثابت نگردید .
🔹آیت الله صافی گلپایگانی : تا لحظه مخابره خبر ثابت نشده است .
🔹آیت الله مکارم شیرازی : رویت هلال ماه شوال برای ایشان ثابت نگردیده است و فردا آخر ماه مبارک رمضان است.
📌آخرین بروز رسانی ساعت 02:34 بامداد
هدایت شده از آینده سازان انقلاب
♦️لحظاتی پیش حضرت آیت الله وحید خراسانی امروز یک شنبه را عید اعلام کردند
🔹دفتر حضرت آیت الله وحید خراسانی لحظاتی پیش اعلام کرد که رویت هلال ماه شوال برای ایشان ثابت شده است و امروز یک شنبه عید است.
🔺لحظاتی پیش حضرت آیت الله مکارم امروز را عید اعلام کردند
🔹دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی در اطلاعیه ای اعلام کرد که لحظاتی پیش حلول ماه شوال باپرای این مرجع عالیقدر شیعه به اثبات رسیده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☎️زنگ عبرت:
🔴 بنزین ایرانی برای ونزوئلایی ها بقدری با اهمیت و حیاتی شده که خط یک خبری تمام شبکه های اجتماعی این کشور شده است به طوری که هر کسی با هر هنری به تمجید از این محموله سوختی ایرانی پرداخته است
♦️کاربر ونزوئلایی این ویدئو را در توییتر منتشر کرده و نوشته است:مواظب قدرت بنزین ایرانی باشید! ممکن است بعد از مصرف بنزین ایرانی ماشین تان اینطوری شود!😁😄
#بنزین_ایرانی
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
#به_مددالهی_کرونا_را_شکست_میدهیم
💐💐💐
@Basirat_135
eitaa.com/Basirat_135
هدایت شده از آینده سازان انقلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴گفتوگوی نظامی
و خوش امدگویی
نیروی دریایی ونزوئلا از طرف
رئیس جمهورو مردم ونزوئلا
با سرنشینان نفتکش ایرانی Fortune:
👇👇👇👇
🔴 تاریخ بنویسد؛
🔻 #دولت_غربزده
با ۷ سال مذاکره
و زیر پا گذاشتن خطوط قرمز و تحمیل هزینه های سنگین به کشور و مردم نتوانست هیچ تحریمی را لغو کند و حتی بیشتر تحریم شدیم،
🔻اما #سپاه_پاسداران
با اقتدار دریایی و موشکی، توانست 5 سوپر نفتکش را به دل آمریکا بفرست.
♥️ #سپاه_متشکریم ✅
🔸دعوت به همکاری کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان در زمینه مربیگری کودک
@AyandeSazanEnghelab