◾️سه مصیبت جانگداز
🔻مرحوم آیت الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی:
در نظر مرحوم والد در میان مصائب سید الشهداء (علیه السلام)، سه مصیبت جانگدازتر بود:
اول، روضه باب الحوائج حضرت علی اصغر. میفرمود: «طفل شش ماهه امام حسین (علیه السلام) هم میتواند باب الحوائج باشد و در این جهت با جوان 18 ساله ایشان تفاوت ندارد». لذا خیلی از اوقات ایشان در دعای کمیل به حضرت علی اصغر متوسل میشد.
دوم، روضه حضرت علی اکبر و سوم روضه وداع سید الشهداء (علیه السلام).
ایشان بر این سه روضه خیلی اهتمام داشت و میفرمود: «مصائب آن حضرت زیاد است ولی این سه مصیبت خیلی سنگین است».
#حدیث_نصر ص۱۹۳
@Ayatollah_Shahabadi
هدایت شده از آیت الله شاه آبادی
◾️روضه ابالفضل العباس (علیه السلام) در کتاب العقل و الجهاله
🔻تالیف مرحوم آیت الله العظمی میرزا محمدعلی شاه آبادی:
🔹حکمة خیریّة فی کلمة عبّاسیّة
دانستی که خیر وزیر عقل است و مراد از خیر، عشق است. لذا نسبت عباس علیه السلام به مولای ما (امام حسین علیه السلام)، نسبت عشق است به عقل، پس او وزیر ایشان است.
🔸 بیان مطلب این گونه است که: عباس در کودکی موحد بود. آن هنگام که امیرالمومنین علیه السلام خواست به او سخن گفتن را بیاموزد به او فرمود: بگو یک. پس عباس گفت: یک. پس از آنکه به او دو را آموخت، فرمود: بگو دو. عباس پاسخ نداد و با اشاره فهماند که نمی خواهم با زبانی که وحدت بر آن جاری شده، غیر از وحدت چیزی بگویم. پس او در ابتدای عمر خود موحد بود و به عشقی که به توحید داشت از گفتن دو خودداری کرد.
🔹بنا بر این عباس به نسبت با مظهر اتم توحید، (یعنی حسین علیه السلام) موحدی عاشق بود. لذا نزد مولایش نمی نشست در حالی که اصحاب نزد امام می نشستند. بلکه ایشان را با عنوان برادری صدا نمی کرد و میگفت «یا سیدی و مولای»، مگر آن هنگامی که بر زمین افتاد. پس به خاطر شدت عشق به دیدار امام حسین به برادری حضرت را نداد داد تا عِرق اخوت به جنبش درآید و گفت: «یا اخاه، ادرک اخاک»: ای برادر، برادرت را دریاب. مقصود او دیدار امام بود در صورت ولایی او تا متناسب با این صورت و جلوه بیعت نماید. پس امام بر دو چشم عباس دست کشید. عباس جمال ولایی و حقیقی امام را دید. سپس امام فرمود: «آیا وصیتی داری؟» عباس از روی عشق گفت: «مرا به خیمه ها نبر، چرا که لشگر میبیند امیرشان به زمین افتاده و احساس ضعف می کنند». همچنین از روی حیا وصیت کرد که «تا زمانی که زنده ام مرا به خیمه ها نبر. از سکینه حیا می کنم چرا که به او وعده آب داده بودم». انا لله و انا الیه راجعون.
🔸 ای شیعیان محب! وصیت ابوالفضل به نبردن به سمت خیمه ها برای زمان حیاتش بود. پس چرا بعد از شهادت اش او را به خیمه ها نبرد و این گونه قبر او از خیام فاصله دارد؟ دلیل آن این است که پیکر او از شدت ظلم بر آن پاره پاره بود و نمی شد آن را حمل کرد. سلام الله علی روحه و جسده الشّریف و لعنة الله علی اعدائه.
🔺ترجمه رساله العقل و الجهالة، تالیف آیت الله العظمی میرزا محمدعلی شاه آبادی (قدس سرّه)
@Ayatollah_Shahabadi
هدایت شده از کانال سید حسین کشفی
⚡️مراسم عزاى مشق
🔻مشهد، موكب أهالي النجف الأشرف، حضرات آقایان حاج آقا نصرالله شاه آبادی و سید
حسن شیرازی
🔹 از تصاویر کتاب حدیث نصر
@seyyed_hossein_kashfi
◾️گزارش تصویری: عزاداری، روضه خوانی و اقامه نماز ظهر عاشورا در مسجد «آقا»
🔻مراسم عزاداری روز عاشورا در "مسجد آقا "با بیش از صد سال قدمت در خیابان چهارمردان قم برگزار شد.
🆔 خبرگزاری حوزه نیوز
https://hawzahnews.com/xcXB7
🆔 خبرگزاری جماران
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1637481
@Ayatollah_ShahAbadi
🔰درسی به شاگردان
🔻مرحوم آیت الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی:
🔹️مرحوم امام میفرمود: «روزی طلبهای مازندرانی از مرحوم آقا تقاضا كرد كه حاشیۀ ملّاعبداللــه (یكی از كتب مقدّمات) را به وی درس بدهد.
مرحوم آقا قبول كرد و در كنار دروس خارج اصول و خارج فقه و فلسفه و عرفان، به او حاشیه ملّاعبداللــه تدریس میكرد.
این موضوع برای شاگردان دروس عالی ایشان خوش آیند نبود. لذا از آن طلبه خواستند كه آن درس را از شخص دیگری فرا بگیرد، ولی او زیر بار نرفت.
با خود آقا صحبت كردیم و به ایشان عرض كردیم: بهتر نیست وقت خود را صرف درس اهمّ بفرمایید؟
ایشان فرمود: انسانی از من تقاضایی كرده و من قدرت ادا داشتم و قبول كردم.
بعدها فهمیدم كه ایشان برای تربیت ما این كار را كردند، تا وقتی اصطلاحات و علوم بالاتری فراگرفتیم، دچار غرور نشویم و شأن خود را بالاتر از طلبۀ مقدمات خوان ندانیم».
📚 #حدیث_نصر ص ۱۳۰
@Ayatollah_ShahAbadi