💗عنوان: صحیفهی معرفت (نگاهی به درون مایهی دعاها)1️⃣
🔸صحیفهی سجادیه، صحیفهی معرفت نسبت به خدا و راه رسیدن به اوست که حاصل آن داشتن زندگیای آرمانی یا حیاتی طیبه در این جهان و رستگاری آن جهانی است. صحیفه سجادیه از منبع معرفت صادر شده، بنابراین به انسان یاد میدهد که چگونه کسب معرفت کند و چگونه با مولا و صاحب خود سخن بگوید.
🔸 این کتاب در حقیقت، طریق توجه به حق را به امت آموزش میدهد و اسرار و حقایق حکمت و عرفان و لطایف و دقایق اخلاق و آداب و رموز رابطه با خداوند را به خلق میآموزد.
🔸 در دعاها ستایش و درود و سلام به پیشگاه پیامبر اکرم (ص) و خاندان مکرمش فراوان است.
🔸به عنوان نمونه در دعای پنجم پانزده مرتبه از خداوند خواسته است که بر محمد و خاندانش درود بفرستد.
🔸این امر نشانهی این نکتهی است که حضرت پیش از بحث دربارهی معرفت میخواهد به انسان کامل اشارهای داشته باشد و الگوی تمام عیاری را به مخاطب خویش نشان دهد.
🔸 و غیر مستقیم به این نکته اشاره فرمایند که سخنان ایشان جملاتی انتزاعی نیستند.
🔸پیامبر اکرم (ص) خودش را وقف خدا کرده است و در این راه همه سختیها را به جان خریده است و در یک کلام بالاترین جهاد را انجام داده است.
🔸در پایان دعای دوم میفرماید: «... هیچ ملک مقرب و نبی مرسلی با او هم سنگ نخواهد شد.» از نظر درون مایههای صحیفه باید گفت که هر چه خوبی است در آن است و به طور کلی میتوان به این موضوعات اشاره کرد: مسایل علم النفس و تهذیب روح، درس اخلاق کریمه و فضایل متعالی و حسن معاشرت، علم الاجتماع و توجه به مدینهی فاضله، عرفان و حکمت، سیاست، وظیفهی پدران و مادران و فرزندان، درس حق شناسی، درس محبت و عاطفه، احتراز از خشم و قهر و خشونت، درس عدالت و راستی و درستی، احتراز از ظلم و جور و نادرستی، درس کرامت و عبادت و تقوی، دوستی، وفا و صفا، یک رنگی، خدمت به خلق، بشر دوستی، خیر خواهی، دوری از وسوسههای شیطانی، اصلاح امور نفسانی و جسمانی.👇
ادامه دارد....
📚 ادبیات سخنان امام سجاد علیه السلام و صحیفه سجادیه
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#ادبیات_دعا
#معرفت
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
💗عنوان: صحیفهی معرفت (نگاهی به درون مایهی دعاها)2️⃣
🔸 در دعای هشتم، حضرت سجاد (ع) آسیبها را برشمرده است. انسان در زندگی به حکم غریزه بنایش بر این است که به سوی خوبیها و عوامل مثبت پیش رود و از عیبها و کاستیها و آسیبها دور باشد. برای این که در این کار موفق باشد، لازم است آسیبها را خوب بشناسد.
🔸 آسیبهایی که امام (ع) بیان فرموده است بدین قرار است: سوء مدیریت، فساد اقتصادی، ریاست طلبی، ریا، عجب، حسد، غضب، حرص، بیتابی، بداخلاقی، بیبند و باری، تعصب، غفلت، ترجیح باطل بر حق و اصرار بر گناه. در دعای نهم، امام (ع) لحن بسیار نرم و ملایمی دارد. از سخن ایشان درمییابیم که از خداوند میخواهد که بین او و خودش چیزی را حائل قرار ندهد. امام (ع) در این دعا به این نکته اشاره دارد که خوبیها همه جا هست و کسی بدانها نمیپردازد ولی انسانهایی هستند که با رنج فراوان به دنبال بدیها میگردند و آن را با قیمت گزاف میخرند.
🔸 در این دعا خواستار یکتایی و یکی شدن با دوست است زیرا برای انسان رشد یافته بزرگترین عقاب آن است که نتواند به محبوبش برسد.
🔸در دعای یازدهم، با چیزهایی که امام (ع) از خداوند میخواهد درمییابیم که پیامش این است که: «هر کسی آن درود عاقبت کار که کشت.» دعای سیزدهم دعای رفع حوایج است. در این دعا امام (ع) به ما میآموزد که از خداوند چیزهای بزرگ بخواهیم، او بزرگ است، چیز اندک خواستن نشانه کم همتی است. دعای بیست و دوم دعای امام (ع) هنگام بروز سختیها و ناگواریهاست.
🔸 حضرت از خداوند میخواهد که با قدرتی که دارد مشکلات و دشواریها را مرتفع سازد. ممکن است کسی بگوید خداوند اگر بخواهد هم برای دعا کننده و هم برای دیگران، کاری را انجام میدهد، نیازی به خواستن نیست.
🔸در پاسخ باید گفت: فرق است بین کسی که میخواهد و درد طلب دارد با کسی که نمیخواهد. او به معرفت خواستن رسیده است.
🔸 مگر ممکن است، کسی که درد طلب دارد با کسی که خام و خواب و خاموش است، یکی باشد؟!
📚 ادبیات و سخنان امام سجاد علیه السلام و صحیفه سجادیه
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#ادبیات
#معرفت
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💛وقت مناجات شب جمعه
💦فرازی از صحیفه سجادیه
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#مناجات
#شب_جمعه
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
تصویری ناب از قبرستان بقیع
تصویر بالا ،از محل قبر حضرت ام النبین سلام الله علیها که در ضلع شمالی قبرستان بقیع واقع شده گرفته شده است. دو قبر دیگر نیز که قبرهای عمه های رسول الله صلی الله علیه و اله یعنی عاتکه و صفیه هستند، در کنار قبر حضرت ام البنین قرار دارند
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#هشتم_شوال
#حرم_بقیع
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
2_5456430197773443598.mp3
10.18M
چه گنبدی داره حسین
ولی #بقیع حرم نداره
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#هشتم_شوال
#ائمه_بقیع
#حرم_روضه
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
#هشتم_شوال😭
میچکد غربت چو بارانی ز معنای بقیع
اوج غربت میشود معنا ز شبهای بقیع
#یوم_البقیع_العالمي
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#هشتم_شوال
#ائمه_بقیع
#شب
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
جواب پرسشها.pdf
19.29M
🌸🍃جواب پرسشهای #صحیفه_سجادیه
#صحیفه
#سجادیه
#حل_پرسش
📲در صورت خرابی فایل به لینک زیر مراجعه فرماید
🔸https://b2n.ir/g72905
─━━━⊱🍃🌺🍃⊰━━━─
📚النفیسه: بانک جزوات حوزوی🕪
@alnafiseh3 👈🕪📚
کشکول رایگان نیازمندی حوزوی🕊
⚘ 📖 فيهَا ڪُتُبٌ قَيِّمَة 📖 ⚘
─━━━⊱🍃🌺🍃⊰━━━─
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
21.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️تاثیرگذار ترین فرد تاریخ بشریت
⭕️آنچه بزرگان تاریخ درباره او می گویند
⭕️ نظراتی از مایکل هارت ، توماس کارلایل ، ویل دورانت ، گوستاو لوبون ، دیوید جورج هوگارت ، کارن آرمسترانگ ، ناپلئون هیل ، استیون رانسیمن و ....
🔸و در پایان ؛ شناختی کامل از ایشان طبق گفته های امام سجاد علیه السلام ....
❇️ این کلیپ که از کامل ترین کلیپ های جهان درباره ابر مرد تاریخ ، حضرت رسول صلی الله علیه و آله هست را از دست ندهید ....
🖋دانشگاه تبیین
➖@jahad_u
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
✅ صحیفه سجادیه دائرةالمعارف مباحث توحیدی است
🔻 آیتالله محمدباقر تحریری در گفتوگویی مطرح کرد؛
📚 امام سجاد(ع) از جهت مقام امامت و معرفت خدای متعال با سایر ائمه(ع) مشترک هستند و آن مقام والای امام که ویژگیهای بسیار بالایی دارد در همه ائمه(ع) موجود است.
📚 هر یک از ائمه(ع) متناسب با شرایط زمانی ویژگیهای خاص خود را هم دارند که امام سجاد(ع) هم به لحاظ زمانی که در آن به مقام امامت رسیدند منحصر به فرد هستند.
📚 عمده ظهور و بروز امام سجاد(ع) بعد از شهادت امام حسین(ع) و اصحاب ایشان در کربلا و روز عاشورا بوده و علاوه بر معاویه با شش خلیفه معاصر بودهاند که براین اساس جنایتهای بنی امیه را به تمام معنا درک کردند.
📚 حضرت با گریههای مستمر خود همواره سعی کردند تا واقعه عاشورا را در یادها زنده نگهدارند. گریههای امام سجاد(ع) فقط جنبه فردی نداشته بلکه جنبه مبارزه سیاسی هم داشته است.
📚 صحیفه سجادیه بیان دیگری از معارف قرآن و مطالب نهج البلاغه است که در قالب دعا آمده و دائرة المعارفی از مباحث توحیدی، معاد، اخلاق و برخی مباحث مربوط به وظایف عملی است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=19960
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#تاریخ_و_سیره
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#دایرة_المعارف
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
💢 صحیفه سجادیه؛ مناجاتنامه سیاسی/ دانشجویان صحیفه را محور پژوهشهای خود قرار دهند
🔰 محمد منصورنژاد در گفتوگویی خاطرنشان کرد؛
🔹 امام سجاد(ع) در ظاهر هیچ کار سیاسی نمیکردند، امّا وقتی در فضای بسته، احتناق و تقیّه، نیرو تربیت میکنند، حرف میزنند، پیام میدهند و دعا میکنند، همان فاعل صحیفه میباشند.
🔹 با تمام وجود معتقدم با رویکردهای مختلف مربوط به حیطههای علوم انسانی(فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اخلاقی، حقوقی، اقتصادی، و…) میتوان با اتکا به مواد صحیفه سجادیه، رسالههای دانشجویی(ارشد و یا دکترا) نوشت و میتوان محورهای پژوهشی حتی کاربردی بر اساس آن تعریف و تحدید نمود.
🔹 ما اگر بتوانیم صحیفه سجادیه را که برای چهارده قرن پیش است به درستی معرفی نمائیم و به دست مسیحیان بدهیم، آنان انجیل را کنار گذاشته و صحیفه را میخوانند. اینکه گفتند انجیل آل محمد(ص)، زبور آل محمد(ص)، یعنی این کتاب هم وزن و حتی جلوتر از کتب مقدس مسیحیان و بنی اسرائیل است.
🔹 چه خوب است دانشجویان رشته علوم سیاسی در کنار فلسفه سیاسی، کلام سیاسی، تاریخ سیاسی، اقتصاد سیاسی، سیاست نامهها و شریعت نامهها، صحیفه سجادیه را نیز به عنوان دستاورد عظیم امام سجاد(ع) و تحت عنوان «مناجات نامه سیاسی» مورد بررسی و تحقیق قرار دهند و حتی در یک نگاه راهبردی برای مشکلات سیاسی روزگار ما بر اساس این منبع ارائه طریق کنند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=19979
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📚 نگرشی نو به آموزه های حکمرانیِ منقول از امام سجاد(ع)
📝 یادداشتی از علیرضا جعفرزاده بهاءآبادی؛
💢 سخنان، منش و سیره ائمه معصومین (علیهم السلام) هر کدام به مثابه چراغی فروزان، راهنمای شیعیان ایشان در طول تاریخ اسلام بوده است. اما از امام زین العابدین (علیه السلام) به نحو خاص، دو اثر گرانسنگ یعنی «صحیفه سجادیه» و «رساله حقوق» به یادگار مانده که هر کدام دریایی ژرف از اندیشه و معرفت الهی است.
💢 رساله حقوق، یادگار ارزشمند حضرت علی بن الحسین (علیهما السلام) است که نگارش آن به حدود ۱۳۶۰ سال قبل باز می گردد. متن این رساله در منابع قابل توجهی همچون تحف العقول ابن شعبه حرانی، من لایحضره الفقیه، خصال و امالی شیخ صدوق و… آمده است اما به نظر می رسد صحیح ترین و متقن ترین سند آن، نقل «نجاشی»، رجالی محقق و شهیر باشد.
💢 بنایراین رساله حقوق امام زین العابدین (علیه السلام) نشان میدهد که وی به تمامی آنچه در پیرامونش در گردش بوده، توجه کامل داشته و برای سلامت روانی و بهداشتی و مراقبت از امنیت و آرامش جامعه و نگهداری از هویت اسلامی آن، اهمیت فوق العاده ای قائل بوده است. این بدان معناست که برخلاف تلقی اشتباه رایج، حضرت سجاد (علیه السلام) هیچ گاه خویشتن را از جامعه معزول نداشت و همواره در مواقع مقتضی و تا حد امکان، به ایفای رسالت اجتماعی خود می پرداختند.
🔹 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29245
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیره
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
🔰 شیعه ی واقعی درکلام امام سجاد علیه السلام
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
روایت دیگر در این زمینه [شیعه ی واقعی]، از حضرت سجاد علیه السلام نقل شده است.
«كَانَ عَلِی بْنُ الْحُسَینِ سلام الله علیهما قَاعِداً فِی بَیتِهِ إِذْ قَرَعَ قَوْمٌ عَلَیهِمُ الْبَابَ»؛
حضرت در منزل نشسته بودند، درب منزل زده شد.
«فَقَالَ یا جَارِیةُ انْظُرِی مَنْ بِالْبَابِ»؛
حضرت کنیزی را که در منزل داشتند، صدا زدند که ببینند چه کسی در را می زند.
«فَقَالُوا قَوْمٌ مِنْ شِیعَتِكَ فَوَثَبَ عَجْلَانَ حَتَّی كَادَ أَنْ یقَعَ»؛
پس گفتند ما گروهی از شیعیان شما هستیم. حضرت شتابان حرکت کردند که به درب منزل بروند؛ چنان که نزدیک بود به زمین بخورند.
«فَلَمَّا فَتَحَ الْبَابَ وَ نَظَرَ إِلَیهِمْ رَجَعَ»؛
وقتی که حضرت در را باز کردند و نگاهشان به این افراد افتاد، برگشتند.
«وَ قَالَ كَذَبُوا فَأَینَ السَّمْتُ فِی الْوُجُوهِ»
حضرت فرموند: اینها دروغ می گویند که از شیعیان ما هستند. آن علامتی که باید در چهرهشان باشد در چهره ی ایشان نبود.
«أَینَ أَثَرُ الْعِبَادَةِ أَینَ سِیمَاءُ السُّجُودِ إِنَّمَا شِیعَتُنَا یعْرَفُونَ بِعِبَادَتِهِمْ وَ شَعَثِهِمْ قَدْ قَرَحَتِ الْعِبَادَةُ مِنْهُمُ الْآنَافَ»؛
آن علامت و نشانه ی عبودیت در چهره های آنان كجاست؟ شیعیان ما به عبادتشان شناخته می شوند، و به تغییر رنگ صورت، بینی های آنان در اثر سجده و اشك قرحه دار شده است.
«وَ دَثَّرَتِ الْجِبَاهَ وَ الْمَسَاجِدَ خُمْصُ الْبُطُونِ ذُبُلُ الشِّفَاهِ قَدْ هَیجَتِ الْعِبَادَةُ وُجُوهَهُمْ وَ أَخْلَقَ سَهَرُ اللَّیالِی وَ قَطْعُ الْهَوَاجِرِجُثَثَهُمْ الْمُسَبِّحُونَ إِذَا سَكَتَ النَّاسُ وَ الْمُصَلُّونَ إِذَا نَامَ النَّاسُ وَ الْمَحْزُونُونَ إِذَا فَرِحَ النَّاسُ»؛
و پیشانی های آنها نیز از حال و وضع اصلی خارج شده، شكم های آنان به پشت چسبیده، لبانشان خشكیده، آثار عبادت صورت های آنها را متغیر كرده، و آثار كهنگی و فتور بدن در اثر شب زنده داری و پیمودن روزهای گرم (به روزه داری و عبادت) در آنان پدیدار گشته، آنها مشغول تسبیح اند در زمانی كه مردم ساكت باشند، و نمازگزارند در وقتی كه مردم درخواب باشند، و در دل غم و غصه دارند در وقتی كه مردم خوشحال هستند.
🔹منبع روایت: مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج4، ص469
🔻کتاب #پندهای_سعادت ، جلد دوم ص2-121
#علامت_شیعه_ی_واقعی_در_کلام_امام_سجاد_علیه_السلام
🌐 @book_feghahat
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#شیعه_واقعی
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir